Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A kém, aki dobott engem
- SuperTV2, 22:00
Robotzsaru
- Cinemax2, 22:10
A fehér pokol
- Mozi+, 23:00
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
King's Man - A kezdetek
- Moziverzum, 23:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (71)
Breckin Meyer (50)
Dariusz Wolski (68)
Traci Lords (56)
Ned Bellamy (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hivatal (sorozat) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
2022-es választás
Devotion - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fék nélkül aaaaa
Rachel Weisz aaaaa

 

Fórum - Carl Sagan: Kozmosz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Gyorkos (2021-05-04 06:10.09) aaaaa
Nagyon jó tudományos ismeretterjesztő sorozat. Alapmű, kötelező.


3. Joco6204 (2014-04-10 15:20.40) aaaaa - (válasz Szürke Sólyom 1. hozzászólására)
Ezt én már nem bővítgetem.
És nagyon nagy igazság.


2. Chris Co (2014-01-30 12:10.54) aaaaa
Néhány napja megnéztem Timothy Ferris Élet A Földön Kívül (Life Beyond Earth) című nagyszerű dokumentumfilmjét, melyet Carl Sagan emlékének szenteltek a készítők. Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy rákeresek a klasszikus Kozmosz tv sorozatra és nagyon megörültem, hogy a youtubeon egyből rátaláltam. Természetesen rögtön belenéztem és a belenézésből végignézés lett, majd elkezdtem a következő részt is nézni és a következőt. Fantasztikus élmény újra a képzelet hajójával bejárni a kozmosz óceánját, miközben bolygónk lakóinak történetét az evolúció megértésén keresztül és történelmünk által is részletesen megismerhetjük a tudomány és a technológia segítségével. Ez az alkotás alapmű a műfajban, ugyanis a legtöbb hasonló témával foglalkozó film szinte ugyanerre a sémára épül kibővülve újabb és újabb ismeretekkel. Akik már ismerik a filmet és a témában tájékozottak, azok számára talán egy kicsit lassú ez a film, bár előnye, hogy kényelmesen hátradőlős, nem pedig vissza-visszapörgetős. Ilyen volt például számomra legalább is, anno egyik kedvencem, a szintén zseniális, játékos ám rövid, de pörgős és egyszerre sok információval szolgáló dokumentumfilm sorozat, a Csillagsztráda (Cosmic Highway). Az alattam szólóhoz csatlakozva egyetértek, Carl Sagan a filmben nagyszerű előadó. Tanítani kellene, ahogyan ő tanított. A Drake egyenlettel kapcsolatosan én nem vagyok ennyire pesszimista, az emberiség jövőjét sem írom le, bár az emberi civilizáció vagy inkább annak múltbéli és jelenlegi társadalmának minimális ismerete számomra sem feltétlen kecsegtet sok jóval hétköznapi életünket tekintve a jövőre vonatkozólag. Technológiai értelemben azonban számtalan pozitív irányt láthatunk, melyek a közeli vagy távoli jövőt illetően bizakodásra adhatnak okot. A többiről én is hasonlóképp vélekedek. Akiket érdekel a világunkkal kapcsolatos megválaszolatlan kérdések sokasága, fantáziák és a tudomány által szerzett tapasztalatok, feltárt tények, azok számára nagyszerű szórakozás kilépni a hétköznapok egyhangúságából és belevetni magukat egy végtelen és határtalan utazásba. A Kozmosz garantáltan ezt az élményt nyújtja még mai szemmel is.


1. Szürke Sólyom (2011-02-23 21:28.21)  
Sci-fi rajongóknak kötelező!

Ennél jobb és igényesebb dokumentumfilm nem nagyon készült még. Carl Sagan remek előadó, ilyen elméknek kellene tantani a legtöbb iskolában. Közérthető, mégsem enged az igényességből. Magyar nyelvű DVD kiadásról nem tudok, illetve már nem kapható. Az a szomorú, hogy egyik nagyobb adón sem vetítik. Ennek pedig Te vagy az oka kedves tévénéző! Igen TE! Nem a sokat szidott reklámpiac, nem is a kereskedelmi televíziózás, hanem TE, a NÉZŐ. Mert amíg az emberek szórakoztatóbbnak tartják Vili bácsi kalandjait vagy Pongrác doki cselszövéseit, addig ezzel szolgálnak ki minket. Úgyhogy ne tessék más mögé bújni. Mert amíg ötezer vagy mit tudom én mennyi bejegyzés születik egy gagyi tv-show topikjába, a legszebb és legjobb tudományos sorozathoz pedig zéró, addig nincs miben reménykedni. A Kozmosz egyik részében Carl Sagan levezeti a Drake-egyenletet, melyben többek között tényezőként szerpel az "öngyilkos" civilizációk száma, azaz ha elér egy bizonyos technikai szintet egy civilizáció abból egy bizonyos számú kiirtja saját magát. Tartok tőle, hogy a Drake-egyenlet szerint nem jutunk tovább a kozmikus-korig, és valójában ki sem érdemeljük a továbblépést. A sorozat többek között rádöbbentett: az értelmes élet még nem alakult ki a Földön.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2021-05-04 06:104 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Carl Sagan: Kozmosz adatlap
Eredeti cím: Cosmos
Évszám: 1980
Szereplők: Carl Sagan, Jaromír Hanzlik, Jonathan Fahn

További információk

Szereplők fórumai
- Jaromír Hanzlik - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk