Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hesher
- Filmbox, 23:30
A Rózsa énekei
- Magyar Mozi TV, 23:35
Démoni szerető
- Cinemax2, 23:45
A tökéletlen trükk
- Film4, 00:10
A fogoly
- Mozi Klub, 00:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Kopogás a kunyhóban - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Köszönet barátaimnak aaaaa
Lucy Liu aaaaa

 

Fórum - Elit halálosztók 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Chris Co (2020-11-19 09:52.18) aaaaa - (válasz Vmiso 17. hozzászólására)
Pár film ajánlónak, hátha találsz köztük érdekeset (nem pont a Tropa de Elite vonal, de említetted az Isten városát is) :
City of Men (Cidade dos Hommens 2007) szintén a dél-amerikai országból. Északabbra például Az ígéret földje (La jaula de oro 2013) Közép-Amerikából. Egy ugrás másik földrészre, és délre, ahol ott van Tsotsi (Tsotsi 2005). Még távolabbra Börtönjátszma (On the Job 2013). Van még pár, bár kifejezetten ez a két film a favoritom. Remélem, egy picit tudtam segíteni! Jó filmezést! :)


17. Vmiso (2020-11-19 07:29.10)  
Nagyon örülök hogy ráakadtam a két Tropa De Elite filmre, mindkettő parádés akciófilm.

Az első nekem jobban tetszett, de ez is nagyon eltalált lett. A sztori ismét sokkoló, ebben talán veri is az első filmet. Wagner Mourát már nem győzöm méltatni, itt is lehengerlően alakít.
Az első film nagy meglepetés volt, az egyik legjobb film amit idén láttam, és a második is hozta a szintet, körül is nézek, hátha találok még ezekhez és az Isten városához hasonló filmeket:)



16. Chris Co (2017-08-27 19:52.26) aaaaa
Spoiler! "Okkal vannak a favellák...és mindegy, ki van kormányon, virágzik a korrupció..."
"Rafa!" - és a vége is beszédes...
Kurva nagy film mindkét Tropa.:)


15. Chris Co (2017-08-27 19:33.21) aaaaa
Az, hogy miért nem került szinkronizálásra, valószínű, pont nem az antiliberál hangulat végett, pláne, hogy a film magát a rendszert irányítókat illeti kritikával összességében, politikai elfogultság nélkül és nem a liberalizmust illetve a liberálisokat (spoiler, hogy a filmben ott volt, mit gondolt a bopi faszagyerek előtte, majd utána is, hogy nem csak ennyi, dílerek, liberál aktivisták, korrupt zsaruk és a többi...). A megjelenési dátumot tekintve meg érdekesnek is tűnhet, hogy az "illiberális" rendszerben nem került szinkron alá a Tropa De Elite 2.:) Szerintem ennek nem hinném, köze lenne a liberalizmushoz, de hát ki, hogyan gondol ezt és azt. Én másképp, és szerintem a film is (egyértelműen).
A tárgyalás néhány szösszenete kicsaphatná a biztit, de még ettől sem hinném, bármiféle cenzúra alá kerülne a film (szerintem még túl leegyszerűsítően is könnyeden mozis). Egyszerűen inkább nem annyira felkapott, mint azok a filmek, melyeket itt is más (R6) hozzászóló szaroknak nevezett. A liberál aktivistákon kívül Matias szájon törölte volna azokat is, akik hátba lőtték őt és a drogot áruló, gazdag aktivista srácokon kívül mindenkit le mészárolt volna, akár csak Nascimento (aki egy számomra best "szuperhős" pókhálók és denevérszárnyak nélkül). Gyilkolászta volna őket halomra a dílereken kívül is...
Mielőtt még azt hinnénk, hogy a "talán" lenne a felelős (Gyurcsány, Bajnai), szerintem inkább az elnyomott, butított tömeg számára szórakoztató műsorok kedvelői a hunyók, mint szolgák, ami persze semmiben sem különbözik a politikai nézőponttal való agymosással, csak sokan azt szeretik hinni és mindenbe minden egyebet belelátni (A STAR WARS is politikailag nem korrekt, már nem is nézem, itt meg az anti liberalizmus..:)).
Még ha giccsesnek, szájbarágósnak is tűnhet, Nascimento azt a frankót meséli a film végén, ami a valóság és ez nem liberalizmus, se nem politikai nézőpont kérdése, hanem egy annál egyszerűbb, de tapasztalatokkal alátámasztottabb rövid vélemény az egész szemétről, mely körbeveszi őt, őket és minket. Nem liberalizmus, Orbán, Gyurcsány, Hókuszpók satöbbi...
"Az én szememben egy díler csak egy díler."
Ez a gondolatmenet a Tropa De Elite második részére is igaz, függetlenül bármiféle politikai nézet esetében és ettől is annyira zseniális mindkét film.


14. Riff60 (2016-07-27 21:00.38) aaaaa
Szinkront és forgalmazót a mai napig nem érdemelt ez a kitűnő film,bezzeg az Asylumos szarok mind bemutatásra kerülnek.A napokban újra néztem,még mindig óriási,de eléggé antiliberális hangulatú a film-talán ezért óvakodnak tőle a tv-csatornák és a dvd kiadók?Nem kéne....


13. Gdking (2014-02-23 17:10.57) aaaaa
Ez a film azon ritka esetek egyike, amikor a második rész simán megveri az elsőt.
Pedig az sem gyenge...


12. Chris Co (2014-01-11 21:33.12) aaaaa
Tropa De Elite 2 - Egy másik ellenség: Reménytelen és örök harc a korrupció ellen. A Tropa De Elite számomra minden idők egyik legjobb akció-mozija. A második rész jobban kitárja a valóság kapuját, hiszen itt már nem csak drogbandákkal és korrupt rendfenntartókkal találkozhatunk, hanem betekintést nyerhetünk magába a korrupt rendszerbe is, mely a legpitibb drogdílertől a legfelsőbb politikai körökig mindent és mindenkit magában foglal. A történetvezetés nagyszerű. A film mindvégig pörgős, feszített tempójú, nem hagyja a nézőt elkalandozni. Izgalmas, eseménydús, fordulatokban gazdag annak ellenére is, hogy az első filmhez képest kevesebb az akciójelenet, ritkábban látjuk az elit alakulatot bevetés közben. A film inkább a drámai hatást fokozza és a mondanivalót helyezi előtérbe. Mielőtt bárki megrémülne, aki még nem látta a második részt, a B.O.P.E. nem szorult háttérbe. Láthatjuk őket bevetés közben is, tehát nem kell attól tartani, hogy a film lényegesen eltér az előző résztől. Annyiban valóban más, hogy ez a mű inkább egy politikai krimi, dráma, azonban a cselekmény annyira lendületes, hogy azok sem unatkoznak majd, akik kizárólag az akciójelenetek és a bevetések miatt kíváncsiak erre az alkotásra. Csatlakozva az előttem szólókhoz a Tropa De Elite nem egy játékos, szórakoztató akciómozi, hanem egy nagyon komoly és valóságos háttéranyaggal rendelkező akciófilm. Aki egy Die Hard filmhez hasonló alkotásra számít, az gyorsan felejtse el! Ez a film nem holmi mesebeli akció parádé. A Rióban élők ismerik, tudják és természetesen már hozzászoktak, hogy a csodálatos város a nagyközönség előtt ritkábban bemutatott oldala már nem annyira lenyűgöző. A háztetőkről nézve számukra a valóság is igazi akció-mozifilm és még mozijegyre sem kell költeniük. Zseniális alkotás!!!


11. Misafeco (2013-12-23 11:07.07) aaaaa
Amit még hozzátennék: Bár az elején kiírják, hogy nem tükrözi a valóságot, mindenki tudja, hogy de. (Brazil barátunk elmondása szerint, akinek ez az egyik kedvenc filmje) Anno nagy siker volt Brazíliában ez a film, pont emiatt.


10. Misafeco (2013-12-21 18:11.16) aaaaa
Volt szerencsém eredeti nyelven látni ezt a filmet. Jól mutatja be a riói "mindennapokat", legalábbis amennyire én rálátok. Bizony, a Copacabana, a Cukorsüveg és a Krisztus szobor mellett ott van a város másik oldala is. Idén nyáron ezt én is testközelből tapasztalhattam. Magyar szemmel nézve elképzelhetetlen mértékű a nyomor és a bűnözés, és még nem is jártunk a legalja helyeken. Jó film.


9. Riff60 (2013-11-14 23:05.13) aaaaa
jobb mint az első,pedig az is nagy volt.


8. Dr.HannibalLecter (2013-06-24 23:01.35) aaaaa
az első része nekem jobban tetszett, de ez is bőven átlag feletti.


7. Cthulhucult (2013-05-31 14:43.00)  
Nekem az első rész jobban bejött. Ez is nagyon jó, csak kicsit fura volt, hogy egészen más stílusú mint az előzmény. De mindenképpen érdemes megnézni!


6. KongFan (2013-05-31 12:48.27) aaaaa
Ez a film nem akar nálunk megjelenni vagy mi a túró?


5. Jlaci63 (2012-06-15 23:15.45) aaaaa
És az agyam eldobom, hogy egy-két hulladéknál többszáz a comment, meg az értékelés. Az ilyen gyöngyszemeket meg meg sem nézik....


4. Jlaci63 (2012-06-15 23:11.14) aaaaa
Na, végre! Van adatlapja!
Azaz, mikor a filmet láttam, még nem volt.
Nagyon kevés filmre adnám meg a 5 mellet a "Szenzációs" szöveges értékelést is. De ez az.
Valóban kiváló folytatás.Sőt.....


3. Kisjon (2012-05-29 18:10.25) aaaaa
Elképesztően erős mozi. A film elején utalnak rá, hogy a film fikció, de azért tudjuk vagy legalább is sejthetjük,, hogy bizony ez Brazíliában nagyon is így működhetnek a dolgok. José Padilha rendező filmje a szegénynegyedeket irányító drogbárókón túl az egész rendszert életben tartó korrupt politikai vezetésre és a talán még korruptabb rendőrökre szegezi tekintetét és mutatja be Brazíliát a világnak. Akinek az első rész tetszett az biztos, hogy ez is fog. Talán még szókimondóbb és lényegre mutatóbb mint az első rész volt. Kiváló folytatás.



2. Hatec (2012-01-12 10:51.31) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett, jobban mint az első rész, a sztorija meg nagyon ott van.


1. Woodyszunyog (2012-01-08 18:16.56)  
Mindenkinek ajánlom! Ott folytatódik a történet, ahol abbamaradt. Még talán jobb mint az első rész.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2020-11-19 09:5218 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Elit halálosztók 2. adatlap
Eredeti cím: Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro
Évszám: 2010
Rendezte: José Padilha
Szereplők: Wagner Moura, Irandhir Santos, André Ramiro, Milhem Cortaz, Maria Ribeiro...

További információk

Szereplők fórumai
- Wagner Moura - Vélemények
- James D'Arcy - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk