Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Az a szerelmes vidéki élet
- Film4, 08:45
Út a díjesőig
- Viasat Film, 09:15
A tökéletes trükk
- HBO2, 09:35
A kód
- Mozi+, 09:40
80 nap alatt a Föld körül
- TV2 Kids, 10:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A bajnok (1979) - Vélemények
Karakterlánc
2022-es választás
Roger nyúl a pácban - Vélemények
Egy diáktüzér naplója - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Magukra maradtak aaaaa
Tim Roth aaaaa

 

Macondo hozzászólásai

Ugrás Macondo adatlapjára


Alien: Covenant - Vélemények

2017-12-25 13:51.29
Könnyű lenne azt mondani erre a filmre, hogy "amit el lehet b@szni, azt el is b@sszák" de (és talán sajnos) itt nem erről van szó.
Míg, véleményem szerint, a Prometheus alapgondolatában érdekes, történetfeldolgozásában gyatra és szereposztásában kifejezetten gyenge film, addig a Covenant csaknem minden szempontból elfogadhatatlan. És ezt nem elsődlegesen a kivitelezés "minősége" vagy a logikai bukfencek sora miatt gondolom így, hanem leginkább a történet alaphangulatának elhagyása és főként a már gyomorforgató mennyiségben jelenlévő tudatmasszázs miatt.
Csak néhányat említve: a filmben megjelenő, de a történethez abszolút nem szükséges "melegszerelem" utalások, a férfikarakterek céltudatosan művelt teljes háttérbe szorítása illetve a szereplőválasztás nem az Alien széria "hagyományos" nyomasztó hangulatát hozza, hanem egy más jellegű de az eredetinél sokkal inkább, de más értelemben nyomasztó és főként valóságszerű világ megjelenését. A filmet végignézve arra a megállapításra jutottam, hogy abban már nem "kedvenc" xenomorphunk az igazán félelmetes, hanem a szubjektive egyébként is antipatikus Katherine Waterston és Noomi Rapace, akik esetében objektíve androgün jellegük domborítása talán ismét nem a véletlen műve.
És végül azoknak akik feltennék a kérdést: lehet e még ennél is tovább, igen a tapasztalat azt mutatja mindig lehet...


Django elszabadul - Vélemények

2017-03-24 15:55.33
Tarantino a Kill Bill után eltelt időszakban egyre nagyobb meggyőzőerővel bizonyítja, hogy bizony mindig van még hová lejjebb... Egy saját ötlet nélküli rendezőt, vagy egy tehetségtelen színészt még csak el lehetne viselni valahogy, de ezt a kártékony sz..t már nagyon nehéz.


Suburra - Vélemények

2017-03-24 15:36.56
Véleményem szerint az elmúlt évek egyik, ha nem legjobb európai filmje az adott műfajban. Életszerű story, pörgős forgatókönyv, megfelelően illeszkedő zene, nagyon szép kamera és dinamikus vágás, bár nem mélyen, de nem is felületesen megrajzolt karakterek - röviden csaknem minden, amire egy hasonló tematikájú filmnek az élvezhetőségéhez szüksége van. Akár visszatérés is lehetne a 80-as évek jó hangulatú olasz maffiafilmjeihez, de újszerűen ható kor és jellem ábrázolása miatt igazából több annál, bízom benne, hogy útmutató lesz a stílus művelőinek.
Nem zavaró a némileg klisésen a film utolsó szakaszára időzített leszámolás sorozat sem, a zárójelent is jó, nem túljátszottságával, finom utalásaival (torta, lépcső) és szimbolikájával (zárt házudvar, mindent elmosó eső) együtt.
Amiért mégsem az ötcsillagos kategória nálam, annak az oka, hogy nem tudok döntésre jutni vajon a vatikáni szál domborítása, pontosabban az események a pápa távozásával való egy képbe hozása, mennyire vagy ha igen, milyen szimbolikát képvisel.


A megtisztulás éjszakája: Választási év - Vélemények

2016-11-11 10:55.49
Ó te szentséges kutyafüle... Nem egyszerű ezt a "filmet" nyomdafestéket nem tűrő kifejezések használata nélkül véleményezni.
Ezzel a darabjával a Mariana árok abszolútumát is megkérdőjelező, új mélységekbe merült az amerikai filmipar, amely teljesítmény - jegyezzem meg - nem volt egyszerű, ha összehasonlításként a (rém)álomgyár néhány eddigi termékét vesszük.
Az talán még nem meglepő - ha elfogadhatónak semmiképpen se nevezném - hogy olyan egy ún. B kategóriás, de még különösebb mentális ártalmak nélkül egyszer végig nézhető, túlmoralizált "horrort" amilyen az első rész volt, úgy alakítanak át, hogy az a harmadik részre a politikai manipuláció teljesen egyértelmű darabjává válik.
Még talán mosolyogni is lehetne az eszköztáron, pl. a megfiatalított Roan szenátornő/Clintonné kontra megvénített és fanatikussá tett Warrens/Trump ábrázolás megkopottságán, vagy a konföderáció és a harmadik birodalom szimbólumainak menetrendszerű összemosásán, az egyházi személyek és szertartások célirányos kifigurázásán.
De az már a hétköznapi PC-t túllépő, röhejes vagy éppen negatív faji megkülönböztetést kimerítő kategória, hogy míg a szenátornőn és metroszexuális testőrén kívül, fehér ember, csak negatívnak láttatni akart karaktert személyesít meg, addig az afroamerikai és mexikói karakterek szinte kizárólag pozitívnak mutatott tulajdonságokkal vannak felruházva.
Számomra a hab a tortán talán az volt, amikor a filmben nem fehérként egyedülállóan negatív karaktert megformáló, üzletben tolvajkodni próbáló két fekete lány is fehér zenét hallgatva, egy-egy csillogós kalasnyikovval a kezében jelenik meg bosszút állni... Nos, God Bless America!


Szarvak - Vélemények

2015-07-04 11:55.25
Ez az "alkotás" teljesen új sztenderdet alkotott az ultra ócska filmek kategóriájában, miután - sűrű szentségelések közepette - nagy nehezen végignéztem, meggyőződésemmé vált, hogy az emberi emlékezet bizonyos szakaszainak teljes törlése bizonyos körülmények mellett mégis üdvös lehet. Az eleve csöpögős alapideát (a milliomosfióka lelkileg összetörik mert haldokló barátnője inkább elhagyja, minthogy az végignézze utolsó hónapjait) minősíthetetlen színészi teljesítményekkel megfűszerezve, minden lehetséges helyzetben klisés megoldásokat alkalmazva, időnként némi meleg ideológiával meghintve olyan iszonyú giccset sikerült összehozni, amely ha feltétlenül minősíteni akarjuk akkor színvonalában valahol 5 kilométerrel a bányászbéka segge alatt bújt el. A párbeszédekben megmutatkozó logikátlan hangulatváltások (az erőszakolós jelenet a legtipikusabb) , a küszöbalatti zsidó-keresztény vallási maszlag képi megjelenítésekor (szarvak, kígyók, szárnyak) tapasztalható fogalomtévesztés és képzavar (a kígyó - amely most nem tudjuk kit és mit is kíván szimbolizálni, egy pillanatra még fallikus szimbólummá is válik), egyszóval filmnek még csak nem is csúfolható kétórás üres iszonyat, amelyben a horror csak annak a félelemnek az összefüggésében jelenik meg, hogy még egyszer az életben ilyen sz@rra ne akadjak.


A bolygó neve: Halál - Vélemények

2007-10-06 14:08.08
Nekem a 3-ik tetszett legjobban, de végulis alig hasonlítható ossze, mert bár a téma ugyanaz a tálalás teljesen kulonbozo. Míg az 1-es vérbeli scifi horror és otven év múlva is jó lesz annak, addig a 2-es a sok akcióelem miatt hamarabb elkopik, persze ettol még jó.


Grind House - Terrorbolygó - Vélemények

2007-09-13 19:17.39
Ok, hogy paródiának készulhetett, de annak meg piszok fárasztó...



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk