Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Derült égből szerelem
- SuperTV2, 07:55
Vadócka
- Moziverzum, 07:55
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 08:15
Négy nap Toszkánában
- Max4, 08:15
Eredendő bűn
- Film Mánia, 09:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Cosmopolis aaaaa
Juliette Binoche aaaaa

 

Aurora x hozzászólásai

Ugrás Aurora x adatlapjára


Alkonyat - Vélemények

2008-12-21 19:26.38
Miután megnéztem a filmet nem tudtam eldönteni tetszik-e vagy sem. Szerencsére azonban nem vette el a kedvem a könyv elolvasásától, amely nagyot lendített azon, hogyan is ítéljem meg végül a történetet. A történet legalapvetőbb konfliktusát a vonzódás okozza. Edward vonzódik Bellához érzelmi és "táplákozási"szinten is. Ebből azonban csak egy dühös pillantást és hányós fintort vágós arcot közvetít a film az első találkozásuk alkalmával. Nincs meg benne az a hihetetlen vágy,gyötrődés amely az egész történet magját képezi. Ettől függetlenül nagyon tetszik a könyv. Még akkor is, ha filmbéli adaptációja nem nagy durranás...


Báthory - Vélemények

2008-09-12 11:23.35
"Báthory Erzsébet, gyilkos vagy áldozat?" - tette fel a kérdést a film előtt egy évvel megkezdett médiakampány. A kampány minden téren jelen volt Szlovákiában.
A film betétdala a slágerlisták élére került, lapok jelentek meg újabb hírekkel előrukkolva a film tartalmát sejtetve. Közvetlenül a pozsonyi premier előtt még honlap is készült, a bemutató után pedig könyv formájában lett kapható a történet.
A honlapon minden történelmi adat, tény olvasható volt Báthory Erzsébet kapcsán, amelyeket Juraj Jakubisko gyűjtött össze a forgatást megelőző 4 évig tartó kutatása során. A tények fényében Erzsébet nem volt semmivel sem kegyetlenebb, mint korának más nemesei. (Mellékesen jegyezném meg: az árvai vár egyik dísztermében megtekinthetőek a vár urainak portréi. A vár Zichy, Draskovich és Bethlen kézen forgott. A egyik Draskovich gróf karmokkal és torz bal kézzel van ábrázolva, ezt azonban csak a kép tüzetesebb megnézése után lehet észrevenni. A grófot a nép az ördög cinkosának nevezte, jobbágyi gyűlölték, mert előszeretettel élt nemesi jogával, az első éjszaka jogával - ius primae noctis. A róla szóló legendák arról is beszámolnak, hogy vért ivott fiatalságának megőrzéséért. Ennek tudatában a kegyetlenség fogalma relatívvá válik.)
A tények ellenére azonban kérdéses maradt a rendező ítélete.
Megítélésem szerint remek lett a film, képeiben, hangulatában lenyűgöző. Az egri csillagokra emlékeztető csatajelenetek, a korhű helyszínek, jelmezek, díszletek sora, Jakubisko egyedi stílusa, Caravaggio bevonása a történetbe, szerelem és gyűlölet, kegyetlenség, álmok, látomások, a szerzetesek meseszerű görkorcsolyázással, ejtőernyőzéssel való próbálkozásai, stb.- garantálták a lenyűgöző történetet.
És mi lett az ítélet? Ártatlan. Áldozat.
A tényekre, levelezésre támaszkodva izgalmas, színes film lett a végeredmény. Arról a Báthory Erzsébetről szól a film, akit 11 évesen eljegyeztek, 15 évesen férjhez adták a nála 5 évvel idősebb Nádasdy Ferenchez (Fekete Bégnek nevezték a csatában való hevessége miatt.), magányba kényszerítve a férje folyamatos háborúzásával,azaz erős, büszke, gerinces, művelt nő a főhős, akit a környék jótevőjének ismert, mert gyógynövényeivel gyógyította jobbágyait. Végül azonban Thurzó György összeesküvésének áldozataként magányosan, bezárva halt meg, tudva, hogy koholt vádak alapján, vagyona miatt eszköze lett egy pernek, mely csak a vagyonról szólt.


Carter edző - Vélemények

2008-07-13 20:15.45
Nekem pont a pátosza miatt tetszett. Azt hittem nem lehet többet kihozni a történetből, mint a hasonló storyknál (kemény edző mellett lesz győztes csapattá az öntörvényű, nem túl agyas banda). Az elgondolásommal ellentétben nem lett győztes a csapat és ennél fontosabb dolog is történt, sikerült gonodlkodásra bírni a fiúkat! Ha mással nem is, a sport által lehetőséget kaptak egy eredményesebb jövőre. Timo Cruz válasza a legnagyobb félelmére az egyik kedvenc jelenetem.


Ütközések (2004) - A legjobb jelenet

2008-07-04 12:43.29
Számomra az volt a legmeghatóbb, amikor Sandra Bullock a bejárónőjét a legjobb barátnőjének nevezi. Senki sem segytett Sandrának az esése után, csak a személy segít neki, akit ő naponta aláz meg, kritizá, akin kitölti a mérgét. Számomra érdekes szimbolikát jelentett, h a megalázott személy emeli fel (ha csak ülő helyzetbe is!), a nőt, aki lenézte őt mindeddig...


Lélektől lélekig (2005) - Vélemények

2008-06-26 12:43.31
Látom, kevesen láttuk még a filmet. Igazi dráma a film, olyan kérdéseket tesz fel, amelyek nagyon nehezen emészthetőek, pl. "Mitől ember az ember?", "A lelke teszi azzá?", "Hol kezdődik az ember és hol az állat?" A film angol tudósai vonazókkal, agytérfogat-mérésssel, magassággal indokolják minden válaszukat. Nagyon kemény képsorokat vonultat fel a film, amikor állati sorban látunk embereket, mert valaki(k)a tudományra hivatkozva állati sorba taszítja őket, a pigmeus párt. Minden élethelyzet újabb megdöbbenéssel szolgál a nézőnek, míg fel nem merül bennünk a kérdés: "Meddig mennek még el?"


Egy makulátlan elme örök ragyogása - Vélemények

2008-06-12 11:10.08
Egyike a kedvennceimenek! Pont a filozófiája miatt.Az a tény, h a törlés után ismét megismerkednek véletlen? Nagyon elgondokodtató. Ajánlom mindenkinek, akinek kedve van egy kis elmélkedésre!


P.S. I Love You - Vélemények

2008-06-12 11:01.31
Le kell szögeznem, nagyon tetszett. Végig azon szurkoltam, h a film meg tudja tartani az egyensúlyt, amitől egyszerre lesz drámai és kellemesen szerethető. "Édesen keserű". Azt hiszem, sikerült fenntartani az egyensúlyt.Ajánlom mindenkinek!


Vágy és vezeklés - Vélemények

2008-04-27 12:31.36
Nagyon köszönöm a tippet! Igyekszem megnézni mihamarább! Elárulom neked talátam már más filmet is, amelyet mindketten értékeltünk és megegyezett a véleményünk. Pozitívan értékeltük, pl. Büszkeség és balítéletet. :D


2008-04-25 22:32.16
Bevallom, volt egy kevés hiányérzetem a film nézése közben, de a katarzis mindent pótolt. Természetesen másképp hatott ránk a film. Továbbra sem változott a véleményem, tetszett. Természetesen tiszteletben tartom a nézeted. :D


2008-04-24 16:45.21
Vajon miért nem tetszett sokaknak ez a film? Megpróbálom megfogalmazni. A film 2/3-t egy szenvedéllyel,szenvedéssel és igazságtalansággal átszőtt szaksz alkotja. Mindeközben az igazságérzetünk azt követeli - amit Briony a későbbbiek során megír - igazságot (legalábbis arra való törekvést). A tetőpont váratlan módon, egyetlen csöndes monológ, az idős Briony vallomása. Nehéz megemészteni a hallottakat. A film védelmére kell, hogy keljek. Szerintem megrázó alkotás. Gyavaságról, lelkiismeretről és szerelemről.


Moulin Rouge (2001) - Vélemények

2008-03-21 10:11.16
Egyik legnagyobb kedvencem ez a film, legalább 25x láttam már, mégsem tudom megúnni! Hihetetlenül szenvedéllyel teli a Roxanne c. dal alatt bemutatot koreográfia. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Szerelmünk lapjai - Vélemények

2008-03-15 17:33.39
Remek film! Nagyszerű az alapgondolata: az emlékeink nélkül mit sem ér az életünk és jövőnk... (Nem tudom, hány pasinak állna még olyan jól az ápolatlanság, mint Ryan Goslingnak :D )


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2008-03-09 19:03.27
Sokan szeretnék a könyv pontos mását megtalálni a fimben, ez azonban nem fordul elő ebben az esetben sem.Egyes dolgok kidomborításával, mások háttérbe szorulásával is egy nagyon kellemes fimet kaptunk végeredményül. Mi mindannyia, akik olvastuk a könyvet, tudjuk, Darcy második vallomása nem így zajlott le. Mégis ez a jelenet a kegelképesztőbb számomra a filmeben. Akarva-akaratlanul ez jut az eszembe: "Létezik még ilyesmi? Egy férfi kilométereket gyalogol reggel 5-6 óra tájban csak azért hogy megkérje egy lány kezét?" A leánykérésselvaló befejezés pedig tökéletes.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk