Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Jack és Jill
- RTL, 23:30
A nagy visszatérők
- Prime, 23:35
Watchmen - Az őrzők
- Viasat3, 23:55
A szomorúság háromszöge
- HBO3, 00:20
Ígéret földje
- Film4, 00:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Dallas (sorozat) - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények
Rock zene
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Challengers aaaaa
Stephen Shields aaaaa

 

Karit hozzászólásai

Ugrás Karit adatlapjára


Lost - Eltűntek (sorozat) - 6. évad - SPOILER TOPIC

2010-09-15 18:49.23
"Talán beleképzelhetjük, hogy idővel ők együtt is kapnak feloldozást és tovább léphetnek."

Hát, igen, pláne, hogy a "különleges" Walt is a Szigetre ment segíteni az apjának (a +11 perces extrában (sic!)), de mivel az ALT időtlen, így ha az idők végeztéig tartott is Michael "altosítása", akkor is ott lehettek volna - ha már egyszer vállalták a szereplést a végjátékban.

Különben is, Michael önfeláldozása legalább olyan fontos volt mint Sayidé, és ha már számtan, ő kevesebb embert ölt meg mint korábban az iraki. :)

Aaron "újra" megszületése is minimum érdekes: mivel Claire elrepült a Szigetről, valószínűleg felnevelheti a fiát (így Malkinnak legalább félig igaza lett), vagyis megjelenhetett volna az ALT-ban anélkül, hogy ott "ismét" a világra jöjjön - de akkor oda lett volna a végső meglepetés, amire az eredmény láttán hat éven át gyúrtak az írók. : (

Sawyer leánya sem volt az ALT-ban vele, tehát ott (már) nem volt számára fontos - de főleg: Sunék úgy léptek tovább a fénybe, hogy Yi Jeon még az anyja hasában volt...

Summa summarum, ez alapján valóban CSAK a Szigeten történt dolgok számítottak az ALT-ba és a még tovább való lépésükben, ami felveti, hogy hiába van mindenkiben egy kevés a Fényből, talán mégis csupán a Szigeten jártak privilégiuma az ALT...


Éli könyve - Vélemények

2010-07-13 09:28.10
Úgy viselkedett, hogy ne lássák rajta (a nézők se). Nyilván volt benne költői túlzás helyenként, de logikátlannak egyszer sem éreztem, és visszanézve ezer helyen "elspoilerezték" a felállást. : )

- Ezt magának hoztam. Mosdóvíz és pár falat étel. Meg egy pohár különlegesség, a ház ajándéka. Vegye el vagy szólaljon meg, hogy megtaláljam.

Vagyis a nő is a hallására hagyatkozott, mint Eli - még ha annyira nem is volt kifinomult érzéke, hogy száz méterről leszedje a háztetőről lövöldöző rosszembereket.


2010-07-01 12:16.35
"de nem "muszály""
Szerintem sem, hanem muszáj. Akkor jöjjenek a logikai bakik.
???


2010-06-28 17:31.49
Nagy vizuális élmény volt a film, és a zene külön is zseniális.

SPOILER! (bár az előzőket elolvasva már senkinek...)

"A film szerint az égető, perzselő Nap miatt - bizonyos időszakokban - muszáj napszemüveget hordoznia az embereknek, mivel megvakulnának. nos, Denzel használta is. Ha vak, akkor nem tenné fel."

De bizony feltenné, mert nem akarná, hogy bárki meglássa a homályos pupilláját. Bizonyára nem vakon született, mert akkor össze-vissza forgatná a szemét, így viszont a régi reflexei működtek, és emiatt nem (sem) lepleződött le...

Sajnos számomra az első percben lelőtték a poént: a kocsironcsba "benézés" után megtapogatta a hulla lábait, és pechemre ez a jelenet egyből visszaköszönt (pedig jobb lett volna a végén meglepődni), amikor a másik hulláról lehúzta a cipőt; aztán mikor puszta szemmel hunyorgás nélkül felnézett a napba, már egyértelmű volt, hogy a Vak végzet (Rutgar Hauer) turbó változatát nézem. De így legalább tudtam mosolyogni pl. azon, amikor megkérdezték tőle az öregek, hogy "Nem látták a táblát, hogy tilos az átjárás?" és Eli lazán rámondta, hogy nem.

A nyugati irány tartása még elmegy, mert az ember érzi, hogy a Nap az arca bal oldalát melegíti (bár gondolom, hamar vége lenne egy hiányzó csatornafedél miatt); és mivel a Vak végzet nézése során sem merült fel bennem, mekkora hülyeség, hogy egy nem látó így tudjon kardozni, most sem zavart Eli tudása, hiszen mindig csak oda lőtt, ahonnan hangot hallott, ezek a zsoldosok meg általában közelről lőtték hátba bátran az ártatlanokat, távcélzásban elég hurkák voltak. De akit nagyon zavar ez, gondoljon arra, hogy a vakságnak fokozatai vannak, és mondjuk, hogy halvány foltokat azért látott Eli. : )

A vallási értelmezés, még ha kicsit túlzásokba is esett, nem volt vészesen pátoszos, inkább felemelő. 9/10


Szárnyas teremtmények - Vélemények

2010-06-27 19:49.20
Spoiler: az 5. perctől egészen 5 perccel a vége előttig (amíg Whitakert megmutatták a vértócsában fekve) biztos voltam benne, hogy a főszereplők mind meghaltak és egy erre való helyen próbálja a lelkük feldolgozni a történteket. De nem ez történt - és ez így nagyon semmilyen volt... A migrénes mellékszál pedig most már életem egyik fekete lyuka marad. Kár érte.


Lost - Eltűntek (sorozat) - 6. évad - SPOILER TOPIC

2010-06-21 17:38.31
LEGALÁBB 48-an. Ezt mondja Jack, nyilván megszámolták magukat előző este. Örülök, hogy ez tisztázódott, és az összes fenntartásod elmúlt.
Jó neked. ; )


2010-06-16 15:03.13
Szerintem más történt. Érdemes visszanézni Aigner Szilárd szemével a Lostot. ; )

A Szigettel közeli kapcsolatba került emberek (Jacob, Locke, Walt illetve a végén Jack) hangulata kihatott az időjárásra. Lásd Locke esetét: legtöbbször érezte, mikor kezd esni; tudat alatt akár okozója is lehetett volna az esőnek.

Waltnak az eltűnt kutyája miatt rossz kedve volt, szakadt is ezerrel. Michael azt mondta a fiának, elindul megkeresni Vincentet, ha majd eláll az eső. Ekkor Walt elfordult, kinézett a sátorlap alól, és voilá, máris elállt. (1x03 23-24 perc)

A végén pedig, amikor Jack már "olyan mint Jacob" és belül készül a végső összecsapásra, már gyűlnek is a felhők, FLocke meg is jegyzi, nagy vihar lesz; aztán mikor Jack a már nem sérthetetlen FLocke után rohan a sziklák felé teljesen kivetkőzve magából, leszakad az ég, és egész addig zuhog, amíg Jack meg nem nyugszik, mert a Szörny végre elpusztult. Akkor egyből elmúlik a vihar és szimbolikusan kiderül az ég is.

De ez természetesen csak egy saját olvasat, mindenki azt hisz erről (is), amit akar. ; )

A bombáról: persze, hogy volt értelme, hiszen egyértelműen működött, viszont a robbanás ereje és a lenti "negatív energia" pont kioltották egymást, így Juliet sem "párolgott el". A lenti energia, amibe belefúrtak, ugyanaz volt, mint az Orchidnál lévő: képes időugrást okozni - a bombának köszönhetően meg is tette.

Az "ALT": igen, Christian azt mondta, az a hely arra való, hogy megtalálhassák egymást, hogy emlékezhessenek az életükben történtekre (mert együtt élték át a legfontosabb részét), és még egyszer megölelhessék egymást - mielőtt a régit elengedik és tovább lépnek az újba...

Ez nem azt jelenti, hogy az egész ALT őértük van, vagy maguknak hozták volna létre, csupán a 815-ös járat biztonságos útját, illetve az őrájuk vonatkozó részét alkották meg tetszésük / vágyaik szerint: ezért lett Hugonak szerencséje, Jacknek gyereke, Locke-nak pedig Helenje (aki a való életében elhagyta őt, ezért szintén nem volt "valódi", csak Locke vágya számára: ezért nem volt vele a Templomban) stb.

Jack nyaki sebe (és alighanem a "vakbélhege") is azért jelent meg a gépen, mert a közös életük ott kezdődött a számukra. Vagyis a kis közösségük egy apró része csak az Egész "ALT"-nak, míg pl. Faraday társasága egy másik apró része.

Maga az "ALT" a Fényben mindig is létezett, és mivel az Álanya szerint a Fényben odalent az élet, a halál és az _újjászületés_ van, az én olvasatomban Christian és a "felébresztett" csapat nem a Mennybe megy, hanem Új Kört kezdenek. Ha nagyon szentimentális akarnék lenni, még egyszer eljátszhatnák az egész történetet a legelejétől, Katie dobozt lop "megint" stb. - de ez csak az én vágyam lenne; nyilván a reinkarnáció után egy teljesen más (új) életbe kezdenek, ahol újra nem fogják egymást ismerni és emlékezni sem, hiszen már más személyhez tartozik a megtisztult lelkük.

Ha lehet vallási tetszési indexet vizsgálni, alighanem a buddhisták lehetnek a végétől a leginkább boldogok, de minden hívő kapott egy alapos gázfröccsöt. Az ilyen hitetlen kutyák, mint én, viszont jól megszívták - de azért a kisördög már bennünk marad, mert az a Fény hátha mégis, ugyebár... : Z

Az összes hiányzó válasz tetszés szerint kikövetkeztethető/pótolható (én megtettem magamnak) és mindenre kaptam magyarázatot. A hiány csak a rengeteg benne maradt potenciál miatt fáj, de hát ez van.


2010-06-01 17:22.56
Szerintem Arpi1988 ezzel a cipő dologgal tisztában van, csupán azt érzi neccesnek, hogy 3 éve lóg a bambuszba akadva és se szél, se eső, se földrengés nem verte le onnan, csupán kicsit kikezdte az idő.

Nekem zűrösebbnek tűnik, hogy pont a leírásod szerinti sorrend nem stimmel, ugyanis a pilotban a felkelő Jack a part felé futva akad bele, most pedig épp az ellenkező irányból érkezett a kihangsúlyozottan azonos fekvőhelyéhez - de egy vándorló cipőn a vándorló kunyhó után igazán sportszerűtlen lenne kiakadni. : )


2010-05-27 00:08.35
Tényleg élmény volt olvasni, csak az idézőjel mintha hiányozna az elejéről meg a végéről...

[link]


2010-05-14 18:39.19
A latinból ítélve a Szigeten lévő egyiptomi dolgok sokkal régebb óta ott lehettek: vagyis valahol ott kellett már lennie a szobornak és a templomnak is (ez esetben a dzsakuzzi nem lehet azonos a Forrással). Ha ez így van, akkor a Templom alatt látható falvéset (Szív próbája?) Anubiszt és Ammitot ábrázolja a mérleg mellett: Ammit, a lélekfaló, a cikkcakkos vonal - és Hugo lottónyereményébe, hogy az a cikkcakk azonos a Füsttel, ami jó sok lelket elfogyaszthatott már, mire Jacob ikeröccse lecsúszott hozzá a Sziget klotyóján át.


2010-05-06 20:32.31
Egy példa a "zűrös ügyekre": úgy tűnik, nem "Sliders-szerű" a Lost és a -még egyszer mondom- poénnak szánt ALTúlvilág is kilőhető (elég ócska Túlvilág az, amit "meghekkel" egy benne lakó lelkes amatőr...) - vagyis az ALT racionálisnak tekintett, kauzális következménye, úgymond "hibajavítása" a szigeti szál eseményeinek (erre utalna a sok déja vu-s áthallás a "letörölt és újravett "magnószalagon"), akkor a "két ág" közötti szakadéknyi differencia önmagában is problémás, ti. az ALT miatt rég megszűnt a szigeti szál, minimum amióta láttuk: 2004.09.22-től.

Ha a bomba felrobbantása a Hattyúnál okozta volna az ALT-ot, akkor 1977-től kellett volna "ketté ágaznia" a történelemnek, pontosabban az ALT-szálnak felülírnia az "eredetit" - de ugye, ez mégsem történhetett így, mert úgy fizikai értelemeben oka fogyott lenne a 2007-be visszatért csapat összes mostani kalandja (mert akkor _esemény-sorrendben_ a bomba után az ALT történt meg).

Elsősorban mégsem emiatt problémás. Az vele a fő gond, hogy eszerint 1977 előtt csupán egyféle valóság létezett (képletesen "mindkét ágon"), viszont akkor az "ALT-ban" 1954-ben is ott járt időutazók kvázi a "sehonnanból" érkeztek volna oda, hiszen az ALT-ban nem jutottak soha a Szigetre. Ez kauzálisan jóval nehezebben értelmezhető a rekurzív kompasznál...

Továbbmegyek: ha azt is mondjuk, hogy a hidrogénbomba gyutacsa nem lehetett az ALT kiváltó oka, és majd nyilván történik még egy újabb "nagy jelentőségű", időben visszaható esemény, ami az ALT létrejöttét az időben hátrébb tolja 1954 elé, akkor megint baj van, mert 1867 előtt is jártak Sawyerék, amikor még állt a szobor. Ha viszont azt feltételezzük, hogy olyan tájt történt az ALT-ot kiváltó esemény, és a Sziget is akkor merült víz alá, akkor hogy kerülhetett rá a komplett DHARMA falu hintával, védőkerítéssel?

Remélem, ízelítőnek elég ennyi a zűrökből. : ) Nem mondom, hogy lehetetlen ezekre is valami körülményes magyarázatot adni, de nem kéne még tovább bonyolítani az amúgy is kaotikus okozati rendszert. : )


2010-05-06 15:59.14
Nem tudom, ezt melyikünknek akartad válaszolni, ha nekem, a "Túlvilágot" natürlich poénnak szántam. (A rekurzív iránytű mellett azért még tonnaszám állnak a zűrös ügyek...)

Az ALT (szvsz) egy kőkemény kauzális paradoxon szükségszerű, huszárvágásos megoldása (a víz alatti Szigettel) - ha úgy tetszik, az Univerzum Cenzora kénytelen volt nullával osztani, hogy helyreálljon a kontinuitás.


2010-05-06 13:39.03
"Viszont gondoljatok már bele, milyen olcsó, trágya megoldás lenne, ha megcsinálnák a készítők, hogy a szigeten mindenki meghal, (...) az ALT-ban pedig élik tovább az életüket?"

Lehet, hogy nem adekvát a példa (majd kiderül ; ) ), de az egyházak nem pont ezt tanítják? Szopjál halat ezen a teliberakott szenvedős világban, és akkor majd a Túlvilágon hú de jó lesz neked (különösen a hátizsákos robbantóknak).

Akár a MIB hozza majd (/hozta) létre a (többek számára) szebb világot, szerelemmel, hazatéréssel (megígérte...), akár Desmond a Nagy Fehér Mana "rövidre zárásával", az ALT mindenképpen következménye a hat év szopásnak, nem pedig olcsó időkitöltés.

Nem "mi lett volna ha...", hanem "nesze, ez lett"... Hogy hogyan, a legvégén kiderül.


2010-04-27 11:39.49
Kistotya46: cseppet sem hülyeség, két okból sem: stílusosan az első a HIT, a másik a TUDOMÁNY! : )

HIT:
a szódabikarbónás iskolai modellezésnél kiderült, hogy van vulkán a Szigeten. Hurrá. A Jelenések Könyve szerint az Armageddonban a végső összecsapáskor "a Sátán bevettetik a Tüznek Tavába" - amire (bár Desmondékról nem esik szó a JK-ben) tökéletesen megfelelne egy formás lávató...

TUDOMÁNY:
ha kicsit "bátrabbak" Lindelofék, a Sziget Ben általi "hibás" elmozdítását napra pontosan(!) összeügyeskedhették volna a 2004. december 26-i óriási cunamival, ami végigsöpört az Indiai-óceánon. (Oké, kegyeletsértés, nemzetközi kikéremmagamnak meg hasonlók, de a helyszín miatt nekem roppantul bejött volna: sokkal közelebb hozva a Lostot a valósághoz - és "a Sziget egy féreglyuk" meg hasonló rémségeket is lelőtte volna.)

A másik: most, hogy 2007-2008 körül járunk a Szigeten, és a Sátán már nem csak unalmában akar kijárogatni embereket megkísérteni, és ördögűzést igénylő lélek-megszállásokkal szórakoztatni magát, hanem alighanem házat akar magának a Beverly Hillsen, újra itt a piszokul magas labda, és az utolsó forgatásokba pont belekalapálhatták volna): a Füstnek ugyan három éven át kellett még csatáznia Desmondékkal, de a végén mégiscsak kijutott! És most arra készül, amit Jacob szemléltetett: hogy "beborítsa a világot"... Igaz, végül nem repülővel távozott, hanem "FDW-jökull közvetlen járattal" Izlandon át, de mára beborította fél Európát... (persze, ez nem spoiler, csak agymenés)

És hogy ez mennyire nem vicc, időnként (szerencsére jó ritkán) kitörnek ún. szupervulkánok, amelyek hamu- és FÜSTfelhője az egész bolygót "beborítja" (2012 rulez...), és jönnek a tömeges kihalások stb. Ha nálunk törne ki egy ilyen, az egész országban a 3. emelet lenne a földszint...


2010-04-20 19:41.40
"Claire has a crazy mother to..."

Pedig ez a verzió se rossz! : ) Végül is most Claire anyja neveli Aaront, és talán az autóbalesete utáni kómából visszamaradt benne valami "agyi aneurizma" - ebben halt meg Eloise (az egér) és Helen(!) is... Aaron nagyanyja mellé pedig egész jól passzolna a "nagyapja" is; akinek "bőrében" nemrég még a MIB hülyítette a "lányát"; hehe, mindenki idézőjelben van, de hát ilyen a Lost. Idézőjeles.

Tetszene, ha magát a Sátánt kellene a Szigeten tartani bármi áron (ez volna a dugós metafora lényege, nem egy a "Sziget alatt fekvő fiktív pokolban lévő ördögcsapat"); azt a Sátánt, akinek eljövetelét a Jelenések Könyve megjövendölte, de Jacob és a győztes "Jelölt" végül nem fogja engedni, és jól feláldozza magát; hogy "jutalmul" az ördögmentes(?) ALT-ban boldog tudatlanságban újra élhessen - amíg a bolond Desmond fel nem ébreszti egy fakalapáccsal. Na jó, esetleg egy véres nyaksebnyi "áthozott" fizikai emlék még belefér a végső összecsapásból. : ) (Ámen.)

Azt a Sátánt, akit a világvégét (Armageddont) elkerülni vágyó, hülye hippiknek bemutatott DHARMA tudósok valójában szintén megpróbáltak a Szigeten tartani a Nagy Fehér Mana Hattyúból történő szabályozásával (a Manával folytatott Orchid-beli, 15-ös rajtszámú "dupla" nyulas kísérletek után): és ezt csak elősegítette az incidens, mert ez lehetett a terv: a Sziget 108 percenkénti időben való visszalökdösése, hogy "sose teljen le az ezer esztendő". Ennek az időmachinációnak a mellékhatása lehetett a szülési probléma; aztán a fail safe kulcs visszadobta a Szigetet nagyjából a saját idejébe (mikor Daniel megmérte, már csak 31 perc volt az eltérés), és a hirtelen kiszabaduló energia kicsit túl is lendítette az epicentrumban lévő Desmond elméjét: onnan jöhettek a Charlie-val kapcsolatos flashei.

Azt a Sátánt, akit - gyermekként (Aaron?!) - a régmúltba visszarobbantanak hamarosan, és így az óvilág megismert és félt; majd meg is örökített minden kultúrában, akár a Szív próbájának lélekfaló egyiptomi Ammit démonja, akár a kersztény Sátán képében.

Ez a jó a Lostban, órákon át lehet bármibe (a semmibe) belemagyarázni bármit... Sokan ezért is félnek a végső választól... Mi van, ha nem fog tetszeni? Még egy jó hónapig mindenki összelegózhatja a a saját szuverén Lostját. De mi lesz utána? : (


2010-04-20 18:23.10
Álmodozni én is szoktam, a héten pl. ezt:

[link]

Eddig OK? A mostani barna srác ugyanabban a ruhában volt mint a múltkori szőke.
Még egyszer: a mostani barna srác UGYANAZ a srác volt, mint a múltkori szőke...

[link]

Tudom, Daniel mondta, hogy a Szigeten furcsán szóródik a fény, na de ennyire???

Innentől kezdve lehet álmodozni akár arról is, hogy Malkin vajon miért mondta: mindenképpen Claire-nek kell felnevelnie Aaront, nem másnak. Ha ez így történik, Claire-t nem tudta volna az ördög megvásárolni, és később Aaronnal sem történik meg a baj... De az ördög felvette az apja alakját és átverte, elszakította a gyermekétől: hogy beteljesedhessen a múltja – vagyis ő, SAJÁT MAGA...

Minden embernek van egy jó és egy rossz fele; annak meg pláne, akinek a zavart/őrült anyja miatt “nehéz gyerekkora” volt; ezért az anyja (és a nevelőanyja) elvesztése után felkamaszodva végül vesz néhány Tokio Hotel cédét, majd azt teszi, amit egy rendes emós tenne ilyenkor:

[link]

Végül meghasonul, amikor a Szigetre visszakerülve Desmondék visszarobbantják majd az ősi időkbe... – ha bejönne a dolog, akkor ő volna a skizofrénia állatorvosi lova, materializálódott személyiségekkel: egy szőke angyallal és egy barna ördöggel.

Jacob adja, hogy ne így legyen. : /


2010-04-20 17:42.59
Ez is egy lehetőség, bár őszintén szólva ez a Sliders-mintájú multiverzum illetve itt "duoverzum" nem túl izgalmas lehetőség; ennél sokkal durvább, ha kauzálisan (akár kölcsönösen) függ egyik ág létezése a másiktól. És valószínűleg így is van, különben ALT-Eloise nem kapott volna a szívéhez, csak mert Desmond kíváncsi volt a kerti parti ültetési listájára.

A "szabályszegés" és a "nem vagy még felkészült" az a hatalmas felelősség lehet, ami Desmond képességével jár: vagyis azzal, hogy az ALT-ból visszajuthat információ az ALT "létrehozásában" valószínűleg közreműködő Sziget-Desmond tudatába, aki az alapján hozhat más döntést is: esetleg mégsem hozza létre... Akkor pedig az Univerzum Cenzora apró darabokra töri a varázspálcáját és felmond.

Ez pedig már messzire vezet: ha Isten a Teremtő és Desmond is "Teremtő", akkor... de ezt inkább nem folytatnám. : )


2010-04-20 17:02.15
A Lost óriásit (és egyre többet) markol a témaköröket illetően. Ha belekeverné a halál utáni létezést, a bolyongó kísérteteket, akkor meg kéne magyaráznia a "nem bolyongó" kísérteteket is, azaz a Túlvilágot: esetleg ALTúlvilágot??? Vajon bevállalnák még ezt is?

Mert Occam ide vagy oda, sokkal "egyszerűbb lenne", ha az ALT = Túlvilág, amiből gyorsan kiszelektálja a Jóisten a nem oda valókat, lásd a Keamy Kft. tagjait, mint egy "újabb izét", a Túlvilágot bevezetni.

(Vajon Keamy-nek bevillant élete utolsó pillanatában, hogy egyszer mintha valahol jól megkergette volna egy rohadt nagy füstizé? Vagy a "megvilágosodás" csak a kiválasztott (számozott) jelöltek számára megadatott? És Mikhailba a golyóval együtt bevillant, hogy valahol talán félszemű volt; de hogy a francba lehetett volna az - gondolta -, amikor épp most, a halála pillanatában lőtték csak azzá???)

Viszont Desmond és a többi "ébredő" miatt szinte biztos, hogy nem a Túlvilágot látjuk, hanem egy durva paradoxon (nem a bomba...) elkerülésének kényszerű megoldását: az "újraírt" jövőt. Ha viszont így van, akkor erősen kakukktojás a történetben a sűrű "kísértetjárás"...

A "halott Jacob" a leggyanúsabb: Jacknek állítólag azért kellett a Világítótoronyhoz menni, hogy rájöjjön a "fontos küldetésére".
Nos, a tükrös házimozi nem igazán ébresztette rá Jacket semmilyen "fontos küldetésre".
Viszont - egyelőre - megkímélte az életét (a MIB), hiszen tudta, hogy a templombeli Jack akkor még nem volt megpuhítva eléggé. Hát, most már elég "puha": ő maga mondta, ezentúl azt csinálja, amit mondanak neki...


2010-04-20 14:25.04
Előre elnézést az udvariatlanságért, hogy hosszú lesz...

"Ha nincs incidens, mi az ami "nincs"-é teszi? Hogyan teszi? És ha változtat, akkor sem lesz incidens ha a változtatás miatt nem változtat?"

A bomba nem törölte el a szigeti szálat, mint Daniel remélte, mert Jackék különben nem kerülnek vissza 2007-be (a lezuhanó gép jövőjébe), vagyis az ALT nem lehet a bomba következménye. A bomba nagyjából kioltotta a feltörő energiát illetve visszavitte Jackéket, ennyi hatása volt.
Kell még ezután valaminek történni, ami a múltra sokkal erősebben visszahat a bombánál és az Univerzum Cenzorának bicskája beletörik a paradoxon kijavításába, ezért inkább létrehozza az "ALT verziót", egyben eltörölve a jelenlegi szigeti zsákutcát. (Egy a bombánál nagyobb horderejű, rekurzív eseményre Widmore kísérletezése a Nagy Fehér Manával, és Desmond képessége (ha esetleg él még a kútban) nagyon jó lehetőség; ahogy Jacob/MIB szőke illetve/és barna gyermek-énjének (Jacob ÉS MIB, avagy MIcoB???) esetleges múltbeli eltörlése is minden eddigit felülírna.)

"A suttogások megmagyarázása gyors volt, és nyers. Kicsit furán hatott, de így utólag tényleg kézenfekvő."

Kézenfekvő? Csak mert Hugo szerint "a halottak megbízhatóbbak"? : ) És ha téved? Ha csak a MIB szórakozott vele mindannyiszor? Mi van, ha Jacob visszavonhatatlanul halott??? Ha az összes megjelenő kísértet, még "Jacobé" is mind a MIB cselvetése? A halott Jacob azt tanácsolta, vigyék Sayidot a templomba, különben meghal. Most őszintén: jobban járt így Sayid? Csupán tálcán került a MIB elé. Aztán ott a világítótorony, ahová "Jacob" elcsalta Hugot és Jacket. Mi van, ha a MIB célja pont az volt, hogy Jack megsemmisítse a talán egyedüli eszközt, amivel a) hazajuthatnak; b) a MIB-et ott tarthatják?

A leggyanúsabb maga a halott "Jacob", akit Hugo "kihangosított" Dogennek: azt kell mondania, hogy ő kiválasztott, és senki ne álljon az útjába. Dogen erre vissza is vonul, de kicsit még gyanakszik, és megkérdezi: "Ki mondta ezt neked?" És erre mi történik? Jacob hallgat, mint szar a fűben, csak sumákul vigyorog (pont mint "Locke" szokott!), végül Hugo azt mondja, "Mindegy". Nem szaglik ez erősen? Talán, ha azt mondja a felvilágosult Dogennek, hogy a halott Jacob áll mellettük, az hangosan felröhögött volna és máris körbe szórja magát hamuval.

Az összes kísértet necces, mivel Benék többször elmondták, hogy a halál a végállomás, szó nem volt kísértetekről; Jacob Alpertnek is világosan elmondta, NEM TUDJA visszaadni a halott feleségét, és hogy csupán a MIB bohóckodott vele; és ezek szerint Hugo-t felhasználva még egyszer átverte... Emlékezzünk: Ilana (aki annak dacára, hogy Jacob felkészítette, kiket kell megvédenie, fogalma nem volt, melyik Kwon a fontos (és ez igen vicces...)), azt mondta: "Locke" már nem tud alakot váltani. De azt egy szóval nem mondta, hogy "ismerős szellemalakot" sem tud többé felvenni, amit Hugo (csak ő) láthat/hallhat...


The Descent - A barlang - Vélemények

2007-07-31 23:47.30
Sziasztok! Olvastam, hogy az európai és az amerikai változat befejezése teljesen más. Tudja esetleg valaki, hogy mi a különbség a kettő között? Vagy esetleg rajta van a DVD-n az alternatív befejezés? (SPOILER! Bár nekem ez a koppanós nagyon bejött, csak utána napokig sírtam miatta... :( )

SPOILER! Állítólag az egyetlen túlélő (még) leány rábólintott a folytatásra, tehát még él...



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk