Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jack Hunter - Ugarit elveszett kincse
- Filmbox Family, 16:00
Még drágább az életed
- Mozi+, 16:30
Időzavarban
- Film Café, 16:35
Portugál
- Magyar Mozi TV, 16:50
Bobby Z második élete
- Viasat Film, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judge Reinhold (67)
Seress Zoltán (62)
Nick Cassavetes (65)
Jonathan Hyde (76)
Renée Soutendijk (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc focicsapatokkal
Három betű - egy mondat
X vagy Y
Asszociáció
Szólánc (földrajzi nevekkel)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám és Fürgeláb aaaaa
Lisa Edelstein aaaaa

 

Azemah hozzászólásai

Ugrás Azemah adatlapjára


Sztárlánc

2017-02-27 07:26.28
Rachel McAdams


A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője - Keresem

2009-06-25 21:01.48
Rég láttam,de nagy hatást gyakorolot rám,és megnézném szivesen újra,de boltban nem szeretném megvenni...Ha valaki tud segiteni azt szivesen veszem.Köszönöm!


A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője - Vélemények

2009-06-25 20:57.02
Hát,nem tudlak meggyőzni :-)
De ajánlom figyelmedbe a neten találhetó nagyszerű leirásokat...:
"Különös módon keveredik bennük a megbocsátó emberszeretet, illetve a nyers mizantrópia, mintha képtelenek lennének eldönteni, hogy megvessék, vagy elnéző szeretettel szemléljék a végtelenül önző és balga emberi fajt. A főhősök kicsinyes emberek kisszerű élettel, mindennapjaikat a genitális élvezetek töltik ki, szánalmas-tragikus sorsuknak esélye sincs a megváltásra. Ezek a végtelenül zavaró filmek csodás és kifejező képi világgal rendelkeznek, igazán hűen adják vissza Greenaway festői látásmódját.

A 89-es A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője a gasztrokultúrát járja körbe, mint fő élvezetei forrást, fűszerezve egy kis házasságtöréssel - ami ugyancsak magas élvezeti értékkel bír - és hogy a különlegesen pikáns és bizarr ízhatás garantált legyen, találhatunk még az összetevők között gyilkosságot és egy csöpp kannibalizmust is. Lenyűgöző, varázslatos, rémisztő, provokáló film, pazar, barokkosan részletgazdag és sokkoló képekkel, súlyos metaforákkal és filozófiai ítélettel telítve. Alapmű, de csak óvatosan fogyasztandó; a vasárnapi matinékon szocializálódott gyomor nem biztos, hogy képes befogadni."

És találtam róla egy nagyon jó kis fogalmazást:
[link]

Olvasd el szerintem.Benne van a lényeg!
Ahhoz,hogy valami hasson,ahhoz végletesnek kell lennie...


2009-06-25 18:59.40
Hát igen!Eleget tanultam a dologról.Értem mire gondolsz.Szórakoztató szinházat,szórakoztató filmet,szórakoztatóipart nem nehéz csinálni.És igen!Ez kell a nézőnek!A néző sose szereti viszntlátni a szinpadon,a filmvésznon a keserű valóségot,idealizált hősökre van szükségük,nem szeretnek a társadalmi szintjükön lentebbi szférával azonosulni.Mert ki akar szakadni a néző a valóságból,egy idealizált világba akar csöppenni,és jó érzéssel tölti el,ha belekézleheti magát XY. hős/hősnő romantikus,végletekig idealizált szerepébe...
Viszont volt már a történelemben olyan szinház,ami elhagyta a szórakoztatás szerepét,és a valósággal próbálta szembesiteni az embereket... Meg kell mondjam,a sok arisztokrata,akik a Moulin Rouge-féle műfajokhoz szoktak hozzá,hasonlóképp reagáltak akkoriban,mint te most erre a filmre.Persze a régi "megmutató"szinházaknak némi politikai-társadalmi célzata is volt...
Viszont ebben a filmben én ezt tényleg nem fedeztem fel.Ahogy emlitetted,eszembe jutott az eleje,igen,rossz érzéssel töltött el engem is ahogy fizikailag,mentálisan megalázták azt a szerencsétlent... De ez az élet.Ezzel szembe kell nézni!És nyilván nem az volt a mondanivalója ezzel a jelentettel,hogy az a helyes tett,ha megalázunk,megverünk valakit.Hanem a hibáinkra mutat rá.És ezt nagyon helyesen teszi.
A Moulin Rouge számomra bocsi,de nyálas,az a rész maradt csak meg,amikor a Roxen-es dal ment.Na az tetszett,annak nagyon jó hangulata volt...
Szóval,szórakoztatni nagyon könnyű.Az a kihivás és bátorság,hogy őszintén megmutassuk a valóságot.


2009-06-25 16:56.47
Hát... ha érdekel a véleményem...
Szinművészként végeztem 2éve,és ezt a filmet az egyik művészettürténet órán vetitette le nekünk a tanár (azért ez is jelnthet valamit...).
Ami nekem megmaradt belőle,az pont a részletek... A művészien összekomponált szin és izvilág... Tökéletes harmoniában volt a látvánnyal a zene,szinte éreztem a számban az izeket,az illatokat... Olyan hihetetlen eszközökkel megkomponált képek tárultak elém,amiket azóta sem tapasztaltam egy filmben sem.Teljesen átéreztem minden percet,minden kép hangulatát.És ami még érdekes,és amit még nem nagyon tapasztaltam más filmben soha: hihetetlen módon az egész film az érzékszerveimre hatott! A látás,a hallás,a szaglás,a nemi izgalmak... Nem feltétlen a téma fogott meg főként,hanem ez. A téma sem utolsó,tökéletesen ábrázolt,romantikus hősök,ahol a szereplők a végletekig elmennek,végletekig gonoszak,vagy a végletekig jók...
Sajnos tényleg régen láttam már,de ezek nagyon megmaradtak... meg az albino kisfiú... amikor énekelt... libabőrös lettem tőle... Fantasztikusan hatott rám az egész. Én nem fedeztem fel benne semmi relytett kommunista üzenetet... Holott olyan vagyok,hogy észreveszem az ilyen undoritóan közvetett információkat. Pl.szinte mindegyik Hitleres film felbosszant,mivel a zsidók kiforgatták az egész dolgot,és az igazságot kevesen tudják... (na de ez egy másik téma) A lényeg,a komcsi ilyen jellegű dolog halvány árnyékát sem véltem felfedezni ebbeen a filmben. Ez nem arról szól... Ez afféle művész-film,és a mondanivalója nem a politika.
De nyilván nem minden ember fogékony az effajta dolgokra.Rettentően érzékeny lelkű vagyok,és nagyon nagy hatással vannak rám az ilyen dolgok. Ami nem közvetlen van ábrázolva,hanem mögöttes tartalma van,közvetett módon ábrázol valamit,az mindig hatásosabb számomra,mint az,ha konkrétan elém tárnak valamit...
Pl.ott van a másik véglet: Lolita!!!
Na,az olyan film,hogy 10emberből 9 tuti azt mondaná,hogy fúúújjj,borzalmas,beteges!!! :-) Pedig az egyik kedvencem! Hát és nagy igazság,ahhoz,hogy valaki megérezze,megértse ezeknek a nagyszerű filmeknek az igazi értékét: "ahhoz művésznek kell lenni!Őrültnek!Akit hatalmába ejtett a kétségbeesés,és a melankólia..."
De ha neked ez a film nem tetszett,akkor nem ajánlom a Lolitat :-)


2009-06-24 23:39.33
Na,hát igy már érthető.
Viszont még mindig azt mondom,hogy az nem tisztelet... az inkább elfogadás.Elfogadom,hogy ő is ember,él,jár.kel,lélegzik,saját véleménye van,olyan,mint én...még ha más is a véleményünk.Ez rendben is van,mivel már irtam,mindenkinek egyéni véleménye van,mindenkinek mást ad egy szó,tárgy,akármi...
De ez számomra még mindig nem tisztelet.Hanem elfogadás. De igazából ezek csak szavak,és mivel nem vagyunk egyformák,a szavak is adhatnak,jelenthetnek mást.Lehet,hogy neked tisztelet,nekem elfogadás.De gyakorlatilag ugyanaz. Azt végképp nem mondtam,hogy aki nincs egy véleményen velem,az "dögöljön meg" Dehogyis! Csupán azt akartam ezzel érzékeltetni,hogy nyilván nem fog boldoggá tenni az,ha valaki nem egyezik a véleményemmel.
Na,a lényeg,hogy szokásom más értelmet,jelentőséget tulajdonitani a szavaknak,és kitartok az elképzelt jelentés mellett.Mert elég szomorú,hogy mára már elavult,jelentését vesztette majdnem az összes szó... szeretlek,gyűlöllek,tisztellek,stb... az emberek csak dobálóznak vele,nem érzik a szavak súlyát,őszinte,igaz értelmét.Hisz jelen pillanatban ez egy nagyon fontos eszköz a kommunikációhoz...
Ne haragudj,éppen ezért voltak a kirohanásaim... mert minden szónak nagy jeletősséget tulajdonitok...


2009-06-24 19:44.38
Számomra a tisztelet nem önmagából adódó.Mint ezt már irtam is.Még mindig nem értem,hogy mért kéne tisztelnem valakit,csak azért,mert ember! A tisztelet egy olyan dolog számomra,amit ki kell érdemelni.Bizonyitani kell,tenni kell azért,hogy kivivd valaki tiszteletét.Embernek lenni önmagában nem jogosit fel tiszteletre.Szerintem legalábbis.Élni,túlélni,megküzdeni az élet dolgaival... ezért szerintem nem lehet tisztelni valakit.Ez az élet.És ez van! Számomra a tisztelethez több kell.
Nem tudom mit gondolsz rólam,nyilván kialakitottál már magadban egy képet,de hidd el,ha találkoznánk nagyon meglepődnél.A légynek sem ártanék.És ez nem erkölcs... szerintem.
Azon az elméleten vagyok,hogy: amit adsz,azt kapsz.Ha tisztelsz,akkor tisztellek,mert tisztelsz.Ok nélkül nem bántanék soha senkit,viszont ha valaki valaha is kezet emelne rám,az nem maradna annyiban.Nem bántok senkit,amig engem nem bántanak.Teljes mértékben nyugodt ember vagyok,nehéz kihozni a sodromból,stb.
Mindezek mellett vannak elveim,amikben szentül hiszek.És nem hiszem,hogy ezektől a dolgoktól fasiszta lennék,vagy mizantróp náci népirtó terrorista... És nem értem mért tartod vérlázitónak az elveimet,gondolataimat,stb.
Én nem látok bennük semmi rosszat.És a környezetemben élő emberek sem panaszkodtak még soha.Mindenki kedves,közvetlen,vidám lányként ismer.És ez nem megjátszás.Tehát nem értem mi a probléma.


2009-06-22 21:31.39
"Megmondanád miért törődnék a véleményeddel, amikor olyan morális alapokra épülnek, amik simán képesek tagadni valakinek az emberi mivoltát, csak azért mert az máshogy lát dolgokat?"
Tehát nem törődsz velem,mert más a véleményem,a világnézetem...? Semmivel sem vagy se jobb.se több,mint én. Nézz magadba! Én legalább törődtem és reagáltam a véleményedre.Te még arra sem méltatsz.Akkor ki a rosszab? :-)
Tényleg nem ártana magadba nézned.Attól hogy jópár évvel idősebb vagy,mint én,attól még lehetsz hülyébb :-)


2009-06-21 13:29.21
:-)
Csupa megtisztelő dolgokkal illettél.Köszönöm :-)
Komcsizol össze-vissza,lefasisztázol,lenácizol:-)
A véleményem és a gondolataim mellett kiállok teljes mértékben.És ha szerinted ettől náci vagyok,vagy fasiszta,hát legyen.Te tudod :-)
Bár ha valóban az lennék,akkor szerintem rég nem beszélgetnél már velem :-)
Részemről befejeztem.


2009-06-20 20:29.29
Rendben.Igazából azon bosszantottam fel magam,hogy nem azt irtad,hogy: "figyeljetek,lehet,hogy nektek tetszik,de akkor nyissátok fel a szemem,mert szerintem ez a film... én igy és igy látom..."
Ellenben ez volt az első reakciód:
56. Randal (2009-04-23 17:10.52)
"Undorító, hazug kommunista propaganda film, perverz sznobok beteg agymenése. Attól még hogy valami gusztustalan és okoskodó, nem lesz "művészi", főleg nem "szép". "
Dijazom,hogy utána rátértél a "nyissátok fel a szemem"-dologra.De akkor is,egy heves kirohanással kezdted,ami nem személyes (szubjektiv:-) véleménynek tűnt,hanem egy általánositó beskatujázásnak.De nyilván ezt hozta ki belőled a film... ennyi.Belőlem meg ezt hozta ki a filmre irt reakciód. Ennyi.
Ha az én reakcióm "primitiv kirohanás",akkor a tiéd kicsit sem primitivebb.
"perverz sznobok beteg agymenése"... ilyet hogy mersz kijelenteni?Tudod kik csinálták a filmet?Ismered őket netán?Tökéletesen felállitottad ezt a profilt,de eléggé tiszteletlen.Én csak veled voltam tiszteletlen.És te? Hány embert sértettél ezzel a kijelentéssel? Ráadásul a háta mögött.Én legalább a "szemedbe" mondtam.Erről pedig ennyit.
Remélem érted mire gondolok.
Ok nélkül soha nem bántok senkit,hidd el.
Én nem akarok a "vitapartnered" lenni,nem kell megadnod nekem a tiszteleted,ami nyilván hazug erőltetett dolog,ami eléggé elterjedt mostanság.Seggnyalás,álszeteskedés,stb. Én semennyire sem tisztelem azt az embert,akinek más nézetei vannak,mint nekem.
Pl.ha te az almát választod,én meg a körtét(mivel utálom az almát) akkor nem foglak tisztelni azért,mert te azt választottad,amit én utálok,ami számomra negativ,rossz,stb.
Szép is lenne ha a keresztények tisztelnék a sátánistákat,és ugyanigy forditva :-)
A választékos nyelvezetedre nem akarok ismét kitérni,átgondoltam a dolgom,úgy beszélsz,és olyan szavakat használsz,amilyet akarsz,felőlem vietnámiul is leirhatod :-)
Szóval,én nem akarlak meggyőzni arról,hogy ez a film jó,vagy rossz.Irtam,hogy min akadtam ki.
Persze,nem vagyunk egyformák,mindenkinek mást ad,mást mond akár egy szó,egy tárgy,egy film,egy zene.És ismétlem,nem a személyes véleményed miatt "bántottlak".De fentebb már leirtam,szerintem érthető példákkal,és remélem megértetted.
A másik,én nem tisztelek akárkit,csak azért mert ember,főleg nem olyasvalakit,akivel még nem is találkoztam.Az a tisztelet,amit te irsz,az véleményem szerint nem létező dolog.Hacsak nem azt jelenti a tisztelet,hogy nem küldjük el az adott illetőt az anyukájába,nem verjük meg,stb.
Nekem mást jelent a tisztelet.Nem dobálózom feleslegesen a szavakkal.Ha valami nem tetszik,arra nem fogom azt hazudni,hogy tetszik.stb.
A filmre visszatérve: azon gondolkodj el,hogy ha pl. százan,köztük te is,megnézitek ezt a filmet,és utána 99 azt mondja,hogy "IGEEN!",és te egyedül mondod azt,hogy "NEEEM"... akkor szerinted az igen,vagy nem? Dijazom ha valaki nem áll be a tömegbe,nincs benne birkaszellem,hanem kiválik a tömegből,és szembeszáll az árral,mert egyedi,saját véleménye van... Viszont akkor sziklaszilárdnak kell lennie a véleményednek.Amit nem lehet formálni,megcáfolni,stb.Hinned kell abban,amit mondassz.
Na,mindegy,lezsibbadtam,elvesztettem a fonalat :-)


2009-06-19 00:10.16
És akkor ez az oldal is kommunista?Elvégre mi az,hogy vörös kis csillagokkal jelölik az értékeléseket?Fekháboritó!!!! :-)))))


2009-06-19 00:07.38
Kedves Randal!
Végig sem tudtam olvasni,annyira felbosszantottam magam az okoskodó "intellektüell" nyelvezeten lovagló,magát mindenttudónak gondoló hülyeségektől!És itt most nem feltétlen csak a filmről van szó! Ennyi erővel gyerekkori meséink is egy kommunista propaganda műve?Amin felnőttünk?Mert szegény Hamupipőkét bántotta a mostohanyja,meg a két féltestvére?Hú,mocskos kommunista kis mesefilm.Fujj.
Igazából ha már a filmnél tartunk,elmondtad hogy:
"Az étterem a társadalmat szimbolizálhatta.
Díszes, gazdagon berendezett ebédlő helységben mutatták be a tehetősebb rétegek...-A másik hangsúlyos helyszín a konyha volt. Az ebédlő gazdagságával szemben ezt a lepusztultság és a szegénység jellemezte. Meggyötört, szánalmat keltő emberek dolgoztak itt"... ez idáig oké.Ilyen az élet.Viszont neked melyik réteg a szimpatikusabb? Nemhiszem,hogy az étteremben lévő dagadt undoritó állatot pozitiv hősként mutatnák be.És ki nyer morálisan és erkölcsileg?Hm? Ha ebből a szemszögből nézzük.Semmi köze ennek a kommunizmushoz.Szivemből gyűlölöm és megvetem azt a dolgot,nemhiszem,hogy nálam jobban utálnád.És képzeld!Én nekem nem jutottak eszembe ilyen faszságok.Már bocsánat.Ez már csak belemagyarázás.Ha mindenáron politizálni akarsz,azt ne itt tedd szerintem.Vannak erre külön oldalak.És na használj mocskos külföldi idegen szavakat,hogy okosabbnak és entellektüelebbnek tűnj mások szemében! Magyarok vagyunk,magyar szavakat használunk.Szerintem senki nem tudja itt rajtad kivül,hogy mi az a "destruktív szkepszis",és te is csak az iskolában hallottad és bemagoltad,mert hogy az milyen jó,és jujj de okos leszek ilyen szavaktól.Na,ez az undiritó,nem pedig az,ha egy filmben megeszi valaki a másik farkát.
Nekem pedig ez a véleményem.

(többi kedves olvasóinktól elnézést kérek,hogy a képi és hanghatások esetlegesen megzavarták nyugalmukat :-)


Csillagösvényen - Keresem

2009-06-18 23:22.06
Sziasztok!
Ha tudna valaki segiteni... keresem Pörzse Sándor-Kriskó László: Csillagösvényen c. filmet dvd-n.I,II,III.Mind a 3rész érdekelne.Az üzletekben elég drága,annyit nem tudok rá áldozni sajnos,ezért ha valaki tudna segiteni ebben... Köszönöm!
azemah@citromail.hu -cimre várom az ajánlatokat!


Monk - A flúgos nyomozó (sorozat) - Keresem

2009-01-07 20:15.19
Helló!
Nekem megvan a Monk összes évad.Ha érdekel valakit írjon,és megegyezünk :-)
azemah@citromail.hu


Hegylakó (sorozat) - Keresem

2008-12-14 18:28.01
Hahó Mindenkinek!
Sürgősen!Kellene a hegylakó sorozat,ha lehet az összes évad.Karácsonyi ajándék lenne,így nagyon fontos számomra.Kérlek segítsetek.Akár meg is vásárolnám...



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk