Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Páratlan páros
- TV2 Klub, 05:55
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Hirtelen 70
- HBO3, 06:00
6:3, avagy játszd újra Tutti
- Film+, 06:10
Szellemíró
- Filmbox, 06:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Vrahno hozzászólásai

Ugrás Vrahno adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Transformers: Robotok álruhában (sorozat) - Kérdések

2015-03-31 18:55.57
Magán a rajzfilmen igazán nincs mit kitárgyalni, de mi ez, hogy az első pár után minden rész csapnivaló hangminőséggel ment a magyar TV-n? Így elkúrták a szinkront vagy csak a Cartoon Network vacakol? Ez is olyan, mint amikor a Prime egyik részét valami technikai baki miatt folyamatos visszhanggal meg egy hangkihagyással sugározták, csak ez esetben majdnem az egész sorozatot érinti a malőr?


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2015-01-21 18:10.51
"SZŐRÖS robot"

Akkor már kiborg, nem? Gépi elemekkel ellátott szerves lény. Nehogy már ilyen alapvető sci-fi dolgokon akadjunk fenn, ha a film szolgál vagy száz egyéb, valóban kiborító dologgal.


Godzilla a Mechagodzilla ellen - Vélemények

2014-12-16 21:02.28
Érdekes élmény volt magyar szinkronnal nézni. Fordítási hibáktól, értelmetlenségektől, meg egy mondat japánul hagyásától eltekintve (ez utóbbi nem tudom, hogy a szinkron hibája-e, vagy csak az bakizott, aki konvertálta a filmet) valóban hozzáadott az élményhez. Nem kellett számomra érthetetlen beszédet hallgatva feliratot olvasni, és nem is kellett az összecsapott, élvezhetetlen angol hangsávot hallgatni.

Amikor németül néztem ezeket a filmeket, akkor is így éreztem. Egy jól eljátszott szinkronnal jobban csúsznak. Piszok nagy kár, hogy ide csak ez az egy jutott el.


Godzilla (1998) - Vélemények

2014-08-03 16:56.35
A bazdmeget nem úgy értettem, hogy te bazd meg, hanem csak nyomatékosítószónak szántam.


2014-08-03 16:54.27
Ja, egy épületen. Meg talán még egy páron. De ez szánalmasan gyenge teljesítmény, ha már New Yorkba teszik be a híres épületrombolót (ideértve egyaránt Godzillát és Emmerich-et). A sereg többet rombol nála. Olyan, mintha egy Stallone/Arnie/Segal/Chuck Norris/Bud Spencer/bármely híres verekedő filmjében a statiszták több pofont csapnának, mint a főszereplő. Ezért volt akkora kudarc a film, mert az emberek azt várták, hogy majd egész Manhattant egy szörny fogja porig rombolni, erre kaptak helyette egy szálkás pálcikagyíkot, ami csak egy-két épületen ment át. Szánalom, bazdmeg.


",mert üvölt róla,hogy nem gondolták komolyan,tudták,ez egy játék"

Az is üvölt róla, hogy kurvára nem értettek az alaptémához vagy alapból szartak rá. A másik (gondolom, a mostanira gondolsz) meg kit érdekel (mondjuk az is vélemény kérdése, hogy amaz közepes-e, de a globális visszajelzések sokkal, sokkal pozitívabbak), ez a film attól még minden idők egyik legrosszabb adaptációja marad, az alapmű valóságos széjjelbaszása ás azon kívül is egy kíméletlenül gyatra, lusta, jellegtelen szörnyfilm, ami nyugaton hosszú időre kinyírta a műfajt. Vagy szerinted miért mégis tartott annyi ideig, még újra nekifutottak a témának a King Konggal vagy a Cloverfield-del? Mert tudták, hogy ez a film keményen megbélyegezte az amerikai gyártású óriásszörnyes filmek megítélését, és évekig kellett várni, hogy az emberek ismét befogadóképesek legyenek az ilyesmire. Gyenge, mint egy sima szörnyfilm, gyenge mint a szörnyfilmek paródiája és abszolút teljességgel minősíthetetlen, mint Godzilla film.


2014-08-03 15:39.42
Ha pusztítás alatt azt érted, hogy óvatosan pattog az épületek közt és csak max véletlenül koccan egy-egy háznak (pont nem úgy, ahogy Godzilla csinálná)... Magam kel ismételnem?

Ez a szar kerülte az épületeket, azt a lukas MetLife házat is csak poénból tették be. Godzillának az az ismérve, hogy egy megállíthatatlan buldózer, mindenen áttapos, mint egy atomrobbanás lassított felvételen. Nem pedig ide-oda lépked az ujjhegyein, miközben kerülgeti a házakat mint valami... béna szar. Bassza meg, még jó hogy nem direkt a járdán közlekedett.


2014-08-03 14:52.55
De a MetLife Building-en azért átrontott, és még egy tátongó lyukat is rajtahagyott, megint mint valami rajzfilmben...


2014-08-03 14:36.26
Ha tombolás alatt azt érted, hogy óvatosan pattog az épületek közt és csak max véletlenül koccan egy-egy háznak (pont nem úgy, ahogy Godzilla csinálná), harc alatt meg azt, hogy fogyatékosok kezelte helikopterekkel bújócskázik és kergetőzik, mint valami rajzfilmben (pont nem úgy, ahogy Godzilla csinálná)...

Szerintem csak a film eleje ér valamit az óriás csirkeguán első megjelenéséig, utána nemhogy megindul a lejtőn lefelé, de kapásból egy feneketlen szakadékba veti magát.


Transformers 3. - Vélemények

2014-08-01 18:48.53
Úgy tudom, azóta lecsillapodtak Bay és Fox között a kedélyek. Fox anno le-Hitler-ezte Bay-t és összevissza szidta. A forgatóstáb is lekurvázta Fox-ot, mert elvileg egy kiállhatatlan csitriként viselkedett. De Bay nem akarta kirúgni, Spielberg utasította, hogy szabaduljon meg tőle.


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2014-08-01 18:27.44
"Akit a filmeken túl is érdekel a transformers az legyen szíves nyugtasson már meg hogy a Vesztegzár nevű karakter nem Omega Supreme-t személyesíti meg."

Semmi közük egymáshoz. ;)


Transformers: Szörnyvadászok (sorozat) - Vélemények

2014-07-25 16:04.16
Nem vagyok ennek a cel-shaded technikának nagy híve (amikor először láttam az Energon-t TV-n, konkrétan émelyegni kezdtem tőle), valahogy nehezen lehet "jól" kinézőre megcsinálni. Nekem jobban tetszene, ha kézzel rajzolnák az egészet, főleg, hogy a szereplők szaggatott mozgása amúgy is direkt azt a kinézetet próbálja utánozni.

De mint mindig, úgyis az írás lesz az igazi meghatározó tényező.


2014-07-25 01:23.33
[link]

A Robots in Disguise hivatalos teaser-e. Valamint az alábbiak derültek ki a SDCC-ról:

Nem a Prime közvetlen folytatása, hanem kicsivel később játszódik. Nagy hangsúlyt fektetnek a humorra. Ugyanaz a készítőgárda áll mögötte, mint a Prime mögött, kivéve, hogy az animáció letisztultabb "cel-shaded" grafikát alkalmaz a robotokra és emberekre egyaránt. A Prime és Animated stílusát próbálják keverni.

Az eddig ismert szereplők:

- Bumblebee
- Sideswipe (a piros, tüskefrizurás robot)
- Strongarm (rendőrkocsi, a fő női karakter, és elvileg egy kezdő)
- Fixit
- Underbite (lila Álca Dinobot, de lesz több Dinobot is)
- eddig ismeretlen nevű emberkölyök
- Optimus, mint szellem


Őslénypark - Vélemények

2014-07-23 14:13.24
Meh, azzal csak a fanokat bosszantanák fel, ha hirtelen elkezdenék tudományosan pontosra csinálni a dinókat. Plusz elég nehézkesen lehetne megmagyarázni, hogy a korábbi filmekben miért pikkelyesek voltak, itt meg már miért nem.

Ezért is lenne jó valami reboot-féle. Az eredeti film persze egy alapmű, nem is arról van szó, hogy felül kéne múlni, de ha reboot-olnák a szériát, akkor egyrészt hűbbek maradhatnának a regényhez és pontosabb dinoszauruszokat mutathatnának be. És akkor a rajongók se nyígnának, hogy "tönkretették a sztorit".

Ja, meg felkeltenék az érdeklődésem is, mert ez a 4. rész már totál hidegen hagy.


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2014-07-17 13:06.44
"A sok okos meg rendezzen maradandót aztán lehet osztani az észt, hogy hogyan kell filmet csinálni!"

Ez a leghülyébb kifogás. Ha építenek neked egy házat, ami összeomlik, akkor szerinted normális, hogy a munkások azzal mentegetőznek, hogy "csinálj jobbat"?

Amúgy te is csak azt teszed, hogy panaszkodsz, csak épp nem egy film miatt, hanem mások véleménye miatt. Az mennyivel jobb? ;) Ez egy filmes fórum, az emberek filmvéleményeket megosztani jönnek ide, nehogy már meg legyünk lepve emiatt. Főleg egy Transformers filmnél ne, amik az utóbbi időkben az egész internetes és filmrajongó közösség legutáltabb filmjeivé váltak.


Godzilla (2014) - Vélemények

2014-07-14 22:03.37
...

???

-_-

...

Hm.

!

... Eh.

Eh?


2014-07-13 03:20.09
+ Alapanyaghoz való hűség. Ez volt a *FŐ* szempontja a filmnek, és sokan komolyan csak azt várták, hogy végre láthassanak egy amerikai Godzillát, amilyet már a '90-es évek elején beígértek.

Állítólag amikor a japán stúdiófejeseknek levetítették a filmet, sírtak örömükben, annyira tetszett nekik. Rajongóktól is olvasni ugyanilyen visszajelzéseket.

Sz'al bármennyire is mondják, hogy kudarc a film így, meg kudarc a film úgy, a célját azt sikeresen elérte.


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2014-07-11 17:56.36
"és amiatt szinte fáj látni hogy mit tettek vele"

Mér, mit tettek vele? Ezek a filmek nem adaptációi egyik korábbi TF szériának sem, hanem teljesen különálló újragondolások, amik szemezgetnek egy kicsit ebből-abból a rajzfilmből vagy képregényből, de amúgy egyikhez sem kötődnek.


Godzilla (2014) - Vélemények

2014-07-11 15:20.09
Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a film mögötti egyik fő (vagy talán a legfőbb) "mozgatórugó" az volt, hogy a kaiju filmek rajongóinak szemszögéből közelítsék meg a projektet. Gyakorlatilag minden közleményben, interjúban ezt hangoztatták. De ez a műfaj ebben az országban sosem kapott szárnyra.

Tehát van egy mondjuk közepesecske, megosztó film. Máshol, ahol hatalmas kultusza van a Godzilla filmeknek, nyilván többen lesznek, akik pártolják és felpontozzák. Nekik nem az a fő szempont, hogy jó film legyen, hanem hogy Godzilla film legyen. De ahol nem alakult ki ilyen kultusz, ahol az emberek szarnak a műfajra, ott egy ilyen film esetén várható, hogy többen állnak hozzá negatívan.

Ezért van, hogy míg mondjuk a Port-on csalódott átlagnézők zúdítják a gyűlölet áradatát a filmre, addig az IMDb-n a rajongók lepik el a fórumokat, és mindenkit kegyetlenül letámadnak, aki rosszat mer mondani az ő becses filmjükről.


A Lego-kaland - Vélemények

2014-07-08 01:26.52
Több forrás szerint 100% számítógépes animáció, ami direkt stop-motion szerű. De elvileg egy-két jelenetben van rendes, fényképezett Brickfilm is. A vége felé a háttérben lévő képernyőkön (asszem) mindenesetre lehet látni pár valódi Brickfilmet.

Hallod, ha úgy intéznék, hogy egy Bionicle szereplő is bekerüljön a filmbe, akár konkrét karakterként, akár csak egy emlékezetes jelenet erejére... én úgy befosnék izgalmamban, hogy tartályhajóval kéne adagolni a kaját, hogy még többet tudjak fosni.

De van egy sejtésem, hogy ilyen valszeg nem lesz. A Bionicle meg a többi CCBS széria a legtöbb felnőtt legófannak még mindig "fujj, szar" kategória.


2014-07-08 00:23.24
'17-re van betervezve. Sokan félnek tőle, hogy milyen lesz a rendezőpáros nélkül, na meg mivel ugyebár már az első film is szépen felgöngyölítette a mondanivalóját. Attól tartanak, a folytatás "üzenet" nélkül marad és csak egy sima, idétlen vígjáték lesz.

Mondjuk én el tudnám képzelni, hogy miféle újabb mondanivalókat lehetne bemutatni... pl. hogy a különféle LEGO "típusok" (a sima System, Duplo, CCBS, Technic, stb.) megtanulnak együtt élni, mivel mind kompatibilisek egymással. Ugyanis a LEGO rajongótáboron belül elég nagy viszályok vannak, sokak szerint csak a System az "igazi legó", a többi meg szentségtörés.


2014-07-07 22:20.00
Lesz, de más lesz a rendező, a mostaniak pedig executive producerekként lesznek jelen.


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2014-07-06 23:11.27
Az Animated japán intróját se felejtsük el, mindig libabőrös leszek, ha megnézem. Kár, hogy maga a sorozat kábé harmad ilyen jól sincs meganimálva.

http://www.youtube.com/watch?v=uayCAikpH88

Amúgy, bár mondtam, hogy én nem olvasom őket, az újabb képregényeket már pusztán a róluk olvasottak alapján is ajánlhatom. Az újabb More than Meets the Eye sorozatot például hihetetlen magasságokba magasztalják, sokak szerint a valaha volt legjobb TF sztori. Néha nekem is kedvem lenne elolvasnom, de... egyszerűen nem szeretem a képregényeket, főleg így monitorról.


2014-07-06 21:43.13
Az Animated nálam második, de nem sokkal. ;) Talán ha elkészült volna a tervezett negyedik évada, előre helyezném. De végül is mit számít a sorrend, mind a kettőt imádom.


Lego: Hero Factory (sorozat) - Vélemények

2014-07-06 17:56.34
Egyre valószínűbbnek tűnik, mert szinte minden jel erre utal. Már csak azt várjuk, hogy a LEGO hivatalosan is bejelentse, vagy hogy kiszivárogjanak a katalógusképek.


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2014-07-06 17:25.04
Áh, a jó öreg Beast Wars. Amikor először láttam, csak néztem, hogy "Mi ez?!" Hat epizód után abbahagytam, nem értettem, mit ettek rajta annyira. A grafika röhejesen kezdetleges volt, és se a karakterek, se a sztori (mondjuk a korai részekben még nem is volt rendes történet) nem fogott meg.

De aztán miután kiveséztem az eredeti rajzfilmet, adtam neki még egy esélyt, mert nem volt mit néznem. Azóta nem is tudom számon tartani, hányszor néztem meg, kibaszottul imádom. Számomra messze-messze lepipálja a franchise összes többi rajzfilmjét és filmjét (képregényekről nem tudok nyilatkozni, azokból nem olvastam sokat), az Animated kivételével, de nálam az így is csak második.


2014-07-06 04:04.14
Bakker, micsoda éghajlatváltozás átnézni egy angol fórumról ide. Ott mindenki olyan, mintha Langelust keresztezték volna a begyepesedett, originál Transformers rajzfilmért mániákusan rajongó, '80-as években ragadt, mindent modern dolgot utáló söpredékkel, és orrba-szájba fikázzák a filmet, a rendezőt meg bárkit, aki nem olyan kőkemény Geewunner, mint ők. Itt meg ez megy.


Transformers: A kihalás kora - Kérdések

2014-07-05 14:31.26
Ez alkalommal egy Imagine Dragons számot raktak be.


Transformers: Szörnyvadászok (sorozat) - Vélemények

2014-07-05 02:15.08
A Hub beígért rajzfilmelőzetese elmaradt, a Hasbro egyelőre nem mondta, hogy miért.


Lego: Hero Factory (sorozat) - Vélemények

2014-07-04 15:19.26
A legújabb pletykák szerint a LEGO jövőre visszahozhatja a Bionicle-t.


Transformers: A kihalás kora - Vélemények

2014-07-03 13:19.36
"A saját műfajában tökéletesen megállja a helyét."

Van külön műfaj arra, hogy agyatlan, átgondolatlan, idegesítő, zagyvaságokkal teli, az unalmasságig elnyújtott zúzás? Tudtommal az akciófilmeknél is ugyanolyan elvárások vannak, mint a többinél. Nem lehet, hogy pont azért kapott ilyen rossz reakciókat a film, mert még a saját műfaján belül is szégyen, és az akciófilmek legalját képviseli?


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk