Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Napola - A Führer elit csapata
- Cinemax2, 13:40
80 nap alatt a Föld körül
- RTL Három, 13:45
A sas
- AMC, 13:45
Az elveszett aranyváros fosztogatói
- Moziverzum, 14:25
Külvárosi mulató
- Filmbox, 14:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judge Reinhold (67)
Seress Zoltán (62)
Nick Cassavetes (65)
Jonathan Hyde (76)
Renée Soutendijk (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Ahol a folyami rákok énekelnek - Vélemények
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ha eljön Joe Black aaaaa
Martin Rabbett aaaaa

 

Brandonka hozzászólásai

Ugrás Brandonka adatlapjára


Top Gun: Maverick - Vélemények

2023-04-02 10:35.20
Akarom mondani produkcióé*


2023-04-02 08:28.43
SPOILER!

Lehet már volt megírva. A szinkronnál mintha egy “kis” baki csúszott volna be.
Amikor Maverick jön vissza a sérült géppel Rékasi ezt találja mondani: “Meverick szélirányból nincs ELSŐHAJTÓMŰ nincs fékhorog……”
Az eredeti jónak tűnik miszerint: “Maverick is downwind. No front landing gear. No tailhook.”
Ez nyilván a szinkron hibája nem a produkciójé, és nem is vesz el semmit a film sikeréből, csak mivel itt mindent is kibeszélünk gondoltam megírom. Amúgy nagyon tetszett, ritka az ilyen jó 2. rész.


A Védelmező (2014) - Vélemények

2014-09-28 12:52.13
SPOILER
Üdv Mindenkinek! Én tegnap ültem be a moziba és néztem végig. Valóban a langyos indulás után kemény akcióvá válik. Nagyon tetszett, de szerintem a vége nem az igazi. Ha valakit a Specnaz képzett ki, nem fog bemenni az oroszlán barlangjába tök idegen terepre.

A főgonosz tudta, hogy Denzel ott dolgozik évek óta abban az áruházban és hogy kemény ellenfél. Nem életszerű, hogy ha nem ment el Denzel a megbeszélt helyre, akkor néhány emberével Marton bemegy a több ezer négyzetméteres ismeretlen raktárba melyet ellensége jól ismer és tele lehet rakni csapdákkal. Egy profi nem ezt tette volna. Nyilván a látvány és élmény szempontjából egy barkácsáruház, tökéletes színtere a végjátéknak, csak ha az ember figyelmesen végignézi a filmet rájön, hogy egy Marton féle okos, ravasz, főellenségnek esze ágában sem lett volna oda bemenni.....

A másik, meg hogy Denzel a szakállas orosz hegyomlással nagyobbat kűzd a végén mint Martonnal... Hm... Lehet hogy túl kritikus szemmel nézem, de akkor is zavaró volt egy kicsit. Egyébként összességében jó volt, érdemes rá megvenni a jegyet..


David Gale élete - Vélemények

2012-10-13 17:30.47
Csatlakoznék az előttem szólókhoz!- Independence - Részemről viszont van más is ami miatt ellenzem a halál büntetést. Már a megnevezés sem helyes szerintem. Honnan tudjuk, hogy büntetjük akinek elvesszük az életét. Fogalmunk sincs mi vár ránk odaát. Ezért is félünk tőle. Általában amit nem tudunk megmagyarázni attól félünk. De ezzel nem feltétlenül büntetünk meg valakit. Kizárjuk az életből, és az élettel járó csodálatos dolgokból ez igaz.

Honnan tudjuk, hogy az életből való kizárás (szerintem ez jobb megnevezés) az elítélt számára súlyosabb, mint mondjuk egész hátra lévő életét a rácsok mögött tölteni. Nem tudjuk mi történik azzal aki átmegy, ezért annak lehetősége sem kizárt, hogy az általunk "jó"-ként ismert fogalom valamely fajtáját "éli meg" ezzel! Az életből való kizárás sokkal inkább önmagunk megnyugtatása, hogy akitől elvettük az életét, ő már ne tudjon ártani másoknak.

Én úgy vélem ez a büntetési forma egy nagyfokú tehetetlenség a jogalkotó részéről. Nem tud mit kezdeni azzal az elkövetővel, aki mondjuk más életét elveszi. Ezért nem gondolkodik sokat, inkább ő is elveszi az elkövetőét. Ahelyett, hogy kigondolná, hogyan csináljon belőle egy, a társadalomra nézve hasznos "egyedet".

Az életet nem azért kaptuk szerintem, hogy mi döntsünk annak végéről, a saját vagy mások tekintetében. Megkaptuk ezért élnünk kell vele, és nem visszaélnünk.

SPOILER!
Végiggondolva Kevin Spacey is öngyilkos a filmeben. Azzal, hogy hozzásegíti barátnőjét a halálhoz, és végigjátsza szerepét tudván, hogy annak kivégzés lesz a vége, ő saját magát is megöli. Vagy már túldramatizálok????!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk