Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Párosan szép az... étel
- Film4, 05:00
Érvek és életek
- Filmbox Extra HD, 05:05
Páratlan páros
- TV2 Klub, 05:55
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Hirtelen 70
- HBO3, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Acrab888 hozzászólásai

Ugrás Acrab888 adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7

Marvel Kapitány - Vélemények

2019-03-16 15:50.44
szerk az előzőhöz: aki még nem látta ne ugorjon be, átszerkesztettem párszor amit írtam, az előző véleményemet biztos ami biztos végig SPOILERESNEK ítélem.

PS.: Rájöttem miért jövök ide ritkán: nem lehet hozzászólást törölni és szerkeszteni. Miért nem? Ugye nem? Na mindegy, már így is túl sok időt szenteltem ennek a filmnek. Láttam sokan hajba kaptak a film miatt... még azt mondanám, hogy mindenki nyugodjon meg. Jön nemsokára az Április amikor is Thanost legyőzi egy macska :D


2019-03-16 15:45.42
SPOILEREK:
Megnéztem, nem annyira rossz mint amennyire számítottam...
Ami spoiler nélkül igazán bosszant, hogy
1: Lawon és Denvers kapcsolatáról 2-3 percnyi vágókép még kellett volna. Ellenben túl sok nyáladzás van Maria Rambeau és Denvers között és mivel régebbről nem ismerjük semelyiket sem ezért a barátságuk súlya lóg a levegőben. Nyugodtan lehetett volna olyan ahogy látjuk, hogy Mariát meghurcolják, kérdezgetik, gyanúsítják a társa halála miatt. De az olyan forgatókönyvi fogás ami 8 különféle story és screenplay írónak lehet nem jutot eszébe (csak azért mondom, hogy lehet mert akár forgathattak is ilyet, de lehet kivágatták a jeleneteket).
2.: A Kree (Jaffa!!! :D ) és a Skrull szembenállás eredetéről kicsit több adat lehetett volna valóbban.
3.: Ha valóbban annyira szétszóródtak a Skrullok és konkrétan elérhető a fejlett technológia amúgy az Univerzumban akkor miért nem volt jó nekik egy átlag űrhajó??? Miért kellett összeállniuk a legveszedelmesebb Kree szakadárral? Mondjuk a hasonló a hasonlót vonzza és a cél szentesít de ez akkor sem teljesen átgondolt.
4.: Szegény Fury méltóságteljesebben harc közben is elveszíthette volna a szeme világát. És legalább érdekelhette volna hogy kikaparták a szemét nem azt is elpoénkodni mint egy Disney filmben... öhh akarom mondani...na mindegy, értitek :D
5.: Ez tényleg nem egy kifejezetten feminista film. A szellemirtók újragondolása az az, ez nem.
6.: Eresszék össze a cicát Thanossal, pár nappal később a kesztyűt kiköhögi úgyis, a többiről pedig nem kérünk vágóképet.
7.: Brie Larson és Samuel L. Jackson közt nem volt kifejezetten rossz a kémia. De volt az űrhajóban egy párbeszéd amitől egy közepesen motivált Filmkatalógus csapat is jobbat írhatott volna.

8.: Marvel szinten 10ből 5-öst adtam neki IMDB-n itt (itt miért van még mindig 5 csillagos osztályozás azt nem is értem... Egy jó indulatú 3 csillagot kap, de az valóbban jó indulattal teljes.

+.: Ok, volt benne csavar ahogy a "jók" és "gonoszak" térfelet cseréltek és árnyalódtak. Ez nekem a kliséssége ellenére azért tetszett. A CGI is fogyasztható volt számomra, ahogy Ronanes jelenetek is jól illeszkedtek a történetbe.

+2.: Valószínű nem jövök ebbe a topikba vissza úgyhogy kötekedjetek nyugodtan. A távollétemben nyugodtan seggbe is rúghattok. xD


Ragadozó Városok - Vélemények

2019-01-11 00:00.57
(Ez a vélemény minimálisan SPOILEREKET tartalmaz, kirohanás szerű hangvétele nem filmkatalógusnak- ha nem a youtube közösségnek... köszönhető, de gondoltam átszerkesztve itt is megosztom :) )

Röviden: Összességében pozitívan csalódtam a filmen. Saját skálámon 7,5/10 Felüdülés volt ilyen képi és történeti világot látni moziban.

Sokan elvannak tévedve a kritikusok is. Azt mondják (ign) hogy műfajilag rossz időpontban lett bemutatva (Ennyi erővel akkor hagyjuk a Rómeó és Júliát is mert már nem Shakespeare korában vagyunk?), közben az Űrdongót dicsérik. Mások képtelenek elfogadni hogy vannak témák és műfajok mint a steam/cyber/raypunk a kaland/akciófilm, scifi ezek pedig egymásra hatnak. Kevés olyan film van ami arra ösztönöz hogy mihamarabb újranézzem netán elolvassam azt a könyvet amiből készült. Ez olyan. Akasszátok fel a kritikusokat! És legyen saját gondolatotok! Ha pedig valami nem tetszik Neked attól még elnyerheti Másoknak a tetszését. Nem kell az ellenkező véleményen levőket a földbe tiporni.

Most hogy ezt elmondtam rátérek arra hogy a filmnek megvannak a saját kis gyermeteg hibái, pl a végkifejletnél bizonyos események, a karakterek bemutatására szánt kevés idő vagy csak csupán az hogy látványosnak látványos, de én mégis tudnék kapásból pár ötletet amitől még hihetőbb és gigantikusabbak lennének a fémszörnyek (motorok, belsőszerkezetek részletesebb bemutatása, karbantartása, átlagos "városlakók" napi élete a főszereplőkön kívül. És itt el is érkeztünk a film legnagyobb hibájához: a most nekünk prezentált történéseket szebben be lehetett volna mutatni 2 részben, 3-4 órában. De nem bíztak benne a producerek hogy annyi lóvét kapjon a film. Ki tudja(?) lehet tényleg akkor 4 óra lagymatag tini dráma lett volna. DE és épp ez itt a lényeg NEM az lett. Erre mi a válasz? Tudom, tudom, azért szar mert mennyi minden lehetőséget kihagytak… hát ja. Tudjátok nyavajogni mindig lehet és nem követem el azt a hibát amit mások. Ha valaki szeret nyavajogni, élvezkedni a film hiányosságain akkor rajta. Amúgy azt viszont még csendben megkérdezném: ha szomjas vagy és eléd rakok egy pohár italt akkor is csak nyavajogsz hogy félig üres…?


Eldorádó, az elveszett város - Vélemények

2018-07-30 20:14.55
A "vérszegény" szóhoz a szótárakban odaírhatnák példának ezt a filmet.
SPOILER talán
Egy youtube csatornán említették meg Fawcett karakterét és sok minden mást plusz ezt a filmet. Akkor jutott eszembe, hogy én ezt régebben még moziban is megakartam nézni, most már tudom hála az égnek nem pazaroltam rám időt.
A film korhűségét tekintve páratlanul szép, a kora európai jelenetek, a kimért britt hozzállás és a kosztümök gyönyörűek. Azonban más pozitívumát nem igazán tudom megemlíteni, talán én is csak annyit, hogy nincs tele irdatlan nagy baromságokkal. Ezért egy szürke közepes csak és nem egy 2 pontos az 5-ből.
Rendkívül lassan csordogál és érezni hogy a forgatókönyv biztonsági játék szerint halad.

Minden tulzás nélkül néhány pszichedelikus élményt beletudtam volna rakni a filmbe. Néhány ajovaszka szerű utazást, durvább álmot, hogy érezzük valami elkezdte a főhőst igazán hajtani a célja felé. Ehelyett több ábrándozást és visszaemlékezést kaptunk a feleségéről. Nagyszerű.
Ok, hogy a felesége kikutatta a katona levelét, arról akár 1-2 percet szívesebben láttam volna mint a második világháborús lelkesítő beszédet a fronton vagy az idiótát akit ott kellett volna hagyni a dzsungelben, és később az eszkimóknak is cska a terhére lett.
Fawcett beszélhetett volna több indiánnal is akik elmondhatták volna neki, hogy igen a dzsungel tele van régi romokkal, találhatott volna mondjuk egy aranypénzt amit esetleg a folyóban elveszít. Valamit ami még kézelfoghatóbb, menekülés közben láthatott volna romokat pár pillanatra.
De nem, mert ennyire nem okos a film. Visszakerült a tájoló vagy mi, tehát megtalálta Z-t. Ok, de hogy. Minden további dolog ködbe burkolózik, ezért olyan mintha nem is láttam volna ezt a filmet, elég lett volna inkább helyette egy 10 perces rövid összefoglalót megnézni Fawcett életéről és a képzeletem jobb munkát végez mint egy unalmas stáb 30 millió elköltéséből.
Nem javaslom senkinek a filmet.


Stranger Things (sorozat) - Vélemények

2017-11-19 16:31.29
SPOILERESEN:

3 dolog nekem se tetszett a 2. évadban:
- A füstszörny, illetve hogy a Demodogoktól félelmetesebb megfogható szörnyet nem kaptunk.
- 8-as, ha jól emlékszem 11 "nővére" és a többi különleges képességű gyerekekre kíváncsi lettem volna. Ok, hogy 11/Jane elbeszélgetett azzal az egy dokival aki zombivá tette az anyját és szerintem nagyszerű volt az a szál is... de végig azt vártam, hogy ki fog derülni valami, valakit szembesítenie kell, mondjuk "Papát" legfőképp. Persze az lehet a 3. 4. évadban is.
- Elküldték a médiáknak a borítékokat és lehet, hogy csak lassan indult be a gépezet, de azt vártam végig, hogy pár szenzációéhes riporter csak megjelenik kíváncsiskodni.

Egyébként nagyon tetszik a sorozat nekem, ha lesz következő 2 rész akkor attól tartok, hogy átmennek olyan deamon hunter mellékszállakba amilyenekből pl. a Supernatural tengődik már hosszú évek óta.
Nálam legalább olyan jó a 2. évad is, mint az előző. Remélem a tétet tudják emelni a következő évadban.


A setét torony - Vélemények

2017-08-04 22:14.00
Ez egy "korrekt" film lett, az átlag néző megismerheti belőle a DT. világát, erre jó. Nem lett gáz, vannak benne jó dolgok viszont nagyon érződik az egészen a visszafogottság, visszanyírbálás.

SZPOJLER SZPOJLER SZPOJLER
Apró hülyeségek vannak amiket megjegyeztem: a házban az őrzőt Jake "megöli", csakúgy kicsusszan a karmaiból/deszkáiból whatever...
Csakmert ő az ultimate Jesus szuperhős.
Ezzel a képességgel mint pl. a ház elleni összecsapáskor is Jake valahogy leértékelődik. Illetve a hősiesebbé tételére elszalasztódik pár lehetőség.

A végén a harc korrekt, látszik hogy a CGI-ra és fegyverszakértőkre költött pénz leginkább oda folyik.


SZPOJLER SPOILER A KÖNYVET MÁR OLVASÓKNAK
Jake-nek az apja meghalt, illletve teljesen más a családi feállása is, a pihenőállomás és a kút teljesen ki van írva belőle - később persze lehet belecsempészik... - ahogy Eddie és Susannah is hiányoznak. Rák szörnyek helyett kapunk egy farkas/alien/ mutit.

Belegondolva egy vaksötétben, hegyen és sivatagon keresztül vonagló hosszas szál annyira nem hiányzik a filmből. DE mikor arról beszélnek, hogy egy nagy sivatagban vannak és a másik percben már egy erdőben mászkálnak az azért elég éles váltás. Zoltán vájjjja ki a szemét annak aki máshogy látja! :D

Roland világából még pár jelenetet megnéztem volna. Idris Elba is korrekt, pozitív csalódás volt látnom ebbe a szerepben. Jake-t alakító srác pedig alapból nem idegesített ami már egy gyerekszínésznél nálam plusz pont.


2017-07-30 12:15.13
A könyveket olvastam - kivéve a Wind Through the Keyhole-t és kíváncsian várom már nagyon mit is dobtak össze.

Titti73: Nem lehet folytatása, ha Jake Chambers-el még csak most találkozik. Habár... :D és itt a "habárt" azok értik akik olvasták végig a könyveket :D

A lényeg, hogy ez úgy néz ki, hogy az első mondjuk három könyvből kinyerték a Jake és Roland szálakat, kihagyva az Eddie és Susannah részeit. Jelenleg bármit írnék az lehetséges spoiler vagyy csak szájtépés így reménykedek a legjobban és azt hiszem beszerzem a Wind Through the Keyhole-t.
Peace és KA! :)


Atomszőke - Vélemények

2017-07-29 20:27.04
B.S.G. Caprica 6 szőke ciklonja óta tudom hogy nagyon veszélyesek a hölgyek 😃
A filmet nézhetőnek találtam, az akciók jók, folyik a vér, van pár röhelyes terminátor, de vállalható. A verekedések, közelharcok az általánosak.
A fő sztori elfogadható, habár szerintem tíz, vagy tizenhét évvel ezelőtt nagyobbat ütött volna.
SPOILER SPOILER SZPOJLER

Maga az ügynöklista kevés is, jó hogy benne van a kettős (hármas?négyes?) ügynök féle szál. A végén mikor kiderül az ügynök valódi léte akkor lehetett volna 3-4 jó jelenetet belerakni ami kicsit a nézőt összezavarja, átvezeti a hotelszobába - directors cutban lehet benne lesz.)

Delphine szépen küzdött az életéért, a halála pedig oké hogy kellett Percival még gonoszabbá válásához, de ilyen hülye halált is ritkán láttam. Azt értem rajta hogy üldögélt a babérjain otthonàban miután teljesen felírta magát a halállistára...

SZPOJLER OFF

A kelet-nyugat szembenállása és a 80-as évek díszletei érdekes atmoszférát teremtenek (vicces benne a Merkelezés xD ) már csak azért is érdemes megnézni.
John Wick helyett nekem az Archer rajzfilmsorozat jutott eszembe :D Kicsivel többet vártam, mint ami van a filmben, viszont nem bántam hogy fizettem érte, életszaga van a filmnek annyira hogy mozi után az utcán többet néztem a hátam mögé.


Valerian és az ezer bolygó városa - Vélemények

2017-07-23 18:47.51
Ma láttam moziban, 2D-ben feliratosan és lehet hogy pár jelenet 3D-ben jobban ütött volna de így is teljesen élvezhető volt látványvilág.

Besson jelen esetben nekem olyan, mint a Kill Bill-ben a Hattori Hanzo által készített kardok, amelyeket nem lehet más kovácsok által kovácsolt kardokhoz hasonlítani, csak és kizárólag a Hanzo általiakhoz.
Nem olvastam utána, de biztos van oka, hogy 20 évvel későbbre van időzítve mint az 5.-ik elem (amit legalább 20 alkalommal biztos láttam :D )
Tehát Az ötödik elemhez mérten itt ugyan az emberiségtől mint fajtól nem szakadunk el, de jóval több az idegen faj mint az 5.-ikben. Sőt valósággal tobzódunk a milliónyi értelmes humanoid-szerű entitásokban.

A sztorin és a képi világon érződik, hogy nem egy este lett eldöntve minden... ami a sztorit illeti

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER BOJLER ELADÓ

Annak elllenére, hogy nincs a filmben csavar, sőt teljesen kiszámítható egyszer mindenképp nézhető. Az apró tanulságok amik nem csak az emberi fajnak, ha nem minden értelmes létformának is szólnak nagyon erősek.
Külön tetszik nekem, hogy a Mül bolygó lakosait először ősközösségi szinten lévőként látjuk, majd pontról pontra bontakozik ki a mélységes szellemi és lelki intelligenciájuk, amellyel nem kizárólag technikai fejlődést visznek véghez, ha nem végig járják az igazukat... és egy hatalmas mészárlás helyett lényegében diplomáciailag és fajilag felteszik újra magukat a térképre - holott hivatalosan ki lettek pusztítva. Innét szép győzni - ahogy mondják...

Nagyon vártam a filmet, örülök hogy egy ilyen nyílt világú, idegenlényektől hemzsegő, szórakoztató SCIFI-t kaptunk.


A majmok bolygója: Háború - Vélemények

2017-07-17 20:24.40
Nekem tetszett. Érdekes mód éreztem a moziban hogy másnak nem, hamarabb kiment, beszélt mert nem értette hogy mi baja van az ezredesnek (-hol ültél te szerencsétlen eddig???! - kérdeztem volna tőle) külön köszönöm annak a párnak akik szinte végig (átültem amikor rájöttem nem fogják abbahagyni) a székem háttámláját boxolták.

Na mindegy a lényeg hogy sivatag és beszélő majmok és lényegében visszamaradott emberek az eredeti filmekben is voltak. Ezek a filmek épp az emberi lét alapjaival - moralitás, hit, vallás, ideák, szeretet - foglalkoznak aki ezt a fajta történetmesélést unalmasnak tartja az... így járt.

SPOILER
Kéttségkívül lehet érezni a tisztelgést az eredeti filmek előtt. A vége annyira masszív 70-es évek hogy nagyon :)
A prizonbrék nekem is kicsit sok volt


Ki vagy, doki? (sorozat) - Vélemények

2017-05-21 22:10.04
most néztem meg a 10 évad 6. részét is. Filmek és sorozatok terén volt időm felzárkózni és nem bántam meg, hogy a tizedikbe is bele kezdtem.

Ez a 6.-ik nagyon para volt nekem, érdekes alapvetés amire ha még szántak volna 1-2 részt akkor igazán ütött volna.

Riffraff: Capaldit el kezdtem megkedvelni, ha tényleg egy női doki lesz utána akkor remélem lesz benne élet és nem egy túllőt feminácit kapunk. Ha pedig a doktor nő lesz valóbban akkor férfi társakat fogunk mellé kapni gondolom. Érdekes...


Odaát (sorozat) - Vélemények

2017-05-21 20:29.17
SPOILER

Gyok2: mikor anyuci pedig átboxolja a Sátánt akkor a fiúk pedig csak moziznak. Ennyit a tschaládi összetartásról :D

Én nem számítottam se jobbra vagy rosszabbra, kicsit olyan mint az Alien Covenant xD
Eléggé kiszámítható így visszagondolva, a Supnat logika mentén Maryt a gyilkosságok miatt a saját kis purgatóriumába kellett dobni / illetve a család minden tagjának össze kell kicsit zárkónia Lucival.

Bobby üdítő színfolt volt, de azt nem értem, hogy miért kellett angyalokat ölnie, persze az egy eléggé elhasznált világ volt ott biztos megvolt rá az oka... vagy csak egyszerűen poén volt Castiel miatt.

Ha már eddig néztem ezután is fogom, de őszintén megmondva remélem, hogya 13.-ik lesz az utolsó évad. Vagy még egy bónuszt kapunk és akkor vége.

Kíváncsiságból utánanéztem, hogy melyik a leghosszabb élőszereplős amerikai tvs produkcó. A Gunsmoke western vezet 20 évaddal. Ha rekordot akarnak dönteni akkor még pár epizód lesz xD
Akárhogyis elég gyászos, seb nyalogatós 13-ik évad kezdésre számíthatunk az biztos.


Alien: Covenant - Vélemények

2017-05-21 20:01.27
A tanulékony robot, aki a gazda fejére nő régi képlet. Szerintem egy nanotechnológiás, szabad agytárhellyel rendelkező robotnak ha nem is lesz lelke de okosabbá válhat, mint az ember. És amúgy érdekes, hogy aki végül az emberi élet őrzésére a legjobban automatikusan programozott az tűnik olyannak, mintha lélekkel bírna. A szabad akarat során ugyanis a lelketlenség is választható, amit öreg barátunk ki is próbált...

A hibernálás az Alien közhelyes védjegye. Elfogadom, viszont én azt nem értem, hogy mondjuk 15 ébren lévő emberből meghal, vagy tartósan bizonytalan helyre kerül 12 akkor mi a fészkes fenéért nem lehet felébreszteni még 15 főt. Esetleg egy rangsorban képzettebb, értelmesebb tagot is.
- persze tudom az egyszerű választ: a szörnynek el kell szabadulnia, a népnek cirkusz kell :D


2017-05-20 22:36.51
Még valami: a Prometheusból ki van vágva jó pár dolog, bizonyára itt is, de a Prometheusnál olyan értékes percek is kikerültek mint mikor a magas idegen beszél Daviddel. És pl. szilárd meggyőződésem, ha ott azt benne hagyják és még pár dolgot kipofoznak akkor valami baromi jó film lett volna a végeredmény.

Ezt a Covenant-nál nem így érzem.


2017-05-20 22:17.06
A filmre én egy átlagos közepest adnék a négyzetre emelve. Igazából meg lettem volna e nélkül a mozi nélkül. Amíg a Prometheusban voltak új hangok, itt csak a régiek vegyítése van eléggé vegyes turmixban. Van ugye a: az eredet/ teremtés / újrateremtés történet és az alien kaszabolás szükségessége, a kettőnek pedig valahol találkoznia kell.

SPOILER SZPOJLER BOJLER

Többen is leírták, hogy nem olyan hülye a legénység mint a Prometheusban, vagy az első részben. Abban a tekintetben nem foglalnék állást, de biztos hogy én személy szerint itt aggódtam értük a legkevésbé. Ehhez talán leginkább hozzájárul az, hogy az összes karakter nagyon önző. Tudom, hogy túl kell lépni a kötelező Alien hibákon és úgy könnyebben lehet élvezni a sztorit, DE:
- Egy közelebbi, ugyanakkor feltérképezetlen bolygóra mennek inkább szkafander nélkül, drónok, zárt felfedező autók nélkül, mint visszafeküdnének aludni és egy szemhunyás után a célnál is vannak, a fogott jelet pedig jelenthetnék a központnak stb.
Ezt egyébként lehetett volna azzal orvosolni, hogy a hajó mondjuk javíthatatlanul megsérül, ezért nem mehetnek máshova, fel kell térképezniük az új bolygót haladéktalanul.
- Az özönség amire már más is felhívta a figyelmet vagy tudatosan lett így megírva, vagy ha nem akkor bizonyos szempontból zseniális. Én is azt tettem volna ha valami gebasz van, főleg a lenti csapat teljesen megfertőződött: első a kötelesség. Tünés onnét!

Filmnezo93: ahol az újdonsült kapitányt David leinvitálja én majdnem felröhögtem, ez egy Retroshockba illő halál sőt már hallottam ahogy Dancsó Peti parodizálja :D Méltánytalan... habár végülis olyan hülyén halt meg ahogy élt.
[link]

Amikor a renegát robot kvázi dr. Mengelét kezd alakítani akkor a sztori el kezd naaaagyon belassulni. Az a furulyás jelenet biztos fent lesz poénból youporn-on. Jézus... Szóval mikor David el kezd aratni akkor ott mászkálják körbe egyenként (Scooby Doo szint alatt) a létesítményt EGYEDÜL. Epikusabb halálokat is ki lehetett volna hozni ott abból a helyzetből.

Apropó halálozás: az óriás idegenek mikor pedig feléjük ért a hajójuk, amivel évek óta elvesztették a kapcsolatot száj tátva nézték ahogy lebombázzák őket. Az intelligens világteremtő lények...

Félni nem féltem, sőt többször röhögtem. Ez a film az öreg faszinak mr. Bendernek jött a legjobban. Ilyen szemét, genya, semmirekelő robotot rég láttam vásznon :D Fassbender jól alakított kéttségkívül, a script hiányosságairól pedig nem ő tehet.
Akartam valami értelmeset írni, amivel magam is megnyugtatom de csak abban reménykedek hogy ezeket az oktató filmeket ha a jövő mély űrben kalandozó vándorai látni fogják akkor ők távol tartják majd magukat a hülye haláloktól :DDD

PS: újszülötteknek esetleg:
- Miért hívják a földönkívülit Aliennek? - Mert a földön nem él ilyen ... xD


American Gods (sorozat) - Vélemények

2017-05-20 10:38.03
Úgy legyen! :D

Van egy Terry Pratchett és egy Nick Cave könyv utána be is iktatom :)


2017-05-20 10:04.47
Az első két rész tetszett. Pár napja rákerestem itt hiába és örülök, hogy van azóta külön topic a sorozatnak.

Aki esetleg olvasta N. G. könyvét: a könyv ez esetben is jobb / megéri elkezdeni azt is?
Eddig az elveszett próféciákat olvastam tőle, az tetszett :)

Amúgy a sorozat képi világa megfogott, a sztori is úgy ahogy, de azért már a második részen nagyon érződik a sorozatokra jellemző időhúzás.
Kíváncsian várom a folytatást.


Odaát (sorozat) - Vélemények

2017-05-14 17:46.20
Valóbban az első 5 évad volt a legjobb, de a legeslegjobb az első kettő.

Most a 12. évad egy átlagosan hullámzó szintet üt meg, vannak benne jó koncepciók... annyi tengernyi ötlet ami NAGYON jó lenne, de úgy halnak el mint a ... Marvel főgonoszok :D

Most néztem meg a 12. évad 21. részét és annyira lagymatagon kiszámítható hogy az fáj. A színészek dolgoznak, de a forgatókönyhöz ragaszkodniuk kell mégis. Így kéttségkívül sok a 23 rész, jobb lenne a főszál szempontjából ha mondjuk 15 részes lenne az évad.

És itt SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
mert ha most nem írom ki magamból, akkor bajom lesz :D

A rész végén van egy leszámolás a démoni oldalról ami végülis egy átlag jó, CGI orgia nélkül. Nekem tetszett. Egyszerű, mind vártuk így ezzel nincs is probléma.

És ott van az emberi oldal terén egy bunyó ahol a főbb karaktereket egy golyó sem éri. Lehet mondani, hogy nagyon "uras", "angolos" a végkifejlete a "bunyónak" de akkor sincs benne elég érzelem.
Lady Toni Bevell minimum egy vállövést érdemelt volna, vagy valami.
Nem nagy filmes repertoárt várok ennyi év után, de ha mondjuk megnézünk most egy American Gods részt például akkor az ott akalmazott képi kreativitástól és alaphelyzetektől fel merül bennünk a kérdés - egy supnat stáb hasonlóra miért nem képes már, főleg ha a dramaturgia lehetőséget ad rá???

Ezen a ponton én már csak Crowley miatt nézem rájöttem :D
A padlón futó kis rágcsálóról Terry Pratchett intelligens kis patkányhalála jutott eszembe. Lehet hogy van rokonság.... xD


A galaxis őrzői 2. - Vélemények

2017-05-09 20:24.57
Shanza: szerintem is nagyon feszített főleg ezek miatt a rokoni és baráti és egyéb barátságos/ellenséges szálak okán amiket említettél is. A fő-fő szál Egoval és a pusztítás naná hogy nem az első perctől forog, de aki kvázi ezt várja azonnal az még először legalább a 16-ot töltse be...

A játékidőn én most kezdtem egyébként elgondolkozni, sok szempontból kevés volt bizonyos szálaknál, máshol pedig pár jelenetet kitudtam volna hagyni vagy rövdebre vágni.

Más: mikor az egyik aranyos Sovereign katonát nézik társai ahogy lövi a kéttségbe esett Quill-éket és nem sikerül neki leszedni a hajót, mert Drax kilövi akkor szapulják a "szerencsétlent" --- Azok akik már hamarabb meghaltak!!!, ergo ők mit dumálnak??? Bénábbak mint akinek sikerült követnie a Galaxis őrzőit egy halálos mezőn keresztül. Szval a pac man előtt ez volt a másik ami nekem nem hiányzott a vászonról :D


2017-05-08 20:53.50
Nos... természetesen SPOILER.

... nehéz erről úgy véleményt írni hogy ne legyen retttentő hosszú - legalábbis nekem most. Összességében elnyerte a tetszésem, az tény hogy Quill miatt a fatert be kellett egyszer mutatni, amit szerintem most jól is végeztek. Örülök, hogy Yondu által így a fosztogatók is be lettek vonva és a képet színesítették a Sovereign katonák is.

Régi Csillagkapus emlékek bizonyos formában előtörtek mikor Gamora emlékeztette Quillt, hogy a Egoval és úgy az egésszel nem ártana vigyázni és egy nyomozás talán jót tenne. De természetesen milyen unalmas volna, ha el tudtak volna menekülni és felkészülve egy nagy flottával legyőzték volna Egót ember áldozat nélkül... :D

Egyetlen rossz dolog van ami nem tetszett a filmben az a qwa pac-man!!!, mikor Egóval harcol Quill és felveszi a Pac-man figurát, az valahogy nekem annyira elrontotta a pillanatot. Megértem én, meg tudom magyarázni azt is hogy miért van helye, de akkor sem tetszett.

Pár kritikust azt mondja jobb mint az első. Van aki fordítva gondolja, szerintem együtt egy jó képet rajzolnak ki, megérte a mozijegyet.


2017-05-08 20:32.25
Véletlenül nem a Come a Little Bit Closer – Jay and the Americans számra gondolsz? Most egy lista alapján gondolom, én már annyira nem emlékszek...


A galaxis őrzői 2. - Legjobb jelenet

2017-05-08 20:27.41
Egyetlen egyet nem tudok kiragadni, szóval ami hirtelen eszembe jut:
- Rocket az erdőben büntet
- A Temetés...
- Mikor Nebula és Gamora a bolygón harcolnak és miután Gamora megmenti Nebulát az el kezd tovább szemétkedni, illetve mikor Nebula elmondja, hogy Gamorának hogy miért gyűlölte meg
- Groot a bomba élesítéskor :D és a végén mikor már kamaszodik :DDD
- Egyik legerősebb jelenet - legalábbis nekem - mikor lőni kezdi a fatert Quill.


Odaát (sorozat) - Vélemények

2017-03-20 09:32.55
Empire: Szia! nekem tetszik. Most daráltam le tegnap épp az utóbbi 5 részt egyszerre és pozitívan csalódtam.

Talán nem árulok el nagy dolgot, ha azt mondom, hogy Lucifer és a Man of letters kapnak nagy játékidőt. Mindkét szálban vannak jó és szokásosan Supnatosan idegesítő tényezők, de amiért ajánlani tudom az évadot azaz, hogy párhuzamosan sűrűn folynak egymás mellett az események.

Van benne vadászás, Crowley múltja és bosszúja, jól adagolt agresszív Castiel és a Man of letters végre a 12 évad alatt szerintem először felveti igazán a nagy csapatban való dolgozás dillemáját.
Az úgy nevezett fő ellenség(ek) pedig végtére is.... nem annyira idegesítőek. Egy próbát megér.


Elysium - Zárt világ - Vélemények

2017-03-12 19:41.27
Sajnos csak most láttam, és így elsőre én is azt tudom megerősíteni amit többen megemlítettek, hogy nem egészen Neill Blomkamp szájíze szerint készült.

A filmre oda adtam az összes csillagot, mert ha ezt mondjuk egy nagyobb Hollywoodi stúdió karolja fel szerintem biztos még ennyit sem hoz ki belőle.
Diego Luna - akit csak most realizáltam hogy Zsiványkodott is :D - karaktere volt számomra igazából a legkomplexebb. Nem hittem volna, hogy a szerepe teljesen egyfajta Che Guevarai minőségbe fog átváltani.
Még a Földön több jelenetben néztem volna meg, amikor nem csak ordibál mondjuk. Kíváncsi lettem volna még nagyon az Elysiumban élő felső tízezer életére legalább néhány vágókép erejéig.

Igazából amin nagyon fogtam a fejem az a légkörbe hatolás egyszerűsége volt (ok, védőpajzsok lehetnek...), tudva levő hogy a Földről képesek űrhajókat indítani és nincs fegyveres légvédelmi rendszere az állomásnak. Furcsa volt, hogy letudják tiltani a földi űrhajók mozgását - egyáltalán hogyan is pontosan?
Max-et mikor kiszúrták első sorban nem az ő követésével voltak elfoglalva ha nem csak úgy épp benyitottak pont abba a házba ahol bújtatták - az ezer közül... - ok tudom hogy ez magyarázható azzal, hogy profi bérgyilkosok voltak vagymi, viszont elég kényelmes megoldás.

Ez persze csak az én személyes véleményem, a hibái ellenére tetszett. Több hasonló filmre lenne szükség, ahol már működő űrbázisok vannak, frakciók, csomó jármű és nem csak visszafogott konzerv sztorik. Jön majd a Valerian, remélem az mer majd gazdálkodni a képzelőerővel. :)


Jason Bourne - Vélemények

2016-07-29 10:55.19
(spoileres vélemény)
Nem vártam, hogy az első filmek erejével csapjon arcon, de azért ettől többet akartam látni, mint amit kaptam.
Lehet, hogy a trailereket nem kellett volna megnézni, de a film első 10 percében már tudtam előre a végét, a párbeszédeket, az üldözéses jeleneteket, még a közhelyeket is amiket elfognak mondani. És hogy közelyes? De még mennyire! Többszörösen összetett mézzel leöntött (America is the best) ömlengés az egész film.

Amit a legkevésbé nem csípek, hogy adva van egy velejéig korrupt rendszer (CIA, NSA, FBI, MOSZAD, stb... erre az egész film arról szól, hogy a rendszer próbálja Bourne-t meggyőzni, hogy a Mátrix még sohasem volt ennyire szexi. - Gyere vissza hozzánk, kellesz nekünk!
Egyedül a vége tetszik ebből a szempontból, amikor a csaj balettozva hányja a sódert, végül J.B. orra alá dörgöli a hangfelvételt, miszerint ő tudja hogy bármelyik pillanatban megölné ő is ha már nem tartja hasznosnak.
A kedvencem ami már sok ezer filmben elhangzott: "ha kitudódnának a titkos akciók, akkor emberek élete kerülne veszélybe" vagy: "mi a hazát védjük". Mennyél már... Ezeknek az akcióknak a lényege épp az, hogy az ügynökségek a világ más részein embereket ölnek meg. Százával, ezrével, végül milliós tételekben. Fuck logic.

Apropó gyilkosság. Tommy Lee Jones halála csak nekem volt furcsa? Már nem emlékszem, hogy hova kapta a golyót, viszont a halála nekem akkor is hirtelen történt. Puf golyó a mellkasba vagy whatever. Dead. Tudom, hogy akció film és nem lassú lefolyású melodráma (habár néha annak érződik)
viszont ez is egy olyan ismétlődő elem amit a zavaró tényezők közé kellett vennem.

Az autós üldözési jelenetek Vegasban ... ok hogy nem CGI, de attól még nem nyűgözött le. (?) Pusztán azért, mert a SWAT-os autó úgy gyorsult mint egy sport kocsi, és sport autó együtt a Swat csapatszállító pedig mintha igazából tankok lettek volna. A Görög motor vs. autó viszont tetszett. Az életszerű volt, sokkalta jobban tudtam ott izgulni.

25 mondat? Értem én hogy J.B. a modern, szótlan és izmos Conan a barbár - viszont inkább több erős párbeszédet kapott volna, mint flashbacket. A néző nem hülye, még ha a film Bourne emlékeiről is szól kifejezetten akkor is 1-2 jól irányzott flashback elég, hogy rájöjjünk mi is az alapállás.

Ez persze csak az én véleményem. Lehet, hogy rossz hangulatban néztem meg, de most akkor is ezeket vettem észre a filmben.


Hardcore Henry - Vélemények

2016-07-28 06:41.03
Meglepődtem, hogy még nem írtam hozzá véleményt, én első adandó alkalommal be ültem rá a moziba :)
Szerintem már mindent elmondtatok előttem, nekem annyira tetszett hogy még párszor biztos megnézem :D


A függetlenség napja: Feltámadás - Vélemények

2016-07-28 06:26.55
Egy "jó" osztályzatot adtam neki, mert azt jól hozza, amit elvártam tőle és végül is nem csalódtam. Akinek ez a kis múltidézés bejött, és reálisan állt hozzá az szerintem nem tud letargiába kerülni.

Hogy semmit sem tett hozzá a film a régi szériához? Ez is várható volt. Habár én ezzel az állítással teljes mértékben nem értek egyet. Kifejezetten tetszett ahogy az idegenek kezükben ... ööö csápjaikban???... lőfegyverrel harcolnak és a mocsárban kutatják a betolakodó gonosz embereket.
Két dolgot nem lájkolok igazán: gyerekes drámák keveredését a letargikus sokadik fejfájásos gyötrődéssel és a királynőt aki nézése és járása alapján a Stargate Atlantis és Godzilla furcsa szerelemgyermekeként aposztrofálható.


Sanctuary - Génrejtek (sorozat) - Vélemények

2016-06-08 21:50.42
Én csak pár hónapja bukkantam rá ahogy Amanda Tapping IMDB oldalát nézegettem. Kellemes meglepetés volt, igaz hogy főleg az utolsó évad végére már sok volt nekem a saját mitológiájának önfényezéséből, ennek ellenére egy ötödik évad érdekelne. Szívesen továbbnézném még a sorozatot.

Ami azt illeti rosszabbra számítottam... és valóbban technikailag a green erőlködések és a kurtított büdzsé nagyon vicces megoldásokat szült ... mégis szenzációsra értékelem, már csak az alapsztori miatt is. Ami kivetni valót látok benne, az végül is pont az, mint a Supernaturalban is, hogy elmaradoztak egy idő után az új lények, a vadászatok, pont ami állandó vérfrissítéssel látta volna el az egész sorozatot.


Coherence - Vélemények

2016-06-07 07:29.36
Én a Retroshock youtube csatornán hallottam róla és nem bántam meg hogy utána néztem. :)
Ugyan van benne néhány WTF elem, de az alap gondolat és a megvalósítás nagyon tetszik. Egy csomó más rendező biztos jóval idegesítőbben és szájbarágósabban csinálta volna meg, ez így pont jó, kellő mértékben sorvasztotta és sorvasztja a megnézése után is a szürkeállományomat :D


Úgy fent, mint lent - Vélemények

2016-06-05 17:07.01
Érdekes a statisztikája... eredetileg egyébként a Retroshock youtube oldalán bukkantam rá és rosszabbra számítottam :D
Én értékelem, nekem kifejezetten tetszik. Vegyül benne a found footage, horror, Indiana Jones féle kaland és a tömény misztika. Persze ez még alapból nem volna elég, maga a megvalósítás tetszetős összességében. Nem csak az ijesztgetésre megy, a gyilkolásra, nagyban épít a karakterekre és a néző kíváncsiságára.

A "meg kell küzdeni a saját démonokkal" kihívást ennyire jól régen láttam filmben. Ezért is tetszik már alapból, illetve mert nem szájbarágós. Szerintem egy hagyományos stílusban, fejkamera és shakecam nélkül túlvegytiszta lett volna szerintem a film, nem érződött volna ennyire a karakterek személyes rettegése.
Az alkímiai háttérsztori ugyan le van butítva, de jól használták a készítők.


1 2 3 4 5 6 7

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk