Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20
Polár Expressz
- Film+, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mi lett volna, ha... aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Hipdeath adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 77 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 70 aaaaa, 5 aaaaa, 0 aaaaa, 2 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Quo Vadis? aaaaaTörvénytisztelő polgár aaaaaHarry Potter és a Félvér herceg aaaaa
A Bourne-ultimátum aaaaaA Bourne-csapda aaaaaA Bourne-rejtély aaaaa
Közellenségek aaaaaStar Wars - A klónok háborúja aaaaaBridget Jones: Mindjárt megőrülök aaaaa
Bridget Jones naplója aaaaaAlkonyat aaaaaVersailles aaaaa
Elrabolva aaaaaDühöngő bika aaaaaA vadnyugat fiai aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 13 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 12 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Peter Jackson aaaaaHeath Ledger aaaaaRobert De Niro aaaaa
Nicolas Cage aaaaaAl Pacino aaaaaMel Gibson aaaaa
Brad Pitt aaaaaLiam Neeson aaaaaBruce Willis aaaaa
Eric Bana aaaaaKurt Russell aaaaaEdward Norton aaaaa
Kiefer Sutherland aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 9.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 8.
Utolsó hozzászólások:

Prometheus (2012) - Vélemények (2012-06-09 18:03.33)
Spoiler.
Van pár jó jelent azért a filmben. Az operáció például, vagy a leszállás. A filozofikus részek véleményem szerint annyira gyengék, hogy nem értem, mi ezekben a megragadó. Egy Ősi idegenek rész a youtube-on sokkal elgondolkodtatóbb tud lenni. A "Tervezők" tevékenysége egy Tervező feláldozása. Az, hogy pont olyan lett az emberiség, amilyen, az jelentős részben a véletlen műve. Az ember archetípusa azonban jól látszik: nagyon nagy termetű, nagyon izmos, és sápadt fehér, európai embertípus. Na mind1.
Nekem az alien2-ben nagyon tetszett, amikor Ripley meg Bishop az arctámadót elemezgetik. David biztos többet tud, mint amennyit elmondott -látszik pl amikor Weylandnek magyaráz, h ez az egyik raktér, ez az irányítófülke stb.-, és pont pár ilyen robot-ember beszélgetés hiányzik szerintem a filmből. David valahonnan az összes kódot tudja... honnan?
Továbbá egyáltalán nem biztos, hogy erre a Holdra hívott meg bárki minket 35 ezer évvel ezelőtt. Az emberek találták ki, hogy ez a hold lehet az, valószínűleg eleve rossz helyre mentek.
Mi lesz a folytatásban? Lesz benne egy robotfej, meg egy lány, és keresgél majd? Egy ilyen film töltelék szereplők nélkül, akik durván és váratlanul meghalnak, sztem nem áll meg.
Nagyon vártam ezt a filmet, és baromi nagy csalódás. És olyan hülyeség miatt, hogy nem gondolták át a forgatókönyvet. És nem vigasztal, hogy a második részben minden kiderül, nem a második részért mentem moziba, hanem hogy az elsőt megnézzem, és az ne egy halom értelmetlenség legyen. Ennél sokkal több információt kellett volna adni, ha ezt a stratégiát választották a rendezők.

Prometheus (2012) - Vélemények (2012-06-09 12:20.02)
Itt nem szájbarágásról vagy gondolkodni valóról van szó. Arról van szó, hogy a film egésze egyszerűen nem logikus, nem következnek egymásból a dolgok, mindent félbehagy, nem veszi a fáradtságot, hogy megmagyarázza a dolgokat. Így a film nyitva marad, és azért nem tud senki lényegi kérdésre biztos választ adni, mert ilyen válasz nem derül ki a filmből, amit mondanátok, az a ti találgatásotok. Szép kis film, mindenki úgy érti, ahogy éppen sikerül, és ezt nem jó értelemben kell érteni, mint egy művészfilmnél, hanem úgy, hogy(SPOILER): "Hé, akkor mi ez a szörny, hogy kerül ide, hisz a másikból nem is ez jött ki." Petézik a szörny a Sjba, és "Na most kijön a nagy polip, ami a csajból is jött volna, ja nem, ez kifejlett(!) alien. WTF?" Művészfilmekkel ellentétben olyan kérdéseket hagy nyitva, amik nem a film egy homályos, nem logikára épülő, ált. sokféleképpen értelmezhető emberi érzéssel, cselekvéssel vannak kapcsolatban, hanem olyan, a film lényegi vonalát érintő kérdéseket, ami nélkül a film egyszerűen nem érthető!
Nem értem, hogy lehet ennyi pénzt elkölteni, és ennyire baromságot összehozni. Ha meg minden a 2. részben derül ki, akkor mi értelme az elsőnek? Csinálnak egy szart, hogy megint elmenj és megnézd a 2. filmet, hátha abból megtudsz valamit? Hát nem.

Prometheus (2012) - Vélemények (2012-06-09 01:16.41)
Nos ami a leghatározottabban megfogalmazódott bennem, azt már írtátok: ennek a filmnek se füle se farka. Egy nagy kalap hülyeség. Az a komment, aminek a lényege: "Te nem érted, csak Te nem, mert nem vagy eléggé elvont és befogadó ehhez a remekműhöz" vallásos szférába emeli e filmet, melyet csak a kiváltságosak érthetnek. Nem. Ez a film egyszerűen hülyeség. Egyetlen értelmes hozzászólást az egész topicban Daft_P-é. Azért jöttem ide, hogy megnézzem, akadt-e valaki, aki megválaszolja ugyanazokat(!) a kérdéseket, amiket nevezett részletes pontokban feltett. Aki tudja, az ne hallgassa el, válaszoljon rá, legyen olyan kedves, nem egy ember nem érti!
További kérdéseim vannak, amikre az említett kérdéseken túl, vagy mellett, de leginkább azokkal együtt szeretnék választ kapni. Innentől
SPOILER!
+1. Mi az a fekete folyadék tehát? Az egyik embernek az arcára folyik és zombi lesz, a másik kap 1 cseppet belőle és élve megrohad, a "gilisztára" ráfolyik és savas vérű űrkígyó lesz, a megfertőzött ember ha lefekszik valakivel, akkor annak a hasában egy polip nő, ha ez a polip elkap valakit, akkor abból kifejlett alien jön ki. Ha ezt itta meg a film elején a SJ, akkor az elbomlik tőle? Mi ez a folyadék?
+2. Miért rajzolta bárki is a csillagtérképet földi barlangba például, ha el akarták pusztítani az egész emberiséget. Hogy miért akarták elpusztítani, miért teremtették, nos ezek a filmből teljesen kimaradtak.
+3. Miért mondja a David robot az első kiruccanás után, hogy "Szerencsére nem voltak kifejlett példányok"
+4. Az első hologramos jelenetkor látjuk, hogy a SJ-ik berohannak... a fekete löttyel teli terembe! Nem kifelé. Miért rohannak oda? És ha már odarohantak, mi lett velük? Ahol csapatban voltak SJ-i hullák, azok miért nem nyitották ki azt az ajtót, ami előtt halomban hevertek, és amilyen ajtókat David féltucatszámra nyit ki elsőre! Hogy nyit ki bármit is ez a robot?
+5. Mi elől menekültek a SJ-ik, mi lett azzal, ami belőlük kijött? Polip vagy alien?
+6. Ha a fentebb leírt bonyolult folyamat vezet egy kifejlett alien megszületéséhez, miért volt egy fogságba ejtett alien szobra kiállítva a fekete folyadékos szobába? Honnan tudták h az is összejöhet?
+7. Az utolsó Sj miért fagyasztotta le magát? Várt, hogy felébreszti valaki, és mehet a földre?
+8. Mi volt az az élet, mait óránként a piros röpködő észlelt? Ha a SJ lenne, akkor azt folyamatosan kéne észlelnie, mert folyamatosan dobogott a szíve.
+9. Honnan tudták biztosan, hogy a Földre ment a végén a hajó? Lehet hogy elege lett, és csak indult el erről a holdról 2 ezer év alvás után, ezek meg nekihajtottak.
+10. Az a polip mitől nőtt meg, megette a műanyagszékeket?!
+11. Miért ilyen hülye az összes ember ott? Mit gondol Weyland, odamegy és örök életet adnak neki, mer ő odament? Mit gondolnak, amikor kinyitják az ajtót a zobinak: ez meghalt, aztán idejött, pókként leült az ajtóba, és rendben van minden, gyere be? 2 tudós bennragad a katakombában és felfedező útra mennek? A polip születése: az egész hozzáállása a legénységnek.
Ha úgy fejezték volna be a filmet, hogy a lány beszáll egy űrhajóba, ahol a raktérben meglátja az alien tojásokat, akkor azt mondom a számtalan ellentmondás ellenére: oké, világos, egyik hajóban ilyen (polip) másikban olyan (alien) "fegyvereket" indítottak volna útnak. De így??

Hipdeath összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk