Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20
Amerikai mesterlövész
- Viasat3, 23:25
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
A méhész (2024) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Versek!
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Maga a pokol aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Az osztály (2007) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
82. Iszonytató Huttyogány (2023-03-06 15:39.45) aaaaa
Észtország? Meg kellett keresnem a földgömbön, hogy pontosan hol is van. Mostmár tudom... Ilyen erős filmet, ennyire realisztikusan és egyszerűen bemutatva nem is tudom mikor láttam utoljára. Elképesztő! A két főszereplő srác nagyon szimpatikus volt, főleg Kaspar, aki eleinte szintén csesztette Joosepet, de végül kiállt mellette a végsőkig. Nagyon lélekgyilkos egy film, de egyben szívbemarkoló is. A végkifejlet pedig pontosan olyan, mint amilyennek elképzeljük. Készült egy minisorozat is 2010-ben, ami a film utáni eseményeket mutatja be. Kiváncsi leszek rá!


81. Lifeisamovie (2022-09-04 08:50.16) aaaaa
Mindig van egy főfasz (vagy főpina:) akit ha ki tudnának iktatni, akkor megszűnne az egész probléma. A gerjesztő, az agresszív,(aki egyébként itt a filmben lehet hogy csőbuzi volt, s így próbált előle menekülni, hogy mást tett meg önmagának) akinek utálnia kell valakit, valahogy mindig akad egy társa is ehhez, megkeresik azt, aki hagyja hogy szekálják, majd jön az első nyilvános 'égetés', s a többi meg azt érti meg belőle, vagy beállsz közénk, vagy te is így jársz, mint ő...pedig nem kellene cinkosnak lenni, ha felismernék, hogy pont ők a bully erőforrása, ha otthagyják, akkor nincs ereje, sőt megfordítani is lehet, ha a bántalmazott csak egyszer kiáll nyilvánosan magáért,hogy hallja a többi, s talán rájönnek, hogy tényleg baromság az egész, esetleg a bully is válhat áldozattá, a saját gyűlölete áldozatává. (főleg ha otthonról hozza a viselkedését, egy hasonló barom elnyomó apától vagy testvértől) Lehet ő is kiutált, mert a többiek felismernék a hatalmukat vele szemben, s rájönnének, hogy igazából nincs szükségük a folyamatos félelemkeltésére, aljaskodására (esküszöm majdnem így működik a politika is). Csak sajnos sokszor ostobák még a kölykök ilyenkor, gyávák vagy erőszakosak, s az eredmény vagy öngyilkosság vagy egy ember életre való tönkretétele...vagy esetleg az amit a végén láthatunk, amivel nem bűn egyetérteni. Tényleg lehet valaki lelkileg akkora zéró, hogy már csak a golyó ütötte sebet érzi és láthatjuk hogy ugyan úgy fél mint bárki, semmivel sem különb a többinél, csak nagyon jól megtudja játszani az ellenkezőjét. Egyébként mintha valami törvényszerűség lenne abban, hogy minden osztályba kell egy ilyen nyomorult, aki többnek hiszi magát vagy biztosra menve elkerülve egy ilyen helyzetet szinte kialakítja az osztályban a széthúzást, hogy ő biztos ne kerülhessen majd szar helyzetbe, ezért közkedvelté, meghatározóvá, irányítóvá teszi magát, mint egyfajta pszichopata, aki tökéletesen ki tud ismerni és kontroll alatt tud tartani mindenkit avagy kedvére keverheti a szart, amíg valaki vagy valami meg nem fordítja ezt a folyamatot.



80. Törölt felhasználó (2020-08-02 11:23.02)   - (válasz Lifeisamovie 78. hozzászólására)
Ím az igazság öt mondatban.

Basztikuli, leckéket kéne vennem Tőled szófosás ellen.:)


79. Törölt felhasználó (2020-08-02 11:02.51)   - (válasz Chris Co 77. hozzászólására)
Hahó Chris, tán nem kéne ebbe így az Úr napján belegyalogolnom, mert majd lesújt rám haragja, de pont telibeszarom.:)
Megírtam Forthrightnessnek is, túltoltam a dolgot.

A vallás hol alap? Ott ahol hisznek?A kereszténység is "kinőtt" valahonnan, vagyis eredendően emberi talàlmány, tehát nem tökéletes. Kritizálható? Igen. (és be szép is lenne, ha az ember tartaná magát ahhoz a 10 parancsolathoz...)
Ám bármi kritizálható ezen a világon.

Parttalan vita fogja most kezdetét venni, ha újra belekötsz abba, amit írok.

De igen, igazad van.
Az ember mindig is gané volt (legalábbis jó néhány példánya), és ezek között is legrosszabbak azok, akik az erejüket mások megfélemlítésére/ kihasználására használják. (Lásd jelen film, ja, bocs nem, mert nem láttam, csak viccből és okoskodásból nekimentem)

Nem írtam olyat, hogy régen minden jobb volt.
De ha már: most nem az igazgató lógatja ki a diákot az ablakon, hanem fordítva.
Viszont a családon belüli erőszak, a mindenféle bántalmazás sem tűnt el egycsapásra.
Milyen érdekes, nem?

Most, hogy mindent szabad, az emberiség még mindig ugyanolyan hülye, mint volt.
Ma az a mottó, hogy érdemeld ki a tiszteletet, nem az, hogy alapból jár és majd kiderül, érdemes vagy-e rá? (Itt azért már vannak bajok)

Oszthatjuk, szorozhatjuk ezerrel, de a vége mindig ugyanaz lesz.
Ha valaki önmagától nem tud ember maradni, akkor azon egyetlen ideológia sem fog segíteni. Inkább csak még nagyobb zűrt okoz a fejében.

Nem tudom hol írtam olyat, hogy a szinglik kényszerítsék magukat családalapításba.
Annyit írtam, hogy a család a társadalom legkisebb egysége (ami nem igaz, mert az egyén), ami arról szólt, hogy így-vagy úgy, de ott kéne megkapni az alapokat.
(Tudom, F-nek volt egy megjegyzése arról, hogy a szerencsétlen srácnak is volt családja, és az apa biztatta a fiát, hogy üssön vissza. -Ez megint emberi kvalitás, hogy ki hogyan kezeli a konfliktusokat.)

Egyébként iszonyatosan sajnálom, hogy felhoztam a témát. A düh mindig rossz tanácsadó.



78. Lifeisamovie (2020-08-02 10:49.17) aaaaa - (válasz Chris Co 77. hozzászólására)
A régi játszó az jobb volt. :) A maiak a puhányok képzésére valók, jaj csak karcolás ne legyen a gyereken, mert semmi baja sem lesz tőle. Ha puhára esik a játszón, attól még elbaszhatja egy autó, ami nem lesz kipárnázva.
Amúgy az hogy valaki gyökér az osztálytársaival, az nem a politikától függ, vagy attól hogy mikor él. Általában otthonról indul el minden, meg a sötét kis agyából.


77. Chris Co (2020-08-02 10:05.43) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 73. hozzászólására)
Szia Rusty! A filmtől picit eltérve, de ahhoz kapcsolódóan, mint téma, vajon "régen minden sokkal jobb volt", amikor még nem volt ez a fene nagy liberalizmus?! A mozi témája aktuális nem csak ma, mert tegnap, meg azelőtt is volt olyan, hogy... Nyilván nem kerítettek neki akkora feneket, meg ciki is lett volna a rendszernek, ha ilyesmikről hallunk nap mint nap. Volt műsor, természetesen, ami megemlített, érintett sok-sok témát. Ma meg ez a fránya liberalizmus, hogy olyan például, mint családokon belüli erőszakolás, és miegymás, mit képzelnek ezek a liberálisok. Anno sokkal, de sokkal faszábbak voltak a dolgok. Pofán verik az asszonyt, majd égesse magát. Biztosan téma lett volna az előző rendszerekben, hogy azért ejnye, már. Akkoriban sem volt az ember más, meg ma sem. Iskolákban régebben is volt terror. Sőt! Fenyítés meg olyan, vagy az igazgató lógatta ki a kölyköt az ablakon, vagy az igazgatót. Gyerekek meg ugyanúgy sérültek, és családtagok, mint manapság. A másik vonulathoz meg annyit, melegek mindig voltak, vannak, és lesznek. Szinglik is. És, az utóbbihoz annyit, hogy vajon ez a mostani, a szép új világbeli rend árt az emberiségnek azzal, akik amúgy is szinglik lennének (vagy csak úgy alakulnak a dolgaik, mert ilyen is van, ugye) jobb lenne, ha belekényszerítenék maguk a vallásba, miszerint a család, ami kódolva van. Majd megérkeznek a bajok, mint a nem boldog család, a deviancia. A család az alap. Látjuk, meg korábban is láthattuk. Akkor viszont mi alapján kritizálod a vallást, a kereszténységet? Az is alap. Nem? :)


76. Misafeco (2020-07-28 22:56.56) aaaaa - (válasz Entersp 75. hozzászólására)
Miért a 2*?


75. Entersp (2020-07-28 16:28.08) aaaaa
Hűha, egy picit beszállok.
2008-ban voltam Észtországban, és ugyan nem éreztem az utcán túltolt liberalizmust, azért akkor már voltak jelek, hogy a volt keleti blokk államai kevésbé fogékonyak a szép új világra.
Persze, ha később mégis megjön a kedvünk, az nem baj, csak akkor a liberál az maradjon liberál, és ne akarja erőltetni az elfajzott találmányait.
Véleményem szerint ez a véleményem.


74. Törölt felhasználó (2020-07-28 16:25.43)   - (válasz Forthrightness 72. hozzászólására)
Ügyes.:):)
Remélem nem tettem.


73. Törölt felhasználó (2020-07-28 16:24.52)   - (válasz Forthrightness 70. hozzászólására)
Tudod mit? Igazad van, túltoltam az idegbajt.
Én kérek elnézést.
Teszem ezt enyhe röhögőgörcs közepette, mert most bizonygatnom kéne, hogy igenis láttam a filmet. (Erről meg azt gondolsz, amit akarsz)
Te egy józan ember vagy, akit hűen tükröz a nickneve.
Velem meg elszaladt a világutálatom és összefüggést alkottam ott, ahol az csak nyomokban volt.
A lényegen viszont egyik ideológia sem változtat.
Meg azon sem, hogy nem kell mindenben egyetértenünk.



72. Forthrightness (2020-07-28 16:11.26) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 69. hozzászólására)
Ja és még valami..

Én is örülnék neki, ha nem értenéd szándékosan félre mindazt, amit leírtam.


71. Forthrightness (2020-07-28 16:10.04) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 68. hozzászólására)
És ismét erősödik a gyanúm, hogy nem láttad.
Az egyik fiú, akire a többiek rászálltak családban élt, apuval, anyuval.
Csakhogy apu állandóan azt szajkózta, hogy a gyerek ne hagyja magát, vágjon vissza, álljon bosszút.
Vajon ez a család mennyit segített a tragédia elkerülésében? Elárulom...semmit.


70. Forthrightness (2020-07-28 15:57.19) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 67. hozzászólására)
Szerintem Te nem láttad a filmet. 2007-ben készült észt alkotás, rohadt messze voltak akkor a "túltolt liberalizmustól".
A sértett srácok a megaláztatásokról mélyen hallgattak, szégyellték és rettegtek egyben a csorda szellemtől, a bosszútól. Ha a tanárok számonkérésénél csak a csorda szólal meg, az iskola sem tud lépéseket tenni. Talán ez is egyik üzenete volt a filmnek.
Ez a film pont nem arról szól amiről beszélsz.


69. Törölt felhasználó (2020-07-28 13:46.15)   - (válasz Törölt felhasználó 68. hozzászólására)
Most átmegyek Chrisbe, és akkor tényleg egy legeslegutolsó bejegyzés:
bárhogy osztjuk szorozzuk, a lényeg ott van, hogy az ember maradjon ember.

És örülnék neki, ha nem értenéd szándékosan félre mindazt, amit leírtam.



68. Törölt felhasználó (2020-07-28 13:28.14)   - (válasz Forthrightness 66. hozzászólására)
És még valami: a társadalom legkisebb egysége a család. (Ez így volt valamikor régen, amikor még normális volt valamennyire a világ)
Mi van ma helyette?
Szinglihegyek, meleg párok és 387 ezer féle gender.
Ha ezt veszed alapul, ebbe a papok is simán beleférnek, elvégre ebben a szabad világban mindenkinek mindenhez joga van.
( vagy meg akarod kérdőjelezni szegények szexuális irányultságát?, ejnye-bejnye)
(Ez szarkazmus volt a javából, mielőtt ezt is félreérted)
Mi a lófütty ez, ha nem vadliberalizmus?





67. Törölt felhasználó (2020-07-28 13:17.31)   - (válasz Forthrightness 66. hozzászólására)
Bocsáss meg, de ebben nincs igazad.
Az, ha egy iskolában így elszabadulhat a pokol, ugyan kinek a hibája, ha nem a regnáló hatalomé?
Ki veszi ki a tanárok kezéből a fegyelmezésnek még csak a legkisebb lehetőségét is? Vagy ki tesz szabaddá az utat a szabadosság felé?
Te, mint átlagpolgár?
Vagy a pedofil papok istene?

A papok mocskos faszságainak nincs köze a liberalizmushoz.
Az ő nyavajájuk a cölibátussal kezdődik, ami rejtett gennyládáknak valószínűleg tökéletesen megfelel, hiszen az ájtatosság mögé jól el tudják bújtatni perverz hajlamaikat.

Egy megveszekedett szóval nem húztam egyenlőségjelet az ájtatos sáskák és a túltolt liberóban utazó köcsögök közé.
És Neked sem kéne ezt tenned.



66. Forthrightness (2020-07-28 11:37.47) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 65. hozzászólására)
Miért magyarázunk meg minden szörnyűséget a liberalizmussal?? Hogy jön ez ide?
Az eltorzult társadalom tagjai a pedofil papok is, vagy a mélyen vallásos, igazi kereszténydemokrata konzul is,nyugtassuk már meg őket, hogy csak a liberalizmus miatt teszik, amit tesznek.


65. Törölt felhasználó (2020-07-28 09:56.47)   - (válasz Cinci682 63. hozzászólására)
Régi komment, de csak most olvastam. A haragot megértem, de kin segített a bosszú?
A kiszabott nagy liberalizmus az alapvető emberi értékek kipusztításához és ezzel egy eltorzult társadalom kialakulásához vezet.

Elnyomó rendszerekben nincs szabadsàg. Az ember nyűglődik, panaszkodik. Liberó vilàgban csak szabadság van. És az ember mėgis nyűglődik, panaszkodik.
Az igazság meg odaát van. (meg ott, hogy az ember legyen ember, ne egy rendszer àltal vezérelt szardarab)

És igen, a film megtekintésre érdemes.


64. Typeo (2020-07-28 07:18.06) aaaaa
Jó film, de brutálisan lélekgyilkos, nagyon nyomasztó, megrázó és még meg is történt esemény. Ehhez a filmhez képest a Könyörtelenek (2003) nem is annyira..............


63. Cinci682 (2019-07-11 13:38.29)  
Nem találok szavakat...Miért???Miert kell bántani,megalázni a másikat?A vizparti jelenet sokkoló volt...és a vége,sajnos,de drukkoltam,hogy álljanak bosdzut a sok szemétládán!


62. Bede István (2017-01-25 12:05.23)  
Qrva Jó Film! ( :) )


61. Chris92 (2016-06-08 17:16.35) aaaaa
Pörölycsapás erejű, brutálisan felkavaró, naturalista dráma, ami másfél óra alatt többet képes elmondani az iskolai lövöldözések okairól, a lehetséges elkövető motivációjáról és az iskolai kiközösítés pokláról, mint egy kétszáz oldalas szociológiai tanulmány vagy bármiféle politikai okoskodás. Mivel jómagam is a kirekesztettek közé tartoztam iskolás koromban, számomra különösen fájdalmas emlékeket hozott elő az első megtekintés, hosszú éveknek kellett eltelnie mire összegyűjtöttem a lelki erőt az újranézéshez. De csak ajánlani tudom mindenkinek nagyon kemény és nagyon elgondolkodtató film.


60. Koko97 (2016-02-12 20:06.45) aaaaa
Szomorú, hogy ez a film semmi díjat nem kapott igazán megérdemelné...


59. Koko97 (2016-02-01 19:27.58) aaaaa
Remek film! Az alapötlet nagyon találó, és a kivitelezés is jóra sikeredett. Nagyon tetszett a téma, hogy ezúttal ezt a generációt kritizálják. Ilyet sokkal többet kéne mutatni, hogy elförmedjenek az ilyen "nagymenők", magukra ismerjenek, és, hogy a film befolyásolja, hatással legyen rájuk! Sajnos én is éltem át kirekesztettséget és kegyetlen megaláztatást, így érthető, hogy magával ragadott a film.


58. Valaki048 (2014-08-27 10:18.56)  
Látom, egyesek túlzásnak érzik a filmet... tapasztalatból: nem az! Szerencsére a vízparti jelenet, és az utána következő dolgok nem történtek meg, de én jártam egy hasonló osztályba. A helyzet az, hogy a tanárok, és a szülők tényleg csak rontanak a helyzeten, mivel a nap 24 órájában nem tudják megvédeni a gyereket, akin egyre durvább bosszút állnak, akárhányszor szól egy felnőttnek. A probléma forrása pedig általában a főkolompos(ok) családjában keresendő. Nem kapnak megfelelő nevelést, esetleg még rossz példát is mutatnak a szülők. A befejezésről: ha a vízparti jelenet a valóságban megtörténik valakivel, és kicsit érzékenyebb az átlagosnál (nem kell ehhez elmebetegnek lenni, még a mentális sérültséget is túlzásnak tartom), könnyen érezheti úgy, hogy az ő életét már el is vették, és ha könnyen fegyverhez jut, szerintem akadnának bőven, akik megtennék. Én személy szerint valószínűleg nem, engem az éltetne, hogy egy életre megbosszuljam a dolgot, hogy még nagyobb sérülést okozzak annak, aki ezt tette velem (ebben a konkrét esetben ez már nem lenne egyszerű), az valahogy (akármilyen szomorú is) nagyjából beforrasztaná a sebet. Általános iskolában én voltam a "Joosep", tűrtem végig, így, hogy már egy ideje túl vagyok rajta, arra gondolok, hogy az élet úgyis megbosszulja helyettem: amíg én egyetemre fogok járni, addig ezek büszkék lesznek a 2-es érettségijükre, és minimálbérért fognak dolgozni... majd akkor visszagondolva az iskolás évekre, biztos nem fognak csicskának gondolni

ui.: a túlérzékenységet nem tartom mentális sérültségnek... attól még, hogy valaki sokkal jobban megéli a különböző érzelmeket, még lehet teljesen normális


57. FSólyom (2014-02-15 16:57.22)  
Sajnos van aktualitása a filmnek! Senki nem tesz ilyet ok nélkül!A legbékésebb embert is ki lehet hozni a sodrából, főleg ha az illető mentálisan sérült, gyengébb idegzetű. Ölni senkinek nincs joga, de csodálkozni nem tudok a történteken.Nekem is ökölbe szorult a kezem. Megrázott, felkavart és megríkatott. Teljesen a hatàsa alatt vagyok! A televízióban kellene lejátszani, valószínüleg sok mindent és mindenkit másként látnának az emberek!


56. TMB (2014-01-10 14:05.43)   - (válasz AnDRyS1988AK 13. hozzászólására)
"A bátorság a 2 sráctól az lett volna, ha el merték volna mondani a tanároknak, szülőknek, rokonoknak, hogy mi történik, de nem merték, féltek, hogy mit szólnak, hogy néznek majd rájuk, és inkább tűrték a napi alázást. Szinte az egyik legkönnyebb dolgot választották, bemegyünk és le lövünk egy pár embert, majd öngyilkosok leszünk. Ha válalták volna, hogy igen is, ők a gyengébbek, és csak a tanárok, szülők segítségével tudnak érvényesülni, akkor nem halt volna meg egy ártatlan ember, és az osztály többi része is kapott volna egy második esélyt."

Sajnálom, de szerintem hülyeséget írtál. a kínzók kaptak volna egy kis ejnye-bejnyét, aztán jött volna a Pokol négyzetre emelve.


55. TMB (2014-01-10 12:20.48)  
Sajnos most különösen aktuálissá vált a téma. :(
Lásd a srác esetét, aki leesett vagy a fiatal lányét, akit még az apja is leugatott és azután lett öngyilkos.



54. Gyorkos (2013-12-08 23:43.24) aaaaa
Közepes film, kiváló alapanyag. Sajnos ilyen végletesen elfajulhatnak a dolgok a véletlenek szerencsétlen összejátszása folytán. Állítom, hogy nap mint nap világszerte ezerszám osztálytermekben, laktanyák körleteiben, börtönök zárkáiban történnek hasonló mobbingok. Gyakoribb az emberek közötti elnyomás és terror, mint gondolnánk. Véleményem szerint az ember rosszabb, mint az egyszerű állat. Úgy gondolom, tudatváltásra van szükség, az emberiség menthetetlen. (A messze vezető gondolataimat itt most lezárom)


53. Gergely atya (2013-11-04 04:25.57) aaaaa
Ez olyan film, mint a 9 áldozat. De attól még nagyon jó.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2023-03-06 15:3982 hsz
KérdésekPindurlányka, 2013-08-22 12:105 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk