Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jóravaló feleség
- Filmbox Extra HD, 03:05
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25
A vér földje
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Martínez aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Nialis hozzászólásai

Ugrás Nialis adatlapjára


A szürke ötven árnyalata - Vélemények

2015-03-07 01:37.21
A gond ott keresendő, hogy nem pornóként kezeli önmagát. Ez az egyik hiba.
A másik az, hogy valós jelenség, hogy majdnem minden nő a rosszfiúkat szereti, rájuk bukik. És valós helyzet a családon belüli erőszak is, amiből sokan nem mernek kitörni, vagy mondogatják magukban, hogy "ez most csak véletlen volt, a sok stressz", meg "én vagyok a hibás, mert ezt meg azt mondtam/csináltam", stb-stb, és végül nem mernek kilépni a helyzetből, a kapcsolatból.
Mit üzen a könyv, illetve a film is a tini lányoknak, akik a leginkább nézői ennek? Ha véletlenül ilyen kapcsolatba kerülnél, akkor örülj neki,megfogtad az isten lábát, a srác meg úgyis megváltozik idővel, szóval addig szenvedjél csak, megéri...
Az csak ráadás, hogy az egész filmként nézve is értékelhetetlen. Mert persze, az.
Az a kritika is valós, hogy maga az alapműként szolgáló könyv kritikán aluli, több szempontból is, az egyik a fentebb már említett. A másik a mérhetetlen számú szóismétlés, egyszerűen mindent ugyanazokkal a szavakkal ír le, szókincsét tekintve egy maximum 10 éves gyerekével vetekszik, és ez nem csak azért gond, mert így nincs irodalmi értéke, hanem mert olvasva sem képes igazán lekötni. Aki közben erotikus víziókat lát, annak persze mindegy, de aki ténylegesen próbálja maga elé képzelni ezt az egészet, annak ez gáz, mert nem érzékletes egyszerűen. A párbeszédes sokszor üresek vagy komikusak, a karakterek pszichológiájába bele sem megyek, mert a lány kapcsán fogalmakat cserél össze, ez a lány nem szimplán önbizalom-hiányos.
És akkor végül ott van a "BDSM". Ez nem az, ez mezei agresszivitás vezérelte szadizmus, nem pedig kölcsönös megegyezésen alapuló dolog, ami mindkét félnek jó lenne. Ez egy manpipulatív, kihasználó és a lány számára súlyosan kártékony viszony, és semmi több... Ebben nincs semmi olyan, amiről széles csoportoknak kéne vízionálni. Azért álmodoznak ilyenekről, mert ezeket hájpolták fel, ezek körül alakult ki olyan marketing, amire hirtelen rá lehetett harapni.
Ha lenne jobb, akkor azt szeretnék. És bizonyosan van is jobb - csak mára már ez az elterjedt, és a trendi. De ez nem jelenti azt, hogy igazuk is van, és ez lenne az elérendő álom, akkor se, ha a fiú gazdag, és két kézzel szórja az új kocsikat, meg a Rolex karórákat.


Salt ügynök - Kérdések

2014-07-27 00:52.43
Azért, mert 3 különböző vége van... Ami tk jó, mert a TV-k is össze-vissza adják hol ezt, hol azt, meg a DVD-re se tették rá mind a hármat...


Vampire Knight (sorozat) - Vélemények

2011-09-10 20:14.24
Látom, nem értelmezel, csak olvasol. Az ANIMÉBEN mondja ki Kaname, hogy boldogabb lenne, ha édestestvérek lennének. Édestestvér=vér szerinti. Gyk ha boldogabb lenne akkor, az azt jelenti, hogy nem azok.


2011-09-01 19:39.10
Nem ábrázolták őket annak. Mond is egy olyat Kaname, hogy "ha édestestvérek lennénk, nagyobb lenne a boldogságom".


2011-08-19 17:16.23
Nem vértestvérek. Kaname az első Kuran, de mélyálomba merült - Rido ébresztette fel, de mert túl gyenge volt, hogy regenerálja a testét, így gyermekké változtatta magát. Mivel Rido Yuuki bátyját használta fel Kaname felébresztéséhez, Kaname a haltt gyermek helyét vette át, úgymond, és nőtt fel Yuuki bátyjaként (újra). De ahogy ott is elmondják, vér szerint nem testvérek.


Edward D. Wood jr. - Vélemények

2011-08-19 02:37.03
Ed Wood méltán érdemelte ki minden idők legrosszabb rendezője titulust. Kár, hogy ő maga ezt már nem élhette meg - és a vele járó "rajongókat" sem... A 9-es terv a világűrből c. klasszikusát ajánlom mindenkinek! Tipikusan az annyira rossz, hogy már jó kategória, röhejes, lehet rajta nevetni bőven. ^^


X-Men - Az elsők - Vélemények

2011-06-12 22:22.06
Gondolod? Ahhoz képest rögtön az eleje egy az egyen át van emelve az első részből, azt folytatták -> Mégsem full különálló rész. Hmmm. :P


2011-06-11 17:43.15
SPOILER VESZÉLY, ham ég nem láttad, NE olvasd el!

Valaki nem tud valami magyarázatot arra, hogy az előző filmekben azt láthattuk, hogy Xavier és Erik együtt mennek el Jean-ért, és meghívják Xavier iskolájába, X-prof pedig még a saját lábán közlekedik; azonban ebben a filmben az iskola az után alapul meg, hogy Xavier és Erik útjai szétállnak, előbbi pedig tolószékbe kényszerül? Ez ugyanis látszólag igencsak ellentmondásos...


X-Men - Az elsők - Kérdések

2011-05-26 22:01.46
"Amerikai bemutató: 2011. június 3.
Magyar mozibemutató: 2011. június 2."

Ez lehetséges? hamarabb nálunk mint Amerikában? Szóval a kérdés: voltaképpen nálunk mikortól megtekinthető majd?:D


Rochester grófja - Pokoli kéj - 18-as karika ott van a plakáton...

2011-01-23 15:12.04
Ízlésesebben? Tehát ne beszéljen csúnyán, ne is kerüljön említésbe a pia, esetleg burkolt utalásként legfeljebb, például ott van az egyik képen egy noname alak kezében egy üveg, és lehetőleg a bordély helyett is legyenek inkább borbélyházak?
Szerintem nagyon el lett találva a film, egy élmény volt megnézni. Kétségtelen, hogy a mai "kifinomult", finom lelkű embereknek ez sok(k). Azért csinálták ilyenre, hogy az legyen. DE épp ezért IS szerintem egy igazi remekű.
Akinek ezzel kifejezetten efféle problémája van, annak annyit tudok mondani, hogy a műben vagy egyfajta társadalomkritika is. Egyébként pedig nem kell álszentnek lenni.

És most leszögezném - ha úgy is tűnt, ez nem közvetlenül ellened irányuló támadás volt; ne vedd egy az egyben magadra, ha nem muszáj.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk