Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Kölcsönlakás
- TV2, 21:55
Gonosz halott
- Cinemax, 21:57
Elfelejtett idő
- Filmbox Family, 22:35
Sikoly 4.
- Filmbox Plus, 22:35
A hazafi
- HBO, 22:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Milli Vanilli: Az évszázad botránya - Vélemények
A kaszkadőr (2024) - Vélemények
Senna - Vélemények
Meseautó (2000) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ördög Ohióban aaaaa
Stephen Shields aaaaa

 

Fórum - Téli szünet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Dobsony (2024-03-14 17:58.13) aaaaa
Nem ez volt az idei Oscar szezon legerősebb jelöltje a legjobb film kategóriában, összesen 1 szobrocskát tudott begyűjteni, mondjuk pont abban a kategóriában amiben nem éreztem annyira az esélyt, mivel a suli konyhafőnökét alakító, fiát gyászoló TonnaDonna egyszerűen csak jól alakította karakterét, szemben mondjuk a tanuló szerepben brillírozó Dominic Sessát és a főszereplő Paul Giamattiról nem is beszélve.
Nagyon szerettem Cillian Murphy játékát az Oppenheimerben, de látva a Téli szünet mogorva, magának való, szinte mindenki által utált történelemtanárát és annak jellemfejlődését.....rosszul döntött az Akadémia.
Giamatti egy roppant jó karakterszínész,rengeteg mellékszereppel a háta mögött, de mint olyan kevés filmben kapott főszerepet, én személy szerint a Kerülőutakon kívül másban nemigen láttam.
Ebben az alkotásban is "csak" egy karaktert keltett életre, de hogyan?!
Egy totális Jim Beam reklám a film, egy kis XIII.Lajossal megfűszerezve, mint majd kiderül kiköpve az igazi(1millió ft feletti cognacról beszélek). Az a jelenet a végén.
:)


5. 1zsuzska (2024-03-11 22:27.12) aaaaa
Talán rossz napom van, talán túl sok amerikai filmet láttam, s ez pontosan ugyanúgy illett a sorba - vagy még gyengébben, úgyhogy csak magamat okolhatom. A legjobb eredeti forgatókönyv ígérete vitt félre, de alaposan. Mit kaptam? Egy lassan csordogáló, időnként neki lóduló történetet, mintha a szerző is kereste volna a jó megoldásokat, s időnként elkapott egy-egy ötletet, és alea iacta est /mint ahogyan elhangzik a filmben a művelt ajkakon is/, és bukdácsolva végig vitte. A zenék megszólalása édes cukormázként szinte lecsordult a történeten, sokszor nem is megfelelő pillanatban öntötték ránk. És az érzelmet éppúgy nem tudtam átélni, mint amikor a végén anyuci találkozott fiacskájával. Megkönnyebülést akkor éreztem, amint The End megjelent.
Szóval, ha még nem tűnt fel, iszonyú dühös vagyok a számomra elvesztegetett időért, miközben Giamatti az egyik igen kedvelt színészem. És legalább Da'Vine Joy Randolph Oscarjat érteném, még ez is...



4. Johnny Saiper (2024-03-04 23:35.33) aaaaa
Nagyon kellenek az ilyen feelgood filmek mostanában. Cinema Citys meglepetés vetítésen adták másfél hete az Allee-ban. Egyik legjobb dolog vlt mostanság, amire befizettem. Paul Giamatti sosem volt még ilyen jó.


3. Cantri (2023-12-26 21:11.19) aaaaa
Ez az a film, amire azt szoktuk mondani: "manapság már nem csinálnak ilyen filmeket".... Payne szokása szerint ezúttal sem az állkapocsejtő sztorival csavarja el a fejünket, hanem a tökéletesen megírt figurákkal, akik között minden szónak tényleges helye, és célja van.

Remek hangulatú, igazi szívmelengető tanmese, melyet nem csak a karácsonyi körítés mondat velem, ha az egész történetet átraknánk tavaszra, ugyanígy szerethető alkotás lenne.


2. DI_ (2023-12-23 21:59.02) aaaaa
"Paul Hunham tanárt (Paul Giamatti) senki sem kedveli, sem a diákjai, sem a kollégái, sem az igazgató, akik mindannyian idegesítőnek találják nagyképűségét és merevségét. Mivel nincs családja és nincs hová mennie az 1970-es karácsonyi szünetben, Paul az iskolában marad, hogy felügyelje a diákokat, akik nem mehetnek haza. Néhány nap múlva már csak egy tanuló marad, a 15 éves Angus (Dominic Sessa), a jó tanuló, akit mindig az a veszély fenyeget, hogy rossz viselkedése miatt kicsapják az iskolából. Paul és Angus mellé csatlakozik Mary szakácsnő (Da'Vine Joy Randolph), aki a kiváltságosok fiairól gondoskodik, és akinek saját fia nemrég halt meg Vietnamban. Ez a három nagyon különböző magányos lélek rövidesen egy igazi családot alkot, amely két fagyos hét alatt fantasztikus kalandokat él át együtt New Englandben."


1. Bertó!!! (2023-12-20 08:27.15)  
[link]

Ez egy kedves, aranyos, szerethető karácsonyi film, ami megmutatja, hogy az embernek (tanár és diák) bármelyik életszakaszában lehet még mit tanulni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDobsony, 2024-03-14 17:586 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Téli szünet adatlap
Eredeti cím: The Holdovers
Évszám: 2023
Rendezte: Alexander Payne
Szereplők: Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da'Vine Joy Randolph, Carrie Preston, Brady Hepner...

További információk

Szereplők fórumai
- Paul Giamatti - Vélemények
- Alexander Payne - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk