Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éttermi élet
- Filmbox Extra HD, 04:30
Tíz igazság a szerelemről
- Izaura TV, 05:15
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kövesd az álmaidat
- Filmbox Plus, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Dolittle aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Szarvak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Akkor is zoli (2023-05-13 13:41.41) aaaaa
Kapásból ⭐⭐⭐⭐⭐!

Alexandre Aja, már bebizonyította, hogy igenis tud jó és eredeti filmet készíteni.
A Szarvakkal újra megtette ezt, hogy ne vonhassuk kétségbe eme tehetségét, amelyet a filmkészítés terén művel!

A Szarvak, gátlástalanul, tabuk nélkül, néha gyomorforgatóan őszintén vezet minket, a bűnőktől átitatott valóság, mocskos talaján.
Az ilyen és ehhez hasonló filmek, sajnos kihalófélben vannak...
Ezért is, de csak úgy egyszerűen is megérdemli a fent említett ⭐⭐⭐⭐⭐ -ot!


16. Bertó!!! (2019-09-07 19:00.30)  
Romantikus horror dráma,egy kis fantasyvel megspékelve,egészen rendkívül/egyedi és izgalmas forgatókönyvvel.

Aki szereti a különlegességeket,tehet vele egy próbát,nem fogja megbánni.
A trailere nem tartogat zsákbamacskát.


(((Hellboy revenge)))



15. Türkiz (2017-04-02 20:17.17) aaaaa
Érdekes film, az első óra talán izgisebb volt,mint a második,és sokkal humorosabb is.Tetszettek benne a szimbolikák és Daniel is jól játszott.Tetszett, hogy több stílus is ötvöződött benne, a vége is meglepett,erre a szálra nem gondoltam.


14. Emylio (2016-07-25 17:44.36) aaaaa
Nem ez volt a legjobb, de annyi biztos, hogy a legérdekesebb film, amit mostanában láttam.


13. Delpiero (2016-01-19 19:18.37) aaaaa
Aja az előző évtizedben a horror műfaj afféle megújítójaként tartották számon, érzésem szerint nem alaptalanul. Kegyetlen jól bánik a zsánerrel és elképesztő kreativitásra képes.
Itt viszont nem a horroron van a hangsúly, inkább egy misztikus krimi/thriller, amit látunk, persze néhány horrorosabb és brutálisabb jelenttel megspékelve.

Én kifejezetten élveztem, ez a stílusos és bár könyvadaptáció, mégis elég egyedi a filmes palettán. Radcliffe is lubickol a szerepében.
Ja és a zene is roppant jó.


12. Roberto (2015-10-24 03:20.52) aaaaa
Én se értem mi a gond a filmmel sokak számára. Ez egy remek film volt, Radcliffe is jól játszott benne. Horror, mese misztikum valahogy nekem átjött teljes egészében.


11. Nyolcadik utas (2015-10-23 19:17.35) aaaaa
Na! Végre, csak felnőtt az a kis Potter!
Hill regénye önmagában is ütős. Aja filmjeit kedvelem és Radcliffe is végre bizonyított a számomra. Érdemes megnézni, ajánlom mindenki figyelmébe!


10. Városi vadász (2015-08-29 21:27.58) aaaaa
Hát ez egy ku.va nagy film. Minden sallang nélkül. Persze kell hozzá egy "szemlélet", hogy az ember értékelni tudja. Azért egy kis "miért" kifejtés jó lett volna, na de így is vitte a prímet. REMEK.


9. C.hester (2015-08-22 21:43.09) aaaaa
végre nem egy unalmas kiszámítható amerikai film. kicsit talán sok volt a kígyókból mert azon nagyon látszott a CGI. a könyvet nem olvastam.


8. Macondo (2015-07-04 11:55.25) aaaaa
Ez az "alkotás" teljesen új sztenderdet alkotott az ultra ócska filmek kategóriájában, miután - sűrű szentségelések közepette - nagy nehezen végignéztem, meggyőződésemmé vált, hogy az emberi emlékezet bizonyos szakaszainak teljes törlése bizonyos körülmények mellett mégis üdvös lehet. Az eleve csöpögős alapideát (a milliomosfióka lelkileg összetörik mert haldokló barátnője inkább elhagyja, minthogy az végignézze utolsó hónapjait) minősíthetetlen színészi teljesítményekkel megfűszerezve, minden lehetséges helyzetben klisés megoldásokat alkalmazva, időnként némi meleg ideológiával meghintve olyan iszonyú giccset sikerült összehozni, amely ha feltétlenül minősíteni akarjuk akkor színvonalában valahol 5 kilométerrel a bányászbéka segge alatt bújt el. A párbeszédekben megmutatkozó logikátlan hangulatváltások (az erőszakolós jelenet a legtipikusabb) , a küszöbalatti zsidó-keresztény vallási maszlag képi megjelenítésekor (szarvak, kígyók, szárnyak) tapasztalható fogalomtévesztés és képzavar (a kígyó - amely most nem tudjuk kit és mit is kíván szimbolizálni, egy pillanatra még fallikus szimbólummá is válik), egyszóval filmnek még csak nem is csúfolható kétórás üres iszonyat, amelyben a horror csak annak a félelemnek az összefüggésében jelenik meg, hogy még egyszer az életben ilyen sz@rra ne akadjak.


7. XxRolandxx21 (2015-06-27 22:36.09) aaaaa
Ez a film remek!

Eleinte ugyan hezitáltam a megnézésén mivel a rendező eddigi filmjei nem nőttek túlzottan a szívemhez de végül beadtam és derekam.Ahogyan már szó volt róla a film Stephen King fiának a könyvéből készült amit nem olvastam szóval nincs viszonyítási alapom. De ha a könyv van olyan jó mint a film akkor remélem minél előbb el tudom olvasni. Stephen King egyébként is az egyik kedvenc írom, sok könyvét elolvastam már bár a belőlük készült filmeknél néha elfog az erős fanyalgás.

A Szarvak történetét egyfajta keveréknek éreztem. Eleinte nyomozós filmnek indul de aztán hamar át vált egy ilyen már-már Holló szintű bosszúfilmmé és mindezt olyan tálalásban kapjuk ,hogy arra egy szavunk sem lehet. Szóval van egy srác Ig akit barátnője meggyilkolásával vádol az egész város és még a szülei sem állnak ki mellette.Egy reggel azonban szarvak nőnek a fejére melynek hatására érteni kezdi az emberek valódi gondolatait illetve az emlékeikbe lát és ezt használja fel a lány gyilkosának megtalálására. Az eleje sajnos eléggé döcögős lett főképp amiatt, hogy szerintem eléggé elhúzták a gyerekkori emlékes részt. De aztán beindul a cselekmény és olyan dolgokat kapunk a képünkbe, hogy az állunk a pincéig fog nyúlni tőle. A film csúcspontja egyébként egyértelműen a büntetéses jelenetek azon belül is a bátyus része amin kb ugyanazt éreztem mint amikor a Rekviem egy álomért majdnem hasonló jelenetét néztem.A kígyók meg csak rátesznek egy lapáttal az egészre, akik hozzám hasonlóan kigyófóbiájuk van azok ezeknél a részeknél be fognak pisilni. Jó azért egy-párszor látni,hogy CGI-al vannak megcsinálva (főképp a végén) de azért többségében igazi kígyókat látunk a vásznon.Ami külön tetszett azok a szarvak megjelenése volt. Az egyszeri ember azt gondolná, hogy este lefekszik a gyerek reggelre meg ott vannak rajta. Szerencsére ez nem így történik bár azért kicsit életszerűbbre is megcsinálhatták volna mert Ig nem nagyon szenvedett alatta mit ne mondjak.Nem tudom mennyire követi a könyvet bár ahogy lejjebb is írták a vége nem teljesen hű de nekem baromira tetszett.Olyan érzésem volt mintha azt a jelmezt Guillermo del Toro álmodta volna meg.És amúgy az elrejtett kis vallási utalások sem zavaróak.
Színészek terén is jól teljesít a film. Daniel Radcliff a Potter vége óta igyekszik azon, hogy komoly színész váljon belőle és ez mindenképpen dicsérendő. Az ezt megelőző , nagyobb visszhangot kapott és itthon mozikban is játszott filmje a Fekete Ruhás Nő volt ugye (amit szintén érdemes megnézni mert jó film az is ) Nos abban sem volt rossz sőt kifejezetten jó volt egy érettebb szerepben látni bár sokszor látszott,hogy még nem igazán ért meg az ilyen szerepekre.Viszont amit itt játszik..... Daniel itt megfogta Harry Potter-t és kidobta az ablakon a p@ba.Iszonyatosan jól játszik, az omniózus bosszúállós részeknél komolyan mondom mintha egy 2. Brandon Lee-t láttam volna.Juno Temple bár eléggé halovány szerepet játszott de mégis jól helyt állt. A mellékszereplők közül a bátyót játszó Joe Anderson-t kéne még kiemelni mert nagyon jól játszott ő is.

Mindent összevetve ez egy jó film amit érdemes legalább egyszer megnézni. Ha az eleje nem lett volna döcögős akkor megkapta volna az 5 csillagot de így sajnos csak 4-et kap.Ja skálán kéne pontozni akkor 8.5/10.


6. Bobo 888 (2015-06-27 22:26.50) aaaaa - (válasz Norbii92 5. hozzászólására)
Korántsem egyszerű és átlagos történet,a könyv nyomába nem ér a film.


5. Norbii92 (2015-06-27 20:17.34) aaaaa
Ig Perrish-t megvádolják a barátnője meggyilkolásával, mely eset után a férfi furcsa változásokat vesz észre magán. Konkrétan szarvai nőnek, de ezzel együtt olyan képességet is kap, amivel igazmondásra bírja az embereket és belelát emlékeikbe. Nem is tétovázik hát tovább, és elindul, hogy kiderítse az igazságot.
Egyszerű, majdhogynem átlagosnak mondható történetből, egy nem mindennapi film készült. Ez a Szarvak című, melyet már azóta szerettem volna látni, hogy először hallottam róla. Ugyanis a főszereplő Daniel Radcliff és a rendező Alexandra Aja (Magasfeszültség, Tükrök, Sziklák szeme), egyaránt nagy kedvenceim.
A film alapjául pedig tudom, hogy Stephen King fiának, Joe Hill-nek azonos című regénye szolgált, és azzal is tisztában vagyok, hogy az előbb említett író legalább akkora tehetség mint az apja! Akinek egyébként a könyvei tőlem távol állnak, de a néhai édesapám nagyon szerette őket olvasni. Én meg inkább a számos belőlük készült nagyszerű (és kevésbé nagyszerű) film alapján tudom a Mester munkáit felvázolni magamban. A Borzalmak városának regényes változatát viszont, így vagy úgy, de mindenképp elszeretném olvasni.
Visszatérve Hill-re, a filmet elnézve, az alma nem esett messze a fájától! Hiszen a Szarvak egy igazán zavarba ejtőre sikeredett film, mely sikeresen gyúrja egybe a fantasy elemeit a horrorral, miközben még drámaivá is képes válni! Emellett pedig számos Bibliai utalásokkal is operál, a mögöttes üzenetekről nem is beszélve! A fekete humort, mint eszközt is szívesen használja, s ennek remek táptalaja az emberi elme.
Na már most a film elején látjuk Iget és a barátnőjét egy faház alatt a réten feküdni. Igazán boldog és elégedett kezdete egy filmnek, mely ezek után egyre sötétebbé válik, s a szerelmes bevezetés után egy remek vágással egyből a tragédia közepébe csöppenünk, ami a zöldellő rétről egyenesen a létező pokolba vezet, s miután Ig végképp megtagadja Istent, egy reggel szarvakkal a homlokán ébred. A csavar pedig az, hogy rajta kívül ezen senki sem lepődik meg. A mozi innentől fogva a horror és a fekete humor elemeivel operál, megspékelve egy kis romantikával is. Főleg a film vége volt gyönyörű, amikor Ig elolvassa Merrin levelét - romantikus szívem melengette ez a jelenet -, amit rögtön egy borzalmas követ, mely során premier plán csodálhatjuk meg amint "az angyalból ördög" lesz.
És itt érkeztünk el a már említett utalásokra (lévén hogy az előző is az volt), melyek a következők; Ig rendszáma 2036LUK, ami Lukács 20:36 versével egyenlő: “Mert meg sem halhatnak többé: mert hasonlók az angyalokhoz; és az Isten fiai, mivelhogy a feltámadásnak fiai.”, az étterem neve pedig, ahol utoljára látja Merrint aznap este, mikor a lány szakít vele, Eve’s Diner, az étterem logója pedig természetesen egy alma. Nem sokkal később Ig kígyókkal találkozik, amik ezután végigkísérik az egész filmet, s mely a teremtéstörténetben Ádám édenkertből való kivetésének előzménye.
A színészekről még pár szót: Daniel Radcliff számomra már A fekete ruhás nőben is tiszta lappal kezdett, szóval abszolút levedlette a Harry Potter skatutyát és nagyszerű színészi alakítást nyújtott! Párja, Juno Temple gyönyörű jelenség, aki bár elég keveset szerepelt, mégis nagyon jó volt.
Összességében jó volt egy átlagostól élesen elütő, kissé elvont, de mindenképp nagyszerű filmet látni, a Szarvak pedig az! Alexandre Aja tehát ezúttal sem okozott csalódást, bár a Szarvak nem egy tipikus horror, mégis könnyen vette az akadályt! Egy szó mint száz, nekem nagyon tetszett a film! 5*


4. Bobo 888 (2014-10-26 07:36.48) aaaaa
Többé-kevèsbé követi King fiának,Joe Hill történetét,de színvonalában a közelében nincs.Mindenkinek ajánlom azt a könyvet,ugyanis ott az író valóban felfedi az emberi természet valódi oldalát..mi mit látnánk az emberi fejekben,ha csak egy napra beleláthatnánk másokéba?Mert ugye jól tudjuk milyen a Homo Sapiens...képmutató.Miközben valaki szépen mosolyog ránk,lehet fejben azt fontolgatja hogy hùzzon karóra.A könyv eseményről eseményre bemutatja ahogy antihősünk folyamatosan megcsömörlik az emberektől ilyen mód,még saját rokonairól is kiderülnek érdekességek...a film ezeket csak részben sùrolja,van egy kis vér is,de aki látni akarja Aja zsenijét az inkább nézze a Magasfeszültséget...nekünk meg jobb is hogy nem látunk bele a fejekbe...


3. Az utolso szamuráj (2014-10-11 20:51.11)  
hát,a geekek jól lehúzták,sajna



2. Csali13 (2014-10-11 15:30.12) aaaaa
Hát ez valami nagyon király film :DD az biztos hogy többször meg fogom nézni..Nem kifejezetten horror de ajánlom mindenkinek :)


1. Rechter (2014-10-08 14:55.20) aaaaa
Leköveti a regényt, persze nem tökéletesen és a végén is változtattak, de a lényeges dolgokon nem. Nagyon jó film, mindenkinek csak ajánlani tudom, a könyvet meg még inkább. Joe Hill regényéből készült a film (aki esetleg nem tudná: Stephen King fiáról van szó és az alma nem esett messze a fájától). Csak azt sajnálom, hogy a szív alakú dobozból még nem készült film. 4 csillag, de csak azért, mert nagyon elfogult vagyok a regénnyel kapcsolatosan.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAkkor is zoli, 2023-05-13 13:4117 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk