Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Az utolsó mohikán
- Film Mánia, 11:10
Utánunk a tűzözön
- Film Café, 11:20
A 101. magyar népmese
- Duna World, 11:40
Sommersby
- Cinemax, 12:35
Kutyám, Jerry Lee 2.
- RTL Három, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Lance Henriksen (84)
Richard E. Grant (67)
Michael Murphy (86)
Michael Palin (81)
Kálomista Gábor (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Híd Terabithia földjére - Mi lehet a folytatás?
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Szemetestrilógia - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Falfúró - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kaszkadőr aaaaa
Misha Collins aaaaa

 

Lucky13 hozzászólásai

Ugrás Lucky13 adatlapjára

1 2

Az Öngyilkos Osztag (2021) - Vélemények

2023-07-17 22:04.14
Képtelen vagyok elhinni hogy végignéztem ezt a trágyát.


Stranger Things (sorozat) - Vélemények

2019-11-21 23:59.21
Bizony jó kis zenék ezek, abszolút reneszánszát éli a synthwave műfaj...
Btw teljesen rendben volt ez az évad is pár apróságtól eltekintve nekem nagyon bejött. Várom a folytatást.


Joker (2019) - Vélemények

2019-10-05 23:59.49
Brutálisan jó film, nagyon hiányzott már egy ilyen mozi élmény.


John Wick: 3. felvonás - Parabellum - Vélemények

2019-05-21 22:24.39
Absztrakt alkotás számomra ez a film, pontosan ahogy az elődei is. Néhol elnagyolt, néhol legkevésbé sem realisztikus, mégis minden hibájával együtt a műfaj remekének tekinthető. Aki egy kicsit is otthonosan mozog a lőfegyverek világában annak az első lövés eldördülésétől kezdve orgia a film. Keanu alázatos felkészülése mind a lövészet mind a harcművészetek terén mindvégig tettenérhető. Negatívum, hogy a történet továbbra sem erőssége ennek a folytatásnak sem, bár egy- két fordulatot azért sikerült belecsempészni a készítőknek. Részemről 4 csillagot simán megér ez a laza szombat esti kikapcsolódás.


Világok harca (2005) - Vélemények

2017-04-09 01:49.14
Minden idők egyik legpocsékabb filmje számomra Spielberg eme agymenése. A vizuális effektusokat leszámítva nem tudok olyan pontot megemlíteni ami szóra érdemes lenne. Kár érte mert lett volna potenciál a filmben, de a karakterek az egész történet a színészi játék... Borzok alma ez az egész alkotás.


Szellemkutya - Vélemények

2012-11-01 00:13.01
Nemerég láttam, azóta többször is megnéztem, szerintem nagyon jó film. Érdekes vonása, hogy mind a szamurájok ősi törvényeihez élete árán is ragaszkodó Szellemkutya, min pedig az ódivatú játékszabályok szerint tevékenykedő maffiózók, akik már csak egykor bizonyára fényes birodalmuk romjai felett rendelkeznek, a maguk módján halálra vannak ítélve ebben a gyakran felismerhetetlen szabályszerűségek szerint működő önmagából kifordult világban. A különbség csak az, hogy Szellemkutya tudja, hogy hamarosan szembesülnie kell sorsával és nem fél szembenézni a végzetével. Az elvek mindenek előtt... Elgondolkodtató egy film annyi szent.


Végső visszaszámlálás - Vélemények

2012-06-12 18:00.50
Nagyon nagy film, nekem örök kedvenc. Még gyerekként láttam először amikor elsőként bemutatta a tv. Én nem bántam, hogy nem verték meg benne a japánokat, hiszen az nem csata lett volna hanem sima vérfürdő. Egyedül a szinkronfordítással nem vagyok kibékülve, bár angolul még nem láttam, de a pl.: a repülőfedélzeten elhangzó utasítások jó része nagyon gyerekesen hangzik. Ettől eltekintve nálam ötös.


Null-pont - Vélemények

2012-03-27 12:55.47
Ez a film annyira gyenge, hogy már fáj. A GI Joe- val játszadozó gyermekek értelmesebb sztorit képesek kreálni ennél.


Red Tails - Különleges légiosztag - Vélemények

2012-03-21 22:45.24
A trailer alapján förmedvény öntömjénező amerikai maszlag kategória, bár tény, hogy látványos. Könyörgöm a 109- esekre honnan szedték ezeket a kamu festésmintákat? Semmi köze a valósághoz, mint ahogy a szinte helyben megforduló Mustangnak sem. Azt nem értem ha már a technikai háttér adott a profi megvalósításra, miért nem lehet a történelmi hűségre is figyelni legalább egy kicsit? Nálam ez a film a várólistán volt, de a trailer láttán biztos nem ülök be a moziba miatta. Ettől függetlenül mint könnyű kikapcsolódást nyújtó mozi biztos jó lesz, főleg azoknak akik nem ismerik az események történelmi hátterét.


Gran Torino - Vélemények

2012-03-03 23:23.33
Nem állítom, hogy Clint Eastwood a kedvenceim közé tartozott. De ezzel a filmjével nálam végleg beírta magát a legnagyobb mesterek névsorába. Azt hiszem ezentúl teljesen más szemmel fogom nézni a filmjeit.


Star Wars I. rész - Baljós árnyak - Vélemények

2012-03-03 01:47.36
Nem tudom mi volt a gond, szerintem teljesen korrekt látványvilágot nyújt 3D- ben. Mondjuk máig fenntartom a véleményemet, hog ez volt a leggyengébben sikerült epizód a prequel trilógiában, de most mégis egy élmény volt újranézni. Ebben talán az is közrejátszott, hogy idővel megtanultam elviselni a helyenként fájdalmasan igénytelen forgatókönyvet, gagyin kidolgozott díszlet- elemeket és oda nem illő jeleneteket. És furcsamód jar- jar sem idegesített annyira... Kíváncsian várom a többi rész feldolgozását is, leginkább persze az ős- trilógiát, de addig még sokat kell aludni.


A Helyőrség (2008) - Vélemények

2012-02-05 00:20.47
B kategóriás mivolta ellenére egészen élvezhető alkotás ez a film. Tetszett a helyszín és az alapötlet, a szereplők már kevésbé etekinteben semmi átlagon felülit nem kapunk, ráadásul a párbeszédek is néhol elég gyengék, a forgatókönyvíró nem erőltette meg magát. A bunker ebben a műfajban sokkal élvezhetőbb volt számomra, ráadásul annak a története sokkal inkább beilleszthető egy lehetséges valóságba, míg a helyőrség totális fikción alapul. Ennek ellenére egyszer mindenképpen megéri megnézni, volt néhány jelenet amitől tényleg borsódzott a hátam. Szerintem, ha osztályoznom kell mindenképp, egy erős hármast megér.


A majmok bolygója (2001) - Vélemények

2011-12-19 01:48.53
Valamelyik nap leadták a filmet az egyik adón és ez sajnos eszembe juttatta a csalódást amit akkor éltem át, amikor moziban láttam. Mark Whalberg még elmegy mint főszereplő, de ebben ki is merül minden pozitívuma a filmnek, a negatívumokat meg inkább nem sorolnám, mert akkor reggelig gépelnék. És a vége a malyomképű Abraham Lincolnnal... inkább hagyjuk. Az eredetinek még csak a nyomába sem ér.


Apollo 18 - Vélemények

2011-12-19 01:37.25
A megvalósítás nagyon tetszett, a valós tartalom annál kevésbé. Egészen addig a részig amikor megtalálják az orosz kompot és utasának maradványait, egészen élveztem a filmet. Utána viszont elég komoly mélyrepülésbe megy át a sztori, és ez sajnos a film végéig nem változik. Adva van egy jó alapelgondolás, amit aztán elfelejtenek kihasználni. A film végén kicsit becsapva éreztem magam, mint amikor valaki rosszat húz zsákbamacskán. Mindenesetre érdemes volt megnézni, mert mindenképpen egy üde színfolt a mai felhozatalban.
És még valami: valaki írta, hogy nem mászhat be ez a kőszerű cucc a hermetizált szkafanderbe. Szerintem az előzőleg begyűjtött kőzetminták egyike lehetett a lény, ami akkor bújt meg a ruhában amikor a kompban aludtak. Ez így már hihető.


Porco Rosso - A mesterpilóta - Vélemények

2011-05-15 19:32.23
Én ma véletlenül kaptam el a film+- on. Nem vagyok ismerője ennek a műfajnak, de ez annyira tetszett, hogy muszáj rá öt csillagot adnom. Maga a kivitelezés is tökéletes, minden részlet annyira kidolgozott és annyira a helyén van, hogy olyan érzésem volt sokszor mintha rendes filmet néznék.


A Föld inváziója - Csata: Los Angeles - Vélemények

2011-03-31 01:44.53
A technika nem a legnívósabb felénk? Ezt meg mire alapozod?


V mint Vérbosszú - Vélemények

2011-03-31 01:39.23
Milyen jó volna, ha a feltörekvő értelmiség valamilyen más fórumot találna magának, ahol kedvükre megoszthatnák egymással magasröptű gondoloataikat... Felnézek ide, hátha találok egy- két értelmes gondolatmenetet ezzel az egyébként remek filmmel kapcsolatban, de az előző pár hozzászólást elolvasva el is ment a kedvem az egésztől.


A Föld inváziója - Csata: Los Angeles - Szerintetek léteznek idegen civilizációk? (van alapja a filmnek)

2011-03-10 02:36.04
Szerintem a kérdést nem úgy kell feltenni, hogy van- e élet a Földön kívül, hanem úgy, hogy vannak- e olyan értelmes lények, amelyek képesek voltak úgy kiaknázni a bolygójuk adottságait mint mi. Mert azt szerintem ostobaság volna kizárni, hogy van élet a Földön kívül, hiszen rengeteg bizonyítékot találtak már a tudósok arra, hogy az élet milyen rendkívül mostoha körülmények között is képes utat törni magának; elég ha csak a mélytengeri vulkánok környékén élő nemrég felfedezett mikroorganizmusokra gondolunk amelyek a magas hőmérséklet és a mérgesgázok ellenére kifejezetten jól érzik magukat. Ha ebből indulunk ki, akkor hasonló létformák létezhetnek olyan bolygókon is ahol sokkal mostohábbak a körülmények mint a Földön, sőt adott esetben az evolúció egy teljesen más útját követve fejlődhettek tovább. Ami pedig szerintem még érdekesebb, hogy egyes tudósok szerint a legközelebbi bolygón, a Marson is lehetett korábban nyoma az életnek, hiszen azt már tudni vélik, hogy egykor folyékony víz is volt a felszínen ahol megvoltak a feltételek egyes mikroorganizmusok kialakulásának. Szóval talán nem kell millió fényéveket utazni, hogy az élet nyomaira bukkanhassunk. De mindez persze csak egy laikus okfejtés...


A 13. rendőrőrs ostroma - Vélemények

2011-02-21 02:01.18
Kicsit rövid és kissé egyszerű film, de alapvetően megvan a hangulata. A néhol túlszimplifikált párbeszédek és valószerűtlen jelenetek rontanak az élvezhetőségen, de mindezek ellenére tetszett. Napoleon Wilson karaktere pl. zseniális szerintem. Anno láttam a remake- et is, abban több volt a feszültség. De ez persze csak az én véleményem...


Pearl Harbor - Égi háború - Vélemények

2010-11-01 02:57.19
Annak idején amikor megnéztem a mozibemutató idején, kifejzetten nem tetszett a film, mert elsősorban olyan filmre számítottam, ami sokkal részletesebben mutatja be a pearl harbornál történteket. Aztán mostanában újranéztem, és rájöttem alapjában véve nagyon jó mozi, egy kicsit túladagolt romantikával, melynek csak egy drámai hátteret ad a háború. A tökéletesség határát súroló akciójelenetek, és a szemet gyönyörködtető, olykor a gicss határát súroló képi kompozíciók miatt lerí róla, hogy ki is volt a rendező, emiatt lehet szeretni és utálni egyszerre a filmet. Egy viszont biztos, apait anyait beleadtak, ilyen szempontból nem lehetett belőle egyszerűen többet kihozni. Szerintem a filmtörténetben példátlan, hogy ennyi korhű gépet, járművet fel tudtak vonultatni, bár az amerikai légierőnél ekkor még a p- 40 esek korai változatait repülték, míg a filmben a késői variánsok szerepeltek (ugyanez elmondható a brit és japán oldalról), de ne legyünk telhetetlenek... Kate Beckinsale mosolya és a film zenéje amúgy is elfeledtet minden hiányosságot. Aki meg történelmileg helytállóbb filmre vágyik 0 romantikával nézze meg a tora tora tora című alkotást...


2012 - Vélemények

2010-10-11 23:55.44
Az egész filmet a látvány viszi el, ami alapjában véve nem is volna gond egy katasztrófa filmnél, de amit én nagyon hiányoltam, egy jóval erőteljesebb drámai vonulat, erőteljesebb karakterekkel. A film ezen része ugyanis előttem megbukott, inkább volt szánalmas és megmosolyogtató sokhelyütt, tipikus amcsi maszlag. A menekülős jelenetek megbocsáthatatlan mértékig el lettek túlozva, ezt még egy alapjában véve fikciót bemutató alkotástól sem nézi el az ember, a film második felénél pedig mintha kezdené a nézőt megcsapni az unalom szele is. Én legalábbis így voltam vele; az elején még szájtátva nézzük ahogyan pazarul kivitelezett monumentális jelenetek kíséretében az egész világ a pusztulásé lesz, de ez még pusztán kevés ahoz, hogy a folytatást is élvezni tudjuk. Ide kellett volna egy komolyabban kivitelezett sztori használható forgatókönyvvel a bugyuta megjegyzések helyett, a film záró mondatain meg kínomban nem tudtam, hogy most nevessek- e vagy sírjak... Összességében tipikus egyszernézős látványmozi, kikapcsolódni elég de semmi többet nem nyújt.


A bunker (2001) - Vélemények

2010-10-01 15:59.43
Az itteni hozzászólások alapján egy gagyi horrorra számítottam. Hát nem azt kaptam. Szerintem nagyon jó film, nem is értem miért a horror műfajba sorolták be, szerintem inkább psziho- thriller vagy inkább dráma. Nagyon jól bemutatja, hogy a háború borzalmaitól elfásult emberek miként kerülnek az őrület határára a bunker nyomasztó magányában. Valójában egyikük sem tudja feldolgozni, hogy részt kellett venniük dezertőrnek nyilvánított bajtársaik kivégzésében, a látomások is ezért kísértik őket. Kifejezetten tetszett a záró jelenet, ahol a föld alá temetve mutatják a vaskeresztet, tökéletes szimbóluma ez a "dicsőséges" 3. birodalom erkölcsi és morális értelemben vett bukásának. Méltatlanul alulértékelt film annyi biztos. Ebben a kategóriában láthattunk már sokkal rosszabbakat is...


Ragadozók (2010) - Vélemények

2010-08-30 20:47.49
Hát túl vagyok rajta... Összességében többet vártam a filmtől, de az itteni hozzászólások tükrében rosszabbra számítottam. Valóban teljesen átlagos az egész. Minden szempontból. Amit nagyon hiányoltam, hogy nem használták ki a karakterekben rejlő lehetőségeket; igazából senkiről nem tudunk meg semmi részletet, mindenki szépen elkopik a harcban annak rendje és módja szerint, megvan a végső összecsapás Royce és a predator között aztán búcsú... Ez így édeskevés egy jó mozihoz. Hiába be kell látni a mai mozik sosem lesznek már olyanok mint régen... Persze van kivétel de ez a film nem tartozik közéjük.


Farkasember (2010) - Vélemények

2010-08-13 19:45.46
Sajnos ez a film nekem sem jött be egyáltalán. A farkasember kinézete egyszerűen röhejes, a feszültség megteremtéséért felelős jelenetek maximum tinilányok riogatására alkalmasak, az egész történet pedig egyszerű és előre kiszámítható. A cigányok táborában látható digitális- medve láttán ráadásul egy emberként tört ki belőlünk a nevetés... A farkasember témában ez az első film amit láttam de nem hiszem, hogy tovább bővítem majd a sort. Hogy némi pozitívumot azért említsek: a helyszíneknek és a korabeli London ábrázolásának van azért hangulata de ez minden. Én többet vártam.


Total Recall - Az emlékmás (1990) - Vélemények

2010-08-13 19:24.49
De jó volt újra megnézni. Szerintem mindkét értelmezés megállja a helyét, de én azt mondom nem álom volt!


Kék Villám (1983) - Vélemények

2010-06-22 02:57.41
Még gyerekként láttam anno a tv- ben és teljesen lenyűgözött. Ma újra megnéztem és legalább annyira lekötött mint akkor. Hihetetlen, hogy az akkori technikával milyen látványos jeleneteket kreáltak, a helikopter átépítése sem lehetett könnyű feladat, mégis profin megoldották. Azt kell mondjam hiába a mai technológia, valami volt az akkori filmekben amit ma már sajnos egyre kevesebbet látunk viszont a mozivásznon


Fegyvernepper - Vélemények

2010-01-30 23:03.50
Valóban Nicolas Cage utóbbi filmjei elég könnyen feljthetőek voltak, ezért én ezt a filmet előre leírtam magamban, nem is nagyon volt kedvem hozzá, hogy megnézzem. Ma mégis megtettük és meg kell mondjam hatalmasat csalódtam pozitív értelemben. Most már azt mondom kihagyhatatlan alkotás.


Amerikai graffiti - Vélemények

2010-01-04 23:58.08
Nekem sincs sok közöm a '60- as évekhez, hiszen sehol sem voltam még akkor, de a hangulat ami ebből a filmből árad nagyon megfogott. Valóban egy jó mozi...


Gran Torino - Keresem

2010-01-03 01:09.14
Több hipermarketben is láttam, legutóbb 990.- ért. Ennyit igazán nem szégyen kiadni érte...


Esőember - Vélemények

2010-01-03 00:52.21
Az utóbbi napokban szerencsére egymást érték a jobbnál- jobb filmek a tv- ben, így ezt is volt alkalmam újra megnézni. Egy biztos: lenyűgöző alkotás.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk