Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 07:40
Lovagregény
- Film Café, 07:50
Exodus: Istenek és királyok
- AMC, 07:50
Más, mint a többiek
- Cinemax, 08:00
A fantasztikus róka úr
- Film+, 08:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Eltörölni Frankot - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
A részleg - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Madame Web aaaaa
Gal Gadot aaaaa

 

Fórum - Priscilla - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Brigg (2024-02-14 12:21.45) aaaaa - (válasz Vincenzo 2. hozzászólására)
Szerintem azért, mert a két évvel ezelőtti Austin Butleres eléggé elmismásolta Elvis negatív tulajdonságait a kapcsolatban, és Priscilla el akarta mondani a saját sztoriját


3. Lifeisamovie (2024-02-14 10:28.30)   - (válasz Vincenzo 2. hozzászólására)
Jól el él Mrs. plasztik múmia a férje halálából és nevéből élete végéig.


2. Vincenzo (2024-02-14 08:52.48)  
Ez a film is minek? Miért kell minden jelentéktelen ember életéről filmet készíteni?


1. Brigg (2024-02-13 13:07.00) aaaaa
Most fejeztem be ezt a filmet; mikor beharangozták, már tudtam, hogy meg fogom nézni. Ambivalensek az érzéseim, ha lehetne, 3.5 csillagot adtam volna rá, de így csak 3-at kap.
Nehéz nem háttérzaj nélkül belefogni a filmbe, mert Elvis nagyon népszerű és nyilván rengeteg információ rendelkezésünkre áll az életéről. Aztán ott van a tény, hogy Sofia Coppola rendezte, meg az is, hogy két éve jött ki az Austin Butler főszereplésével készült Elvis, és ez mintha választ akart volna adni arra a filmre.
Az igazság az, hogy Coppolától nem vártam nagyon nagy történelmi hűséget, de kicsit azért mégis többet vártam, mint a Marie Antoinette esetében, mert Elvis kora hozzánk időben sokkal közelebb áll és sokkal könnyebb róla kutatómunkát végezni. Ilyen téren a csalódásom csak mérsékelt. (Az Elvis se volt jobb történelmi hűség tekintetében, ennyit legalább megadok.)
Nem tagadom, hogy Jacob Elordi vonzó, mint ahogy egyébként Cailee Spaeny is, mégis olyan érzésem volt, mintha két Z-generációs fiatal atombénán Elvist és Priscillát cosplayelne valami Los Angeles-i halloweeni buliban. Elordi részéről az akcentus valahogy erőltetetten hatott, Cailee meg lesütött szemmel motyorászta végig az egész filmet. C2 szinten vagyok angolból, de ha nem raktam volna rá a feliratot a filmre, elég sok mindent elsikkadt volna az audiósávok minőségtelensége miatt (ami igazából teljesen átlagos hollywoodi filmeknél, mint pl Nolan művei). Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi okozta a kínos cosplayérzést, de Jacob nem hasonlít arcberendezésileg Elvisre, a kosztümök és a sminkek viszont abszolút rendben voltak, mégse jött át a performansz egyikőjük részéről se. Ha most rangsorolni kéne, hogy ki volt a jobb Elvis, akkor TORONYMAGASAN Austin Butlert mondanám mindenféle hezitálás nélkül. Még azt sem tekintem kifejezetten dealbreakernek ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy nem találtam autentikusnak a két főszereplő alakítását.
Ami igazán zavart, hogy megint sikerült egy mozgókép-galériát készíteni Coppolának, amiben mindig mindenki tökéletesen néz ki, még a szétszórt drogok is, de a történetmesélés, a narráció valahogy teljesen kimaradt az egyenletből. Látjuk, hogy szerelmesek lettek a fiatalok, de azt nem értjük, hogy miért (azon kívül, hogy Elvis nyilván ELVIS, Priscilla meg egy lolita a megismerkedésükkor). Látjuk, hogy vannak valamiféle megcsalásra utaló jelek, de hogy mi történik valójában, azt nem. Látjuk, hogy Elvisnek problémái vannak a szerekkel, de nem tudjuk, micsoda problémák, milyen szinten, és miért. Látjuk, hogy tönkremegy a házasság, de még a legapróbb arra utaló jel sincs megjelenítve, hogy mégis mitől, amikor elvileg pont Lisa születése után kellene a legboldogabbnak lenniük. Elmotyogott félmondatokból, pillantásokból kell kikövetkeztetni, hogy mi zajlik a történetben, és úgy elég nehéz, ha az ember amúgy nem ismeri az élatrajzukat. Azon kaptam magam, hogy bár nekem nem teljesen idegen a téma, kb 5 percenként megállítom a filmet, hogy kiguglizzam, mi történt pontosan a valóságban. Coppolának tehát iszonytató hátránya, hogy bár nagyon SZÉP dolgokat alkot, alapvetően TARTALMATLANOKAT. Leginkább a filmjeit egy Pinterest vagy Tumblr moodboardhoz tudnám hasonlítani, amit 16 éves Lana del Rey-fan lányok raktak össze 2012-ben. Mikor a kapcsolat alakulását néztem a filmben, akkor konkrétan az Alkonyat villant be, ott se értettem a hirtelen, mélyértelműnek szánt társalgást a bárányról meg az oroszlánról a vadvirágos mező közepén, mikor a két osztálytárs között lezajlott kb 3 db beszélgetés előtte.
Ezeket a hiányosságokat leszámítva egyébként abszolút nem éreztem rossz filmnek, nézni legalább is az első kétharmadát kifejezetten jólesett. Én alapvetően nem tartom normálisnak, hogy egy felnőtt férfi összejöjjön egy 14 éves kislánnyal, de magamba nézve ha én lettem volna Priscilla, én se csinálok semmit se másképp az elején, szóval még szurkoltam is nekik. A hangulat jó volt, a betétdalok okésak voltak, abszolút eye candy volt maga a páros is meg az egész megjelenítés. Élvezhető volt, az kétségtelen. Csak valahogy az a „hibám”, hogyha meghallom, hogy valós személyekről rendeznek filmet, akkor tényleges élatrajzi filmet várok el, és azt, hogy kicsit naturalista módon mutassa be az illetők életének MINDEN aspektusát, ami se az Elvisnek nem jött össze, ami egy a főcímadó személy szemszögéből készített musical, se a Priscillának, ami egy, szintén a főcímadó szemszögéből megírt csinos, dramatizált mozgókép. Egyik se volt életrajzi igazából. Ahhoz be kellett volna mutatni a kapcsolatot, a függőséget, a menedzsment csődjét, a megcsalásokat, Elvis egészségügyi hanyatlását, meg minden ilyen kényelmetlen dolgot, ami félig a szőnyeg alá lett söpörve megint. Alapvetően nem szeretem Sam Levinsont, mert nekem ő túl sok, de azt gondolom, ha valaki legközelebb filmet csinál Elvis és Priscilla témakörében, akkor neki minimum executive producernek kellene lenni rajta, ha nem rendezőnek, mert senki nem fogja hitelesen bemutatni ennek a két embernek a rusnya oldalait reális részletességgel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrigg, 2024-02-14 12:214 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Priscilla adatlap
Eredeti cím: Priscilla
Évszám: 2023
Rendezte: Sofia Coppola
Szereplők: Cailee Spaeny, Dagmara Dominiczyk, Jacob Elordi, Jorja Cadence, Josette Halpert...

További információk

Szereplők fórumai
- Priscilla Presley - Vélemények
- Sofia Coppola - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk