Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A piszkos tizenkettő
- Film+, 12:15
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 12:20
Hercegnői románc
- Film4, 12:20
Seneca: A földrengések kialakulása
- Cinemax, 12:30
Zakkant Halloween
- Paramount Network, 12:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Monk - A flúgos nyomozó (sorozat) - Monk legviccesebb tettei
Rock zene
Micimackó: Vér és méz - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Enola Holmes aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

J.D.F. hozzászólásai

Ugrás J.D.F. adatlapjára

1 2

Szerb film - Vélemények

2012-04-23 17:04.01
Mondom én, kutya kibelezését sem vitték még filmvászonra, pedig az is a valóság sajnos. Akkor arra is adjál majd 5 csillagot, mert ledöbbent. Gratulálok...:)

Ismételném önmagam. nem az háborít fel, ha valaki megnézi, hanem, hogy ha tetszik is neki.
Arra meg, hogy ki a faszom vagyok, hogy bírálni merem az ízléseteket: Senki. De nem nagyon izgat.


2012-04-23 14:12.43
Igazad van, és valóban cinizmus nélkül. Az ember nehezen szabadul az ilyen emlékeitől. Nem én mentem egyedül ilyeneken keresztül, bár nem hiszem, hogy aki hasonlókat átélt, utána szívesen nézi filmen. És lehet, hogy én vagyok előítéletes az ilyen filmekkel és rajongóikkal szemben, mert megrémít, hogy ami számomra szenvedést okozott, az másnak szórakozást nyújt. Előítéletessé tett a világ. Sok szempontból. Ezerszer jobban szeretnék Miss Bambi által leírt rózsaszín szobában labdákkal játszani és disney filmeket nézni... Mind1 is. Leírtam a nemtetszésem, reagáltatok rá, ez egy fórum lényege, habár tény, hogy nem is kimondottan a filmet kritizáltam. Hisz nem láttam. Leírtam ami bennem volt, tök mind1, hogy senkit sem érdekelt:D Nem is akartam elérni, hogy nekem legyen igazam. Megyek megnézem 4x egymás után a Micimackót..


2012-04-23 13:43.52
Ezek szerint nálad ez a két véglet létezhet. Valaki vagy Hófehérkét és Alkonyatot néz non-stop, vagy Emberi százlábút, Szerb filmet, és hasonló filmeket. Érdekes gondolat.
Szeretem a mély gondolatokkal bíró filmeket, amik kicsit képesek megváltoztatni az ember álláspontját különböző témákban. DE. Volt párom nyomozó volt, sokszor kértem meséljen a munkájáról, hátha könnyít a lelkén. Kishúgomat megerőszakolták fényes nappal egy építkezésen. Keresztapámat megkéselték 10 ezer forintért a saját kocsijában (taxisofőr volt) Köszönöm, láttam jó sok mocskot a világban. Nem érzem úgy, hogy otthon is ezt kéne néznem "kikapcsolódásként". lehet, hogy nektek nem voltak ilyen tapasztalataitok, adjatok hálát érte. De hidd el, aki nap mint ilyenekről hall a való életben, vagy ne adj isten tapasztalja is ezeket, pont ők azok akiknek nincs szükségük ilyesfajta ingerekre. Tehát pont nem én vagyok az, aki rosszul látja a világot.


2012-04-23 12:23.11
Nem a filmet véleményeztem, hanem a filmet magasztaló személyeket. De ezért kezdtem úgy a szöveget, ahogy. Látom sikerült felfogni. :)
Én inkább arra mondanám, "Atyám", hogy ilyen filmekre van kereslet.
További jó gyönyörködést a hasonló remekművekben:)


2012-04-20 15:51.45
Először is. nem néztem meg, nem is fogom, nem is pontozom. Viszont egyszerűen felháborít, hogy vannak emberek akik szeretik nézni az ilyen filmeket. És nem is ez a baj. vannak beteg emberek, akik mindenféle szarságra gerjednek be. De ez, hogy a többség próbálja valami hangzatos szöveg mögé bújtatni az aberáltságát.Szánalmas. Hogy "mekkora művészfilm" meg "nem látjátok a mögöttes tartalmat" NEM. Nincs semmilyen mögöttes tartalom. Illetve ha van is nem értem miért kell ilyen nyilvánvalóan a pofámba zúdítani. Nem vagyok gyenge elméjű, hogy ne tudjam e nélkül is milyen világban élünk. Tudom,hogy van állatkínzás, mégsem fogok az egekig magasztalni egy olyan filmet ahol premierbe kibeleznek egy kutyát, vagy vízbe fojtanak egy kismacskát. Majd utána telerakom a fórumokat a menő hozzászólásaimmal, hogy mekkora űberfasza volt ez a rendező, hogy meg merte csinálni a filmet. És mindenki más a gyenge akinek nem tetszik. Normálisak vagytok? nehogy már az legyen a normális aki ilyen szart néz. És tagadhattok, játszhatjátok itt a nagy filmkritikust, de ti egyszeűen erre élveztek. Nem leszek semmivel sem gazdagabb ha megnézem egy csecsemő megerőszakolását. Vagy akkor erre az egy kérdésre válaszoljon 1-2 nagyszájú. Ti mivel lettetek gazdagabbak ettől a filmtől? Ha már annyira nagy hatással volt rátok.


Éjsötét árnyék - Vélemények

2012-01-25 11:19.45
Johnny mint vámpír? Remek. Ez után a film után majd minden 13 éves kislány belé lesz szerelmes? Mert manapság elég 2 műfog, meg fehér smink, hogy elnyerjék a tini lányok szívét. Nem baj, Johnny, én már Ollókezű Edward óta szeretlek!!!:D


A tetovált lány (2011) - Vélemények

2012-01-25 10:24.11
Én még csak készülök megnézni az amerikai változatot. Csak arra a töbek által kritizált pontra világítanék rá egy kicsit, miszerint a svéd változatban Lisbeth antipatikus jellem. Kérem szépen, olvassuk csak el mégegyszer a könyvet. Lisbeth nem egy kedves, mosolygós, visszahúzódó lány. Éppen, hogy eleinte nem túl szimpatikus, dúrva jellemvonásai vannak, később egyre jobban megértjük, egyre jobban kezdjük megkedvelni. Tesszük ezt úgy, hogy nem nyomják le a torkunkon, hogy "ő egy szimpi szereplő kell, hogy legyen!" És Noomi Rapace szerintem ezt tökéletesen játszotta el nekünk.

Ettől függetlenül kiváncsi vagyok az amerikaira. Hátha egy-két dologban tud újat mutatni. Bár nem fogom tudni objektíven nézni. A svéd változat nagyon a szívemhez nőtt.


Gyilkos kilátások - Vélemények

2012-01-05 13:27.06
Őszíntén remélem, hogy soha nem kell kiábrándulnod ebből a naív világképből, amivel rendelkezel. Te véletlenül nem hallottál a 11 éves napbarnított kisfiúról, aki a blahán késelt, meg rabolt? Vele szemben is biztos nagy lett volna a szád, hogy csak egy pisis...Valamint el sem tudod képzelni egy "bandában" mekkora hatása van a domináns vezérnek. Sokszor még ha nem is értenek vele egyet, akkor is csöndben etűrik amit tesz.


Utódomra ütök - Vélemények

2010-12-17 08:14.56
sry...Vejedre ütök:)


2010-12-17 08:13.43
Bár szerintem is hülye címet adtak a filmnek, mellesleg mind tudjuk hogy ez nálunk magyaroknál gyakran előfordul, meg kell hogy védjem őket, mert SAJNOS az eddigi logikát követték..Apádra ütök, Vejemre ütök, most kicsit érdekes folytatás lett volna a Kis Bekúr cím...De tény hogy ennél az Utódomra ütöknél találhattak volna vmi jobbat...


Amerikai pszicho - Vélemények

2010-12-16 20:43.55
Szomszéd lány...Hát nem olvastam még az A.P-t, de ha durvább mint a szomszéd lány, akkor lehet nem érek a végére...Igen, igaz történet alapján íródott, és ha fokozni akarom, az író nyilatkozata szerint volt olyan adat, amit nem írt bele, mert képtelen volt. Pedig így is eléggé sokkoló.
A történet alapja hogy a két főszereplő kislány (Meg és Susan) szülei autóbalesetben meghalnak, kisebbik lányuk Susan lebénul a baleset következtében. Távoli nagynénjükhöz kerülnek. Eleinte minden hétköznapi, Meg megismerkedik a szomszéd sráccal Daviddel, aki az elbeszélő, valamint akinek nagyon tetszik a nála 2 évvel idősebb lány.(itt megemlíteném hogy David nagyon fontos szereplő, végig az ő kettős érzéseit olvashatjuk, kíváncsi mi történik a pincében viszont ő az egyetlen a fiúk közül, aki felfogja hogy ez rossz dolog.) Aztán nagynénjük, Ruth egyre gyakrabban csináltat megalázó feladatokat Meggel, ha nem engedelmeskedik, húgát veri meg, stb...A könyv fordulata ott következik be, mikor a srácok(Ruth fiai és a szomszéd kölykök) elmesélik a Játékot amit játszani szoktak. Nem írom le részletesen, arról szól hogy kegyetlenkednek egymással. Ekkor Ruth hagyja hogy Meggel játszák el a játékot, amiben ő is asszisztál, ő irányítja mit lehet mit nem és mit kell tenniük. Innentől nem kívánom folytatni, ha felkeltette az érdeklődésedet, tudom ajánlani, de csak akkor ha nem csak felszínesen olvasod el, hanem a brutalitás mögött meglátod a könyv morális mondanivalóját. Mert van neki bőven. Tény hogy néhol már izléstelen burkolatban. Elég ha azt mondom van olyan jelenet amit konkrétan az író nem írt, le csak annyit közölt, ezt már nem hajlandó papírra vetni.
Ha nem tudnám hogy igaz történet, undorító, beteg agy szüleményének mondanám. De így...Ez a szomorú és beteges valóság. Ebben élünk. És megmutatja mit hoz ki a gyerekek (romlatlan) lelkéből, ha olyan felnőtt van mellettük mint Ruth. Hisz nekik ez csak egy engedéllyel játszott Játék.

Utólag bocsi az offért, de bár 2 film is készült a könyvből, egyikről sincs adatlap:(


2010-12-16 12:07.19
Végre...Köszönöm:)
Amúgy az adaptációknál mindig érdekel hogy a könyvhöz képest milyen, hiszen eredetileg is az a céljuk hogy a könyvet adják vissza a vásznon...tehát szerintem pont hogy összefügg..A színészek, maga a történet, minden tetszett, már csak tényleg az a szempont hiányzik ami a készítők eredeti célja: Mennyire sikerült hitelesen vászonra vinni a könyvet.
De nem szokta drasztikusan negatív irányba tolni a véleményemet ha nem adják vissza 100%-ig a könyvet. Mivel ez lehetetlen:) Az szokott zavarni, ha beleraknak olyan jelenetet ami nem volt benne, ellenben kihagynak fontos részeket. Vagy feleslegesen megváltoztatnak dolgokat. Ha csak idő-pénz-technika hiánya miatt kihagynak részeket, az nem érdekel. De ha adaptációt nézek valamilyen szinten igenis elvárom hogy köze legyen a könyvhöz.:)


2010-12-16 11:24.26
Félreértettél. Ha visszaolvasol voltak akik azt írták hogy a Dexter "jobb". Erre gondoltam mikor azt írtam hogy fölösleges összehasonlítani. Elhiszem hogy ötleteket merítettek, de magát a két stílust kár oly módon összevetni hogy melyik a jobb...


2010-12-16 11:20.38
szociopata akart lenni...:)


2010-12-16 11:18.57
Tényleg? érdekes. Miből gondolod hogy nem tiszta az elmém azt nem tudom, hisz pont arra voltam kíváncsi, vannak e a műben olyan részek amik az én áltlalad nem tisztának nevezett elmémnek már túlzás lenne. Igen, szeretem a thriller, horror, krimi műfajokat, és ha ezek alapján bomlott elméjű vagyok, akkor szerintem nem vagyok egyedül.
És azzal sem vagyok egyedül hogy míg egy ember haláláról tudok úgy olvasni hogy bár megérint érzelmileg, mégsem fordulok le a székről, addig egy ártatlan védtelen állat kínódását még a hírekben sem vagyok hajlandó végignézni. És ezzel nagyon sok ismerősöm így van...De valszeg ugyanolyan szciopatákkal barátkozom mint amilyen én vagyok:)


Halálsoron (1999) - Vélemények

2010-12-16 09:26.15
DVD-n nekem is megvan:) De más mikor unalmas vasárnap estén a pároddal böngészitek a TV újságot, hogy mit nézzetek elalvás előtt, és meglátjátok hogy Halálsoron lesz.:) Sosem jut eszembe hogy juj, rakjuk be inkább a dvd-t, pedig jogos lenne, azon reklámok sincsenek.


Amerikai pszicho - Vélemények

2010-12-16 08:57.19
Hát én a könyvet nem olvastam, a filmet láttam...Egyenlőre tanácstalan vagyok osztályzat terén, mert előte el szeretném olvasni a könyvet. Bale miatt alapból 3-ról indul és majd a könyv dönti el hogy megérdemli e a plus 2 csillagot.:)
viszont azt nem értem miért hasonlítjátok Dexterhez...Dexter egy szerethető figura, aki igaz hogy szociopata, de valamiféle értékrendje van, hisz a családját szereti (ahogy haladunk az évadokkal egyre jobban) valamint csak azokat öli meg akik meg is érdemlik. Tehát igaz hogy gyilkos, de képes kontrolálni a vágyat, nem ész nélkül öl mint Bateman. Tehát azon kívül hogy mindketten gyilkosok akik napközben "átlagos" emberek, semmi közös nincs bennük. Szerintem.

Viszont az a helyzet hogy burtális könyvek terén elég edzett vagyok, eddig a "Szomszéd lány" verte ki nálam egyedül a biztosítékot, ott történt meg hogy le kellett tennem és megnézni egy Jóbarátok évadot. Kérlek ne nézzetek hülyének hogy megkérdezem, de sok olyan rész van a könyvben ahol állatokat kínoz Bateman? Csak mert arra igen érzékeny vagyok. Tőlem ölhetnek bárkit tonnaszámra de állatok bántalmazásáról nem nagyon tudok olvasni..:SAz még az edzett idegeimnek is sok. Csak azért kérdezem, hogy egyáltalán neki álljak e...


Halálsoron (1999) - Vélemények

2010-12-13 10:28.58
Tegnap ismét megnéztem. Magáról a filmről szerintem már nem lehet még több jót mondani. Sokan elmondták előttem. Felejthetetlen. Amire viszont kitérnék, hogy minden alkalommal mikor ilyen klasszikust adnak a TV-ben, elkeseredek. Hogy miért? Mert általában este 10 után tűzik műsorra. Nem értem. Tény hogy kemény film, nehezen emészthető mondanivalóval. De most őszíntén kérdem, az ilyen filmekre ennyire nincs igény? Ha mondjuk ahelyett hogy a viasat 3 este 21.55-kor tűzi műsorra, mondjuk az RTL vagy a TV2 tenné ezt 20.00 órás kezdettel, alacsonyabb lenne a nézettségük mint mondjuk egy Charlie angyalai 2 esetében?! Ez komoly, hogy az átlag magyarnak ez kell? Jó tény hogy ezek a filmek nem épp szombat esti "üljünk le a gyerekekkel vacsi közben nézni valamit" kategóriába tartoznak, de azért néha beleférne hogy ilyet is lehessen nézni, anélkül hogy fél éjszaka fent maradnék, hisz nekem is munka van hétfőn...Mellesleg talán ha a tinik nem az Amerikai pite 625. részét néznék, hanem néha ilyen filmeket is, lehet kicsit bonyolultabb gondolatokra is képesek lennének. Az empátiáról nem is beszélve...Pedig ez a film annyira nem is tartozik nálam a brutálisan "nehéz" filmek közé, mint mondjuk az Amerikai História X...

Mindegy is, megpróbálok legalább annak örülni hogy egyáltalán vetítik néha:)
Ja és számomra Doug Hutchison (Percy) alakítása ugyanolyan lenyűgöző volt mint Michael Clarke Duncané. Sőt. Egy ilyen undorító gerinctelen férget eljátszani...Hacsak nem az életben is ilyen, le a kalappal előtte...Minden alkalommal mikor megláttam az önelégült kéjes grimaszt az arcán elfogott a hányinger.


Emma Stone - Vélemények

2010-11-10 08:33.43
1: Lány vagyok.Nekem abszolút megnyerő, és női szemmel is eléggé ott van. Párommal néztük meg a könnyű nőcskét, és ahogy hazaértünk kerestük a neten hogy ki ez a csaj, mert iszonyat kisugárzása van. És az hogy dögösre van megcsinálva...Könyörgöm, sorolj fel 10 olyan színésznőt akik smink, frizura, ruha nélkül is dögösen néznek ki...A dögös mint jelző pont a ruhával, frizurával, sminkkel érhető el. Senki sem dögös reggel mikor kiszáll az ágyból. De ez a lány igen is bájos arcú, és annak ellenére hogy a filmbeli bnője akár pornófilmben is szerepelhetne, mégis őt tartom dögösebbnek pont a kisugárzása miatt...


Gru - Vélemények

2010-11-10 08:20.10
"Ellenben volt pár néző a moziban aki a kiskutya fülén is úgy röhögött mint aki beszívott"

Ez ragozás szempontjából kicsit érdekes lett, sry:D:D


2010-11-10 08:19.11
Szerény véleményem szerint ez a mese aranyos, de számomra nem volt olyan fergetegesen vicces. Lehet azért volt minimálisan csalódás, mert valami egetrengetőre számítottam, ehez képest 1-2 vicces jeleneten kívül, max mosolyogni tudtam. Ellenben volt pár néző a moziban aki a kiskutya fülén is úgy röhögött mint aki beszívott...Úgyhogy ez is bizonyítja: izlések és pofonok:)
Azért a minionok aranyosak voltak, a kislányokat szerintem túlságosan eröltetetten próbálták minnél cukibbra csinálni. Bár az "IT'S SO FLUFFY" beszólást a mai napig használom:D:D

Összegezve kellemes, aranyos mese volt, de nem sírtam a nevetéstől mint mondjuk annó a Jégkorszakon...A beharangozáshoz képest csalódás volt, de 1x megéri megnézni.


The Expendables - A feláldozhatók - Vélemények

2010-09-28 07:14.43
Nekem abszolut 5 csillag. De van itt egy-két ember akit nem értek. Én nem tudom ti mit vártatok, de ennek a filmnek pont az volt a lényege hogy jó újra látni ezeket a színészeket. Az meg hab a tortán hogy együtt. Voltak benne jópofa utalások egymás filmjeire, megvoltak a tipikus harcmódok, nekem teljesen nosztalgikus volt nézni...Tényleg csak VanDamme hiányzott:) Az meg hogy valaki B kategóriás akciósztároknak nevezi őket, mondjon már 1-2 szerinte A kategóriásat! A transformerses hülyegyerek aki mostanság tényleg csak a csapból nem folyik? Aki ezeket a színészeket B kategóriásnak nevezi, az nézzen inkább Zac Efront...


8 mm - Vélemények

2010-08-18 07:55.28
Tényleg ütős film, valóban ráébreszti az embert hogy egyre több ilyen aberrált ember van. Ez is vhogy úgy működik hogy annyira kitolódtak az emberek ingerhatárai hogy egyre merészebb dolgokat csinálnak hogy kielégüljenek. Csak nem tudom ez hova tart. 40-50 évvel ezelőtt már az is beindított egy férfit ha a nő lábát megláthatta, ma meg....Egyszerűen annyira szabados lett az erkölcs, hogy egyre betegesebb dolgok kellenek. Nem hiszem hogy mondjuk a 20-as években eszébe jutott vkinek a másik szájába sz**ni, mert hogy az szexi...
Na mind1...még pár évtized és abból csinálnak filmet hogy virágzik az állatokat erőszakolók tábora...


Nagyfiúk - Vélemények

2010-08-11 11:42.30
Nem tudom hogy minek köszönhető de mi 4 en néztük meg, két lány, két fiú, és nekünk lányoknak nagyon tetszett, a fiúknak kevésbé. Párom szavaival élve rohadt szar volt...Hát nem tudom, ezek szerint az én izlésem lagymatag, de én tudtam nevetni rajta:)


A tetovált lány (2009) - Vélemények

2010-07-20 20:14.51
A hétvégén nekem is volt szerencsém megézni a filmet, és hát eléggé beleragadtam a székbe:) A könyvnek még csak a felénél tartok, de már most elmondhatom hogy nagyon szimpatikus volt a filmben hogy nem hagytak ki sokmindent a könyvből. Sőt, igazából, szinte csak olyan dolgokat hagytak ki, amik tényleg fölöslegesen bonyolították volna jobban a filmet.
A Noomi Rapace pedig egyenesen zseniálisan alakította a szerepet. Örülök hogy megnéztem a filmet és így eleve az ő karakterét képzeltem Lisbeth helyére...
Csak ajánlani tudom, ámbár hozzátenném: Nem egy szombat esti limonádé film!


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2010-06-25 12:43.49
bingo


2010-06-25 12:26.37
Hali. Jó a fórum. Na szerintetek ez honnan van:

"Nem tudtam segíteni, főnök. Megpróbáltam visszatartani, de már túl késő volt."

kedvenc:)


Alkonyat - Napfogyatkozás - Vélemények

2010-06-25 08:28.56
Bevallom azért jöttem ide, mert reménykedtem hogy amíg unatkozom olvasgathatom a twilight fanatikus 12 évesek "érdekes" hosszászólásait. De ennél sokkal többet kaptam. Köszönöm neked culen!!


2010-06-25 08:22.18
Nem tudom, de most elolvastam az összes hozzászósát, és nekem új celebem van:D:D
Eskü...Culen kéééérleeeeek írj mééééég:D:D
Veled csak úgy repül az idő


2010-06-25 07:44.05
Basszus, melóhelyen volt egy kis szabadidőm, és visszaolvasgattam a hosszászólásokat....hát: LOL
Culen, ha te ezeket komoylan írtad, és nem poénbol, akkor remélem hogy max 10 éves vagy. Mert ha több, akkor komoly hiányosságaid vannak...Egy jótanács. Nézz meg több filmet, olyat is amiben nem CSAK vámpírok ugrálnak, és akkor az évek múlásával talán picit kifinomultabb lesz az izlésed.

(És ezt ne vedd bántásnak:D)


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk