Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45
Az élet ízei
- Film Café, 07:10
A bűnös
- Paramount Network, 07:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tíz kicsi néger aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Upside Down - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Watcher (2023-04-06 17:25.11)  
Ezt most majdnem megnéztem, de előtte megnéztem a kommenteket. Inkább nem. Nem akarom megint visszakövetelni a nézéssel telt időt 😄


12. Randal (2015-10-28 00:30.42) aaaaa
Ezt a sztorit még az amúgy tényleg fantasztikus látvány sem tudta felvinni nálam 3 csillagra, pedig nagyon igyekeztem szeretni valamennyire.



11. Excalibur14 (2013-10-22 23:42.56) aaaaa
Ha értenétek a szerelmi szál lényegét, talán másképp vélekednétek az egészről! :)


10. Bette Davis (2013-09-19 19:45.50)  
Ez az a kategoria, amikor az ember azt mondja: "ez meg mi volt?"...valamit elkezdtek,- furi, uj a nap alatt,- na jo, nem annyira uj de legalabb nem vampiros hehe, es aztan? Egy turo az egesz, maszlag...


9. Geucsa (2013-07-22 12:46.44) aaaaa - (válasz KongFan 7. hozzászólására)
Teljesen egyetértek. És OJ-vel is.


8. Rebussssska (2013-06-17 18:44.47) aaaaa
Wáááá, szerintem nagyon jó film!


7. KongFan (2013-04-24 23:52.46) aaaaa
SPOILER
Hááát felemás lett a végeredmény.
Eszméletlen látványvilága van a filmnek, többször döbbent képpel, tátott szájjal bámultam azt, amit megmutatott a film. Illik ezt a teljesítményt megsüvegelni. Érdekes a világ amiben játszódik, iszonyat jó a zenéje, nagyon szép muzsikákat sikerült összeszedni és sokszor nagyon is hangulatos.
De a színészek nagyon gyengék (Timothy Spall egyedül a kivétel), a karakterek rosszul vannak megírva, a szerelmi szál abszolúte nem működik. És ami a legfájóbb, a remek világot nem tudták hihetően bemutatni, olyan banális hibák vannak benne, hogy az valami rettenet! Ezek az iker bolygók például...
Most ezek együtt forognak, vagy hogy? Mert akkor vannak vagyis kellene lennie a bolygóknak olyan részei, ahová alig süt be a nap. Nyilván ott, ahol a két bolygó csatlakozik. De erről még csak említést se tesznek. Még a saját szabályaival is gyakran szembe megy a film. A végén a roncsok között való ugrálás például mi volt? Miért húzta mindkettőjüket az azonos gravitáció, mikor a srácnál már nem is volt inverz cucc?! Nagyon logikátlan és átgondolatlan dolgok maradtak benne a filmben, nem csak a világot illetően. Az erdőben állandóan felbukkannak a rendőrök, de a városban nem tudják elkapni a srácot?! Hogy a faszomba?
Illetve a végén, hogy jött le a szöszi tündérbogár? Ok, benne van a bohóc a fiókban, rögtön kettő, de valahol földet kellett érnie, úgy hogy ne vegyék észre. És ne mondja nekem senki, hogy senki sem figyelte ilyen baszakodások után. De a srác is valami hiper mázlista arc lehetett, hogy soha nem kérdezték meg tőle a munkahelyén, hogy te ki a franc vagy. Sokan dolgoznak ott oké, de senki sem ismeri!
A film vége meg egyszerűen súlytalan és jó pár kérdőjelet hagy maga után. Ami ugye egy másik történet. Ebből még egyet? Minek? Az alapokat se tudták rendesen kitalálni és ezt akarják tovább gondolni vagy mi? Inkább ne!
Egyszer azért érdemes megnézni szerintem, de ennél jóval ügyesebben meglehetett volna ezt csinálni.


6. Lajonka (2013-03-14 22:40.23)  
ez a film egy nagy marhaság. Csak Jim Strugerss-ér néztem meg. Ő most a kedvenc. Az alakitása most is remek, de a film témája az kritikán aluli. De az is lehet rossz volt a filmnek a megnézésének az időzitése. A napokban néztem meg az Egy napot amely teljesen lenyűgözött. Bármennyire is beleestem Jim Strugerssbe szerintem ez a film időpocséklás


5. Törölt felhasználó (2013-03-12 02:27.20) aaaaa - (válasz Mamunia 3. hozzászólására)
nem, nem fér bele bármi. részben fantasy, van benne sci-fi, de leginkább romantikus. azonban bármely oldalról is közelítjük, ez a film logikailag minden szinten megbukott.


4. Törölt felhasználó (2013-03-12 02:19.50) aaaaa
hanyag, mint mugatu kampánya.


3. Mamunia (2013-01-30 10:32.45) aaaaa - (válasz -OJ- 2. hozzászólására)
Igazad van sokmindenben.De elgondolkodtam azon, hogyha vetted a fáradságot és ennyi időt szántál a véleményezésre, az már magában nem rossz.
Én elfogult vagyok (Jim Sturgess miatt,első számú kedvencem)ezért inkább nem írok semmit a filmről, rábízom a leendő nézőre.
De amiket kifejtettél negatívumként, arra csak annyit reagálnék, hogy ezen érvek alapján a filmek 80 %-a úgymond hülyeség.
Nagyon kevésnek van valósághű megjelenítése, de ettől film a film.Bármi belefér.
Nem ragoznám tovább.Én mindenesetre remekül szórakoztam a nézése közben, izgultam is rendesen, nem agyaltam azon, hogy most akkor mit csináltak rosszul.de hiányérzetem nekem is volt a végén.
Azért ajánlanám másoknak is, mert vélemyényt ugyebár csak így tudnak írni, arra pedig kiváncsi lennék.



2. -OJ- (2013-01-29 11:31.06) aaaaa
nnek a filmnek is elég lett volna az előzetesét megnéznem, és már abban láttam mindent amit érdemes.

Az egyetlen érdeme a tényleg lenyűgöző táj-és látképek, amelyek olykor már megközelítik a giccs határát, főleg a majdnem összeérő hegycsúcsoknál.
Ezt leszámítva azonban semmit nem tudok felhozni a megnézése mellett.

Fontos leszögezni, hogy ez nem egy sci-fi, hanem egy rendkívül bugyuta fantáziafilm. A két bolygó kb egy kilométerre van egymástól, egyáltalán nem forognak (mivel egy torony köti össze őket, ami stabilan áll) mégis váltakoznak a napszakok (ami az árnyékolást figyelembe véve talán fél óráig kellene láthatónak lennie a napnak) és van gravitáció! Kettő is, amik egyáltalán nem hatnak egymásra, de ami a legröhejesebb, hogy a 'saját' tárgyaikra vagy embereikre csak az az egy hat. Tehát hiába megy át valaki a másik bolygó felszínére, onnan mégis visszaesik a saját helyére (és túléli az 1km-es esést, elég csak a tengerben landolnia, LOL!). Abszolút baromság, de oké, egy mesefilmben mindent lehet, még a legalapvetőbb fizikai törvényeket és a logikát is meghazudtolni.

A másik probléma a rettenetesen gyenge, még az Alkonyatot is alulmúló románc. A szereplők a klasszikus Disney rajzfilmek szerelmespárjainak értelmi szintjén állnak, és az első képtől az utolsóig végtelenül szerelmesek egymásba, de a kialakulásból semmit nem látunk, és bár ők valószínűleg sokat beszélgettek már, mi alig tudunk meg róluk valamit - a nőről abszolút de semmit, erre a szerepre felesleges volt Kirsten Dunstot szerződtetni, egy fotómodell is megtette volna. A srác pedig különösen béna (de legalább nyálasan jóképű), és a film egész cselekményét az ő szerencsétlenkedése teszi ki, amit jobb szóval nem igazán tudok jellemezni. Vagy ötször megkérdezik tőle, hogy mi a terve, de neki fogalma sincs, majd lesz ami lesz. Persze a szövegkönyv végig hasonlóan elmés sorokkal bír (a kezdeti és befejező monológ borzasztóan túl van erőltetve), miközben a két karakter úgy van megírva, mint két tizenéves elsőszerelmes :O És akkor a szappanoperába illő, majd hirtelen elmúló amnéziáról ne is beszéljünk :/

A srácnak azonban muszáj ennyit töketlenkednie, mert a filmben önmaga a legnagyobb ellensége. Hiába sulykolják többször is, hogy a két világ között tilos a kapcsolat (Miért?), valójában senki és semmi nincs aki ezt meggátolná. Nincs egy biztonsági kamera, a srácot sem buktatják le a mindenhol otthagyott ujjlenyomatai, az államhatalmak és szervek nem is léteznek (legalábbbis említés szintjén sem merülnek fel). A srácot is fiatalkorában letartóztatták, gondolná az ember hogy egy életre le van minősítve, de egy jelenettel később már senki nem emlékszik erre és felveszik a legfontosabb helyre is, mikor közismert 'határsértőnek' kellene lennie. Ugyanakkor az erdő közepén állandóan ott terem a semmiből a rendőrség, kutyákkal, mesterlövészekkel, meg ami kell - de mindig csak akkor, ha a két szerelmes együtt van, különben egyszer sem X_X

Ebből a kidolgozatlan alapötletből inkább egy videoklipet kellett volna forgatni. Az elsőfilmes Juan Solanas rendezése és forgatókönyve egyformán amatőr, a karakterek és a cselekmény még egy rajzfilmben is röhejesnek hatnának, a befejezés pedig egy fullasztó nyáltenger :P

3/10

Nem nézhetetlen, de senkinek nem ajánlom, még barátnővel sem ;)


1. Diablozoll (2013-01-29 03:37.15) aaaaa
Jó ötlet rémgyenge megvalósítása. Nem teljesen eredeti, azt hozzátenném (Eredet és Metropolis jutnak eszembe így hirtelen).
Veszettül látványos volt, de itt vége is a pozitívumoknak. Ez a film is ott hasalt el, ahol a gyengébb filmek túlnyomó része: a forgatókönyvnél. A narráció felesleges és kizökkentő. A zene elmegy, de néhol zavaró a búgó háttérzene, konstans zaj a párbeszédek alatt. Röviden ennyi.
Nagyszerű film lehetett volna, kár érte.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWatcher, 2023-04-06 17:2513 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Upside Down adatlap
Eredeti cím: Upside Down
Évszám: 2012
Rendezte: Juan Diego Solanas
Szereplők: Kirsten Dunst, Jim Sturgess, James Kidnie, Neil Napier, Jayne Heitmeyer...

További információk

Szereplők fórumai
- Kirsten Dunst - Vélemények
- Jim Sturgess - Vélemények
- Kirsten Dunst - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk