Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy befejezetlen élet
- Film4, 00:15
A nagy dobás
- HBO3, 00:20
Blöff
- HBO, 00:21
Nincs bocsánat
- Viasat Film, 00:50
Holtomiglan
- AMC, 01:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Gérard Depardieu - Vélemények
A holtak nem halnak meg - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Háborús játékok aaaaa
Pietro Micci aaaaa

 

Rents hozzászólásai

Ugrás Rents adatlapjára

1 2 3 4 5

Harcosok klubja - Vélemények

2012-05-26 03:03.12
Nem az első szerepe volt.


Death Note - A halállista (sorozat) - Ki a kedvenc karaktered?

2012-05-16 18:41.01
L


Szerb film - Vélemények

2012-04-23 18:32.18
A filmművészetben létezik erőszak. Ebben ugye nincs vita. Vannak tragédiák, vannak rosszfiúk, shit happens, enélkül nincs film. Hogy a valóságból, illetve a készítők fantáziájából vászonra pakolt események mennyire 'borzalmasak' (ez ugye kurvára szubjektív amúgy), az eltérő műfajtól függően (a horrorban több a vér, mint a vígjátékban), és persze a kevésbé befogadható ötletek ritkábban fordulnak elő mondjuk a tömegfilmekben, mint a szerzői, kísérleti alkotásokban, ahol nem profitra játszanak. Mivel van erőszak, kísérleteznek vele, meddig lehet elmenni egy filmben, mi az, ami teljesen kibassza a biztosítékot, mi az, ami bejöhet az embereknek. A Szerb film egy kísérlet. Az Emberi százlábú is az. A brutalitás és a terror egy eszköz - a film értékét az határozza meg, hogy képes-e művészi értékeket felmutatni, az erőszak által nem válik-e öncélúvá. Egyszerű képlettel: őszinte - jó film. Öncélú - ratyi film (persze ez sarkítás, meg nincs fekete meg fehér, csont szubjektív, ez a jó a filmekben). Ha van film kutyabelezésről, fogom magam és megnézem. Ha jó a film, jó a film, ha rossz, rossz, függetlenül témájától. Ha durvának találok valamilyen témát, toleránsan kikerülöm ezeket a filmeket, elfogadom, hogy vannak ízlések és pofonok, nekem tetsző filmeket nézek, és befogom a pofámat.


2012-04-21 18:26.11
Bölcs és megalapozott vélemény valakitől, aki nem látta a filmet.


Antikrisztus - Vélemények

2012-02-13 14:19.37
kinek a pap.


Avatar - Vélemények

2012-01-10 21:16.47
Meggondoltam, de nem győztél meg.


2012-01-10 15:39.44
Ja, szívás, hogy ilyen beszűkült és vak vagyok.


Valentin nap - Vélemények

2011-12-28 19:40.09
ÉN VÉGÜLIS MONDANÁM, hogy mentő körülmény, ha egy csajt viszel el rá, mert hát mi másért is nézel elsősorban romantikus csajfilmet, és ha szerencséd van, még el is vonja a suna a figyelmed arról, hogy a Valentin nap mennyire rettenetesen kibaszottul szar, de filmekről beszélünk, és ezt nem számíthatom be neki. Főleg azért nem, mert ebben a műfajban is vannak jó filmek, amiket bírok, amiket meg tudok nézni, na de hogy ez mennyire ratyi, arra alig vannak szavak. Ebben a világon semmi nem működik, és amire azt hinnénk, egész jó ötlet, azt is nyíltan lopták valahonnan, legyen az a koncepció maga (szálakból összefutó történet - Love actually) vagy egy-egy poénosabb karakter (szextelefonos csaj - Short cuts). A szereplők idegesítőek, a legtöbbre szükség sincs a filmben, a karakterek brutálisan kidolgozatlanok és egysíkúak, a döntések indokolatlanok, a párbeszédekben semmi logika nincsen. Bepakoltak tekintélyes mennyiségű pocsék, de népszerű színészt, meg egy-kettőt, akik tényleg jók, de nem ebben. A harmadik perctől kínosan éreztem magam, a film felétől próbáltam legyőzni magamban az ingert, hogy kikapjam a lemezt a lejátszóból. A végkövetkeztetésem... még mindig nincs, egy darabig még nem tudom majd megmagyarázni, mi a faszom volt ez.
Színészek: 4/10
Történet: 1/10
Hangulat: 1/10
A film: 2/10


A bosszú asszonya (2005) - Vélemények

2011-12-27 19:13.07
NEM EGYSZERŰ TRILÓGIA ez, Park Chan-wook más-más gondolatokkal, megközelítéssel járja körbe a 'bosszú' témakört, és mindhárom film nagyon különböző (bár, ha abból a szempontból nézed, hogy mindegyikben ázsiai fazonok vannak, elég egyoldalú:D). Az uccsó rész visszahozza a gyerekrablás/ölés-dolgot, amiről a Mr. Vengeance is szól, de jóval egyoldalúbb annál, itt a rohadékról (Choi Min-sik) kevesebbet tudunk, a karakter kidolgozatlanabb, talán mert itt nem is lehet kérdés, hogy jó- vagy rosszfiú-e, egyértelműen gennyláda. A csaj karaktere érdekes, inkább az erkölcsi igazságtétel hajtja (mint kiderül), mint a személyes bosszú, sztem jobban baszott volna, ha szimplán szétlövi a fejét a csávónak, de akkor gyengébb film lenne:). Szóval nem ajánlott úgy nézni, hogy na akkor mingyá kinyír Charles Bronson itt mindenkit, akkor csalódás lesz. Technika maxon van, a vágások, kamerázási trükkök kiemelkedőek, jó nézni őket, főleg ilyen hangulatú filmben. Ügyes forgatókönyve, és hangulata ellenére is gyengébb, mint a Mr. Vengeance vagy az Oldboy (egy dolog nagyon zavart, SPOILER amikor azok a mindenféle hozzátartozók bemennek baltával meg késsel meg mindenféle szarral a csávóhoz, hogy nem halt meg már a harmadik után? oké, elhangzik, hogy óvatosan csinálják, hogy hagyjanak az utolsónak is, de azért nemá, hogy nekimennek baltával, mindegyik esőkabátja csuromvér, és még mindig mozog a csávó). Akinek bejönnek az ilyen atmoszférájú filmek, azoknak mindenképpen jól jöhet.
Színészek: 7/10
Hangulat: 8/10
Történet: 8/10
A film: 8/10


Motel 3. - Vélemények

2011-12-27 14:48.45
REGÉNYT ÍRHATNÉK ARRÓL, milyen a szar horrorfolytatás, ezek már a világon mindent el tudtak kúrni, legyen az Halloween, Sikoly vagy Fűrész (és akkor nem is beszéltem azokról, amiknek az első része is gyenge, Kukorica gyermekei.. *kínos köhögés), és csak nem állnak le, a profit elég magyarázat arra, hogy legyártsák a napi mocskot. A ratyi tucathorrorok és a folytatások között az a különbség, hogy a folytatásoknál már az ötlet sem eredeti semmilyen formában, lekoppintják azt, beleraknak pár színészt egy random valóságshowból, és mehet ki DVD-re. Kár, hogy ez lett Eli Roth nagy ötletével is, a második elég izmosat bukott ahhoz, hogy ne tudja a srác kihúzni a sztorit trilógiává, legalábbis ne érje meg anyagilag. A Motel első részében egyrészt az atmoszféra és a nyomorult európai élet (és mi is beletartozunk) kisarkítása, kritikája volt a poén, erre lehet parát építeni, a másik nagy ötlet az volt, hogy nincs egy darab főgonosz, nem tudod darabokra kapni Jasont, mert ez nem egy ember (vagy szellem), itt majdnem egy egész nemzet a geci, ergó nincs is teljes happy end. A második rész egész erős volt még, a második oldalról is bemutatták a rendszert, ebbe is belevittek csavarokat. Ez a harmadik viszont úgy trágya, ahogy van, láthatólag az első részt akarták újraértelmezni, csak más környezetben, ezzel elvették az atmoszférát. Legnagyobb hibája meg az, hogy arcot adnak a gonosznak, itt kinyírnak pár nyomit, és megreng a szervezet. És nehogy már nem fizették le a zsarukat?! Ennyire nem lehetnek bénák, ezt a dolgot az első részben le is tudták tisztázni. A killek nem elég kemények, bár az ötlet még érdekes, hogy most már többen nézegetik a show-t, annak a számszeríjas csajnak tök indokolatlan a maszkja, az arclevágás még a legjobb, de eléggé rövid pórázon van a vérengzés, hol vannak már az Achilles-ín lekapások. A színészek elviselhetőek, a befejezés eléggé evidens, de elmegy, szóval ha nem lenne az első kettő, ez egy átlaghorror lenne egy használható alapötlettel. Kár, hogy az ötlet lopott, mert így nem éri meg egy DVD árát (se).
Vérengzés: 6/10
Hangulat: 3/10
Történet: 4/10
A film: 4/10


A végső menet - Vélemények

2011-12-27 14:10.10
Sztem ezt a témát lassan kitárgyaltuk:D. Tény, hogy a fizika törvényei, adott esélyek, véletlen alapján bármi megtörténhet, szóval kénytelenek vagyunk így megfogalmazni: valóságszagú az a film, ami kerüli a kliséket. A Warrior nem, mert ahogy a jobb bunyós filmekben (Rocky) vagy a gagyibbakban (Never back down) is, persze h a végén eljutunk a mindent eldöntő döntőig:) (de, ahogy írtam, sportfilmet nehéz vesztesekről forgatni, és a Warrior kurvajó film volt, ha nem az lenne, nem ötösre értékeltem volna)


2011-12-26 17:07.57
Ezt a részét nem is hasonlítgattam egymáshoz.


2011-12-23 21:25.40
Vágom, és ezzel nincs baj. Ha baj lenne, nem adtam volna ötöst. Csak mondom, hogy kevésbé hihető, mint mondjuk a Fighter.


2011-12-23 21:01.32
Azért nekem kicsit fura, hogy pont mindketten fel tudják magukat harcolni döntőig. Valóságban ez mikor jön össze? Színvonalbeli különbséghez még nem merek konkrétan bármit mondani, még újranézem őket.:)


2011-12-23 18:16.54
NEM MEGLEPŐ, HA előkerül itt a Fighter, ami elég sok párhuzamot mutat a Warriorral, kezdve azzal, hogy mindkettő címe elég fantáziátlan, meg hát a testvér-konkurencia, a családi problémák mindkettőben megjelennek, ettől függetlenül mindkettő teljesen más film. A Warriorban talán kicsit kevesebb a racionalitás, persze sportfilmről beszélünk, az elején megmondod, hogy melyik nyer. A bunyók úgy vannak megírva, hogy zúzzon a vége, és ennek azért már szaga van (főleg ilyen baromi sok hasonló film után), de hát ez egy sportfilm, és miért is csinálnánk sportfilmet a vesztesekről, nem? (Illetve ez egy kibaszott jó ötlet, de nem harap rá a nagyközönség.) A felépítés tehát az adrenalinra és a szurkolásra épít, közbe adagolják a drámát, itt azt hiszem, több bunyó van, mint a Fighterben vagy mondjuk a Wrestlerben, sok minden zajlik a ringben, de beleveszik pölö a médiát is, ami dob a filmen. Jók a vágások, szépek a zenék, szóval üt. A színészek erősek. Joel Edgerton nem rossz, Tom Hardy viszont bitangjó, nagyon szakít, amit lenyom, ugyanígy Nick Nolte is keményen odateszi magát. A történet, bár érdekes a felállás, tulajdonképpen szimpla, és ebből sztem a maxot hozták ki, hangulatot nagyon tudtak építeni. Megtartjuk.
Színészek: 8/10
Hangulat: 9/10
Történet: 8/10
A film: 9/10


Álmatlanság (2002) - Vélemények

2011-12-23 17:53.55
Lecsekkoltam, tényleg, kösz.


A Szem (2008) - Vélemények

2011-12-20 19:51.10
NAGYON NEM PARA. Ilyen pókerarccal még nem ültem végig horrort (na jó, de, a többi ilyen mocsadékot). Azokat az értékeket, amiket az eredeti fel tudott mutatni, az amcsi Szem mind telibeszarja, feszültség nulla, a történet is elég ostobán van szerkesztve (pedig nem lenne rossz sztori ez). Az elején vár pár CGI ijesztés, azt még annak köszönhetjük, hogy fingunk nincs a háttérsztoriról, ennek a változatnak, aminek elsődleges vágási, forgatókönyvi szempontja a para volt, gagyivá válik, amikor háttérinfókat kapunk. Innentől kezdve halálunalmas, Jessica Alba rettenetes színésznő, bár inkább pornóban nyomná, úgy mindenkinek jobb lenne:D. Egyáltalán nem éri meg, ez übernagy időpocsékolás, Hollywood elkúrta. És nem azt mondom, hogy minden remake ratyi, de ez az.
Színészek: 3/10
Történet: 6/10
Hangulat: 3/10
A film: 4/10


Alice Csodaországban (2010) - Vélemények

2011-12-20 17:57.43
TIM BURTONT MENŐ zseniként emlegetni, nem akarnám ennek a valóságalapját boncolgatni, a lényge az, hogy a neki dolgozó látvány, a félédes, torz mesehangulat és Johnny Depp állandó szereplése filmjeiben okozza azt a hájpot, ami alapján kábé az utolsó csöves is tudja a nevét. Túlvan már egy-két igazán jó rendezésen, és fura, groteszk filmeket rendez, amik viszont ennek ellenére nagyon is a közönség ízlésére vannak tervezve. Burton már nyomott korábban gyerekfilmet (bizonyos szempontból elég sok alkotása az), az új ötlete pedig az 51-es Disney-rajzfilm újraértelmezése - de míg az eredeti egy igazán kurvajó, beteg film volt, a remake meglehetősen ostoba. Arra játszottak, hogy az elég beteg, flesselős alaptörténetet majd még jobban el lehet adni valami kis történettel, úgyhogy megcsinálták a legnagyobb hibát, amit lehet, történetet akartak csinálni. Baszki már, hogy ebbe nem láttak bele, Lewis Carroll ezt anno egy LSD-s tripnek írta le, a rajzfilm még tartotta az őrületet, itt már a 'logikára' meg a szerethető figurákra építettek (mellesleg gecire nem azok). A koncepció, hogy a Charlie és a csokigyár hangulatával gyártsanak újra filmet, a 3D-s látvány működik, a színészek alig elviselhetőek, Johnny Depp jelenléte meg csak marketing, az egyik legjobb eredeti szereplő karakterét baszták el vele teljesen. Még a technika az, ami legszebbnek mondható, tényleg kitettek magukért, de úgy ez lehet minden, mert ez még a kisgyerekeknek is gyenge, még nekik is kell atmoszféra, megfelelő (vicces) párbeszédek, szerethető főhős, és használható sztori. Kár, hogy ezekkel az Alice nem operál. Tim Burtonnek ideje kimászni a tizennégy évesek seggéből és csinálni egy-két tényleg erős filmet.
Színészek: 5/10
Hangulat: 5/10
Történet: 5/10
A film: 5/10


Az emberi százlábú 2. - Vélemények

2011-12-18 19:20.35
Az sztem csak flashback.


Oldboy (2003) - Vélemények

2011-12-16 13:29.02
Összességben értékelem, és a főszereplőn kívül sztem egyik se volt nagyon nagy alakítás.


A gépész - Vélemények

2011-12-14 21:51.09
NEM MINTHA AMÚGY rettenetes gyenge film lenne ez, de tény, hogy vannak elemek, amiket látni jó pár átlagthrillerben. SPOILER aki látott már pár filmet, az hamar rájön, hogy nem nem összeesküvés-elméletet lát. Rutinnal mát előre látod, hogy ha a főszereplő körül nagyon nem állnak össze a dolgok, akkor vele van a probléma, nem a környezettel. Ez a puzzle-rakosgatós, bekkatanós krimi egynek tudna elmenni, szerencsére a rendezés, az atmoszféra, a képek csúcsra járnak, Brad Anderson remekül építi a filmet, kérdés, miért kúrta el az összes többi filmjét:D. Visszatérő elemek, összerakosgatós történet, Dosztojevszkij neve amúgy nem véletlenül jelenik meg, a csavaros thriller-tálalást leszámítva a Gépész voltaképpen egy kiforgatott Bűn és bűnhődés (kurvával való egymásra hagyatottság, lelki szétbaszódás, a végén pedig a megbékélés). És ez még mindig nem lenne hatalmas film, ahogy nem is annak készült valszeg, de amiről mindenki dumál, az Christian Bale, aki leszarja azt az imidzset, amit Hollywood rajongói várnának tőle, ha kell izmos, ha kell, harminc kilós csontváz - na itt az utóbbi, és ezt mindig értékelik is a kritikák, ugyan akadémiai elismerést csak akkor kapott, amikor ezt megint bejátszotta a Fighterrel. A fizikai teljesítményen kívül is olyat alakít, ami úgy a többi színészt lekeni a képernyőről, alig lehet ráismerni, és sztem ebből is lehet látni, ki az igazán jó színész, Stallone valszeg nem tudna átalakulni ilyen figurává:D. A csávó hátán viszi a filmet, miatta még az apróbb gyengeségeket is el lehet nézni, szóval mindenképpen kötelező a Gépész.
Színészek: 9/10
Hangulat: 9/10
Történet: 8/10
A film: 9/10


Az elefántember - Vélemények

2011-12-13 22:24.33
Ez így oké. De a néző szerintem kénytelen szubjektívan hozzáállni a szürrealitáshoz, tekintheti azt zavarosnak, mégha maga a rendező pontosan tudja is, mit csinál. És most nem azt mondom, hogy nincs meg a megfelelő érzelmi intelligenciám a befogadásukhoz, nagyon bírom a bizarrabb filmjeit.


Chaplin - Vélemények

2011-12-13 22:09.41
RICHARD ATTENBOROUGH TÍZ ÉVVEL a Gandhi után összerakott egy filmet egy másik legendáról. Chaplin óriási alakja az iparnak, a vígjáték műfaja tulajdonképpen az ő burlesque-műveiből alakult ki, a gagek mögé valódi tartalmat állított, és filmjei mai napig meghatározóak. Belőle (de hát végülis bárkiből) nyálverés nélküli filmet csinálni nehéz feladat, de egész jól összehozták, és működőképes darabot gyártottak. Látjuk, hogy Chaplin is csak ember volt, ez közelebb engedi a nézőt. A film felépítése lassú, de logikus, a jelenben egy öregre maszkírozott Robert Downey Jr. narrál; a történetet hosszúra húzzák, de muszáj. Néha talán kicsit unalmassá, lassúvá válik, de a filmet egy nagyon jó jelenettel zárják, és a színészek végig csinálják a dolgukat. Anthony Hopkins is jó, meg a mellékszereplők nagy része is, Downey Jr.-t meg szarrádicsérik játéka miatt, nem ok nélkül, hibátlanul jeleníti meg az adott kor emberét (méghozzá ezt az adott embert), nem őt látod, hanem Chaplint, nagyon eltalálták a castingot. Már miatta is érdemes szánni egy kis időt erre, megéri.
Színészek: 8/10
Történet: 8/10
Hangulat: 8/10
A film: 8/10


Az elefántember - Vélemények

2011-12-13 21:53.44
Köze lenne Lynch egyéb filmjeihez?


Az emberi százlábú - Vélemények

2011-12-13 21:46.01
TALÁN A LEGNAGYOBB faszság a horrortörténelemben, ami ilyen lelkes figyelmet kapott a rajongóktól. Úgy érzem, kicsit jogtalanul, mert bár az ötlet valamilyen szinten (nem nézzük a tinicsajok, az őrült tudós elemeit) tényleg eredeti, legalábbis ilyen formában eddig senki nem csinált szájból segget (hehe, hehe), Tom Six pedig épp jókor jött, hogy valami ilyesmivel fárassza a közönséget. Az elvárásokkal ellentétben a film túl lightos lett (amit később kárpótol a második epizód), a megvalósítás viszont egész nézhető. Személy szerint nekem a német doki karaktere akkora két lábon járó szarklisé, mint a ház. Amúgy meg ne már, hogy nem tudta kiszámítani, mennyire nem jut majd táplálék a kiszart megevett kiszart szarból a harmadik láncszembe:D. A torture porn rövidre lett szabva, a szenvedés kevés, a hangulat elmegy, de az őrült, irracionális körülmények ellenére a SPOILER doki vége túl egyszerű, túl hétköznapi, végülis egy faszszopó kreténről beszélünk, minimum ki kellett volna húzni a gerincoszlopát a seggén, hogy meglegyen a lezárás hatásossága. Azért valahogy mégis ütős a befejezés, középsőnek maradni elég kellemetlen, a japó körülményekhez méltóan nyomi harakirije még valami szépséget is kölcsönöz az egész halom trágyának. Nem vetem meg ezeket a sztorikat, de azért ne akarjanak palira venni egy ilyen lightos valamivel, VÉR kell ide. De azért nézhető, meg már itt is elég undorító:D.
Vérengzés: 5/10
Hangulat: 6/10
Történet: 7/10
A film: 6/10


A sziget (2005) - Vélemények

2011-12-13 21:13.13
MÉG EZEN SE FOGUNK órákon keresztül agyalni, de már ez is Michael Bay szellemileg tartalmasabb mozijai közé tartozik - ezt nem oltásnak szánom, nincs baj a látványorgiás tömegfilmekkel, a csávónak ez a melója. A Sziget egész szórakoztató cucc, egyszeri szórakozásnak prímán elmegy, sokszor biztos, hogy nem tudnám megnézni, de simán csekkolható. Scarlett Johansson itt most nem annyira látványosan rossz, mint szokott, Ewan McGregor remekül játszik (két szerepet is amúgy, ez jó poén, és meg is felel az elvárásoknak), Steve Buscemi-nek meg már bármelyik filmben lehet örülni, óriási karakterszínész, nehéz nem bírni a ronda fejét:D. A sztori ilyen társadalmas-morális klónozós dolog, amiben óvatosan tárgyalnak csak lelki gondolatokat, az akciók viszont nagyon szépek, üldözések, futkározások, bunyók. bejátsszák a poént is, amikor két ugyanolyan ember egymásra mutogat: 'Ő a hamis, én vagyok az igazi', ami kicsit már agyonjátszott helyzet, mégis szórakoztató. A vége persze happy end, az már más kérdés, hogy radikális forradalmi lépésükkel mekkora übernagy káoszt okoznak majd a világban, a józan ész azt diktálná, hogy maradjanak benn a klónok, vagy golyót a fejükbe, de az emberség győz, és a történet folytatására egy külön félórát áldozni lehetne. Pattogatott kukoricát a mikróba, csajodat a kanapéra, DVD-t be, ez egy működő délutáni film. Egyszer.
Színészek: 7/10
Történet: 8/10
Hangulat: 7/10
A film: 7/10


Az elefántember - Vélemények

2011-12-13 20:26.47
ÁÁÁÁÁÁ ezt magyarázd meg.


Ufók a padláson - Vélemények

2011-12-13 20:24.54
SZAVAK NEM FEJEZIK KI, mennyire felbasz engem a magyar cím. A UFO kifejezés jelentése: Unidentified Flying Object, magyarul azonosítatlan repülő tárgy, ami ezeknek a kis aranyos űrlényeknek a járműve, közlekedési eszköze, ezzel a repülő csészealjjal mászkálnak ide-oda, megjelenik a fénysugár, amiben fellebegnek a fedélzetre, ebbe sétál be E.T. a megható lezárásnál, meg ez villog olyan klasszan a sci-fikben. Azok a kis szarzabálók meg űrlények, marslakók, földönkívüliek, idegenek, vagy ahogy tetszik, de kurvára NEM ufók! Na, így most már jobban érzem magam:D. A film amúgy tökéletesen érdektelen, én szenvedtem rajta, a poénok bugyuták, a karakterek fárasztóak, egyedül a szőke srác szolgáltatott egy-két viccesebb jelenetet, amúgy meg eleve tűzre készült az egész. Változnak az idők, én még Mickey egeret bírtam, éljen a Hannah Montana-generáció.
Színészek: 4/10
Hangulat: 1/10
Történet: 2/10
A film: 2/10


Szállítmány (2009) - Vélemények

2011-12-13 20:16.35
ANTAL NIMRÓDÉRT KÁR. Mióta Amcsiban forgat, valahogy nem jön össze neki, és mondanám, hogy ez nem az ő hibája, de valszeg az övé. A Kontroll volt az egyetlen igazán jó filmje, azóta csak pakolja a B-kategóriás gagyikat, amik nézhetők ugyan, de azért sokkal többre vihetné. A Szállítmány ennek megfelelően egy átlagakciófilm, néha egész izgalmas, de amúgy elég szar. Matt Dillon jól játszik, meg Laurence Fishburne is, a többiek átlagosak, Jean Reno-ba kár volt pénzt ölni, az égvilágon semmi értelme nincs annak, hogy ott van, csak név a borítóra. Nem ájultam el a sztoritól, a befuccsoló üzlet és az egyhelyben tökölős, vitatkozós hangulat tuti hogy merített a Reservoir dogsból, de amíg az egy kurvajó film, ez inkább unalmas. A forgatókönyv nincs rosszul megírva, de nincs élet a rendezésben. Megnézhető egyszer végülis, de ne várjatok csodát tőle. Mint mondtam: kár érte.
Színészek: 6/10
Történet: 7/10
Hangulat: 6/10
A film: 6/10


Nehéz idők - Vélemények

2011-12-13 19:40.42
NEM EZ LENNE az első alkalom, hogy Christian Bale elvisz a hátán egy egész filmet. Nem lenne valódi baj amúgy sem a Nehéz időkkel, csak kábé a végéig semmi cselekmény nincs, csak nyomják és nyomják az atmoszférát, fokozzák a helyzetet. LA érdekes helyszín a filmhez, itt három különböző színű ember van, ami minimum három akcentust eredményez, amúgy meg minden második mondatban 'fuck' van, a scriptre nem nagyon gyúrtak, mégis érthető a lényeg a kőkemény szleng mögött. Még az is jó, amit csak érzékeltetnek, sokszor ki nem kell mondaniuk, hogyan tesz tönkre a háború egy embert, hogyan válik valószínűleg normális fazonból őrjöngő fasszá, korlátok nélküli állattá, hogyan tehet tönkre az erőszak életeket. Ha néha kissé érdektelenebbé válik is a cselekmény, azért a végén az a jelenet a kocsiban kicsit rendbehozza, az valami eszméletlen kemény. Freddy Rodriguez nem igazán jó, inkább csak nem zavaró, Eva Longoria nem arról híres, hogy jól játszana, Bale viszont lesöpör mindenki mást, ez a srác tényleg egy zseni, érdemes eredeti nyelven nézni az akcentusai, a szövegei miatt. A filmet a Kiképzéssel reklámozzák, tényleg mutat hasonlóságot, és szintben is elég közel vannak egymáshoz. Nem váltja meg a világot, szimplán az, ami, és nagyon is nézhető.
Színészek: 8/10
Történet: 8/10
Hangulat: 7/10
A film: 8/10


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk