Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO3, 03:52
Lepattant szervezők
- Filmbox, 04:10
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30
A tintahal és a bálna
- HBO, 04:33

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Önkívület - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. Nyolcadik utas (2020-07-07 10:42.53) aaaaa
Van ebben mindenhonnan valami, a sokat látott filmkritikus egy csomó filmet tudna ide citálni.
Érzelem dús alkotás, némi feszültséggel, kevés akcióval és sok üresjárattal.
Egyszer, de tényleg csak egyszer nézhető. Másodjára elvinne az unalom...


24. TurboHagyma (2017-09-21 23:57.03)  
Qrva jó film.



23. SuperHagyma (2017-09-21 11:55.40) aaaaa
Egyszer megnézhető.


22. Dindo (2016-05-10 13:22.31)   - (válasz Anitabagwell 2. hozzászólására)
Jaja de egyezik az ízlésünk, Bardem, Reynolds :-) Tudok egyet, majdnem kancsalít, nézd meg a Nászajánlat fináléjában, amikor megkéri Sandrát. Természetesen a sexepil részének tekintem. Imádom a fiút, egy hónapon belül beszereztem vagy húsz filmjét így-úgy, ez még nincs meg...


21. Tömö (2016-03-06 16:43.37) aaaaa
Igen, jó film......lett volna, ha tovább boncolgatták volna normálisan ezt a témakört. De így a végére már csak egy rohangálos mezeii akciófilmet csináltak...ráadásul ezzel a kancsi gyerekkel-amikor olvastam a szereplők nevét, én tutira Ryan Gosslingra gondoltam, és vártam,vártam,mikor bukkan már fel...és,mikor megjelent EZ, még akkor sem esett le, hogy nem ő:DD ...sőt,mindenkinek így harangoztam be, tudjátok az a "lapáttalszétvernédfejügyerek", aki játszott még Sandra Bullock-kal is, jaaaaa, tudjuk....hát, mindenki nagyot csalódott,mikor megláttuk ezt az "engemnéztégedlát" fejet:D
Én biztos jobban élveztem volna a filmet vele-akármennyire is fingomnincsmiértunszimpi fejü, de mégisvanbennevmi Gossling-gal, mert sokkkkkal jobban játszik!!


20. Gabytza90 (2016-01-11 16:10.50) aaaaa
Jó film. Érdemes meg nézni


19. Az utolso szamuráj (2016-01-06 15:42.22) aaaaa
Van egy film,Seconds címmel:1966-os John F. rendezte,és alig néhányan szóltunk hozzá.Az Önkívület mintha abból (is...) táplálkozna,bár a régi moziban annyi akció sincs,mint egy Tarr Béla 4 órásban.
Ettől független én jól elvoltam ezzel a filmmel,holott ordítóak a hibái:főleg hogy nem mert az identitáskeresésben mélyre menni.Felvesz egy érdekes témát:aztán a film felétől jön az álomgyári autósüldözés,menekülés,verekedés(amik amúgy viszont pofásak) .Sajnos mikor a farmon megkezdődik ez a vonala a mozinak,érezhető a törés,hogy innentől akciófilmként vegetálunk tovább:viszont tudni illik,azért ez pénzkérdés is,egy filozófikusabb sci-fi sorsa mozikban kétségesebb adott helyzetben.
Ben Kingsley persze 18 percben jobb,mint Reynolds a hátralévő másfél órában,de ők azért nem egy kávéház.Tarsem Singh viszont ennél kétségtelenül többet tud:a Zuhanás,a 300 kistestvére de főleg a Sejt olyan erőteljes képi kifejezésekben,olyan varázslatos,amiért tényleg feltalálták a nagyvásznat.Az Önkívületben a sokat emlegetett zsenialitása akkor pattan ki,mikor montázsféleségben láttatja a történteket,illetve a végén ahogy a főgenyó elhamvad:a többi patikamérlegelt iparosmunka.
Amiért mégsem közepest adok,az érzékelhető,tapintható tisztesség:hisz a milliárdos Damian Hale nem csak lő a rosszfiúkra,hanem egy belső,tartalmasabb utat is végigjár,ahogy a kislány és a nő szeretete , fájdalma rádöbbenti,talán ebben a testben számára nincs hely-és van bátorsága meghozni a döntést.Sajnos a mű nem igazán megy bele abba,mennyivel vagyunk többek testünkkel,mi vagyunk inkább,lelkek vagy tapintható,megérinthető identitás,ám az alkotóknak ez a válasza igenis ott lebeg a 2 órában,csak észre kell venni.Ami pedig állásfoglalás amellett is,hogy a halál,mint olyan,az élet szerves része,és-ha az ember nagyjából mindent elrendezett maga körül-nincs tőle miért félni,hisz csak egy...végcél.Megnyugvás.Vagy...csak egy újabb állomás,ki mit hisz.
Nos,nekem pont ezek a ki nem mondott dolgok miatt négyes,pedig sajna tényleg lehetett volna...elvontabb,elgondolkodtatóbb.
Sci-fibb....


18. Rockercsaj2003 (2016-01-03 21:20.18) aaaaa
Soha ne állj le az ördöggel...ez jutott eszembe miután vége lett a filmnek...Elgondolkodtató...Érdemes úgy élni az életünket hogy amikor öregek leszünk, ne kelljen olyan leveleket írnunk a gyerekünknek ami ebben a filmben is van..


17. Ak76 (2015-12-28 00:10.55) aaaaa
Egyszerűen borzalmas.
Nem is értem Kingsley hogy adhatta a nevét ehhez a sületlenséghez,az első fél óra még hagyján,a sztori felvezetése,az alapséma ad akkora löketet,ami adott (lenne) egy jó filmhez,valahol a Limitless,meg a Johnny Mnemonic között félúton,de aztán ahogy beindulna a sztori,hősünk elkezd totál irreális,szentimentális baromságokat művelni,ami olyan szinten teszi taccsra az egész koncepciót,hiteltelenné az egész filmet,hogy komolyan,fel,felvihogtam az esetleges,logikátlan ostobaságok egymásutánján,a filmen nem sokat segít az sem,hogy R.Reynolds,kb egy retek klub szintű TV sztár eszközkészletével felvértezve próbálja velünk elhitetni mekkora színész,mondjuk pont ez nem derül ki a bő másfél óra elteltével sem,egy újabb talányt gördítve a nyájas publikum elé,vajon miért gondolják azt Hollywoodban hogy ez a férfi tehetséges?..
A produkció a végére átmegy totális tripla ZS kategóriás suttyósággá,a postit-re körmölt gyógyszer recept,meg a lengedező nejlonokkal bélelt titkos kutatólaboros jelenetnél már a falat kapartam a röhögéstől,mire ideértünk a se füle,se farka sztoriban,mind az anyagiak,mind a készítők ötletei régen elfogytak,komolyan,vártam hogy megjelenik a háttérben valami kutyára szerelt óriáspók,vagy valami madzagokra hekkelt ufó makettje,ami egy régebbi film díszleteiből maradt véletlenül a forgatás színhelyén...
Most néztem meg a filmet,gyorsan le is írtam ide a tapasztalatokat,mielőtt 2 óra múlva kimenne a fejemből az egész ótvar gyökérség,nehogy más is legyen olyan peches,hogy elkúr a drága életéből másfél órát erre a szemétre.
Szexeljetek helyette,rúgjatok be,vagy egyétek meg a karácsonyi bejgli maradékát,ezerszer jobban jártok.


16. Kmacko (2015-12-26 13:41.37) aaaaa
Mekkora csalódás ez a film! Pedig ragyogóan indul, izgalmas témával, szép megjelenítéssel. Aztán egy közhelyes, szentimentális baromságba fordul az egész. Alig bírtam végigkínlódni a második órát belőle.


15. Városi vadász (2015-12-20 19:33.03) aaaaa
Nem igazán volt ezzel a filmmel baj, a közepéig. Ott elakadt, megragadt, kiszámíthatóvá, érdektelenné vált. Kb ennyi.


14. Riff60 (2015-11-30 21:09.20) aaaaa
Két film ugrott be azonnal a nézése közben- a Csúcshatás és a Tökéletes katona.Azokat is szerettem ez is tetszett.Fanyalognak itt néhányan hogy a nagy ötletből sima akciófilm lett.De ez a film izgalmas,az akciók nagyon jól kivitelezettek és látványosak-Nem Taken 3 színvonal.A helyszínek is el vannak találva egyáltalán az egész film pazar kiállítású jól fényképezett.A mai ínséges képregény cgi áradatban ez nekem elég is.


13. Jason13 (2015-11-29 17:28.05) aaaaa
Tarsem Singh filmjeit én elsősorban látványviláguk miatt szerettem. Elképesztően erős hangulatot tud teremteni a fickó, pusztán a gyönyörű képek és az egyedi helyszínek segítségével.
Kár, hogy az Önkívület erejéig levetkőzte magáról érdekes vizuális megközelítését, így sikerült egy olyan szösszenetet letennie az asztalra, amit bárki el tudott volna készíteni.
Pedig az alapötlet adta volna magát egy Sejthez hasonló, elvont alkotáshoz, de ehelyett inkább csinált egy teljesen jellegtelen thrillert.
Persze, lehet az volt a célja, hogy most egy letisztult mozival lepje meg a közönséget, viszont akkor legalább a történet lett volna épkézláb módon kidolgozva.
Sajnos a sci-fi szál rendkívül elnagyolt, a thrilleres fordulatok már kilométerekkel előre láthatóak, a dráma pedig szimplán nem működik. Egyedül az akciójelenetek érnek valamit, bár azok se nyújtanak semmi emlékezeteset, de legalább átláthatóak.
A színészek is teljesen közepesek, bár ezért szerintem a forgatókönyv a ludas. Ilyen jellegtelen figurákból nehéz lehetett volna többet kihozni. Talán Ben Kingsley járt a legjobban, mivel ő 10 percnél többet nem tölt a vásznon. Reynolds barátunkat viszont sajnálom, hiszen én tehetségesnek tartom a srácot, itt azonban ez nem derül ki.
Összességében ez egy rendkívül felszínes és lapos popcorn-thriller,aminek kihagyásával semmit nem veszít az ember. Remélem ezek után a direktor visszatér a saját stílusához, mert ennél a steril, néhol tévéfilmeket megidéző matinénál azért többet tud.


12. RVIN73 (2015-11-05 21:13.07) aaaaa
Nagyon jó film!


11. Bajkoviki (2015-10-21 23:34.54) aaaaa
Jó film ez, egyszer érdemes megnézni. Érik be Ryan Reynolds, ahogy öregszik...úgy színészileg, mint külsőre :P


10. Stass (2015-10-17 19:48.03) aaaaa
Jó volt ez egynek! Valóban nem nyújtott hatalmas élményt, de közepesnek sem nevezném. Jó kis esti kikapcsolódás volt megnézni, pontosan azt kaptam ettől a filmtől, amit vártam.


9. Rudicus (2015-10-15 08:36.28) aaaaa - (válasz Rudicus 8. hozzászólására)
(Természetesen nem Ben-re gondoltam, mert ő egy fantasztikus nagy színész-varázsló, hanem Ryan-re.)


8. Rudicus (2015-10-15 08:34.39) aaaaa
Tűrhető film. A másik testbe átvihető elme már vagy a tizedik filmből bukkan elő, eddig szokványos a sztori. Fordulatot csak akkor vesz, mikor kiderül, hogy "használt" testekről van szó. Aztán mikor kitör a balhé, onnantól már csak egy logikus és elvárható végkifejlet várható... és az szerencsére be is jött, így az ember megnyugvással gondolhatott vissza a filmre, hogy jól döntött... és ez is egyfajta "katarzis". Tehát nézhető film, bár én a főhőst játszó színészt nagyon nem csípem....


7. Zsol-tee (2015-10-06 18:33.44) aaaaa
Csalodast kelto film lett ez...,mert a tartalma alapjan sokkal tobbet igert,mint ami a vegen lett belole!Ben Kingsley szereplese volt a film pozitiv resze,de nem sokaig lathattuk benne sajnos...Ryan Reynoldssal meg atkapcsoltak akciofilmbe...egy olyan szinesszel aki koran sem akciosztarnak szuletett...ettol fuggetlenul meg igy is lehetett volna jo film....de nagyon elaposodott a vegere,igy nem lett az...


6. Wellington (2015-08-31 02:13.25) aaaaa
A múltkor megnéztem egy filmet, amit attól éreztem bűn rossznak, hogy könnyen megjósolható volt mi következik. Ezt most viszont pont attól tartom szenzációsnak, mert könnyen megjósolható volt a vége.
;):D


5. Gaboca701 (2015-08-30 13:05.49) aaaaa
Összességében tetszett.Nem volt eget rengető, de az utóbbi időben általam látott filmek közül ez kötött le leginkább.


4. Kultfilm2 (2015-08-12 21:38.55) aaaaa
Egy eredetieskedő, de egyébként teljesen átlagos felejthető nyár esti film. Egyszer (se) nézhető kategória.


3. Randal (2015-07-26 11:52.47) aaaaa
Hasonló volt vele a problémám, mint a Limitless-el (Felpörgetve). Egy ragyogó, gondolati potenciával teli ötletből csináltak egy egyszerű akciófilmet.

Én speciel sokkal kíváncsibb lettem volna, hogy mit képes tenni egy 70 évnyi tapasztalattal bíró zseni egy 35 éves, ereje teljében lévő testben. Hogyan tudta volna továbbgondolni az eredeti munkásságát, milyen hibákat NEM követett volna el, amit egy átlag 35éves még biztosan stb.

Erről azonban (kis túlzással) egyetlen szó sem esett, helyette behoztak egy bűnügyi szálat, amiben lehet autósüldözni, lövöldözni, verekedni és hasonlók. Ugyanakkor autósüldözéhez, lövöldözéshez, verekedéshez és hasonlókhoz nincs szükség a film alapgondolatára.

Sajnos mivel a film elment az elvárásaim mellett, már nem volt túl sok esélye, hogy elkápráztasson, így viszont észrevettem az apróbb hibákat is, amikben a forgatókönyv a ludas. Akciófilmhez képest helyenként túl lassú (SPOILER!!! túl sok időt pepecselt szerintem azzal, hogy "Kingsley" kitalálja "Reynolds" családjának sztoriját VÉGE!!!), máskor önellentmondásokba ütközik (SPOILER!!! egyszer csak zseniket örökítenek át, máskor Kingsley haverjának az 5éves kislányát is VÉGE!!!), a párbeszédeket gyakran láttam együgyűnek (főleg a kislány esetében), a karaktereket meg hiteltelennek (a "feleség" reakciói szerintem harmatosak voltak), az akciójelenetek pedig engem nem igazán mozgattak meg (főleg az autós üldözések).

Tehát összességében szerintem egy kifejezetten érdekes ötletből csináltak egy középszerű lövöldözős filmet, sok hibával.



2. Anitabagwell (2015-07-25 10:39.04) aaaaa
Sok rosszat olvastam a filmről, de engem még is érdekelt - sőt a negatív kritikák tükrében még inkább.
Hát a film első felében volt zavar, voltak részek, amik szinte egyáltalán nem tetszettek.
De onnantól ahogy belépett a házba és összeállt a kép, teljesen bedarált és baromira tetszett. Az volt a legjobb, hogy nem volt kiszámítható - vagy csak én vagyok ilyen hülye ezekhez az agykutatós cuccokhoz :D - de én egyáltalán nem tudtam, nem is sejtettem mi lesz a vége éppen ezért nagyon izgultam a film második felében.
Arról meg nem is beszélve, hogy az érzelmeimre is hatottak. Biztosan öregszem, de most már tényleg... a gyerekek egyre jobban levesznek a lábamról, már nem is Ryan Reynolds tökéletes, gyönyörű felsőtestét figyeltem, hanem azt a cuki, tüneményes kislányt. :D Voltak részek, amiket megkönnyeztem, annyira édes volt.
Persze aki elmélyed a témában biztos megtalálja a film hibáit, én annyira nem foglalkoztam a kötözködéssel örültem, hogy végre tényleg látok egy olyan thrillert ami a mozi székbe szegez rendesen.
Sir Ben Kingsley-t mindig öröm a vásznon látni, mindegy mennyi és mekkora szerep jut neki.
Ryan Reynolds érdekes figura, teljesen vegyes róla a véleményem. Láttam már nézhetetlen filmben meg láttam olyanban is, amikor a padlót felmosta velem. Idegesítően szép amúgy a csávó, de tényleg. Pont figyeltem, hogy egyszerűen festeni sem lehet szebbet :D Magas, jó kiállású, szép testű, szép mosolyú, szép arcú, szép állú... bazz legalább egy rohadt foga csálén állna, vagy bele lehetne kötni valamibe, de semmi. :D Kajak nekem már emiatt NEM tetszik. Kéne bele valami "piszok" mert ez így, haggggyyááámááá' tényleg hogy nézhet ki így?? Öhöm. :D Amúgy ez a filmje is inkább az "elég jól játszott a filmben" tábort erősíti. Simán elhittem, hogy benne van Sir Ben Kingsley 68 éves karaktere. Tök ügyesen váltogatta a szerepeit.
Nekem ez nagyon tetszett, idén az egyik legjobb film, amit láttam.


1. Sötétszív (2015-02-26 11:22.37)  
Tarsem Singh filmjeim mindig elsöprő vizuális élmények, s most Ben Kingsley is játszik a filmben, ígéretesnek tűnik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2020-07-07 10:4225 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk