Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Sommersby
- Cinemax, 20:00
Kandahár
- Filmbox Premium, 20:00
Hajsza egy gyilkos után
- Filmbox, 20:00
Anti-Squat - Belakoltatás
- Cinemax2, 20:30
Nyomás utána!
- RTL Három, 20:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Will Arnett (54)
Gérard Jugnot (73)
Jesse Moss (41)
Anger Zsolt (55)
Igó Éva (68)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Huszti Péter - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Anger Zsolt - Vélemények
Szeplőtlen (2024) - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Állati mészárlás aaaaa
Clayton Murray aaaaa

 

Lucky hozzászólásai

Ugrás Lucky adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7

P.S. I Love You - Vélemények

2008-05-24 19:43.12
Nem kaptál a buksidra!!! Továbbra is tisztelem a véleményedet!! T
udod, az az igazság, hogy mindenki más. Máshogy viszonyulunk az élet dolgaihoz, így a filmekhez is. Én manapság már ott tartok, hogy nagyon megválogatom, mire ülök be a moziba.(mondjuk nem árt, ha pl. Ewan McGregor, vagy Denzel kacsint rám a vászonról, netántán Anthony Hopkins). Először is jó drága mulatság a mozizás, másodszor pedig szeretem, ha azt kapom a pénzemért, amit várok.
Tartottam a filmtől, olvasva a könyvet, és tudtam, hogy biztos nem lesz olyan jó, mint a regény. És ez így is van. Nem lett olyan jó. Viszont ahhoz elég jó, hogy kikapcsoljon, és szeressem. Nem mondom, hogy nem volt benne túl szirupos egy-két jelenet. (a kérdéses csónakos jelenet a könyvben jobb, és nem is Írországban, hanem valahol a karib-térségben játszódik).
Viszont én azt mondom, hogy kell az ilyen történet a férfiaknak is. Szigorúan kellő hangulattal átitatva! Párom, így 30 körül lassan eljut oda, hogy szívesebben nézi meg ezeket a történeteket, mint az üsd-vágd típusú sztorikat. Azok fájdalmasak. Fájdalmasan elcsépeltek, sablonosak.
A Halászkirály legendáját láttam. Nem most volt. És sajnos egyáltalán nem emlékszem rá. De most már utánajárok, ígérem, és megnézem. Bár nem hiszem, hogy ezáltal megváltozna a véleményem a PS I love you-ról :-)


2008-05-24 17:15.41
Mielőtt leírom szerény véleményemet, előrebocsátom, hogy nő vagyok. Bár ez azt hiszem, kiderülne amúgy is. :-)
Szóval, kezdem az elején. A film Cecelia Ahern ír illetőségű fiatal írónő regényéből készült. A könyv egyszerűen letehetetlen, magával ragadó minden bájával és minden szomorúságával együtt. Röpke idő alatt kiolvastam, mert muszáj lapról lapra, gyorsan végigkövetni a két ember kapcsolatát. Ami, ahogy írtad, nem nélkülözi a veszekedéseket, vívódásokat, és az édes kibéküléseket sem. Ahogy az a való életben is történni szokott. A regényből részletesen kiderül, hogy a férj tudja, párja nem lesz képes feldolgozni az ő elvesztését, ezért úgy dönt, ami piszok nehéz egy dolog, hiszen a saját halála utáni időkre vonatkozik!, hogy megírja a leveleket, minden hónapra egyet, és így Holly-nak a kezdeti nagyon nehéz időkben lesz miért továbblépnie a következő hónapig/levélig. A terv beválik, működik. A levelek tartalmából tisztán kiderül, hogy mennyire ismerte egymást ez a házaspár: a másik gondolatát is érezték előre, ha úgy tetszik. És ez az igazi kapcsolatoknál tényleg így van a való életben. A tapasztalat mondatja ezt velem! :-D És ez nem giccs, hanem igazság.
A film nem éppen mereven, de követi a regény nyomvonalát, bár vannak karakterek, akik nekem nagyon hiányoztak a filmből. Több cselekmény is kimaradt, vagy pedig cseppet átíródott. Ez zavart, mikor néztem a filmet a moziban anno, mert természetes, hogy összehasonlítja az ember a könyvet és a vásznon látottakat.
VISZONT, és ez a lényege a dolognak, nem egyedül ültem a moziban, hanem férjemmel és egy baráti párral. A női szakasz olvasta a könyvet, a fiúszakasz nem. És láss csodát: a két férfinek tetszett a film. Nagyon is. Magukra ismertek egy-két pasimegnyilvánulás láttán, és szemöldöküket felhúzva nyomták könyöküket az oldalunkba: Na, magadra ismersz?!-tekintettel, mikor tényleg szinte magunkat láttuk-hallottuk a vászonról. :-D Azt mondod, minden mellékkarakter élettelibb volt, mint Holly. Én ezen cseppet sem csodálkozom. Hiszen mi is történt?! Gyászol. Meghalt a férje! Elvesztette a másik felét. Örökre, visszafordíthatatlanul. És saját lénye egy része is vele halt. El is hangzik a filmben valami olyasmi mondtat tőle, hogy "én sem élek". A visszajátszások alkalmával sem éreztem élettelennek a karaktert, aki egy lökött művészpalánta. :-)
Hozzáteszem még, hogy nem voltam, és a film után sem lettem Gerard Butler rajongója. Tehát az én esetemben nem jött be a.. hogy is mondtad?.. bugyinedvesítő varázsa. :-D Nem vagyok Hilary Swank rajongója sem. Viszont tetszett az alakításuk. A film és a könyv is azért készült, mert valamit megakart mutatni a közönségnek. A szeretet, a félemet, a fájdalmat, és az emberi kapcsolatokat, a túlélést. Természetes, hogy a való életben nem minden így működik, de remélem, egy percig sem gondolja senki, hogy amit és ahogy ebben a filmben ábrázoltak, az teljesen elrugaszkodott a való világtól. Lehet, sőt biztos, ahogy írod is, hogy sírós-nevetős filmekből többet is feltudunk sorolni, ami talán jobb. Talán. De nem biztos, hogy ezzel igazunk is van. Hiszem minden vélemény, mivel emberek írják, csakis szubjektív lehet. Semmi más. Csak magánvélemény. Amit tisztelni kell. Bárki írta is. Ezért tisztelem a te szavaidat is, hiszen igazak. Mint az enyémek. ;-)


Moulin Rouge (2001) - Vélemények

2008-05-07 19:43.39
Hééééhahóóóó! Ne mondjátok már, hogy azt írtam, "legjobb női alakítás" Oscar!! :-)))))))))))))) Csak annyit, hogy Oscar. Természetesen ossza be mindenki magának. :-D

Lényeg a lényegben, hogy tartom a véleményemet: nem volt jobb Nicole, mint Ewan. Az persze teljesen más tészta, hogy milyen volt az Oscar-jelölt-mezőny abban az időben. Én csakis kettejük teljesítményét hasonlítottam össze.
És hogy jól működtek együtt, az egyszer biztos. Kétség sem férhet hozzá. Jó kis csapatmunka.


2008-05-06 19:45.33
Nem értek egyet veled. Semmi gond nincs Ewan hangjával. Sőt. Jó, nem professzionális énekes, nem egy Josh Groban. DE nélküle nem lenne ugyanaz a film. Nem is tudok hirtelen más színészt mondani, akit beleképzelnék a szerepbe Ewan helyett. Sokan mondják azt a filmre, hogy giccsparádé és ripacskodás. Szerény véleményem szerint Ewan miatt nem vált azzá. Az ő játéka, kisugárzása, az ő hangja az, ami viszi a prímet. És mindig mérges leszek, amiért Nicole-t jelölték Oscar-ra az alakításáért. Ha ő megérdemelte, akkor Ewan még inkább.


Ewan McGregor - Vélemények

2008-05-06 19:33.40
Hát, erre most nem tudom, mit is mondjak. Talán azt, hogy egyik szemem sír, a másik meg nevet. Élveztem minden percét mindkét sorozatnak. Viszont a filmjeit is imádom. Nagyon. De viszonylag hosszú időre kivonta magát a forgalomból a túrák miatt. Amik ráadásul veszélyesek. És ki tudja, tényleg van-e köze az afrikai napnak, időnek ahhoz, hogy kialakult nála sajnos a bőrrák!! Bár már a túra előtt levetette a homlokáról az anyajegyet. Lehet, hogy már akkor is gond volt, csak nem tudtuk.
Lényeg, hogy soha ne jöjjön elő a betegség újra, és az, hogy forgasson minél több és jobb filmet!


2008-05-06 19:29.31
A Da Vinci kód rajtam valahogy kifogott. De nagyon. Kb. 70 oldalt voltam képes elolvasni belőle. Nem ment sehogy sem. Lehet, csak rossz hangulatban voltam, nem tudom. A filmet nem is néztem meg a mai napig. Nem vonz.
Viszont az Angyalok és démonok-at kiolvastam. És azt kell mondjam, hogy tetszett. Fordulatos, pörgős, betekintést nyújt kicsit a művészetekbe, tudományba, illetve a Vatikán mindennapjaiba. És az a szerep, ill. karakter, amelynek megformálása, ha minden jól megy, Ewan-re vár, a kulcsfigura a könyvben. A karakter kettős, egyrészt szelíd, csendes, másrészt............. de ezt nem mondom el, nem lövöm le a poént. :-))
Úgyhogy, szerintem jöhet! És nem árt, ha olyan filmben szerepel, amiben Tom Hanks. A nevének ott a helye, abban a sorban, ahol Tom-é van.


2008-04-13 15:06.32
Egy cikk, interjú Ewan-nel a Deception-ról:
[link]


2008-04-11 22:59.04
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. Vagyis nem is tudom, hogy ennek végülis örülni kell-e, avagy sem. Mármint annak, amit itt összefoglaltunk. Dehát, ez van, azt hiszem, nem mi fogjuk sajnos megváltani ezen a téren a filmes világot.

Igen, J. ekkora sztár már ilyen fiatalon: 17 ÉVESEN! helyettesítette Andrea Bocelli-t a Grammy-próbán, mikoris Celine Dion-nal énekelt!!!!!!!! (úgy, hogy ő nem tenor, hanem bariton, és nem operaénekes, csak "classicaly trained")Innen indult minden. Sokan csak úgy emlegetik: The Voice, The Baritone, illetve "a látó Bocelli". Az idei Grammy-n Josh és Andrea együtt énekelték a dalt Pavarotti-ra emlékezve!!!! Gyönyörű volt! A dal a The Prayer, keress rá a youtube-on, ha gondolod. Megéri!

És amíg nem kapok a fejemre, hogy nem Ewan-ről beszélek, itt egy cikk, amiben Daniel-Day Lewis-t méltatja Ew.
[link]


2008-04-10 21:05.11
Örülök, hogy a nehezén túl vagy! Jól megjártad, hallod-e?

Josh nemhogy ígéretes énekes, hanem igencsak befutott, hiszen világsztár!!! 4 albumból jópár tízmillió eladott lemezzel a háta mögött, a 27 évével. Mondjuk, sajna Mo-on nincs a köztudatban, de ami késik, nem múlik. Úgy érzem, túl igényes Ő ahhoz a zenei világhoz, amit a média sugároz. Elgondolkodtam már azon, hogy a kínálat határozza meg a keresletet, avagy a kereslet a kínálatot zenei téren?!
Ez olyan, mint a filmeknél. Az igazán igényes alkotások, alkotók, így pontosan Ewan is, nem kapnak akkora publicitást: úgy érzem, nem megbántva senkit, hogy lassan csakis a tizenévesek ízlését próbálják kielégíteni zenei és filmes téren is.
Sajna túl sok időm nincs, így arra sem, hogy Ewan, illetve Josh vidiket, híreket vadásszak, ahogy mondtad. De a lényeges dolgokról azért mindig értesülök (legalábbis remélem ;-D)


2008-04-09 19:24.25
Remélem, hogy eljut hozzán az Incendiary is. A könyv jó volt.

És, hogy van a bokád?? Meggyógyultál? Tényleg, belehallgattál a Josh-dalokba, amiket mutattam? Hogy tetszettek?!?!? Engem elvarázsolt ez a fiú, de totál. És beállt nagyon szorosan Ewan mellé: így, jelentem, színész kedvenc után megtaláltam az énekes kedvencemet is. :-D


2008-04-09 19:21.03
Oh, az jó? Elárulod, hol találtál rá? :-)

És persze a beszámolóval ne fukarkodj: ezeket még nem láttam én sem.


2008-04-07 07:56.07
Sziasztok!!!

Ég az arcom rendesen: régen jártam erre :-( Sorry!!!!!
Szóval senki nem látta még a Kasszandrát. Sajnos én sem. De előbb-utóbb bepótolom. Május tájékán, ha minden igaz, jön a Ewan-Hugh film.
Az Incendiary-ról nem tudtok semmit? Mármint, hogy kb. mikor jut el hozzánk? (már ha eljut)

Oh, és megjelent a Kígyó csókja. Lehet rendelni!


2008-03-03 16:36.26
Tódítani? De miért épp itt kellene tódítani, mikor arcnélkül vállalhatod a véleményed ország-világ előtt? Ez izgalmas dolog szerintem! :-)))))


2008-03-02 12:59.24
Jaaaaaaj! Te szegény! Hogy történt? Nagyon sajnálom, és jobbulást kívánok neked, ami persze sok időt vesz igénybe. A filmet meg még látni fogod, ne add fel!!
Don't give up: http://www.youtube.com/watch?v=ls7ila3srzI

Ha tetszett, keress még sok-sok Josh vidit. Van bőven. Egyet-kettőt ajánlok: Broken vow, Gira con me, The prayer Celin Dion-nal, Verita, You-re still you, és persze az első: To where you are.

Tegnap láttam Ewan vidit, Hamburgban volt, a Davidoff parfümöt promotálta. Jó nagy tömeg fogadta :-) És megvolt az Othello utolsó előadása is. Áprilisban pedig kezdi a forgatást Jim Carrey-vel. Úgyhogy zajlik az élet!! Itt van a link, van több része: http://www.youtube.com/watch?v=UR_J-eLTiMo

Nézegesd őket, és ne szomorkodj!! Gyógyulj!!!!


2008-02-26 12:45.32
Ha már ének. Szeretnék nektek mutatni valamit. Illetve valakit. Csak azért bátorkodom Ew-tól eltérő témát, illetve személyt felhozni itt, mert tudom, hogy Ti is szeretitek az igényes művészeket, lévén Ew-ról esik szó itt, ugyebár, aki aztán igényes egy aktor. :-D

Egyszóval, akit mutatni szeretnék nektek, egy fiatal (holnap lesz 27 éves!!!), amerikai énekes, akit sokan úgy emlegetnek: The Voice, The Bariton. Illetve a "Látó Bocelli", avagy az "Egyszemélyes Il Divo". A neve Josh Groban.
Mutatok 1-2 dalt, légyszi, hallgassatok bele, mert valami álomszép hangja van. És mellesleg pasiként sem utolsó ;-)

Trója betétdal: [link]

Thankful (karácsonyi dal) Mellesleg ez az albuma év végén megdöntötte Elvis 50 éves rekordját!!!!! : [link]

Polar-expresz betétdal: [link]

Egy olasz dal a sok közül: Per Te [link]

És jutalmul, ha belenéztetek az eddigiekbe, egy Moulin Rouge vidi szintén Josh-dallal: [link]

Na, remélem, nem tagadtok ki, amiért nem Ewan-ről írtam, szokásomtól eltérően. Az ok csak annyi, hogy kis hazánkban nem igen ismerik ezt a fiút, de szerintem nagyon megérdemelné, hogy megismerjék. Mert profi, akárcsak Ew. És Ő az, akit beengedtem az egyedüli kedvencem, Ewan mellé pici szívembe. Ha tetszik esetleg a hangja, akkor keressétek!!!!!


2008-02-26 12:27.28
Remélem, megnézted a filmet tegnap. Nekem megvan dvd-n, nem semmi egy darab. És Ew, mint mindig itt is nagyon jól játszik. Csak, hogy ismételjem magam. :-D


Moulin Rouge (2001) - Vélemények

2008-02-09 20:16.58
Ebben totálisan igazad van: eredeti nyelven az igazi!!!


Kasszandra álma - Vélemények

2008-01-29 18:14.46
Oh, mennyire igazad van!!!!!! Dehát a popcorn-mozik világát éljük: folyjon a vér, jöjjenek a zombik, szörnyek, altesti poénok, stb. Na meg a látvány- és hangeffektek ezerszámra. De az, hogy egy filmnek legyen mondanivalója, és a színészek legyenek színészek, akik elbűvölnek minket a játékukkal, stb., az merüljön feledésbe!!! Valahogy az az érzésem, hogy csakis ez a trendi. SAJNOS!!!
Kedvenc rendezőm: Woody Allen.
Kedvenc színészem: Ewan McGregor.
Ennyi. Se több, se kevesebb. Ők vérprofik. És nagyon is tudják, hogy mit és miért tesznek. És akkor is beülök a filmjeikre, ha a fene fenét eszik, legalább nem kell tolonganom a bejárat előtt. De nem is agymosásra vágyom, arra ott vannak a közönségfilmek. Tisztelet a kivételnek! (mert azért néha én is elcsábulok, max. néha megbánom :-D)


Moulin Rouge (2001) - Vélemények

2008-01-29 18:05.44
Hát, nem tudom, ki hogy van vele, de az én környezetemben több pasinak is nagyon-nagyon tetszett a film. És totálisan a női nemért vannak oda :-) Úgyhogy: romantikakedvelő fiúk, ne hagyjátok magatokat!!!


Ewan McGregor - Vélemények

2008-01-29 18:02.35
És ugye meg is osztod velünk, hogy mi a véleményed a filmről? :-)


2008-01-20 20:17.32
Sziasztok!

Én egyértelműen tudom, hogy melyik a kedvenc jelenetem az Élet sójából:-) A telefonfülkés rész. Amit ott összeszerencsétlenkedik, az nem mindennapi!!

A Tanú szeme is nagyon jó kis film. Lassú, csendes, de egyértelműen figyelemfelkeltő. És jól játszik benne Ashley és Ewan is, természetesen. Mint mindig. Természetesen :-D


Trója - Vélemények

2008-01-09 21:28.31
Nekem az egész filmben legjobban ez a dal tetszett :-)
Valami gyönyörű. Nem hiába: Josh Groban tud énekelni.
http://www.youtube.com/watch?v=9FAazfFe_pU


Ewan McGregor - Vélemények

2008-01-09 21:19.20
Én pesti vagyok, csak nem jutok el moziba :-(
Ráadásul nem is játszák sok helyen, és ahol igen, az totál kiesik nekem sajna.

Viszont itt egy jó kis interjú Ewan-nel:
[link]


2008-01-05 13:15.49
Ez a film elég furán hangzik, annak ellenére, hogy megtörtént eset, de nagyon ígéretes :-D
Csak más oldalakon pontosan ellenkezőleg írják a szereplőket: tehát Ewan azt a pasit játsza, akibe Jim karaktere beleszeret, vagyis ő Philiph Morris. És Jim az, aki többször megszökik a börtönből.


2008-01-05 13:12.45
Sziasztok!

Hoztam egy kis olvasnivalót, Ewan és Colin duplaportréját:
[link]


2007-12-17 19:29.50
Sziasztok!

Hú, de régen jártam errefelé :-(

Nem fogjátok kitalálni, mit mutatok nektek!!! A The List (régebbi címén The Tourist) trailer-ét. Egyetlen szépséghibája, hogy orosz szöveg van rajta.
http://www.youtube.com/watch?v=kaA2dBFJIoE


2007-11-14 19:51.21
Tényleg nagyon szomorú, hogy nem lehettek egy pár. De hát ez életrajzi történet, nem kavarhattak bele, Norman tényleg meghalt.


2007-11-14 19:50.03
Hali! Rég jártam erre, látom, gyarapodunk :)

Na, hoztam egy érdekes dolgot. Megváltoztatták a The Tourist címét. Az új: The List. Viszont a bemutató még nagyon soká lesz. 2008. április. A németeknél szeptember. Hozzánk mikor jut így el??

Az Othello próbái elkezdődtek, bemutató decemberben. Ew kis szakálkát növesztett hozzá, nagyon jól áll neki :-D (nem olyan, mint Obi-é, avagy mint amit a LWR alatt hurcolt az arcán :-D )


2007-11-03 13:35.49
Én már jó ideje arra várok, hogy Ewan totál negatív karaktert alakítson, pl. pszichopatát. Ez a szerep azért még nem annyira lökött, de lehet, hogy közel áll hozzá :-D
És az Incendiary-ban is totál agybajos a szerepe. Remélem, lassan az is bekerül a mozikba.


2007-11-02 16:30.16
Szerintem is. Majd januárban lesz itthon a mozikban.

A franciáknál 2., a spanyoloknál 3. a box office-on. Nem is rossz eredmény, akárhonnan is nézem.

A kritikák elég vegyesek, van aki nagyon bírja, van aki kevésbé. Ez utóbbiak negatívumként említik, hogy kiszámítható a film vége, és vannak logikai bukfencek. Viszont egyben megegyeznek: Ewan és Colin állítólag nagyon jól játszanak. Colin szerepe (Terry) a "látványosabb": iszik, kábszerezik (gyógyszer+pia, mert fejfájós), és kártyázik, na meg állítólag mindig nyávog.
Ewan szerepe (Ian) önző, akarnok, viszont törtető, mindenáron el akarja érni, amit eltervezett. íő az erősebb, határozottabb egyéniség kettejük közül. És a kevésbé szerethető.


1 2 3 4 5 6 7

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk