Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kém a szomszédban
- AMC, 13:15
Kém a szomszédban
- Filmbox Premium, 13:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 14:00
Lány a tenger fenekén
- Film4, 14:15
Exférj újratöltve
- Viasat Film, 14:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A tanú teste - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Orbán Viktor - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
A hülye - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tanú teste aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Gerhajdu hozzászólásai

Ugrás Gerhajdu adatlapjára

1 2

Oscar - Vélemények

2016-02-28 04:34.42
Ennek a filmnek elképesztő hangulata van, nagyon sokat hozzá ad hogy majdnem feszülten figyelem mi fog történni amig nincs valami baki. Kevés olyan poén van benne ami egyértelműen csak poén. Olyan is van benne amit én alig tudok mire vélni, de utána csak szakadok a röhögéstől. Van itt olasz dráma-paródia, történelmi utalás, váratlan fordulat, egy csomó félreértés meg hasonlók. Az egyetlen problémám hogy TV bemutatókban a legjobb kimondott poénokat mindig ellövik ("Aldo, nem tudod, hogy szesztilalom van? -Abból szedtük meg magunkat.").


James Woods - Vélemények

2016-02-28 01:10.05
Régóta a kedvencem. Az igaz, hogy bárkit játszik csak James Woods-ot látom, de szerintem imád szerepelni. Ha leordít valakit abból sem kellemetlen lenézés árad, csak hogy saját magát királynak tartja és ezért nehéz nem nézni. Elég ripacs is tud lenni, de akkor is csak odaszegezi a figyelmemet.


Pofa be! (2003) - Vélemények

2015-12-18 22:48.13
"-Nem vagy bolond, zsarubérenc vagy. Utánom jössz hogy aztán beköpj. Látom rajtad.
-Tényleg?
-Ilyen kevés neuronnal ember nem születik."


Watchmen - Az őrzők - Vélemények

2011-04-02 23:31.49
Komolyan mondom én úgy néztem végig a Sötét lovagot, hogy a végén: "Igen, végül is jó film, elismerem, de nem vagyok oda érte."
A Watchmen-t meg imádtam, talán csak az a túlságosan brutális jelenet nem tetszett. Meg az első adaptáció volt, ami után úgy éreztem: "Muszáj elolvasnom az eredeti képregényt, mert ez a film annyira jó volt."
Nem kapható Magyarországon?


Maci Laci (2010) - Vélemények

2011-04-02 23:15.26
Darth Vader-t idézve: "NOOOOOOOOOO!"


Utódomra ütök - Vélemények

2010-12-23 10:14.38
Elég béna volt a trailer. Vagy nem tudom melyik trailer volt, de az elején mindjárt egy gyerek lehányja Ben Stiller-t. Nem is csak úgy, hanem egyenesen arcon. Ennél jobbat biztos nem tudtak volna kitalálni.


Avatar - Miért átlagos a film?

2010-11-07 17:17.24
Az utolsó szamurájt nálam is, az túl amerikai lett.

Egyébként az nekem se tetszett, hogy ennyire reklámozták, meg minden poént lelövő trailert bemutatták. Olyan reklám kellett volna, mint a Mátrix-hoz, kevesebbet mutatni a történetből és úgy hatásosabb is lett volna. Ettől függetlenül én is imádtam/imádom, pedig én nagyon-nagy elvárásokkal ültem be. Én a legvégére pl. tényleg nem számítottam.


Star Wars II. rész - A klónok támadása - Vélemények

2010-06-15 23:19.55
Nem szeretem ezt a filmet. Annyira felnőttesre akarta venni a figurát, de pont ez lett a hátulütője. Most nem írom le az összes hibáját, de nagyon nem tetszettek a párbeszédek. Szerintem egy filmnek lényeges része a jól megírt párbeszéd, monológ, narráció hiszen ezek a film verbális közlési formája. Nagyon tud zavarni egy-egy hanyagul megírt párbeszéd. Nem a karaktereket hallom, csak az érződik, hogy Lucas bácsi nagy szavakat akar beleerőltetni a filmjébe. De azért Obi-Wan-nak jó humora volt, ezt értékelem.


Star Wars I. rész - Baljós árnyak - Vélemények

2010-06-15 23:09.07
Igen, de a haja már akkor is béna volt:)


Perzsia hercege - Az idő homokja - Vélemények

2010-06-03 20:07.37
Megpróbáltam elképzelni, hogy homokszörnyek zárt helyen mászkálnak egy filmben, akiket egy karddal felszerelt, jóvágású férfi akrobatikus mozdulatokkal elintéz. Akárhogy próbálom a Holtak háza c. rettenetes film ugrik be kevesebb vérrel (jobbik esetben a Múmia kardos főszereplővel). Szerintem jobb volt ez így, a régi szindbádos, alibabás filmekhez hasonlít. Nekem egyedül a struccfuttatás nem tetszett, max. vicces volt, de nem tudom minek kellett.


Star Wars I. rész - Baljós árnyak - Vélemények

2010-05-19 17:49.27
Elképzeltem milyen lett volna egy jól sikerült Baljós árnyak. A történet:
Az egész nagyjából ugyanúgy kezdődne, viszont Qui-Gon és Obi-Wan megöli a zöld ufó-embereket (igaz van nevük, de nem próbálom meg leírni) és közben a Sith nagyúr hologramját is észreveszik, de a következő már el is tűnik. Megpróbálják kideríteni a jel forrását, de menekülniük kell a rengeteg droid miatt (a rohamdroidok helyett a másik változatuk lenne, amelyik csuklójából szórja a halálos sugárnyalábokat) megszöknek a hajójukkal a bolygóra. A bolygón találkoznak a gunganekkel, akik jobban hasonlítanak a trandoshan fajra és elég agresszívak. Qui-Gon-t nem érdekli a bennszülöttek, és nagy részüket lemészárolja. Obi-Wan nem szívleli mestere pusztítását, és megkérdőjelezi erkölcsiségét. Qui-Gon tudatja vele, hogy a Sith nagyúr ennél is kegyetlenebb lenne és amit tesz az a szükséges rossz.
Két felderítő droidot találnak, elveszik siklójukat és Theed városa felé indulnak. Közben más droidok üldözőbe veszik őket (ez nagyjából úgy nézne ki, mint egy klasszikus üldözéses jelenet). Velük is elbánnak, Obi-Wan ugyan megsérül, ezért hanyagolnia kell a harcot.
A városba már megérkezik a sereg élükön Darth Maul-lal. Darth Maul kérdőre vonja Amadila királynőt, amiért meghalt az összes tiszt az űrállomáson. Amidala állítja, hogy a két Jedi lovagnak nem adott parancsot, mert ő amúgy is békepárti. Darth Maul érzi, hogy nem haltak meg a Jedik és hamarosan hallani fog róluk.
Qui-Gon és Obi-Wan megérkeznek a városba, de elrejtőznek, hogy kivárják a megfelelő alkalmat.
Eközben Darth Maul átalakítani készül a rendszert a Naboo bolygón, mert állítása szerint régen a Naboo a Sith birodalomhoz tartozott és a várost is a Sith-ek építették fel. Mivel a politikához nem ért, megpróbálja rábeszélni a királynőt, hogy hirdessen ki új törvényeket. Először gyengéd szavakkal próbálkozik, de a makacs királynő a fenyítésre kényszeríti.
Egy csapatnyi katona fellázad az új rend ellen, és csatlakozik hozzájuk a két Jedi. Qui-Gon tudja, hogy egy Sith harcossal állnak szemben, ezért könnyű győzelemre számít. Obi-Wan-nak megparancsolja, hogy csak a droidokkal foglalkozzon. Egy igen intenzív csata bontakozik ki a palota lépcsőin. Darth Maul is megjelenik, Qui-Gon pedig kardjával ráront. Túlbecsüli a Sith lovagot, ezért hamar életét veszti. Obi-Wan-t sokként éri mestere halála. A lázadók derekasan harcolnak, de a droidok rendezik soraikat és megnyerik a csatát. A hatalmas zűrzavarban Obi-Wan elmenekül.
A padawan lopott űrhajójával messzire menekül. A galaxisnak olyan kietlen területére téved, ahol csak kósza meteorok bukkannak fel. Saját sorsáról, mestere hirtelen haláláról kezd gondolkodni. Mély meditációba süllyed, kizárja fejéből a külvilág zajait. Ahogy hajójával napokig csak úszik a mélyűrben, hirtelen zavart érez az Erőben. Egy hihetetlenül erős élőlényt érez. Akár egy fényes reménysugár úgy jelenik meg lelki szemei előtt. Megnézi csillagtérképén a legközelebbi bolygót, és odarepül.
A kis, lopott űrhajóban persze már nagyon kevés üzemanyag van. A köztársasági kreditjét azonban sehol se fogadják el. Elkeseredett kutatásba kezd a Erőt megzavaró élőlény után. Obi-Wan egy magas, nagydarab faj képviselőjét képzeli el, amilyet a Jedi templom ősi krónikái írnak le, egy olyan fajt, amely rendkívüli módon képes befolyásolni az Erőt. Minden szembejövőt megkérdez a rejtélyes élőlényt kutatva.
Sok-sok nap után összefut egy fiatal, fiúval, akit felfegyverkezett gengszterek üldöznek lopásért. Obi-Wan óvatosan követni kezdi, amíg zsákutcába ér. Ott veszi észre, hogy a fiú megmenekült a gengszterektől. Egy részük hasra esve vergődik, másik részük fejfájástól esett össze. Obi-Wan akkor jön rá, hogy végig őt kereste, az Anakin nevű fiút (Anakinnak képzeljük el Edward Furlong-ot). Obi-Wan aztán szövetkezik a fiúval, és alaposan kirabolják a bűnszövetkezetet. Anakin elmondja, hogy különleges képességei miatt teljesen kiközösítették, ezért is kezdett lopkodni. Obi-Wan felajánlja, hogy elviszi és Jedi-lovagot farag belőle, Anakin persze azonnal igent mond.
Eközben Darth Maul a Naboo-n egy Sith templomot épít mestere parancsára, a királynőt pedig a palotában tartja fogságban.
Obi-Wan sikeresen eljut a Jedi templomba, bemutatja Anakin-t a mestereknek, mint a próféciákban megírt messiást. Anakin azonban túl hosszúnak tartja a 8 évnyi tanulást, és az egész neveltetés dolog nem tetszik neki. Anakin-t ezért kizárják a templomból, és megkérik Obi-Wan-t fejezze be a tanulást egy új mesternél. Obi-Wan úgy érzi, hogy Qui-Gon Jinn volt az igazi és egyetlen mestere, ezért nemet mond. Anakin bizonyítani akar Darth Maul megfékezésével, Obi-Wan pedig elmondja, hogy régóta bosszúra szomjazik. Egy gyors kiképzésbe kezdenek, még az utazás alatt is tanítja Anakin-t.
Amikor visszatérnek a Naboo-ra, Darth Maul azonnal letartóztatja őket. Úgy dönt, hogy később áttéríti őket, ezért bezárja őket is a palotába. Anakin itt találkozik a fiatal királynővel, és rögtön beleszeret. A királynő titokban már megtervezett egy hatalomátvételt a Naboo katonák parancsnokával. A parancsnok éjszaka kimenti őket, majd odaadja a halott Qui-Gon fénykardját, amit Obi-Wan-nak őrzött. Obi-Wan átadja Anakin-nak, annak reményében, hogy tényleg ő a kiválasztott. Másnap Darth Maul arra készül, hogy ünnepélyesen felavassa a templomot, és Padmét az ő királynőjének választja, aki majd erős férfiakat nemz a sötét oldal harcosainak. A két Jedi is ott van, és mikor a megkötözött Padmét a templom oltárához vinnék, Anakin kiszabadítja magát és megmenti a királynőt. Obi-Wan-t is kiszabadítja, majd vezényszavára a katonák előtörnek és megostromolják a palotát. Darth Maul először leölt ellenségének tanítványát ölné meg, de Anakin szembeszáll vele, és kettejük között vérre menő párbaj kezdődik. Anakin az Erő segítségévél győzedelmeskedik bebizonyítva, hogy ő kiválasztott. A város újra a régi és megünnepli a győzelmet. Anakin szerelmével maradna, de a Jedi tanács befogadta, ezért el kell mennie. Elutazik, hogy Obi-Wan 8 hosszú év alatt Jedit faragjon belőle.
Én valahogy így képzeltem el:)


Batman - A Sötét Lovag - Burton Batman filmjei vs Nolan Batman filmjei

2010-05-19 13:20.44
Én nem értem, hogy miért a realitás a nagy pozitívum Nolan filmjeinél. A régi Batman filmek is valósághűbbek voltak, mint a szuperhős filmek. Még a régi Superman filmben volt, hogy a Föld körül körözött Superman, és visszatekerte az időt. A 89-es Batman-ben Joker beleesik egy maró savba, eldeformálódik az arca és megörül. A Batman visszatérben Pingvin felrepül egy pörgő esernyővel. Még mindig hihetőbb, mint az idő visszatekerés.


Garfield (2004) - Vélemények

2010-04-14 08:50.54
Most vettem észre, hogy a rendező Hewitt:DD LOL


Aranyszem - Vélemények

2010-04-14 08:44.01
Nekem a titkos ügynökös, szuperkémes filmek sose voltak többek szórakoztató szösszeneteknél, de a Goldeneye kifejezetten tetszett.


James Cameron - Vélemények

2010-03-08 09:57.07
Hihetetlen, hogy azért a nyálas Titanicért kapott legjobb rendező díjat, ezért meg nem:P


Avatar - Vélemények

2010-03-08 09:49.59
Azért furcsa, hogy a látványtervezés technikai díjnak számít. Ezt mondjuk teljesen megérdemelte.


2010-03-08 09:42.41
Akkor inkább nyert volna a Brigantyk, mint ez a.. nem tudom milyen film.


2010-03-08 08:48.44
A 9 jelölés is nagy dolog. Mindenesetre én imádom és még megnézem legalább 20x, aki meg továbbra is techdemónak nevezi, azzal úgy sem állok szóbaXDDD


Közönséges bűnözők - Vélemények

2010-02-11 13:10.00
Szerintem Chazz Palminteri majdnem olyan jó volt a filmben, mint Kevin Spacey. Nagyon bejött, ahogy ketten játszottak a film alatt. Illetve volt néhány mondat, ami örökre a fejembe vésődött "This guy is protected from up high by the Prince of Darkness. Take my word for it."
"He doesn't tell, I don't ask."
Ez lehet az a film, amit csakis eredeti hangon néznék újra. Az eredeti hangon egyszerűen imádom, mindenki a sajátos hanghordozásában szólal meg, egyszerűen jó úgy hallgatni:)


A Mars-mentőakció - Vélemények

2010-02-11 11:48.13
Lehet, a véleményem nem mérvadó, mert amúgy is utálom, amikor a filmek még mindig a Marssal foglalkoznak meg sablon űrlényeket képzelnek el - de én utálom ezt a filmet. Azért néztem végig ezt a több órás unalmat, hogy ezt a gagyi, tudománytalan befejezést kapjam. Eléggé csalódott voltam. Igazán lemondhatnánk már a Marsi élet létéről, nincs ott semmi és kész.
Amúgy olvasva, hogy ki írt hozzá zenét, nem akartam elhinni. Nekem az egész film elég jellegetelen és béna.


Holnapután - Vélemények

2010-02-11 11:19.41
Nem gondoltam volna, hogy ennyi embernek tetszik a film. Jó, tudjuk, hogy irreális a film, kicsit túl van dramatizálva. Szerintem ez egy teljesen szándékos húzás volt, szándékosan eltúlozta a dolgot. Na meg ritka módon itt nem Egyesült Államok a győztes túlélő (Armageddon-ban minden nagy város elpusztul, az USA rengeteg nagyvárosát csak pár kósza meteor éri el, az nem semmi volt.)
A végé is csak happy endnek tűnik, pedig ugyanolyan kegyetlen, mint a film többi része. Most kit érdekel, ha Emmerich ilyen túlzásokkal éri el a hatást? Attól még ez egy min. elgondolkodtató film. A 2012-t nincs kedvem megnézni, mert ugyanolyannak tűnik, de szerintem röhejes az alapötlet is.


Harcosok klubja - Vélemények

2010-02-11 09:56.12
Nekem ez a film olyan se hideg, se meleg. Mármint sok érték van benne, de engem nem igazán kötött le. Kb. a felénél meguntam. Lehet túl sokat olvastam róla vagy mert olvastam a végét, de nem igazán nyűgözött le. Nagyjából úgy jártam vele, mint az Ember gyermekével - sokkal többet vártam a forgatókönyvtől, de a kivitelezése volt remek (az viszont tényleg remek).
Hozzá teszem Brad Pitt hatalmasat alakít benne, itt végre nem egy szépfiút játszik. Itt kifejezetten tetszett:)


A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége - A legjobb jelenet

2010-02-10 15:12.41
Benne volt. Nekem az tetszett, mikor Galadriel királynővel és Boromir-ral történik ugyanez.


A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége - Vélemények

2010-02-08 12:31.01
A regény elhiszem, hogy összetett és változatos, de én a filmről beszélek. Pl. a Király visszatérben félelmetesek voltak azok a bennszülöttekhez hasonló olifántokon (vagy mumak) lovagoló harcosok. Azért jó lett volna, ha őket is jobban megismerjük illetve én örültem volna. Állítólag egy csomó nép van még, ami nem is szerepelt a filmben.


A hercegnő és a béka - Vélemények

2010-02-08 11:18.37
Szerintem attól még a fekete kislányoknak/kisfiúknak is tetszettek a Disney mesék. Miért lenne ez marketing?
Vagy ha a színes bőrű társadalom mégis felháborodna, hogy a két főszereplő is nagy részt béka volt, akkor biztos jót nevetek majd rajta.


A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége - Vélemények

2010-02-08 10:35.02
Elképzeltem egy olyan fantasy filmet, amit nem csak Új-Zélandon forgatnának, hanem jóval több helyszínen, és akkor egy Középföldénél is változatosabb fantasy világot lehetne filmre vinni. Mi véleményetek? Szerintem r*hadt jó lenne.


Becstelen brigantyk - Vélemények

2010-02-08 10:29.30
Na igen. Ma már arra a hírre is le kell csapni, hogy Kukutyinban a Miksa bácsinak kicsit kevés a nyugdíja és télen tűzifával kell melegíteni. Most az kit érdekel Miksa bácsin kívül?


2010-02-08 10:19.07
Egyetértek. Nem tudom miért ijednek meg egyesek annyira a hírektől. Szerintem néhányan nem is úgy ülnek le, hogy informálódjanak, csak hogy jajgassanak valamin.
Ez most nem a filmhez kapcsolódik, csak engem is zavar.


Avatar - Avatar vs Gyűrűk Ura

2010-02-05 12:10.36
Az új trilógia? Gondolom Ahmed Best, Hayden Christensen miatt kapott Arany málnát, élükön maguk a párbeszédek, ami szánalmas volt. Cameron legalább normális forgatókönyvet tud összehozni, sőt.


Avatar - Viccek az Avatarral kapcsolatban

2010-02-05 11:57.11
"Neked nem tetszik a TDK, ez van, más az emberek ízlése"
Szerintem nem értetted a hsz-em lényegét.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk