Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45
Az élet ízei
- Film Café, 07:10
A bűnös
- Paramount Network, 07:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tíz kicsi néger aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Lost in Austen - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

20. My name is.. (2015-06-03 19:52.23) aaaaa
Olcsó,humortalan,céltalan az egész..a rendező marha vicces kedvében lehetett,pedig bitang szar!
A főszereplő csajt meg legszívesebben fellógatnám Brighton főterére,had hulljon a férgese..


19. Eperutca (2014-12-02 12:21.38)  
Nagyon jónak találtam az alapötletet, szerintem nincs is olyan BB rajongó, aki ne ábrándozott volna róla, ő mit kezdene, ha belecsöppenne a történetbe? Hol Lizzy helyére képzelve magát, hol valamiféle segítő kezet nyújtó barátnőként újragondolva a történetet? És akkor tessék, de jó, valaki csinált ebből egy filmet!... Gondoltam én, aztán elindult a sztori, és attól kezdve, hogy Amanda átment a Bennet házba, lehervadt a mosoly az arcomról. Alapvetően baromság, hogy valaki, aki állandóan a Büszkeség és balítéletet olvassa, nem tudja, hogyan beszéltek ebben a korban, hogyan viselkedtek, mit hordtak. Az ebből fakadó poénok a filmben olyan szinten vannak, mint a "visszacsöppenés a múltba" témájú, 'zs' kategóriás amerikai filmekben. Amanda magyarázatai a családi hátteréről, felbukkanásáról, Elizabeth eltűnéséről annyira gyermetegek, mintha egy óvodás találta volna ki. És hát ott van Amanda egyénisége - azon kívül, hogy tinikora óta Darcyról álmodozik, és állandóan bumfordin viselkedik, milyen is ő? Gondolatai nem igen vannak az eredeti történet elcsesződése miatti sopánkodáson túl, és némi Bridget Jones-os idétlenség jellemzi a megmozdulásait. És Mr. Darcy... Miért is kell beleszeretni? A kedvéért egy másik korban maradni? Hát ez nem derül ki, mert a filmbeli főhős szerepe kizárólag abból áll, hogy meg kell próbálnia Colin Firth utánérzéssé változni. Egy ilyen figura kedvéért elhagyni minden jelenbéli barátot, barátnőt, rokont és lehetőséget - hát, nem hihető, még ha csak fantáziálgatunk, akkor sem. Nem is elemezgetem tovább, mert alapvetően az a bajom, hogy ha már vettéka fáradtságot, pénzt, szép helyszíneket, jó színészeket (pl. Hugh Bonneville a Downton Abbey-ből vagy Alex Kingston a Vészhelyzetből), akkor ennél sokkal de sokkal intelligensebb, humorosabb, átgondoltabb filmet kreálhattak volna. :-(



18. Agi... (2013-02-03 22:53.59)  
De MIÉRT lógott végig a nő haja?! Ezen az egy problémán az egész sorozat alatt nem tudtam átlépni. Plusz, amit már említettetek előttem, hogy mindig a lehető legbénább és legamatőrebb hibákat véti. Na de a haja...!


17. Fay (2012-03-21 17:18.02) aaaaa
Szerintem nagyon szórakoztató volt! Megállás nélkül pörögtek az események és minden a feje tetejére állt! A tavas jelenetnél már sikítva nevettem! Az egyetlen ok amiért csak négy csillagot adok,az hogy Amanda nem Wickhammel jött össze. Annyira jók lettek volna együtt. Én a helyében visszacibáltam volna magammal a 21. századba. Egy ilyen szeretnivaló csirkefogó simán megállná a helyét napjainkban.


16. Bibi999 (2012-03-03 00:13.14) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 14. hozzászólására)
Én tudtam volna mit kezdeni Amandával... Imádom Jane Austen, különösen a Büszkeség és Balítéletet. A BBC-s film csodálatos volt... Olyan hülyeség, hogy Lizzy meg Darcy nem jönnek össze a végén! Én valahol a szívem mélyén reménykedtem, hogy Amanda végül Wickhammel jön össze, ők sokkal jobban passzoltak volna egymáshoz.


15. Zsozsizseni (2011-09-23 23:44.46) aaaaa - (válasz Zsani22 10. hozzászólására)
Elég érdekes, hogy nem ismered az eredetit.


14. Zsozsizseni (2011-09-23 23:31.58) aaaaa
Először is: imádom a könyvet. Imádom Austent.
Kíváncsi voltam erre a filmre, tényleg nagyon boldog voltam, mikor megtaláltam a neten. Sokat ígért az alapötlet, az a rengeteg lehetőség.
És itt véget is ért... minden.
Kezdjük a szereplőkkel, Austen szereplőivel. Mr. Bennet a kezdetektől megfelelt, olyan volt, amilyennek lennie kellett. Mrs. Bennett sem volt olyan rossz, a színésznővel voltak inkább gondjaim, ő nekem nem volt megfelelő a szerepre, viszont az utolsó részben, amiben kikelt Lady Bourgh ellen, megemeltem a kalapom előtte. Jane szép volt, a sorsa alakulásáról később; Lydia is tetszett, Kitty viszont olyan csúnyácska volt, mint Mary, Mary viszont olyan hebrencs és pletykás, mint Lydia. Mary a könyvben egy földhözragadt karakter, gyakorlatias, tudáléskodó. Ezzel szemben a filmben pletykál, futkorászik, meg vihog.
Charlotte Lucas... szegény, a készítők elpasszolták Afrikába, és vissza se hozták; de végülis nem lett Collins felesége, ez is valami.
Miss Bingley elfogadható volt, bár az a leszbikus megnyilvánulása olyan felesleges volt, hogy nagyon. Miss Darcy-nál tátva maradt a szám, ő az én szememben mindig is jókislány volt, változása csak Wickham miatt tetszett.
Bingley elöször nem igazán működött, aztán a történet haladtával magára talált hál' istennek. Darcy... nos, azt be kell ismernem, hogy darcys volt, a színész is jól végezte többnyire a dolgát, és hihetetlenül tud szúrós szemmel nézni. Bizonyára sokat gyakorolta.
Mr. Collins undorító volt, és taszító ahogy a nagy könyvben - itt természetesen a Büszkeség és balítéletben - meg van írva. Meg hát lelőtt egy pávát! A bátyjai... phhf. Bizonyára jókis poénnak szánták, nevettem is rajtuk, most inkább már sírok. Szerencse hogy gyorsan eltűntek a színről.
Wickham; Wickham volt a legjobb, minden tekintetben, nagy meglepetésemre imádtam, szurkoltam neki, az a pár dolog meg amit hozzácsaptak a szerepéhez - persze nagyon mellékesnek szánhatták - nekem nagyon-nagyon tetszett.
Elizabeth... az utolsó részig fel voltam háborodva, hogy ennyit bírtak kihozni belőle, meg nem jelenése a különböző katasztrófáknál nagyon nem volt elizabethes. Az viszont tetszett, amit a 21. században mutatott.
Ennyit az eredeti szereplőkről.
Amanda, ez a fufrus liba hatalmas csalódás volt. Egy nő, aki imádja a B&B-t egyszerűen nem viselkedhet így, ilyen ostobán. Az elejétől a végéig utáltam, jópárszor nagy kedvem lett volna testi erőszakot alkalmazni, meg ordibálni vele. Hibát, hibára halmoz, állandóan arról hadarászik hogy ennek, így, meg úgy kell lennie, ezt nem szabad stb, stb és elvárja hogy a szereplők úgy is cselekedjenek, pedig lényének összes kis sejtje az útban áll. Fárasztó. Az amikor lesmárolja Bingleyt iszonyat, Wickhammel meg első dolga közölni, hogy "pofa be! ismerlek", amit meg Darcyval művelt ott a szökőkútnál is... gáz. Egyetlen megnyilvánulása tetszett, mikor tökön rúgta Mr. Collinst. És amennyire nem ismerte ki magát abban a világban...! Én sem vagyok egy tudós, de azért tudom, mi az a zsoltár, főleg ha egy templom előtt kérdezik. Meg hogy jó lenne minél előbb korabeli ruhát keresni, nem pedig extra szűk farmerban flangálni, meg összehazudni fűt-fát. Utálom a csajt.
A történet alakulása: Elizabeth eltűnése váratlan volt, bár belátom, hogy szükséges valamiféle bonyodalom, ami aztán további bonyodalmakat szül, bár Amanda ezt a szerepet királyul alakította. Mindegy... mikor nem jelent meg Jane esküvőjén, az nagyon életszerűtlen volt nekem, a 21. században viszont nagyon jó volt, tényleg valahogy így képzelném el a mai korban. Az hogy Amanda szinte mindenkinek megtetszik Mr. Benneten kívül, nem volt meglepő, de az hogy Jane tényleg hozzámegy Mr. Collinshoz, az nagyon is. Ott tényleg úgy éreztem, hogy most mindennek vége. Bingley viszont ezután talált magára, és végülis megoldódott a dolog, mégiscsak összehozott Jane-el egy happy endet. Bár nehezen tudom elképzelni Collinsról, hogy tisztulásképp önmegtartóztatást gyakorolván nem hálta el a házasságot, bár isten lássa lelkem: azt már nem bírtam volna ki.
Darcy és Amanda: számítanom kellett volna rá, hogy ők ketten, de szerintem Amanda nem érdemelte meg őt. És mikor megkérte Darcyt, hogy Colin Firth módjára mártózzon meg, aztán vizes inggel közeledjen felé.... nevettem, mert kínomban már nem tehettem mást. A végkifejletük várható volt, nem volt meglepetés, és bár most hirtelen nem tudok jobbat Amanda 21. században maradásán kívül, attól még tartom magam ahhoz, hogy ez nem volt helyénvaló, és amanda nem érdemelte meg.
Wickham... bevallom én szeretem őt, mindig sajnáltam, hogy utálni lenne helyes, de itt még inkább belopta magát a szívembe, főleg Miss Darcy Amandának tett vallomása után. Őérte érdemes volt megnézni ezt az alkotást.
Végezetül: az alaptötlet tényleg nagyon jó, nők milliói álmodoznak Austen világáról. Kár hogy a megvalósítás ilyen gyatra és szenvedős lett. Austen világa jól meg lett ugyan teremtve, de a 21. századi például borzasztóan klisés, Amanda pasijának a lánykérése nagyon béna lett, ettől függetlenül annak örülök, hogy ő legalább megszabadult Miss Price átkától.
Nem bántam meg, hogy megnéztem, legalább szélesítettem látóköröm, elgondolkodásra késztetett azzal kapcsolatban, hogy különböző szituációk mit hozhatnak ki a szereplőkből, de attól még ritka rossz marad. Egy dolog tetszett igazán Mr. Wickhamen kívül. Hogy csak négy részes.


13. Zsozsizseni (2011-09-22 19:28.17) aaaaa - (válasz Zsozsizseni 12. hozzászólására)
Megnéztem a második részt, még mindig nem vagyok tőle elájulva. A történet csak bonyolódik, mert az a hülye Amanda rohadtul nem képes fékezni magát! Miért kellett Jane után mennie, és miért dumál össze vissza a szereplőknek olyan dolgokról, amikről nem szabad tudniuk?! Idegesít az a nő, legszívesebben megfojtanám! Ha én lennék a helyében, és találkoznék Wickhammel, nem az lenne az első dolgom, hogy közöjem vele: "Pofa be! Ismerlek." meg Darcynak, hogy: "14 éve rólad álmodozom!"
Szörnyű.
Egyetlen dolog tetszett igazán, hogy Amanda tökön rúgta Mr. Collinst.


12. Zsozsizseni (2011-09-20 22:55.45) aaaaa
Egyelőre az első részt néztem meg, úgyhogy még nem csillagozok, de ritka rossznak érzem.
Amanda hogy követhetett el olyan bazi nagy hibákat, amiket elkövetett??? HOGY????


11. Anduss (2011-08-12 13:51.47) aaaaa
Sajnos az enyém lesz az első negatív kritika. Nekem nagyon nem jött be ez a film. Imádom Austen világát és karaktereit. Bármilyen kifordított, átvariált feldolgozást örömmel habzsolok, és ez az egyetlen kivétel.
A főszereplő, Amanda Price szavaival élve "Micsoda átkozott katyvasz."
A szereplők szerintem igencsak jelentéktelenek, nem sok érzelem jött át nekem. Az egyetlen jó rész a vizes jelenet, azon nagyot nevettem.
Mindenesetre, akinek van egy unalmas, szabad délutánja, nézze meg és nevessen (vagy szörnyülködjön).


10. Zsani22 (2011-06-07 19:49.19) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film, egy héten belül 3szor néztem meg az egészet, bár szégyenszemre az eredetit még nem láttam, viszont így is nagyon jó volt. Ez az egyik új kedvenc filmem. :)


9. Briciii (2011-01-22 15:08.00)  
Ez a film le van szinkronizálva? Vagy feliratozva néztétek?


8. Miss bambi (2010-10-09 15:50.29)  
Ez megjelent dvd-n is?Nem is hallotam még róla,ahh de le vagyok maradva..:O


7. Plunket (2010-08-22 21:26.04) aaaaa
nem rossz próbálkozás,h erről a történetről még egy irhát lehúzzanak.van benne humor is,meg kínos megoldások is vegyesen.a főszereplő csaj úgylátszik Elizabetet helyettesíti,de mintha egy más dimenzióból érkezett volna(sajna lemaradtam az elejéről),mert ez egy modern csaj,nem korabeli.A legjobb benne talán az az Alex Kingston,akit a vészhelyzetből ismertünk meg.Úgy játsza a lányok anyját,mint ahogy egy jutalomjátékot játszani illik.A többiek is kitesznek magukért,jól átjön az egész hajcihő.
Mindenképp érdemes megtekinteni,főleg azoknak,akik látták a többi megfilmesítést is.Érdekesek ezek a szemszögbeli változtatások,és a tempó amivel megy,meg az is,h nem komolykodták feleslegesen el.


6. Wellsie01 (2010-07-28 20:36.06)  
Nagyon tetszett. Például ahogy az egyes karakterek más oldalát ismerjük meg ahogy a csaj belekavar.Szórakoztató volt.


5. Ettyke7 (2010-05-17 14:53.16) aaaaa
Nagyoooon tetszik, ennél jobbat ki sem találhattak volna!:)


4. Gladiátor63 (2009-09-14 23:29.21)  
Mint a romantikus könyvek és filmek hűséges elkötelezettje érdeklődve olvastam soraitokat. Szerintem a film hatalmas ötlet... amikor először láttam, én is tele voltam fura és kétes érzésekkel, aztán megnéztem pár nap múlva ismét és utána már tudatosan az eredeti 1995-ös filmet követően, hogy minden totál friss és élő legyen, így nekem nagyon tetszett. Nagy feladat volt a színészeknek és nagyon ügyesen megoldották, olyannyira, hogy számos esetben már azt sem tudjuk azonnal felidézni, melyik filmben volt Wickham és Mr. Bingley az, aki. Vagy éppen melyik Mr. Collins volt a legtaszítóbb? Számomra azért Colin Firth nem az a fajta színész volt, aki mindent vitt, így el tudom fogadni az új Mr. Darcyt a 2005-ös verzióhoz képest pedig határozottan állíthatom, hogy az új formáció javára.


3. Kicsihp (2009-05-19 01:27.41) aaaaa
Nekem tetszett a sorozat, bár a leírások alapján nagy baromságnak tartottam. Ez végül is nem a Büszkeség és Balítélet feldolgozása, mivel nem is az a cime. Bár a történet a regény alapján folyik, a 3. rész végére totál elbarmolódik. A befejezést is elég normálisnak találtam. (Sokkal rosszabbra számítottam, sőt féltem tőle, hogy ennek a fantasy sorozatnak hogyan lehet vmi normális befejezést csinálni) Van benne pár vicces jelenet, ja és persze "vizes" is. Azt viszont elég elmeroggyant dolognak tartottam, hogy a hösnő minden este a kedvenc regényéből a Büszkeség és Balítéletből olvas, (ezek szerint legalább hetente 2szer mindig kiolvassa) még a randit is lemondja a pasijával a könyv miatt. (még ha annyire nem is dúl a love egy könyvet részesíteni előnyben?)



2. Czesc (2009-04-16 22:12.55) aaaaa
Nem tudom eldönteni,hogy tetszett-e. Az biztos,hogy aki szentnek és sérthetetlennek tartja az eredeti művet,annak ez sokkoló lesz.Úgy gondolom,hogy én nyitott vagyok,szinte az összes Büszkeség és Balítélet feldolgozásra,de azért volt egy-két jelenet,ami kiverte a biztosítékot nálam. Olyan az egész film,mintha az eredetit felvágták volna,jól összerázták és feldobták,ahogy esik úgy puffan alapon. Voltak benne viccesre sikerült jelenetek ezt el kell ismernem.Mégis a legnagyobb csalódás Mr.Darcy alakja volt. Szerintem kevés olyan nő van,aki vagy a könyv vagy a Colin Firth-ös film után ne lenne szerelmes Darcyba.Na ebbe a Darcy-ba nem tudnék.Nincs meg benne a varázs! A vége pedig egyszerűen hajmeresztő.
Azért senkit nem akarok elijeszteni,mindenki döntse el maga,hogy milyennek látja. Én maradok az eredetinél. :)


1. Ericcrawford (2008-11-06 15:12.12) aaaaa
A Büszkeség és balítélet jól összekuszált változata. Humoros, aranyos, óriási érzelmekkel.
Mindenkinek ajánlom, hogy 4x50 perc romantikus kikapcsolódást szeretne :-))



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMy name is.., 2015-06-03 19:5220 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk