Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pénzeső
- HBO2, 19:30
A kezdő
- Cool TV, 20:20
Született gengszterek
- AXN, 21:00
Ballagás
- ATV Spirit, 21:00
Csúcshatás
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kézilabda - szeretitek? Van kedvenc csapatotok?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Szabó István - Vélemények
2022-es választás
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csernobil aaaaa
Enya aaaaa

 

Fórum - A megfigyelő (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Nor-bee (2023-03-06 22:03.57) aaaaa
Most, az utsó rész megnézése (vagy megfigyelése...) után marad az 5 csillag. Mert hát minden jó, ha a vége jó, bár a legfontosabb kérdés nyitott maradt, mint a valóságban(?), de mindegy. El kell engedni. Tovább kell lépni...


8. Nor-bee (2023-02-27 21:01.44) aaaaa
Első rész után nálam 5 csillag.



7. Brigg (2022-11-04 14:04.49) aaaaa
Leginkább úgy tudnám jellemezni a sorozatot, mint "tipikus netflixes sorozat", aki látott már párat, az úgyis tudja, miről beszélek. Van egy tök jó trailer, ígéretes alapötlet, érdekes karakterek, szép látvány, a történet meg kb a kétharmadánál kifullad és érdektelenné válik. A negyedik-ötödik részig még érdekelt, hogy ki a watcher, és próbáltam logikázni is, aztán onnantól felfelé meguntam az egészet és megutáltam a karaktereket, főleg Naomi Wattsét. :D
Ha valaki azt reméli a sorozattól, hogy a végén ki fog derülni a csattanó, akkor inkább előre leírom, hogy nem fog, magadnak kell gondolkozni rajta.
Sajnálom, mert egyébként tök nagy potenciál lett volna a sorozatban, de elbaltázta ezekkel a tróger, logikátlan, M Night Shyamalant megszégyenítő plot twistekkel. Ritkán ülök le olyan film/sorozat elé, ahol az elején még minden főszereplőt szimpatikusnak tartok, a végére meg már senkit, de The Watchernek ez sikerült.


6. Firefly (2022-10-26 13:28.59)  
Nekem egy rész elég volt belőle, baromira untam, erőltetett karakterek, röhejes alapszituáció, stb., de más családtagom kitartott, így még láttam néhány jelenetet. Ízlések és pofonok, de erre kár lett volna további időt fecsérelnem.


5. Chrysothemis (2022-10-24 18:03.29)  
Gyenge sorozat, nem túl erős kezdés után gyorsan elveszítettem az érdeklődésem, és jobban izgultam azon, hogy vajon kitartok-e a hetedik részig, mint magán a sztorin. A rokonszenves karakterek száma a nullához konvergál, Coolidge baromi irritáló, a kiscsaj szinkronhangja borzalmas. Felejtős.


4. KicsiRéka (2022-10-24 08:53.36)  
Az első 4 rész hibátlan. Aztán az ötödiktől ellaposodik a sztori és erőltetett lesz. Az utolsón már majdnem elaludtam, a vége meg nagyon béna, feleslegessé teszi hogy egyáltalán végignéztem.

Nekem alapból érthetetlen ez az amerikai mentalitás, hogy vegyünk 4 embernek 10 személyes palotát akkor is, ha meg se tudjuk fizetni, mert csak.






3. KicsiRéka (2022-10-21 22:33.18)  
3 rész alapján beszippantott, marha jó atmoszféra, vannak sejtéseid de mindig összeomlanak 😄 mindenki gyanús, aztán mégse 😄

Spoiler

A gyerekvér-ivós quanon konteo azért ütött, és bár marhaságnak tűnik, ez a sorozat mégis olyan, hogy csak elgondolkodik rajta az ember, hogy akár igaz is lehet. Mindenesetre Stiefler mamája tuti benne van :D





2. Gyorkos (2022-10-19 09:12.49) aaaaa - (válasz Gyorkos 1. hozzászólására)
Forrás: [link]


1. Gyorkos (2022-10-19 09:12.14) aaaaa
Perverz kukkoló zaklatja a családot a Netflix új sorozatában, mi meg alig bírunk odanézni

Így ősszel csak úgy özönlik ránk a horror és a thriller nem csupán a moziban, hanem a streamingszolgáltatók is észrevehetően ezt az irányt erőltetik már szeptember óta. A sok közepes alkotás között fel-felbukkan azért néhány értékelhető darab is, nemrég ott volt például a Mosolyogj, ami a frászt hozta ránk, főleg így nagyvásznon, míg a tévében a sorozatgyilkos Dahmer borzasztott el bennünket. Utóbbi a Netflixnek igazi aranytojást tojó tyúk lett, nem csak nézettségileg: konkrétan mindenki erről beszélt az elmúlt hetekben a neten. Nem is csoda, mondjuk, ritkán látni ennyire felkavaró, brutális produkciót, amelyet valós bűntény inspirált.

Ryan Murphy nem bírt sokáig magával, és egy újabb megtörtént esetet hozott el a Netflix-nézőknek az Amerikai Horror Story, a Ratched és a Dahmer atyja. A kreatív szakember egy Westfield, New Jersey-ben 2014-ben megesett bizarr zaklatáshoz nyúlt hozzá. Bevalljuk, a Netflixen október 13-án közzétett A megfigyelőt nézve eszünkbe se jutott volna, hogy ez egy true crime alapokon nyugvó sztori, annyira elborult az egész. A széria középpontjában a Brannock házaspár áll, akik gyerekeikkel együtt a nyüzsgő metropoliszt a hátuk mögött hagyva végre beköltöznek álmaik kertes házába. Pár héttel az érkezésük után azonban hátborzongató leveleket kapnak valakitől, aki megfigyelőnek nevezi magát, kukkolja és zaklatja őket.

A sorozatban leginkább a Boardwalk Empire-ben és a Szösziben is nagyszerű Bobby Cannavale viszi a pálmát, aki Dean Brannock bőrébe bújva egyre idegesebben és megviseltebben próbál rájönni, hogy vajon ki a fene szórakozik velük. A fickó magánnyomozót bérel, elküldi a famíliát motelbe aludni, míg ő egyedül áll őrt a házban, tényleg mindent megtesz. Szomorú, de a nemrég az Amazon anyukás thrillerében nagyszerű Naomi Watts ezúttal sokkal erőtlenebb a családapát alakító színészhez képest, ám szerencsére vagy inkább a nézők balszerencséjére A megfigyelőben annyi elfuserált alak látható, hogy szinte észre sem vesszük Watts gyengélkedését. De csak szinte, mert amikor a Fehér Lótuszban látott Jennifer Coolidge-dzsel szerepel egyszerre, Naomi Watts ügyetlenkedése elkezdi nagyon szúrni az ember szemét.

Szóval az elborult szomszédokról egy kicsit... A Mia Farrow-féle Pearl és testvére, a kissé visszamaradott Jasper (Terry Kinney) olyanok, mintha egy kaszabolós horrorfilmből léptek volna elő. A kapcsolatuk legfőképp azért nem alakul jól a friss beköltözőkkel, mert Jasper folyton bejár hozzájuk. Nem ő az egyetlen, mert láthatóan a perverz kukkoló sem annyira távoli megfigyelő, és ahogy a második epizódban bedobják a készítők, valószínűleg az illető titkos alagutakon megy be a Brannock-házba, hogy a frászt hozza a lakókra.

Ezenkívül ott van még a melegítős és rendkívül agresszív házaspár, közülük Margo Martindale az agresszíven gonosz a sorozatban. Róluk amúgy azt rebesgetik, hogy szektatagok, és durva dolgokat művelnek más idős emberek társaságában. Inkább ne menjünk bele.

A megfigyelőben ahhoz képest, hogy se nem horror, se nem thriller igazán, inkább true crime drámasorozat, sok az ijesztgetés. Tessék felkötni a gatyát, illetve mindenkinek azt javasoljuk, hogy az alapot szolgáltató, amúgy a The Cutban közzétett újságcikket ne olvassa el. Direkt nem is linkeljük, mert aki utánanéz, hogy Brannockék, vagy ahogy a valóságban hívják őket, Broaddusék története hogyan végződik, az el fogja magának rontani a lezáró részt. Amúgy, ha ismeretlenül megyünk bele, jó kis hidegrázós élmény az egész.

Még úgy is, hogy Murphyék igénytelen fényképezéssel és felejthető, a 2000-es évek elejét idéző zenékkel próbálták (vélhetően nem direkt) tönkrevágni a sorozatot. Nem sikerült, mert a betegesen jó színészi játék, a misztikum és az átívelő rejtélyszál eléggé felhúzza A megfigyelőt.

Gyors dara, és élvezetes is a sok fordulat miatt. Az események durvaságáról meg mindent elmond, hogy az igazi Broaddus család, amelynek tagjait annyira traumatizáltak a történtek, hogy egyetlen dokumentumfilmes stábbal sem voltak hajlandóak leülni, beszélgetni, azt kérték a Netflixtől, hogy amennyiben lehetséges, a szériában gyújtsák fel azt az átkozott házat. Azt is kijelentették, hogy ők nem fogják megnézni a végeredményt, még mindig túl közeli nekik az egész. Hát kell ennél jobb ajánló?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNor-bee, 2023-03-06 22:039 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk