Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kifutópálya
- Filmbox Extra HD, 05:45
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
A kincses sziget kalózai
- Film Mánia, 06:35
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tíz kicsi néger aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Thor - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
411. Norbitzki (2021-09-24 23:05.50) aaaaa
Ha nem vert át az internet, most "időrendben" nézem a Marvel filmeket, így jutottam el Thorhoz. Először nem hittem a szememnek a rendező neve láttán, az ír zsenirendezőnek nem éppen ez a műfaj a hazai terep, de ami engem illet, most sem csalódtam benne. Annak ellenére írom ezt, hogy két hónapja még hallani sem akartam a Marvel-univerzumról, és tessék, most sorra veszem őket. A Thor kevésbé ragadott magával, mint a Vasember, vagy az Amerikai kapitány, időnként túl látványos akart lenni, én ezúttal itt is a földi részeket komáltam jobban, ugyanakkor két órára elfelejtettem, hogy jön a hideg, hogy a benzin ára az egekben, és szimplán csak jól szórakoztam a kanapén ülve, ami sokszor nem is olyan könnyű... Elsőrangú akciófilm, ötletes, látványos, de muszáj volt különbséget tennem, ezért hát a lepontozás.

Apropó, a Trónok harca készítői mintha innen csórták volna az éjkirály fizimiskáját.


410. Leaeder (2020-05-22 21:32.44) aaaaa
Egy szóval jellemezhető ez a "mű".
És ez a jóindulatom jele: minősíthetetlen.



409. Halember (2019-04-01 18:07.42)  
Gyenge film. Ráadásul ebben a Thorban semmi eredeti nincs, lenyúlt egy mitológiai alakot a Marvel. :)


408. Empire (2018-08-24 22:10.40) aaaaa
Egész jó kis film volt, de valamivel másabb mint a többi Marvel film, de bejött. Thor karakterét nagyon kedvelem amúgy is.


407. Independence (2017-12-05 07:40.37) aaaaa - (válasz Lector 406. hozzászólására)
Nem voltál tolakodó, nincs mit megbocsájtani. :)
S precíz választ adtam kérdésedre, még ha nem is nevesítettem a kerületet, betűkkel, másképp viszont elég egyértelműen... ;)


406. Lector (2017-12-04 17:31.59)   - (válasz Independence 405. hozzászólására)
:)
Lenhossék..Tűzoltó u ..ott valék fiatal kamasz.. s a népstadion kerítésbérletét felváltotta a fradi pálya simlis belépőkártyája.:)A harmadikban, Óbudán kezdtem. ..s zúgló lett későbbi lakhelyem:)
Majd el onnan is a ferencváros..és az Üllői úti fák alatt hűsöltem pár nyarat.
Aztán tovább sodortattam ...mert így hozta a sorsom.
A népstadionban szedtem labdát Dr Fenyvesi és Géczi Pistának.:)
Olykor a királynak a Flórinak is.
Akkora agya volt a focihoz, mint keveseknek.
No de ez már egy más történet.:)
Csupán hasonló motívációk miatt tettem fel pimaszul a kérdést:)Rokon tettek, rokon gondolatok mentén. Aztán megbocsáss, ha tolakodó voltam:)
A Rahan képregény képei a gyengéim voltak .
Szívesen másoltam őket grafikákkal szénnel:)
Hááát ennyi:)


405. Independence (2017-12-04 17:14.55) aaaaa - (válasz Lector 404. hozzászólására)
Nem..., de nem merek már származásom "kerületével" kérkedni, mert korábban, üllői út stadionjának elkötelezett hívei, s amúgy tisztelt fórumtársaim, kevés híján meglincseltek, ezért..., innentől Rád bízom, kigondold, honnan ered családfám... :))
Menni fog, garantálom! ;)
Havas "úr", méterekre tőlem..., tán egy boltban vettük a tízóraihoz, a kiflit. :)

De, s ugyan nem versek topik - mondjuk pont..., szóval nem érdekel...:))- de kifejezem szimpátiám "ellen-érzetű feleim felé".... egy szép kis költeménnyel, Kosztolányi pennájából:

Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg,
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjuság,
Üllői-úti fák.

Másoknak is így nyíljatok,
Üllői-úti fák.
Szívják az édes illatot,
a balzsamost, az altatót
az est óráin át.
Ne lássák a bú ciprusát,
higgyék, örök az ifjuság,
Üllői-úti fák.

Haldoklik a sárgult határ,
Üllői-úti fák.
Nyugszik a kedvem napja már,
a szél busan dúdolva jár,
s megöl minden csirát.
Hova repül az ifjuság?
Feleljetek, bús lombu fák,
Üllői-úti fák.

S amúgy, Bakáts tér örvendezett első felsírásomnak, tehát nincs e honban nálam meghasonultabb egyén s sokat szenvedettebb..., milyen az, ha Bene Ferenc s Albert Flórián közt vergődsz, felnőtté? :)


404. Lector (2017-12-03 17:01.03)   - (válasz Independence 403. hozzászólására)
ÓÓÓÓÓ a Rahan korszak!...
Hogy vártam a méregdrágán vehető Vaillant lapot!
Nem biztos ,hogy helyesen írom:)
Mekkora is volt annó!:))))
Igazi misztikus világ...ahogy mondod:)
Helló nem lehet ,hogy zuglói vagy?:))))


403. Independence (2017-12-03 11:26.16) aaaaa
Nos, induljunk „neandervölgytől“..., legádázabb ellenségeim - már, ha van ilyen, biztos van - sem foghatják rám, a „képregények világának univerzuma“ magába szippantott volna, s általában Marvel, DC Comics történetek filmes adaptációi, egyedi kiadásban, dísz
dobozban, alphabetikus sorrendben sorjáznának nappalim legszebb vitrinének, gondosan, napi szinten pucolt üvegajtaja mögött.

Az a misztikus világ, mely Amerikában ezen kiadványok - papír alapú formátuma - körül kialakult, engem soha nem tudott, megérinteni, oly távoli maradt, mint vagyonokért, baseball kártyákat gyűjteni, mit úgysem fog értékelni az utókor - legfeljebb anyagilag, ha örökölnek - s velem szállnak a sírba, ha nem lehet őket feldobni az e.Bay.com virtuális piacára, jó pénzért.

Ellenben persze, mert oly szépek az önellentmondások, gyermek s kamaszkorom meghatározó élményét képezték a képregények, csak nagyon másképp, olyan „kelet-európai“ mód.Takarékbélyegen összegyűjtött pénzen - szerintem vannak itt olyanok, ki még emlékeznek a kis füzetekre, mibe ragasztgattuk spórolt pénzünk apróinak „bélyeglenyomatát“ - vásárolt Hahota, Rahan, Dr.Justice, Pif s Herkules s a Kockás füzetek agyonolvasott, rommá lapozgatott papírjainak zizegése, annyira kedves volt - ma is érzem a nyomdafesték illatát - a Füles képregényei, összegyűjtve- erről mondjuk beugrik a Rakéta regényújság is, de ne csámborogjunk szerte-szét - sokszor irodalmi értékek, kölkök számára is fogyasztható formában, itt ütköztem először Hugo toronyőrével, Jókai s Mikszáth alakjaival, az Egri Csillagok hőseivel - jó volt az olvasottakat, viszont látni, rajzon, szájukból előtörő szóbuborékok leegyszerűsített párbeszédei között - s aztán eltávolodott tőlem e világ, mígnem egyszer csak szembe jött Tim Burton extravagáns látásmódjának Batman-je, a modern kor minden képregény filmjének legminőségibb ősanyja.Számomra alapmozi, s felülmúlni azóta sem tudta senki, legkevésbé a Nolan fémjelezte túlhúzott komolykodás.
Tudom..., Superman, Christopher Reeve, kinek foglalkozása: Szuperhős - s egyebek..., de valami nagyon újat, Burton hozott, mert tehetsége predesztinálta erre.Egy tetszhalott iparágat élesztett újra az a mozi, defibrillátor tappancsait helyezte a műfajra, s lám, feléledt!

S azóta, bár ezen filmek zsánereiben önfeledt tájékozatlansággal kódorgok - szemem szűz maradt, ebből kifolyólag ártatlan naivitással fordulok e témájú mozik felé nem félek bevallani, nem értek mindenhez, mint itt sokan ...:) - minden évben berizikózok egy-két darabot, e világból.Legutóbb A galaxis őrzői két része került terítékre, s bevallom jól lakatott, s akkor e moziról..., tényleg csak néhány szó - ha már ily dagályosra sikeredett a bevezető, olyan "énféle", vagy mi :)!

A Thor egy szemkápráztató csillogású, pompás látványvilágú, szórakoztató, kellemes darab, néhány remek színész - egy nagyjából összeszedett történet, némi - kissé, főleg a földi képekben - daraboskára sikeredet humorsziporka, s Hemsworth - kit pörölyének minden villanása lealázott a vászonról - , de..., ki azért deltás, jó kiállású, női szemeket jó érzésekkel itató látványú, kedves tekintetű, szimpatikus srác, s szerencsére - tán képben saját képességi határaival - nem veszi túl komolyan önmagát.Én egyébként is bírom, ha egy film, vagy ezen film szereplői nem akarnak többnek látszani, mint amik!
A skandináv mitológia - legyen, hát mesevilág, de azért nézzünk szembe a ténnyel, ez a „mese“, saját korának, saját népének komoly vallás volt, s nem játék, legyünk hát óvatosak a lesajnálással - érintése, megidézése, sok tekintetben pontos, s pont annyira átírt, mit a mozivilág megkövetel, s imét legyünk szerények..., sokaknak, Asgard, Odin, Thor, Loki neve korábban annyit sem mondott, mint a sokad osztályú Bivalybasznád focicsapatának kezdő tizenegye. :)) A legtöbb átlagnéző a Mjölnirről is azt hihette, lemaradt előle az FC s norvég vagy izlandi focicsapat, ki valamely európai ligában alázza épp, magyar ellenfelét..., leginkább porig, a megszokás végett...:)
Ha valakiben, e film kapcsán ébred fel a vágy, hogy utánaolvasson, e csodás regéknek - például Edda - már nem készült el hiába e mozi!

Én jól szórakoztam e filmen, s jöhetnek a folytatások..., szép sorjában.

Egyébiránt, igaz ez apróság, bár érdekes..., a csütörtök - „Thors'day“ - napunk neve, legalább is több európai nyelvben, e szimpatikus, vörös hajkoronájú, a szegény emberek védelmezőjeként fellépő istennek köszönhető!


402. Pelikanbence (2017-11-17 11:41.39) aaaaa
Sosem értettem,hogy Thor miért ilyen népszerű a képregények között.Na,meg a filmeket sem értettem.Ettől függetlenül jók,mert pont az egyik kedvenc mítoszomat az északi mitológiát dolgozzák fel némi modernizálással és fekete humorral és Thor a legarcoskodóbb és legbeképzeltebb Marvel hős,akit valaha láttam.Lokit meg SOSEM ilyen nyálgépnek képzeltem el.Inkább olyannak,mint Sötétpenge Malust a Warhammer Fantasy-ból.Ja és meg kell említenem,hogy van egy pici Warhammer hangulata is a filmnek.:)Jó kis film és meglepő módon Natalie Portman is jó volt benne.:)
4/5


401. SuperHagyma (2017-04-02 07:18.26) aaaaa
Egyszer megnézhető tucatfilm.


400. Nyolcadik utas (2017-01-20 18:38.15) aaaaa
Gyengének gondoltam és nem is vártam semmit.
Mivel nem is kaptam semmit és a gyengénél egy ezrelékkel jobb lett, emiatt kapott hármast.
Mese habbal alsó tagozatosoknak.


399. Capt.JackSparrow (2017-01-14 15:21.02) aaaaa - (válasz Film csillag osztó 398. hozzászólására)
Nem fordítva kellene működni és azért Marvel fannak lenni, mert jó?


398. Film csillag osztó (2017-01-14 15:18.22)  
Azért tetszik nert Marvel fan vsgyok, és mert CHRIS HEMSWORTH ÉS TOM HIDDLESTON


397. Gnor (2015-07-09 21:30.12) aaaaa
Az eleje és a vége nagyon látványos de a közepén van pár visszafogottabb rész. A film amúgy elég egyszerű mind történetileg mind megvalósítva. Rengeteg lehetőség maradt ki. Az akciójelenetek a földön szintén elég rövidek és helyenként erőtlenek. Összességében mint Marvel mozi megállja a helyét, de éppen csak öt csillag.


396. Capt.JackSparrow (2015-03-21 20:20.58) aaaaa
a legunalmasabb szuperhős hasonlóan unalmas filmje


395. Egyszerűsrác80 (2015-01-29 16:15.21) aaaaa - (válasz Watcher 394. hozzászólására)
Thor meg csak egy pojáca...
Miért?


394. Watcher (2015-01-29 12:49.51) aaaaa
szerintem Loki karaktere visz mindent, a motivációi finomságai abszolút felülmúlják a hasonló kaliberű filmek antihőseiét; Thor meg hát csak egy pojáca az egészben, a végén is amikor megszerzi a bölcsesség alapjait sajnos bugyután jön ki; de nem baj, a jégóriások legalább kárpótolnak minket :)


393. June08 (2015-01-11 21:31.06) aaaaa
Minden Tom Hiddlestone-os jelenet felüdülést jelent ebben a filmben. Minden Natalie Portman-os meg bosszúságot. Kenneth Branagh meg hagyja az akció-sci-fi történetek mesélését másra. De ezt már előttem százan leírták.
Ha majd megy a tv-ben a Thor 2. megnézem, különben még a letöltéssel sem bajlódom (nem mintha szoktam volna filmeket letöltögetni).


392. Mortuus (2014-10-23 12:04.53) aaaaa
Jó,jó,már a képregényfilmek iránti lelkesedésem alábbhagyott kiskorom óta,és így is kellemesen csalódtam,azt hittem,nem fog nyújtani semmi extrát,ennek ellenére többször nézhetős,még akkor is ha nem Pókember,vagy X-Men film,én azokat várom Marvel filmek közül a leginkább.Nagyon hangulatos lett,az Asgaardi,Jégóriások bolygóján lévő fantasy résszel is,az ilyen jelenetek sok filmtől elvették a kedvem.Rég láttam,lehet meg kéne nézni újra,hisz halványulnak a képkockák a fejemben.:)


391. Johnny kapitány (2014-10-19 00:50.07) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 389. hozzászólására)
Ezt még az SS is állva tapsolta volna:)


390. Misafeco (2014-10-18 15:02.10) aaaaa - (válasz Laceeka82 388. hozzászólására)
Ha nem a te világod, akkor egyáltalán minek kezdted el?


389. Egyszerűsrác80 (2014-10-18 14:02.20) aaaaa
Vastaps!


388. Laceeka82 (2014-10-18 11:58.03) aaaaa
nem néztem végig, mert nem az én világom. 2 csillag azért, mert mégis különbözik a nagy átlagtól. Amúgy egy csillag lenne. A 3D-s változatát meg inkább írnám 2 és fél D-nek.......unalmas hülyeség


387. Captain Al (2014-09-02 11:24.30) aaaaa
nagyon jó film, ő az egyik kedvenc marvel hősöm.


386. Eddard Stark (2014-03-23 20:22.08) aaaaa
Én Thor-t valahogy sosem voltam képes MARVEL-hősnek tekinteni.Nézhető a film,a történet is jó.De ennek nem amolyan MARVEL-es története van,mint a Pókembernek,hogy Peter Parker-t megcsípi egy pók és pókképességei lesznek,vagy mint Daredevilnek,hogy sav megy a szemébe amitől megvakul valamint emberfeletti képességekre tesz szert... Ez inkább egy germán vagy norvég népmese.


385. Eddard Stark (2014-03-23 20:21.38) aaaaa
Ez is olyan volt, mint a Vasember: az összes akciójelenetet belesűrítették az utolsó pár percbe. Ennek ellenére nem volt rossz a film. Tom Hiddleston hatalmasat alakít itt is, akárcsak a Bosszúállókban.


384. Misafeco (2014-01-09 15:42.15) aaaaa
Jól szórakoztam rajta. Az eleje alapján 5* lenne. Szép látvány, eltalált zene és a poénok is a helyükön voltak. A vége már nem tetszett annyira, de tűrhető. A 2. részt is megnézem ezek után.



383. Zsofesz01 (2013-11-18 20:39.39) aaaaa
Sajnos nem moziba láttam, pedig szerettem volna megnézni. Na mindegy, online néztem meg, és lenyűgözött! Egyszerűen imádtam elejétől a végéig :)
Csak ajánlani tudom!


382. Brigi fcb (2013-11-13 15:56.54) aaaaa - (válasz Delpiero 381. hozzászólására)
xD Messi senkit nem érdekel... Vagyis engem tutira nem mint pasi... Színészethez köze nincs... :D Szal h jön ide Messi? :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2021-09-24 23:05411 hsz
KérdésekMarsbolha, 2018-08-25 09:0916 hsz
Legjobb jelenetMichuu, 2016-05-05 16:2018 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk