Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40
Kertelés nélkül
- AMC, 03:40
Barbie - A film
- HBO2, 04:05
Ő a szerelem
- HBO, 04:33

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Alessandro Preziosi - I vicere

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Gladiátor63 (2015-06-27 23:30.00) aaaaa - (válasz Andilinka 10. hozzászólására)
Kedves Andilinka, még ritkábban járok mostanában erre, de biztosan észre vetted. godsave@freemail.hu -ra írj, majd valami megoldást tudunk találni, mivel feltölteni én nem szoktam. Üdvözlettel, gladiator


10. Andilinka (2015-05-04 11:19.20) aaaaa
Kedves Gladiátor63!
Nagyon köszönöm a jelentkezésed!
Sajnos nem tudom a közvetlen elérhetőséged, ezért csak ezen a fórumon tudok Neked írni.
Jó lenne, ha megadnád azt az e-mail címedet, amit gyakran használsz, így gyorsabb lenne a kapcsolat.
Közvetlen címem: zimmerandi@t-online.hu.
Erre tudod elküldeni Ale filmjét.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Andi (linka)



9. Gladiátor63 (2015-05-02 22:05.48) aaaaa - (válasz Andilinka 8. hozzászólására)
Ciao Andilinka! Szívesen segítek Ale filmjeiben. Sajnos ritkán járok erre és nagyon ritkán nézem a freemailemet, ezért ha írtál, elnézést ha nem ment válasz. Keress meg és megteszem, amit lehet. A Vicere/Az alkirályok szintén pazar tőle, jó választás. Ale per sempre!


8. Andilinka (2015-02-20 09:28.46) aaaaa - (válasz Gladiátor63 7. hozzászólására)
Kedves Gladiátor63. Látom, hogy nagyon régi ez a bejegyzésed. Egy másik fórumon láttam a 2014. júniusi leveledet, de arra nem tudtam írni. Én csak most csatlakozom az Alessandro Preziosi szimpatizánsok köréhez. Nemrég láttam a Szerelem és vérbosszúban. Ott tetszett meg és azóta keresem filmjeit, sorozatait. Látom, hogy Te nagyon felkészült vagy belőle. A Vicerét nem tudtam magyar nyelven letölteni. Olaszul meg nem szeretném megnézni. Ha tudnál ebben segíteni, nagyon megköszönném! Üdvözlettel: Andilinka


7. Gladiátor63 (2009-05-15 23:00.51) aaaaa
Nagyon örülök, hogy Ti is láttátok Preziosi másik filmjét, a Vicerét. Mivel nekem 2 éve a kedvenc színészem, enyhén szólva is elfogult vagyok de jó érzéssel tölt el, hogy benneteket is megragadott ez a nehéz film.
A Vicere-ben Consalvo azaz Preziosi egy gazdag de rideg családban nő fel, ahol a pénz és a férfiak diktálnak és egyedül az édesanyja és a huga az, akitől szeretetet kap, az anyja tragikus, korai halála után tökéletesen eltörik benne valami és pillanatok alatt kiég belőle minden, ami jó és nemes volt. Szerintem hiába is harcol önmagával, az a rettegett és szadista gyerekkor rányomja bélyegét az egész életére és tulajdonképpen halvány másolata lesz a gyűlölt apának, amitől egyáltalán nem boldog de el kell fogadnia. Legalábbis az én olvasatomban így jött át a történet, a film minden szempontból bravúros volt szerintem, rendezés, kosztümök, színészi játék és zenei szempontból is.

Filmjei nagy része letölthető a neten vagy megrendelhető külföldről az olasz oldalakon.


6. Dacos70 (2009-02-03 19:57.49) aaaaa
Az I vicere is nagyszerű rendezői munka. Roberto Faenza számomra eddig ismeretlen volt, de a név hallatán ezek után biztos felkapom a fejem...
Alessandro itt sem egy kifogástalan jellemű fiatal úriembert alakít, ahogy az Elisa-ban sem (!), hanem egy ősi család esendő, ám korántsem velejéig rossz sarját. Például megerőszakol egy ártatlan, hozzá ragaszkodó fiatal lányt, később őszintén megbánja (itt is kiemelem nagyszerű mimikáját), de különösebben nem kell lakolnia érte.
Nem igazán értettem, mi nem sikerült neki az életben:a film elején és végén korához képest igen roskatag, rezignált figuraként jelenik meg és monologizál.


5. Dacos70 (2009-02-03 19:20.53) aaaaa
Az Elisa valóban nagyszerű sorozat, melyet többször is végignéztem, anélkül, hogy unalmassá vált volna. A folytatását már nem követtem végig, úgy gondolom, a rendezőváltás nem tett jót neki. Nagyon meredek leszek, de azt állítom, hogy egy idő után már giccsessé is vált. Elburjánzott a történet, az volt az érzésem, hogy még készítői sem tudták, végül merre alakul a sztori. Olcsó kalandfilm vált belőle. (Ez minden filmmel így van, melynek elkészítik a folytatását.) Nem tartom kizártnak, hogy minden egyéb ok mellett Alessandro a "minőség" miatt is kiszállt belőle.
Csak az említett két filmet láttam egészben. Egyéb filmjeiből csak részleteket láttam a neten, és valójában nem is tudom pontosan, miről szólnak.


4. Janeausten (2009-01-08 23:15.10) aaaaa
Sokoldalú, de úgy tudom már elvállalta a szerepet, mire jött a második széria, bár utóbbit is elhinném róla, mert valóban nem jelentett volna nagy kihívást újból eljátszani ugyanazt a karaktert, hiába volt zseniális benne. Valóban nagyon eltérő karaktereket formál meg. Láttál mást is vele? Van egy másik sorozat, az Il Capitano, abban is nagyon jó volt, és játszott - bár csak mellékszerepet - a Vanília és csokoládéban. Szeret színházban játszani, és sokat is teszi.
Visszatérve a filmre, remek munka, az biztos, a díszletek, jelmezek, és a többi színészi alakítás, és a rendezés is, nagyon jól összehozták, remélem leadják nálunk is hamarosan, vagy legalább dvd-n kiadhatnák. Elég sok díjat is nyert.
Kiemelném, milyen finoman ábrázolták az érzelmeket a szereplőkön, a színészek és a rendező itt különösen jól összedolgoztak, annyira kézzelfogható volt minden. De valahogy az egész film alatt ez volt az érzésem, mintha a nappaliban játszódna az egész, sikerült közel hozni a történetet. Remélem sikerült érthetően leírni, mire gondolok:).


3. Dacos70 (2008-12-31 21:16.31) aaaaa
Igen, Alessandró sokarcú szinész, aki számára minden szerep kihivás. Más-más jellemeket formál minden filmjében. Az Elisa sorozatból is azért szállt ki, mert nem akarta a hősszerelmes imidzsét magára ölteni, igy teljesen más műfajra váltott, és egy zenés szinpadi játék főhősét, Kolumbuszt testesitette meg. A neten láttam belőle néhány részletet, és bár énekhangjával nem győzött meg, azért jól állt neki a szerep. Nem minden szinész tud helyt állni szinpadon és filmvásznon egyaránt.



2. Janeausten (2008-12-29 00:50.56) aaaaa - (válasz Dacos70 1. hozzászólására)
Még a tavasszal, én is olaszul, az én olaszom sajnos a nullával egyenlő, most kezdek majd tanulni, de Preziosi szenzációs volt benne, mint mindenben, amihez köze van, a generációja legnagyobb színsze.


1. Dacos70 (2008-12-20 22:27.34) aaaaa
Olasz nyelven láttam a filmet a minap. Szenzációs a hangulata, a XIX. század közepén játszódik cselekménye, az olasz forradalom idején és persze azt megelőzően. Sajnos, nem tökéletes az olasztudásom, igy nem sikerült mindent megértenem, de Alessandro alakitása meggyőző volt. Látta még valaki? Beszélhetnénk róla.



Kapcsolódó fórumok

I vicereGladiátor63, 2015-06-27 23:3011 hsz
VéleményekMackoka, 2014-03-04 16:2311 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk