Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Akos63 hozzászólásai

Ugrás Akos63 adatlapjára


A félelem bére (1952) - Vélemények

2013-05-29 02:09.43
A hetvenes tévé-vetítéskor hétéves voltam, épp a nővéremet vártuk haza Pestről: a Külker Főiskolára felvételizett. Valamilyen telekkönyvi hanyagság miatt a házszámunk megegyezett a szomszédos hőközpont címével. Törvényszerű, hogy az este kilenc órás utolsó indítás után a táviratos nem állt neki kutakodni: a hőközpont éjszakai portására tuszmákolta rá nővérem táviratát, miszerint marad még egy napot Pesten, csak a reggeli valamelyik vonattal jön haza. Kettős izgalmat élhettem át: a filmben Yves Montand haladt fokozatosan a végzete felé, odahaza meg a szüleim ugráltak felváltva az ablakhoz, hogy jön-e már a Márti. A film után apám kerékpárra pattant, betekert az állomásra, de csak nem jött a nővérem. Én meg addig a fürdőkádban zokogtam: akkoriban még nagyon a szívemre tudtam venni egy hős halálát.
Szóval: személyes ügyem a film. Ezért vagyok a szokottnál kritikusabb a dévédé szinkronjával. Úgy tette rá valami nagy tudású ember a Kálmán György - féle hangot a lemezre, hogy semmit sem javított rajta. A halk részeken olyan háttér-búgás van, mintha egy Szaratov-hűtő menne a tévé mögött. Érdekes, de a "jútubon" megnézhető első, ötvenötös, Gábor Miklós - féle szinkron teljesen korrektnek tűnik. Ha valaki rendelkezik ezzel a szinkronnal, vagy ismeri az előfordulási helyét, az keressen meg (léccilécci). Szívesen megcsinálnám a dévédét normális, nem búgó hanggal.


Pokol a Csendes-óceánon - Vélemények

2012-03-05 11:56.47
Úgy tudom, nem illik ebben a fórumban magyar torrent-oldalakat népszerűsíteni, ezért nem is írhatom meg, melyikről lehet a filmet letölteni. Két szinkron is készült a filmhez: az elsőn Bujtor István, a másodikon Helyey László hangján szólal meg Lee Marvin. A dévédé kiadásra rákerült egy alternatív befejezés is. Szerintem az eredeti jobb.


Nem kell mindig kaviár - Vélemények

2011-07-04 19:53.43
Nálunk a hetvenhétben készült sorozatot vetítették, nyolcvankettő év elején.


Másnap (1983) - Vélemények

2007-12-26 20:19.17
Szia
Kicsit régen írtak utoljára ehhez a témához, lehet, hogy már senki nem néz rá fél év elteltével. Szóval: régóta keresek egy filmet, aminek úgy nyolcvannyolc táján láttam a bemutatóját. A másfélperces filmrészleten egy, az atomháború után összedőlt egykori nagyvárost látunk: a palaszürke ég alatt, az összeégett romok között két meztelen vízfejű gyerek kutat táplálék után. Az egyik kihúz egy hasadékból valami kukacot, vagy férget, és enni kezdené, de a másik dulakodni kezd vele: az erősebb életben marad, a gyengébbik elpusztul. Három-négy évvel ezelőtt kezdtem vadászni erre a filmre, de nem sok esélyem volt rá úgy, hogy nem emlékeztem a címére. Aztán sejtésem támadt, hogy valami "Ha", vagy "Másnap" lehet a címe. Így sikerült megszereznem Lindsay Anderson diáklázadós filmjét '69-ből (If), és így bukkantam rá a Másnapra. Ahogy elkezdtem nézni, egyre ismerősebbnek tűnt: valamikor a nyolcvanas évek közepén láttam az osztrák tévén, egy hétvégén, jó későn. Az a jelenet maradt meg bennem a legélénkebben, ahol a menekülők kocsisora hirtelen megáll és néhány másodperc csönd után kezdenek a bombák felrobbanni a távolban. Aztán a filmet végignézve ,már nem is hiányoztak a vízfejű gyerekek. Érdekes dolog az emlékezet: egy bizonytalan emlékfoszlányból elindulva egész érdekes (más) filmekre tehet szert az ember. (Azért még furdal a kíváncsiság: mi lehetett az az apokaliptikus film nyolcvannyolcban?)



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk