Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az öldöklés istene
- Filmbox Premium, 18:40
Életrevalók
- Prime, 18:40
A tűzben edzett férfi
- Moziverzum, 19:00
Halál a tengeren
- TV4, 19:05
Pénzeső
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kézilabda - szeretitek? Van kedvenc csapatotok?
Mire gondolsz most?
Fogadóóra
2022-es választás
Pumukli (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kleopátra aaaaa
Zomborácz Virág aaaaa

 

Fórum - Fúsi - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. VAL P (2022-10-06 01:59.59) aaaaa
Fúsi. Az életrevalóságnak a legkisültebb árnyéka sem vetül erre a tömör emberre, mégis van valami megindító abban, ahogy a (bárgyú világtól a távolságot tartva) rutinosan rója a maga által kijelölt birodalom határmezsgyéit. S ez az emóció még el is törpül ama erő láttán, ami a velejéig visszahúzódó lélekből – a kék madár közelségének felismerésétől nekibuzdulva – tenni akarássá, másokon segíteni tudássá pukkan szét.
Medvénk egy alapos nagytakarításra szoruló nexusban éldegél édesanyjával. Bár birtokában van a tudásnak, nem mindegy, miket tetovál memóriánk a lelkünkre, s ez a szüleinkkel kapcsolatban hatványozottan igaz. Az izlandi reptér csomagrakodó Virgin Mountainje kitűnően ért a motrok életre bütyköléséhez, a maga gyártotta makettekkel ütközetek visszacsévéléséhez és a saját homokzsák-torzójára történő céltábla pingálásához.
Míg odakint hordja a havat, Fúsi önmagába, az El-Alamein forró homokjába és a zúzós zenékbe burkolózik. Amennyire szomjúhozza a társaságot, a szeretetet, épp annyira kisilabizálhatatlanok számára az Élethez mellékelt tájékoztató elmosódott hieroglifái. Kenyérre lehetne kenni morózus hallgatagságával együtt, ám ösztönösebb a külső alapján (meg)ítélni Hera édesapjának, a lögreglan-zubbonyosoknak, Elvaréknak, még Sjöfnnek is…
Egy napsugarat kósza híresztelésekből sem ismerő napon azonban Fúsiért is bejelentkezik a szerelem. E fennkölt érzemény, mely a bálnásan tipegő kolosszust csípőből küldi el melegebb éghajlatra. A Radio 2 műsorvezetőjével cimboraságot ápoló rocker e sugallat hatására nem átallja a behízelgő Parton és a szellőlágy Rogers duóját kívánni valamelyik ütős kedvence helyett. Az sem érdekli, virágillatos mezőn vagy szeméthalmokon át vezet a boldogsághoz vezető rejtekút, csak legyen otthon mindig tej.
Velem együtt szurkoljatok Fúsinak, hogy az általa nagy nehezen fellelt ösvény ne egy csalitosba torkolljon!


5. Törölt felhasználó (2018-03-07 15:29.38) aaaaa
Az utóbbi időben volt szerencsém beszerezni néhány filmet, és a beletrafálási arányt jól jellemzi, hogy a javaknak mindösszesen csak a felét vinném vissza az üzletbe, ha és amennyiben lenne ilyen opció. De mivel nincs, így kénytelen leszek megbirkózni azzal a tudattal,  hogy mindez most már a nyakamon marad, mint kupecén a szemüveges teve a kisnyenyéteri sajt-és​​​​​ lóvásáron. 

Viszont ami bejött, az nagyon is úgy volt, nem is beszélve arról, hogy a Fúsit már azon emberi időszámítás óta meg akartam nézni, mióta valamelyik sajtótermék kidoboltatta, hogy na emberek, ilyen is van. (Pukkantásom sincs róla, hogy hol olvastam, mellesleg kit érdekel, már rég a filmről kellene írnom, de juszt se.)

Mert ugye hátha már itt és most feladják a további szemelgetést  azok, akik amúgy is csak azt szűrnék le, hogy na, már megint egy szócsicsába csavart, túllőtt okoskodás következik, és én igazán csak egy kis esélyt akarok adni nekik, hogy megkíméljem őket egy félnyilvános érfelvagdosástól... Vagy hajrá, ha az jobban tetszik és a soraimmal maradnak ezután is.)

​​​​​​Ám de most már vissza a forráshoz, mert hogy ez az ötezer-kétszáz soros előszavi monológ kb úgy illik e filmhez, mint báli ruhához a tehénszaros gumicsizma,  bár ízlések és ficamok....

Merthogy ez a film minden túllihegés nélkül úgy finomságos, ahogy van. A maga puritán módján, a főhős nevére redukált cím igencsak jelentéktelen, ám van neki egy "kiterjesztése is", ami annál beszédesebb: "Virgin Mountain" 

És valóban. Mert itt van a nézőnek ez a sokszor hülyeségig jóindulatú Fúsi, akinek gyakorlatilag köze sincs a saját életéhez, és az ember sokszor csak úgy ráordítana, hogy ne legyél már hülye vagy.....De aztán inkább megölelgetné ezt a bambán jólelkű óriásmedvét, mert a szíve mélyén tudja, hogy a világ sokkal jobb hellyé válhatna, ha az egy négyzetkilométerre jutó Fúsik száma jelentősen megemelkedne.

Itt nincsenek kérem szájbarágott, hatalmasnak kikiáltott igazságok, meg látványos jellemfejlődés meg flitterben fürdő álomgyári hepi -és fitnessz, itt csak valaki megtesz egy lépést végre saját magáért is, de csak miután a maga módján köszönetet mondott valaki másnak, aki szintén nem egyszerű eset....
Ez tán nem hangzik épkézlábnak, pedig így van.

A filmet tulajdonképpen három tömör mondatban összefoglalva el lehetne mondani (nem az én stílusom), de a mögötte rejlő történettel senki sem lenne tisztában. 
Ahhoz bizony több idő szükségeltetik  és persze nem árt kinyitni egy parányi kis ablakot  szíven és lelken egyaránt,  máskülönben úgy jár az ember, mint a hétköznapjaival.... Darálja egyiket a másik után és észre sem veszi, amikor egy pirinyó csoda meglegyinti, mert ..... Mert fáradt, süket, kiábrándult. Vagy tudomisén mi minden van még ebben a neurotikus világban.
(jaja, én is ritkán figyelek)

És még csak annyit tennék hozzá az itt leírtakhoz, hogy az, akit idegesítenek a monoton pillanatok (Jó sok van belőlük, akárcsak egy hétköznapi életben), vagy az, akit egy kövér ember láttán elfut az utálkozás vagy a pulykaméreg, az tényleg a közelébe se menjen ennek a filmnek, mert utálni fogja, mint ecceri adófizető az Orbán stadionokat. 


​​


​​​



4. Wanadis (2017-12-03 08:04.34) aaaaa
Különbség van film és Film között. Nem tudtam, mire számítsak, adtam neki egy esélyt, és nem bántam meg. Valahogy a film nézése közben, az embert áthatja az a kifejezetten izlandi hangulat... Az elszigeteltség, kietlenség, miegymás... Szerintem a Fúsit játszó színész(Gunnar Jónnson) klasszis teljesítményt nyújt, szerény keretek közötti, kiemelkedő alkotás, mély, érzésekben gazdag, alkotás. Nálam öt.


3. VAL P (2016-05-23 14:31.21) aaaaa
Fúsi óta, őt megismerve senki sem akar fusizni.
Az életrevalóság árnyéka sem vetül erre az emberre, mégis van valami megindító abban, ahogy a (bárgyú világtól menekülve) rója rutinosan saját birodalma csapásait. S ez még semmi annak az erőnek láttán, ami a visszahúzódó lélekből – a kék madár közelségének felismerésén nekibuzdulva – tenni akarássá, a másikon segíteni tudássá szublimálódik.


2. Kultfilm2 (2015-10-28 21:10.49)  
Alacsony költségvetésből így kell szép filmet csinálni. Nagyon szívszorító és mélyen emberi, elgondolkodtató alkotás. Mélyérzésű embereknek ajánlott.


1. Tatabike (2015-10-14 12:45.40)  
Kasszasiker valószínűleg...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2022-10-06 01:596 hsz
KeresemKapiGabi, 2019-01-26 09:092 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk