Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A lelkedbe látok
- HBO3, 21:00
A cápa
- RTL Három, 21:00
A becsületes tolvaj
- SuperTV2, 21:00
Ha eljön Joe Black
- Moziverzum, 21:00
A biztonság záloga
- Filmbox Premium, 21:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Richard Riehle (76)
Ving Rhames (65)
Gabriel Byrne (74)
Bruce Boxleitner (74)
Stephen Baldwin (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Roger Corman - Vélemények
Érdekességek!
Xena (sorozat) - Szerintetek Xena és Gabrielle között több volt, mint barátság?
Xena (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tammy Faye szemei aaaaa
Jim Howick aaaaa

 

Kultfilm2 hozzászólásai

Ugrás Kultfilm2 adatlapjára

1 2

Ben-Hur (2016) - Vélemények

2016-08-19 20:44.51
Volt ami tetszett ebben a remake-Ben-Hurban és volt ami nem. Kezdjük azzal ami tetszett: a fogatverseny a mai néző ingerküszöbéhez lett szabva, bár az 59-es változatban is igen izgalmas volt. A film rövidebb. Nem nagy baj, hogy az eredeti, helyenként vontatott hosszú filmet kissé összébb rántották. Sokan szidják a rasztásított Morgan Freemant, szerintem jót tett a filmnek az ő karaktere. Ami viszont nagyon nem tetszett: Jézus a régi változatban sejtelmesen, misztikusan, arc nélkül, csak hátulról mutatva a hosszú hajú új tanítót - jelent meg. Jézus alakja diszkréten és nagyon sejtelmesen szőtte át az egész filmet az elején a háromkirályok megjelenésétől a keresztrefeszítésig.(Az a jelenet pl. a régi változatban nagyon üt, amikor a Ben Hur-nak vizet adó Jézus tekintetét a néző nem látja, de a vele farkasszemet néző római katona (rabszolgahajcsár) megenyhül, leolvad róla a kegyetlenség, amint találkozik Jézus tekintetével.
Az új változatban Krisztus nagyon direkt, nagyon szájbarágós, nagyon didaktikus. Ráadásul, aki nem ismeri a régi változatot, annak az új alapján nem válik egyértelművé, hogy Ben Hur anyjának és Tirzának leprától való megszabadulásának Jézushoz van köze. Összességében az a baj, hogy nem derült ki, miért volt szükség a régi, többszörösen Oscar-díjas film remake-jére.


Amikor kialszik a fény - Vélemények

2016-07-26 20:07.32
Egyáltalán nem rossz ez a film az átlaghoz képest, noha szabvány horror-klisékkel dolgozik és félelmetesnek nem mondható, ám a jump scare - ijesztgetések (valaki vagy valami valahonnan előugrik és ordít vagy más zajt csap). Aki ijedezni szeret, nézze meg. Sajnos azt kell mondanom, idén nem lesz jobb horror a mozikban. A Démonok közt 2. sem volt az igazi. Kábé az egy kicsit félelmetesebb, ez meg ijesztőbb.


Marie története - Vélemények

2016-03-19 12:21.01
Megtörtént esetről van szó: a XIX. század végén egy vakon és süketnémán született kislányt, Marie Heurtint szülei egy süket lányokkal foglalkozó zárdába adják. A kommunikálni képtelen, elvadult lányt egy fiatal apáca veszi a szárnyai alá, és elképesztő türelemmel kezdi okítani úgy a jelnyelvre, hogy a lány természetesen nem lát, így a jeleket a tenyerén mutatja meg vagy máshogy érzékelteti vele. Az áttörésre hónapokig kell várni, és Jean-Pierre Améris rendező sem sieti el a történetet, odafigyel főszereplői minden rezzenésére, de teszi ezt anélkül, hogy érzelgős vagy szentimentális lenne – ahogy ennek ellentétébe sem csap át.

A játékidő végéig nincs rideg elöljáró, kegyetlen bürokrácia vagy váratlan szörnyű fordulat, amivel hőseit kínozná, de nincs is erre szükség, a finom eszközökkel a legtöbb munkát a két főszereplőre, az újonc Ariana Rivoire-ra,és a fiatal apácát alakító Isabelle Carré-ra hagyja, akik fantasztikus munkát végeznek. Érdemes figyelni arra, hogyan tágítja ki Améris szereplői világát a fény és a hangok ügyes használatával, ahogy egyre többet tanul meg Marie. Bár mindez egy zárdában, fityulás apácák között játszódik, a Marie története, amely sok szempontból Francois Truffaut A vad gyerek című klasszikusának társdarabja, nem afféle kimódolt „térítőfilm”, hanem mindenféle érzelmi manipulációtól mentesen mesél el egy egyszerű, mégis megrendítő történetet, és nem véletlenül nyert díjat a Locarnói Filmfesztivál versenyprogramjában. (forrás:Est.hu)


Egy őrült pillanat - Vélemények

2016-03-13 20:03.23
Azt írják, filmvígjáték. Ez nem vígjáték, hanem egy kőkemény dráma, egy 77-es filmet poroltak le és készítettek belőle remake-t. (21. századi szelfis, "francia Lolita"-sztori.) Semmivel sem "vígjátékabb" mint a Lolita.


Carol - Vélemények

2016-03-04 20:01.29
Szerettem volna (mert ilyen volt az aktuális hangulatom) meghatódni egy szép filmdrámán, de nem sikerült a katarzis. Bizony, szó ami szó, ez a film eléggé vontatottra sikeredett.


A visszatérő - Vélemények

2016-01-15 19:42.37
Ha most nem kapja meg a "helyesgyerek" az Oscar-díjat, akkor az egész filmtörténetet nem értem. Látványos, áldozatos CGI-mentes jó munka az egész film.


Rendkívüli mesék - Vélemények

2015-12-29 16:58.10
Ma néztem meg a Toldi moziban. Befogadhatóak, átélhetőek ezek az animációs thriller - novellák, ám továbbra is úgy gondolom, hogy megérdemelnének játékfilmet is, például az egyik novella narrátorának, Gulielmo del Torónak a rendezésében.


2015-12-22 10:12.23
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Poe novellái megérdemelnék, hogy igazi thriller-játékfilmek készüljenek belőlük. Bár az ilyen kreatívkodó maszatolások is jobbak a semminél.


Krampusz - Vélemények

2015-12-05 07:58.00
Az eddigi kommentek alapján úgy tűnik, én vagyok az első,aki látta is a filmet. Nos, egy inkább gusztustalan, mint ijesztő, tinihorror-vígjáték. A 16-os karika bőven elég, bár itt-ott él a ráijesztés technikájával, de maga a film nem ijesztő, de nem is igazán vicces. Talán a legeleje a legütősebb a vásárlási darwinizmus bemutatásával. Nem is találja az igazi közönségét a film, mert hát ugye horrornak gyenge, családi mozinak meg ugye a kisebb gyerekek miatt erős.


Álmok otthona - Vélemények

2015-12-03 17:24.07
A Viharsziget, a Másvilág és az Egy csodálatos elme mozaikjaiból összerakott, egész nézhető film ez.


Apák és lányaik - Vélemények

2015-11-21 21:46.31
Russel Crowe hozta a kötelezőt, a gyerekszínész kislány is ügyi volt, de a mostanában túlfoglalkoztatott Amanda Seyfried elég sablonosan és idegesítően játszotta a kötődési problémákkal küszködő harmincas szőkét. Ebből a témából akár szívszorító, katartikus filmdráma is készülhetett volna. (Nem készült.) Kicsit erőltetett és szájbarágós, didaktikus pszichológiai tanfilm született.


A tengernél - Vélemények

2015-11-18 17:34.54
Szeretem a vontatott filmdrámákat, de bevallom, a film felétől már többször is rápillantottam az órámra, néztem, mikor lesz már vége. Egyszer nézhető film. Talán Brad Pittnek az éttermes Michell-lel folytatott diskurzusai mentik meg a filmet. Angelina Jolie kiválóan testesíti meg a pokolian idegesítő feleség szerepét. (Még azáltal sem válik szimpatikussá egy kicsit sem, hogy megtudjuk, mitől ilyen.) Egészséges lelkű embereknek való film ez, a depresszióra hajlamos lelkeket nagyon mélyre nyomja.


Fúsi - Vélemények

2015-10-28 21:10.49
Alacsony költségvetésből így kell szép filmet csinálni. Nagyon szívszorító és mélyen emberi, elgondolkodtató alkotás. Mélyérzésű embereknek ajánlott.


Mentőexpedíció - Vélemények

2015-10-23 08:15.49
Vicces volt nézni az etyeki bejáratot, vagy a pesti Művészetek Palotáját és Bálnát látni, mint kínai űrkutatási központokat... és a film végén, hogy a stáb kb. 50 százaléka magyar név. :)


Bíborhegy - Vélemények

2015-10-17 18:50.18
Egy Jane Austin-regényhez hasonló a kezdet, aztán a Bronte-lányok világát idézi, megbolondítva egy kis Edgar Allan Poe-val, majd az old school angol romantikus gothic-kísértetregények hangulatát és tematikáját viszi, hogy végül hentelős brutalitásba csapjon. A film egyszerű vonalvezetésű, de szerethető, a képi világ és díszletezés, kosztümözés nagyon szép.


Everest - Vélemények

2015-10-03 16:33.56
Lélegzetelállító látványosság, kellő izgalom, semmi eltúlzás, minden dokumentum-szerűen történhetett akár így is. A forgatókönyv, a párbeszédek és a szereplők viszont sablonosak, ötlettelenek.


Megkísértve - Vélemények

2015-09-05 17:41.06
Tűrhető kis romantikus kísértetfilm, Amenábár Másvilág c. filmjéhez hasonló csavarral a végén, persze a Másvilág lényegesen, klasszisokkal jobb film.


Vakáció (2015) - Vélemények

2015-08-29 18:05.44
Afféle "Vakáción az amerikai Mézga család" túlszexualizált, amerikai bóvli, erőltetett poénokkal. Egyszer vagy egyszer sem nézhető kategória. Pénzt mozijegyre nem érdemes rá áldozni. Én hülye voltam és költöttem rá. Nekem a legerősebb jelenet az volt, amikor a kamionos pasasról kiderült hogy tök rendes.


Sinister 2. - Az átkozott ház - Vélemények

2015-08-23 18:14.20
Már kezdtem megszokni (megszeretni?) a mostanában mozikban mainstream ijesztgetős, kísértetes horrort (pl. Démonok közt, Insidous, Annabelle, Poltergeist, stb.) és noha még megvannak a szabvány kellékek (démon, kísértet gyerekek, múltbeli szörnyű titkok, stb. de ebben a filmben visszaköszön az "old school" vértócsás hentelés. Ennek lehet, hogy lesznek, akik örülnek. (Én nem közéjük tartozom.)


Maisie tudja (2012) - Vélemények

2015-08-15 18:20.27
Ennek a kristálytiszta, gyönyörű és elgondolkodtató, szívszorító alkotásnak (a Marie története c. filmhez hasonlóan, melyről ugyanezt tudom elmondani) jellemző módon sem kommentjei, sem fogadtatása nincs. (Az utolsó kb. 5 év legszebb filmjeiről beszélek)


Önkívület - Vélemények

2015-08-12 21:38.55
Egy eredetieskedő, de egyébként teljesen átlagos felejthető nyár esti film. Egyszer (se) nézhető kategória.


Örvény (1985) - Vélemények

2015-08-10 22:59.41
Az egyik legjobb thriller amit valaha vágtam, csavaros és hátborzongató, fordulatos végkifejlettel.


Kutya éji dala - Vélemények

2015-08-10 22:42.22
A típusfigurák: pap, katona, tudós, politikus...egy Mátraszentimrén forgatott mikrovilágban. Ez a film igazi underground-legenda.


Magányos vadász a szív - Vélemények

2015-07-29 17:59.22
Ez a film azoknak az elgondolkodtató, lélekemelő filmeknek a sorába tartozik, melyekből nagyon keveset kínál a filtörténet. Mostanában a Marie története volt hasonló.


A kis Muck története - Vélemények

2015-07-15 17:09.10
Gyerekkoromban moziban láttam, most laptopon. Meg kell állapítani, hogy ez a kedves kis mese csak vásznon működik igazán. Gyerekkoromban lenyűgözött a film keleties egzotikus világa és szép, pazar színei. Most tudtam meg, hogy NDK-film, ezen le is döbbentem.


Poltergeist - Kopogó szellem (2015) - Vélemények

2015-06-28 19:52.31
Nekem tetszett. Bár 3D-ben néztem, és nekem a kép emiatt zavaróan homályos. Ám a film megüti a Démonok közt színvonalát, az Insidious 1-2-3-nál pedig határozottan jobb. Jól kiszámítható helyeken jön a várt megijedési jelenet, mégis megijedünk. Izgalmas film ez, és ez egy horror esetében nagy erény. Horror rajongóknak kötelező! :)


Insidious - Gonosz lélek - Vélemények

2015-06-21 17:54.37
Naszóval: ma néztem meg a moziban. Mikor elolvastam a film felvezetését a Pesti Est-ben, ahol azt írták, aki izgalmat érez a film közben, az jelentkezzen a Pesti Est szerkesztőségében, felkészültem a legesleg-gagyibb valamire. Ez nem is alaptalan, hisz ha egy Chapter 1 közepes, akkor a chapter 2 rossz szokott lenni és a chapter 3 nézhetetlenül vacak. Ehhez képest egy nézhető, élvezhető, tipikus nyár délutáni kísértetfilmet láttam. Egyszer nézhető film, de a műfaj rajongói számára érdemes is megnézni. Jobb, mint a chapter 1 és chapter 2....De a Démonok közt-nél azért nem jobb.


Más világ (2001) - Vélemények

2015-05-03 21:33.23
Nem tudom, láttam-e valaha olyan filmet, emely a Másvilágnál is jobban hatott volna rám. Színészi teljesítmények, képi világ, atmoszférateremtő erő, stb.


A nőstényfarkas kísértete - Vélemények

2015-05-03 16:47.00
Gyerekkoromban moziban láttam, és úgy emlékeztem rá, mint izgalmas kísértetfilmre. Most, évtizedek múlva újranézve nagyon kezdetleges és gyenge, unalmas kis filmecske ez.


Marie története - Vélemények

2015-04-12 07:18.36
Tegnap néztem meg a Művész moziban a MARIE TÖRTÉNETE című francia filmet. Még most is a hatása alatt vagyok. Pedig nem robbantanak fel benne autókat, hidakat, nincs miért kirakni a 18-as karikát, nincs trágárság, csupán a szeretetről, küzdelemről és egy süketnéma, vak kislányról és egy fiatalon elhunyt apácáról szól. (Korunkban, amikor gyakrabban rendeznek olimpiát, mint olyan filmet, ahol egyházi személyek nem negatív színben vannak feltüntetve.) A "lélek zuhanyzása" ez a tiszta és egyszerűen szép film. Azaz nem csupán film. Ha megnézed, többé nem az leszel, aki előtte voltál.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk