Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Vanília égbolt
- Viasat Film, 01:40
Ragyogás
- Cinemax, 01:45
Kick-boxer - Vérbosszú Bangkokban
- Filmbox, 01:55
A lelkedbe látok
- HBO3, 02:20
321
- M2, 02:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Karakterlánc
Sakáltanya - A legjobb jelenet
2022-es választás
Bőrnyakúak 3. - Ostrom - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Együtt élhetnénk aaaaa
Kate Winslet aaaaa

 

Kende adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 2 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 1 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
A szökés aaaaaLagardere lovag kalandjai aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 4.
Utolsó hozzászólások:

A passió - Vélemények (2009-05-05 09:33.12)
A lényeg nem az, hogy Isten mennyit tud, vagy mennyit nem, vagy hogy tudja-e, hogy az ember mit tud. A lényeg, hogy az ember rájöjjön végre, hogy mit tud és miképp találhat vissza Istenhez. A világ kreatív módon létezik és működik, nem szükséges és nem is lehet mindent irányítani, mert akkor elvész a kreatív teremtő erő (ez így működik családi vagy munkahelyi szinten is)S mivel amint fennt, úgy lennt, így a finomabb minőségekben is. A "gonosz" nem a teremtés része...a teremtő erőnek van női és férfi minősége, hangsúlyozva a minőséget, míg a teremtést, fejlődést lassító, akadályozó "gonosz" nemtelen (ez a Passióban is szépen meg volt mutatva), így teremtő erővel nem bír, csak az emberrel együtt. Ezért keresi, kisérti az embert, próbálja eltávolítani Istentől.

Ugyanakkor, egyes filozófiák szerint a "gonosz" nem létezik, amit mi annak nevezünk, az a szeretet hiánya, illetve a szeretet tagadása.

Az én véleményem szerint Menyerszág és Pokol vagy Isten és Sátán, mindkettő itt van bennünk és tőlünk függ, hogy melyik nyilvánul meg rajtunk keresztül és így a teremtés minősége inkább Isteni lesz vagy inkább ördögi.

Világvége szerintem nincs, hisz ciklusok működnek...egyszer megnyilvánul valami, majd visszatér a megnyílvánulatlanba....aztán újra és újra. Ahogy a magyar népmesék kezdődnek..."hol volt...hol nem volt", vagy "egyszer volt...hol nem volt" Tudományosan: energia és anyag nem különböznek, csak a megjelenési formájuk, minőségük. Az átmenetek "világvége" abban különböznek, hogy mikébb valósulnak meg és azt az egyes lelkek mikébb élik meg.

A passió - Vélemények (2009-04-30 10:17.17)
Érdekes elmélet, bár az a rész nekem furcsa, hogy ha Isten mindentudó, akkor mi csak programozott gépek vagyunk... Nem hiszem, hogy az embert így el kellene választani Istentől, hisz talán a saját képére teremtett bennünket.

Az egyedüli nagy különbség, hogy míg ő tudatos minden megnyilvánuló formájában/formájáról (legyen egy akár egy törpehörcsög), addig az ember egy képzelt elkülönülés állapotában épp csak a saját testéről, szerepéről, mostani életéről tudatos, saját Isteni részéről aligha. A fejlődés lehetősége épp abban rejlik, hogy minél nagyobb részben legyünk tudatosak az életről, magunkról, a világról, Istenről. Minél nagyobb a tudatosságunk, annál közelebb vagyunk Istenhez.(magunkhoz:))

Amúgy az ember épp arról ismerhető fel, hogy ha más valaki(akár az Isten is lehet az) megmondja, megmutatja neki a "tutit", az ember mindig fog valamilyen ürügyet találni arra, hogy miért ne fogadja meg! Máskülönben hova lennének a tapasztalatok , a tanulás egyetlen lehetősége. Ellenkező esetben dogmáról és vakhitről beszélhetnénk. Amit nem tapasztalunk meg, az nem a miénk, csak hallottuk vagy láttuk, nem tudhatjuk, hogy igaz-e, működik-e? Nem a mi tudásunk.

A szabad akarat azt jelenti, hogy képesek vagyunk rosszul is választani, ha abból tudunk tanulni. És ez felülről meg is van engedve, hisz javítani mindig lehet.

Persze ez csak az én véleményem, lehet bárhogy másként is, sőt ha hiteles akarok maradni a fentebb leírtakhoz, akkor biztosan mindenki másnak más és más, hisz nem ugyanazt tapasztaltuk.

A passió - Vélemények (2009-04-29 10:29.27)
Én sem gondolom, hogy lenne a világon bármi, ami ok nélkül történne.... Minden ember céllal születik, ami nem könnyű sosem...és vannak különleges emberek (lelkek) akik világot változtató, tanító feladatot vállalnak, de ők is visszacsinálnák néha, főleg, ha hatalmukba is állna (hisz ember bőrében vannak), viszont így a célját nem érhetné el. Ilyenkor elhangzik esetenként a "de a te akaratod legyen meg, Uram" sóhaj. Az "Isten útjai kifűrkészhetetlenek" című dogmát én sem szívesen hallom, hisz pont az ember választási lehetőségét kérdőjelezi meg....én hiszek a választásban, de az első döntés nem itt a fizikai létben történik, ahogy Jézus esetében sem így volt. Az Atya ezt elfogadta, támogatta.....hisz ez csak erre az életre szóló döntés, vállalás volt (már a halálra gondolván) Ugyanakkor lehet, hogy a semmiről beszélgetünk, mert mindössze egy szimbólum az ő élete, annak a szimbóluma, hogy van élet a halál után, van megbocsátás, nincs ítélet, ítélkezés...hogy nem igazán különbözik Ő tőlünk...stb

Kende összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk