Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Copshop
- Mozi+, 01:20
Nincs bocsánat
- Viasat Film, 01:35
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Úriemberek
- Film+, 01:55
Mindent tud rólad
- Film4, 02:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bobby Cannavale (53)
Chris Mulkey (76)
Rebecca Hall (42)
Christina Hendricks (49)
Rob Brydon (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Rock zene
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Dallas (sorozat) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ahsoka aaaaa
Glen A. Larson aaaaa

 

Dorathg3 hozzászólásai

Ugrás Dorathg3 adatlapjára

1 2

Előző életek - Vélemények

2024-03-12 02:31.38
Abszolút nem értelmetlen és abszolút nem kidobott idő.
Viszont ha az ember nem szereti a lassan csordogáló, inkább az emberek érzelmi oldalát megfogó filmeket, akkor ebben nem érdemes belekezdenie.
A cselekmény egy mondattal szinte leírható, mert nem azon van a hangsúly, mondhatnánk azt is, hogy alig történik benne valami és mégis, mennyire távol is van ez a valóságtól, ha a felszín alá nézünk. Pontosan ez is a film esszenciája, az emberi érzelmek és kötelékek komplexitása, amihez elég három kiváló színész néhány mondata, szava, de még inkább tekintete.
Vajon valóban vannak lelkek, melyek összefonódnak? Gyökereik előző életekre nyúlnak, míg ágaik a következőkre mutatnak? Nyilván ez egy igazán költői megközelítés, azonban tudom, hogy vannak pillanatok, mikor olyan emberrel sodor össze az élet, aki felé húz valami féle elemi erő, akivel bár rövid idejű ismeretséged, mégis azt érzed, mintha az igazából sokkal-sokkal régebbre nyúlna.
Azonban ez elég? Vagy "nem elég a megfelelő emberrel találkozni, hanem a megfelelő időben is kell", hogy egy sorozatból vett idézettel éljek?
A cím nem véletlen.
Érdekes egy háromszöget teremt a film... Mindenkinek szurkolsz és senki ellen sem, nincs jó és rossz oldal, csak emberekek és kötelékek. Aztán ez értelemszerűen ahhoz vezet, hogy végül mindenkiért megszakad a szíved.
Megkapó színészi alakítások, csodás, sokatmondó képsorok és egy egyszerű és mégis bonyolult alkotás, ami ha elkap, akkor veled marad.
Engem elkapott. 5*


Nemterhes - Vélemények

2022-07-04 16:24.34
Azért ez egy végtelenül kisarkitott és cseppet sem titkoltan "életpárti" kritikus egyoldalú és itelkező hangvételű irománya...
Mindazonáltal, tényleg nem egy jó film a nemterhes... Szerintem a poénok sokszor erőltetettek, az út során történő események minden realitást nélkülöznek és túlzottan súlytalan a téma, melyet feldolgoz, hiába a végén az a néhany drámai perc mikor a lány beszél az édesanyjával. Azért az abortusz nagyon sok esetben nem ilyen egyszerű arra nézve, aki végülis mellette dönt... Én ismerek olyan embert, akinek fél éves depresszióval járt a dolog és hiába mondogatta, hogy helyes volt a döntés, azért megviselte lelkileg a folyamat és mai napig érzékeny a téma, pláne, ha bizonyos szintig vallásos az ember...
Nekem ez a mosolygás, falatozás stb. közvetlenül utána, kicsit visszás, pedig rólam aztán tényleg nem lehet azt mondani, hogy nem vagyok nyitott a dolgokra, de ez a téma kicsit árnyaltabb ennél...
A Szexoktatásban pl. 20-30 percben jobban lett ábrázolva ez az egész téma, mint itt másfélórában, pedig az a sorozat is inkább a humorról szól.
(Egyébként ezeken a helyeken tényleg többségében kedvesek az ápolók és az orvosok, legtöbb esetben igyekeznek embereségesen kezelni a dolgot, hisz aki pl. ellenzi, az nem vállalja a kezelés lebonyolitasat, így az ítélkező tekinteteket el lehet kerülni...)


Dűne (2021) - Vélemények

2021-10-29 14:42.48
Nem értem miért kéne ezt jobban kibontani annál, mint ami... A szerelemben, mindent átívelő szeretetben nincs semmi logika... Nem tudsz objektíven gondolkodni normál esetben akkor, ha a szeretteid életéről van szó... Ha egy szívsebész és pl. az édesanyád élete közül kell választanod, akkor is anyukádat választod, ha előbbi napról napra életeket ment (persze normál esetben)... SPOILER Itt is, a dokinak hiába fájt, hogy árulást kell elkövetnie egy általa mélyen tisztelt családdal szemben, megtette, mert csak így volt arra esély, hogy a felesége túlélje. Ugyanakkor, igyekezett valamelyest kompenzálni is és valami jót tenni, ezért is adta oda a fogát a hercegnek. SPOILER vége
Nem hiszem, hogy értelme lett volna ezt jobban kibontani, főleg e szál lezárását ismerve...


Zendaya Coleman - Vélemények

2021-10-24 22:51.07
Mikor tinédzser voltam, volt a Disney channel-en egy sorozat, melynek címe az volt, hogy "Indul a risza!". Nos igen, minden megmosolyogtató jelenete ellenére olyan volt mint a címe, végtelenül bugyuta. Itt tűnt fel két kis színésznő a főszerepekben és egyikük volt bizony Zendaya. Úgy gondoltam, mint mindenki, aki azon a csatornán akkortájt feltűnt, csak hullócsillagként bukhat alá, esetleg szinte teljesen elhagyva a színészetet, melyben lássuk be, azért jelentős részük nem jeleskedett, zenei útra lép ő is (mint Selena Gomez, Demi Lovato, Miley Cyrus).
Aztán megláttam a hírt, hogy Zendaya szerepet kap az új Pókemberben és lévén, hogy végtelenül szkeptikus voltam a személyét illetően, mivel tudtam honnan jött, szomorúan vettem tudomásul, hogy az új Pókember hova süllyedhet. Persze megnéztem azért a filmet, lévén gyerekkorom kedvenc szuperhőséről beszélünk és annak ellenére, hogy egyáltalán nem zavart sok vizet Zendaya, jókat mosolyogtam azon a néhány jeleneten, melyben szerepelt.
Aztán... Na aztán jött az Euphoria... Láttam néhány képet, olvastam az alapsztoriját és elképesztően kíváncsivá tett, hogy hogyan képes megbirkózni egy ilyen nehéz színészi feladattal a "disney-s kiscsaj". És konkrétan leesett az állam a játékától... Semmi mesterkéltség, semmi erőltetett mimika, csak egy érett, hihető alakítás a kiüresedett és boldogtalan függő tinédzser szerepében.
Ekkor fordult hatalmasat, hogy miként is tekintek rá. Nem is csoda, hogy megkapta Rue szerepéért az Emmy-t. Végtelenül tehetséges fiatal színésznő, akitől sokmindent várhatunk a jövőben és remélem ugyanilyen jól választ majd szerepeket mint eddig. Szép jövő előtt áll, remélem marad ezen az úton! Hajrá!



Dűne (2021) - Vélemények

2021-10-24 11:15.32
Nos megnéztem végre és most, hogy kissé leülepedett az élmény jó hosszan bele is kezdek!
Vannak, akik azért kötnek bele,mert olvasták a könyveket és bizonyos dolgokat kihagytak (persze lesz második rész is, mely még betömheti a hézagokat)..
Vannak, akik nem olvasták a könyveket és unalmasnak találták a Dűnét, mondván, hogy milyen sokat kell várni némi akcióra...
És vannak, akik azt róják fel a filmnek, hogy nem esett le nekik, hogy ez csupán az első fejezet, a két részesre szánt történetből... Utóbbin nagyon jót nevettem a film legelején, ahol kiírják "Dűne - első rész"... Ja, amúgy kihagytam a kritikusokat, akik azért kritizálják a filmet, mert a féltörténet, az féltörténet és nem egy egész...
Nyilván érthető, ha nem mindenkinek tetszik, hisz ez lehetetlen, de a fent említett indokok, számomra picit megmosolyogtatóak.
Őszinte leszek, hihetetlen mód élveztem a Dűnét!!! Végre egy film, ami nem fejfájásig tolt akcióval akar hasítani, hanem mesélni szeretne, anélkül, hogy sietne, beszélni hozzánk, anélkül, hogy hülyének nézne és világot építeni, anélkül, hogy elvárná az alapok ismeretét...
Nem sokat tudtam a Dűnéről, a könyveket nem olvastam és még a Lynch-féle filmet sem láttam. Bizonyos dolgokat a film előtt, egy-két írásból tudtam, feudális berendezkedés, "messiás", fűszer stb...
Aztán beültem végre erre a filmre, mely valahogy az első megjelent képek óta hihetetlen mód vonz és le se tudtam venni a szemem a vászonról. Az atmoszféra bevonzott, a látvány és a világ elkápráztatott, a zene magával ragadott. 2 és fél óra hipp-hopp elszállt, csupán az árnyékolta be az élményt a stáblista felgördülését követően, hogy a következő részre biztosan legalább 2 évet kell várni.
A Dűne könyvek rajongóinak megértem, hogy zavaró, ha bizonyos dolgokat kihagynak, de ez egy film, mely tömegeket próbál megszólítani és nem csupán egy réteget akar kielégíteni. Így azt hiszem, bizonyos szintű változtatás teljesen érthető és indokolt, hisz a film nem csak felmondja ami szerepel egy könyvben, abban semmi élvezet nem lenne. A túl sok információtól csak elveszne a néző, sok név, sok bolygó, sok nép, sok szereplő... Elengedhetetlen némi változtatás, a kompromisszum... A gyűrűk urából hihetetlenül sokminden hiányzott, mégis nagyon sokan imádták és imádják a mai napig. Itt nem a bemagolt lecke felmondása a feladat és szerintem ezt azért tudomásul kéne venni.
Akik unalmasnak találták... Hát, én folyamatosan éreztem a feszültséget, a baljós jelek a film elejétől sugallták, hogy bizony elkerülhetetlenül közeleg valami sötétség, mely hőseinket fenyegeti... Ki is mondják és éreztetik is a képernyőn keresztül. Zavart, elkeseredett tekintetek árulkodnak róla... Ugyanakkor, ha csakis az akció és a látástól vakulásig folyó csihipuhi kelt valakiben feszültséget, úgy neki ez biztos unalmas lesz, mert a Dűne ennél több akar lenni, figyelmet kér...
Ha csak kikapcsolódni vágysz és könnyed mozit szeretnél látni, a Dűne nem a te filmed. A Dűne komor, borongós és merengő, a képivilága is ilyen. Akció közben nem puffogtatnak poénos egysorosokat a szereplők és nincs egy ügyetlen, csúf karakter sem beleszuszakolva, aki csupán poéngyárosként vesz részt a filmben. A Dűne komolyan veszi magát és amit elmesél, na meg komolyan vesz minket, nézőket is. Elszomorít, hogy egy nagyobb kritikai oldal képes egy ilyen filmnél a komolyságot felróni hibának, mintha csak egy rakat gyerek ülne be a filmekre, akiknek a túl nagy komolyság túl sok és értelmezhetetlen.
SPOILER
Itt egy 16-17 éves fiú, akire ólomként nehezedik sorsa. Vállán olyan terheket cipel, mely érett, felnőtt embereknek is sok lenne, nemhogy ilyen korban, nem beszélve arról, hogy jövőbe mutató látomásai több kérdést vetnek fel számára mint választ, néha a jövőt látja, néha nem, homályosak ám tudja, hogy fontosak, így nem meglepő módon kapunk egy komoly és szorongó fiút. Hogy lehetséges, hogy nem egy életvidám, nagyokat nevető ifjú? Nem is tudom...
Itt egy családfő, aki érzi háza tragédiájának közeledtét, félti fiát és próbál lehetetlen feladatának eleget tenni.
Itt egy anya (aki amúgy egy Bene Gesserit, egyfajta boszorkány is), akit fiával kapcsolatos döntéseiből, annak sorsából fakadó kétségek gyötrik és öntik el félelemmel, mely ellen folyamatosan küzd, hisz "a félelem az elme gyilkosa".
És még sorolhatnám... Engem az zavart volna, ha mindezek ellenére a szereplők a szomszéd család látszatát keltették volna, akik vacsi mellett jókat derülnek...
SPOILER vége
Egyébként a színészek számomra kifogástalanok, Timothée Chalamet, szerintem kiváló a nehéz sorsú örökös szerepében, Rebecca Ferguson, hihetetlenül jól játszik, őszintén szólva ő meg is lepett, de mindenki, azok is akik csak kevés játékidőt kaptak, nagyon odateszik magukat és jelenlétükkel adnak valami pluszt. Oscar Isaac-től kezdve, a hihetetlenül gusztustalanra elmaszkírozott Stellan Skarsgårdig, beleértve Jason Momoa-t is, mind-mind nagyon rendben vannak.
A moziban való megtekintést azért melegen ajánlom ehhez a filmhez, a látványvilág tényleg lélegzetelállító!
Számomra szenzációs élmény volt, melyből mégegyszer ennyit is szívesen néztem volna.
Ez bizony csillagos ötös!
Köszi Denis Villenueve az év, de inkább az elmúlt néhány év filmjét, legalábbis számomra!
Várom a folytatást!


Az utolsó párbaj (2021) - Vélemények

2021-10-22 06:56.39
Abban egyetértek, hogy nagy érdem, hogy ennyit törődött a karakterek jellemével. Sosem szerettem a sekélyes szereplőket, az egydimenziós ábrázolást, mert legtöbbször nem ilyen egyszerű a valóság sem.
És láss csodát, még itt, ahol egyértelmű az erőszak ténye, itt sem lehet ráhúzni az erőszakolóra, hogy maga a megtestesült gonosz, ahogy az ellene fellépő Matt Damon karaktere sem a megtestesült jó, sőt... Ezek a dolgok nagyon tetszettek alapból, ahogy képesek önhitten azt gondolni, hogy milyen kivételesen jó emberek vagy hősszerelmesek, miközben a valóságot látva és vizsgálva néha távolabb sem állhat ez az elképzelés az igazságtól, persze mindkét karakternek megvan az értékes oldala is. Ez az igazán árnyalt karakterábrázolás.
Ugyanakkor a tényen, hogy a film egy részén unatkoztam, nem tudok változtatni, kétszer megnéztük a jelenetek egy jelentős részét és háromszor az ünnepség ("első csók") jelenetét... Ez sajnos soknak bizonyult nekem, habár nagyon akartam, hogy végig fenttartsa a figyelmem, ez el-elcsúszott bizonyos jeleneteknél... Kellett a három szemszög, ebben igazat adok neked, csak valahogy a tálaláson lehetett volna itt-ott változtatni, mert kissé vontatottá vált a cselekmény számomra, de örülök, ha neked és másoknak sem volt ezzel problémája, mert nagyon kellenek az ilyen filmek, hisz már nem igen találkozhatunk hasonlókkal... Mindent bekebelez az agyatlan szuperhősőrület, a filmvilág mainstream oldala elcsúszott arra, hogy már kevésbé akar elgondolkodtatni, inkább igazi gondolatok nélkül szórakoztatni akar... Szóval így is felüdülés volt a film számomra is! (Szomorú, hogy kenterbeveri egy Venom 2 érdeklődés és így bevétel szempontból is, nevetséges)
Az utolsó 30-40 perce kifogástalan a filmnek, a párbajra tényleg hihetetlenül megéri várni, ez nem is kérdés!


Dűne (2021) - Vélemények

2021-10-21 18:00.35
Sziasztok!
Aki volt már a Dűnén, az esetleg tudna nekem segíteni, hogy érdemes e beülni szinkronos vetítésre vagy az vállalhatatlan kategória és szigorúan feliratosan nézzem?
Alapvetően mindig az eredeti hangot preferálom a filmeknel, de a Dűne látvány, zene és történet tekintetében is tűnik annyira grandiózusnak, hogy attól tartsak, hogy a felirat olvasás elvesz az élményből.
Előre is köszi a válaszokat!


Az utolsó párbaj (2021) - Vélemények

2021-10-17 00:23.14
Egyetértek az előttem szólóval. A három szemszög kissé sok, így vontatottá válik cselekmény... Két különböző szempontja egyazon történésnek még fenttartja a figyelmet, a három viszont már unalmassá teszi az eseményeket, hisz újra és újra nézzük őket... Ezt a fajta árnyalást szerintem máshogy is meglehetett volna oldani, mindazonáltal adott egy érdekes élt a sztorinak, hisz mindenkinek megvan a maga igazsága, de ezek mellett szinte mindig ott a nagy betűs igazság is...
A színészek hihetetlen jók, a középkori világ minden mocskosságával tökéletesen van megjelenítve és a vége... Uramisten, a vége!!!
A párbaj nyers és húsbavágóan feszült mivolta egy plusz csillagot von maga után! Sár, vér, elkeseredett nagy betűs KÜZDELEM!
Enélkül számomra közepes film lenne, így viszont simán 4*!


Dűne (2021) - Vélemények

2021-09-18 14:37.55
Há nem tudom, az Imdb-n 8,6, a Rotten-en 89% és a Metascore-on 75-ös... Ez minden, csak nem negatív fogadtatás...
Magam részéről, engem alapból az sem érdekelne, ha rosszabbra lenne értékelve, mert a látvány és zene mindenhol agyon van dicsérve, tehát ez a film egyértelműen moziba ülésért kiált plusz idejét sem tudom, mikor volt utoljára ekkora volumenű sci-fi a a palettán (cast-ot meg mindent egybevetve)... Nagyon durván várom már!


Változó szerelem - Vélemények

2021-08-17 00:10.28
"Férfi nem alázza meg magát..."
Remélem feltűnt, hogy gyerekekről szól a film. Kicsit el kéne neked is gondolkodnod, hogy mennyire eltorzult világképed is lehet, hogy egy ilyen egyszerű és őszinte kis film kapcsán is a "felsőbbrendűnek beállitott nőkről", a férfiak egyetemes viselkedéséről és hasonlókról tartasz itt kiselőadást...
Ez a film 11 éves! Hol volt akkor még ez a hatalmas nagy feminista hullám, amivel itt párhuzamba hozod ezt a kis történetet?
Ez a film a világ legőszintébb és legtisztább jelenségéről szól, a gyerekszerelemről, mikor is a szexualitás nem játszik semmilyen különösebb szerepet. A Manhattan kicsiben még egy kiváló film ebben a témában. Ezekre a filmekre csak le kell ülni és végig kell mosolyogni. Nem tudom egy ilyen egyszerű kis filmről h lehet ilyen keserűen felállni.
Vicces, hogy lepincsikutyázod a kisfiút, A KISFIÚT (ezt azért kiemelem, mert számomra ez még mindig érthetetlen) ,miközben azt azért észre kéne venned, SPOILER hogy elsősorban ő viselkedett elég bunkón a film egy jelentős részében és sokszor képtelen volt kiállni saját gondolatai és véleménye mellett, lévén, hogy az iskola jelentős része mást várt tőle (az iskola legszebb lányával kellett járnia stb.) köztük cimborája is, hisz Juli nem volt olyan gyönyörű, sem népszerű stb. Ez persze teljesen érthető ebben a korban és a végén ez változik is, habár addigra ezzel a viselkedéssel sikerül már csalódást okoznia és megbántania azt, akit legkevésbé sem akar, pláne a vége felé. Ezt persze egy nagyon aranyos kis gesztussal rendbe tudja hozni végül így lezárva ezt a történetet.
Hogy mitől pincsikutya, fogalmam sincs.
Nem tudom mennyire keserűen kell ehhez hozzáállni ahhoz, hogy ennyire negatívan csapódjon ez a film.
Én mindenkinek, aki szeretne kikapcsolódni l csak ajánlani tudom. Szerintem n se nem csöpögős a film, se nem giccses, csupán végtelenül kedves.


A nomádok földje - Vélemények

2021-06-20 23:18.19
Őszintén szólva én egy pillanatig nem irigyeltem ezeket az embereket. Szerintem nincs is ez az egész túlromantizálva a filmben.
Ezek az emberek, ilyen-olyan okból, de élik a nomád életet, melyet csak kevés választ el a hajléktalanságtól.
Egyesek kényszerből kerültek eme helyzetbe, míg mások szándékosan választották ezt, és habár vannak szép dolgok ebben az életmódban, a film nem fél megmutatni az árnyoldalát. A szorult helyzetek nagyrészt ugyan meg lettek oldva, de azért rendesen be lettek lengetve azok a szituációk, melyek megmutatják, milyen kiszolgáltatott is az ember ha így él.
Ha defektet kapsz a világ végén mit csinálsz egyedül? Ha beteg vagy és rosszul leszel mit csinálsz egyedül? Ha bedöglik a kocsi, az, ami végülis a lakásodat és az életedet fogalja magába, akkor mit csinálsz? De mondhatnám azt is, amit ez a film nem mutatott meg: Mi van, ha rádtamadnak kétes alakok, vagy betörik az autódat mikor épp nem vagy benne?
Főszereplőnknek és környezetének rendre meg kell birkóznia nehéz helyzetekkel, de ilyenkor sosincsenek egyedül, vagy ha mégis, akkor van kihez fordulni segítségért, mert vannak segítő családtagok (Fern testvére ugye).
Ezeken túl pedig ott a magány, ami ezzel az élettel jár... Szülinap egyedül, újév egyedül és talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy az emberek jelentős része ezeket az eseményeket bizony megosztaná másokkal.... Vannak bizonyos mérföldkövek az életünkben, melyeket átlagban nem egyedül szeretünk megélni... Hát ezek az emberek mind egyedül vannak, akkor is ha néha összejönnek és közösen töltenek némi időt...
A film nem azt hirdeti, hogy hű, ez milyen szuper így és nem is azt, hogy hű, de szr minden.
Habár megvannak a maga tragédiái a történetnek, nem megyünk át szenvedésballadába és önsajnáltatásba. Habár megvannak a szépségei és vidám pillanatai is, de nem megyünk át ódába. Megmaradunk a kettő között.
Habár Fern elsősorban maga választotta ezt az életet, azt látnunk kell, hogy sokan pusztán szükségből, menekülésképp választják ezt, hisz az ocsmány kiszipolyozó kapitalista berendezkedésű világ kiköpi magából azokat, akik már nem elég hasznosak a társadalomnak és különösen Amerikában, nevetséges összegű nyugdíjjakkal ütik ki azoknak az embereknek a szemét, akik vegigdolgoztak az életüket. Én nem láttam a túlromantizálást, én azt láttam, hogy bizony hálátlan feladat embernek lenni egy embertelen világban, pláne megöregedni benne....
A film kicsit olyan mintha dokumentumfilmet néznénk erről az életstílusról, megmutatja milyen is nomádnak lenni. Nincs is igazán sztorija, csak járjuk a világot Fern cipőjében. Hogy baj ez? Számomra legkevésbé sem, de abban biztos vagyok, hogy ez sokaknak problémát fog okozni... Szerintem remek film volt és kétség sem fér hozzá, hogy McDormand megint megérdemelte az Oscart.


Ígéretes fiatal nő - Vélemények

2021-06-09 18:19.05
Arra azért még kíváncsi vagyok, hogy miből gondolod, hogy jobban ismered te ezt a témát mint én? Tényleg érdekel, mert azért én pont nem vagyok az a típus aki olyan témában vág bele vitába, amit nem ismer... Szóval tényleg érdekel, hogy miért te vagy az aki tudja és megmondja a tutit?
Csak nem a téma neves szakértőjével állok szemben? :D
Amúgy azt írtam, hogy ha rákeresel fogsz találni több tucat tanulmányt, statisztikát stb... Nem azt mondtam, hogy támaszkodj a statisztikákra, de azokat is találsz, nem kéne kiforgatni amit mondtam.
Azt se mondtam, hogy nincsenek jópáran, akiket ártatlanul vádolnak, habár nyilván erről te sem tudsz pontos adatot, mert honnan a francból is tudnád ki ártatlan és ki nem...
Ezzel együtt azt mondtam, hogy úgy a helyesebb ha azt mondjuk, hogy sokkal több erőszak történik, mint amennyit jelentenek, szimplán azért mert az ilyenből marha sok van, de való igaz, fontos az a rész is amit te említettél. Nem tudom mennyire vagy képben mivel jár ha valaki elmegy jelenteni, hogy nemi erőszak áldozata. Eléggé megterhelő folyamat, de persze szükséges, pont azért hogy könnyebben el lehessen kerülni a rágalmazást, például sokan ezért sem viszik végig a dolgot (a Hihetetlen című sorozatban például eléggé részletes betekintést nyerhetünk ebbe a folyamatba) és sajnos sokszor azokat ijeszt el ez a procedúra, akit valóban erőszak ér. Olvastam egy nagyon jó könyvet is a témában, ami ennek az egésznek a lelki részébe megy bele.
Nőként sok barátnőm van, mégtöbb ismerősöm, akikkel beszélünk erről-arról, így amellett, hogy azért én sem csak légből kapott dolgokkal jövök, még tőlük is informálódom, nem csak azokból amiket olvasok, de te nyilván jobban tudod.
Bocs, hogy nem fejeztem be, de a kijelentésed miszerint jobban ismered a témát mint én, tényleg marha kíváncsivá tett... :D


2021-06-08 20:04.46
Tudod mit? Olvass utána ennek a témának de alaposan! Keress rá a nemi erőszak témakörére és garantáltan fogsz találni több tucatnyi tanulmányt, statisztikát és egyebet róla!
Annak meg pláne, hogy szerinted több férfit ítélnek el ártatlanul mint amennyi erőszak ténylegesen megtörténik. Nem! Ez úgy lenne helyes, ha azt mondanánk, hogy több nemi erőszak és zaklatás történik, mint amennyit ténylegesen jelentenek, pont az ilyen hozzáállás miatt mint amit te is itt képviselsz.. Ha olyan okos vagy, akkor miért nem vagy ezzel tisztában?
Hogy én miért lettem hisztériának bélyegezve, az számomra talány, mert végig igyekeztem értelmesen alátámsztani amit mondtam, de oké.. :D
Szóval, véletlenül nem lehet többet inni... Aha... Szóval szerinted nincs olyan, hogy valaki esetleg nem veszi számításba, hogy fáradt vagy esetleg nem evett eleget stb. ezért amennyit alapból bír, azt így például nem bírja? Vagy ha 17-18 éves az ember és életében először vagy másodszor esetleg harmadszol megy el bulizni és kísérletezés közben túl issza magát, az nem lehet véletlen? Vagy nincs olyan hogy az ember társasággal sietne egy koncertre és túl gyorsan issza meg az alkoholt, hogy gyorsan beérjenek? De egyébként is, nem lehet hibázni? Mondtam lent egy saját példát buliból, amúgy az volt a legelső bulim szórakozóhelyen... Nos, nem, nem tudtam pontosan mennyi az elég az ottani koktélokból. De most komolyan a lányokon kell számonkérni, ha valaki visszaél a helyzettel? Az én hibám, ha egy srác leül mellém és annak ellenére taperol a pólóm alatt, hogy többször eltolom a kezét csak azért, mert nem tudok ráorditani???
Ha buliba mész előfordulhat, hogy rosszul méred fel a helyzetet és kész, de nem hiszem, hogy erőszak esetén kéne számonkérni az áldozat felelősségét pont azért, mert nem állatok vagyunk! Ha értelmes valaki, tudja mit tehet és mit nem egy lánnyal, de sajnos sokan nem azok. Szomorú, hogy neked ez a legfontosabb szegmense a témának és nem az az alapvető hiba a rendszerben, ami miatt nekünk ezerszer jobban oda kell figyelnünk magunkra nőként, mint nektek férfiként. Ez minden csak nem hisztéria.
Nem azt mondtam, hogy a backstage-be tartó lányok mindegyike, csak képeket szeretne meg beszélgetni, hanem azt, hogy nem mindegyik akarja megb*szatni magát. Például a nővérem nagyon szereti a Linkin Parkot és ha annó a VOLTon mehetett volna a bachstage-be a kedvenc zenekarával találkozni, tuti ment volna és nem azért mert Istenneként tekint rájuk, hanem azért mert sokat jelent számára a zenéjük és semmiképpen sem azért, hogy lefeküdhessen bármelyikükkel. Itt nem azokon van a hangsúly akik, szexért mennek oda, hanem azokon akik nem. Ismerem a saját nememet hidd el, mindazonáltal nem mindenki ugyanolyan, kár pálcát törni, mert nem ismered mindegyiküket.
Nincs kedvem továbbfolytatni a "nem, mert te vagy szűklátókörű!" adok-kapokot a végtelenségig, szóval ezzel remélem le is tudom zárni ezt a dolgot, amúgy sem szóltam hozzád, te kommentáltad a nem neked szóló hozzászólásomat, de álltam elébe. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy ez a vita sehova nem vezet amúgy is csak egy hisztérika vagyok, szóval :'D


2021-06-08 14:42.50
Na veled aztán kár vitatkozni mégsem tudom megállni, hogy írjak... Szánalmas és szomorú ami mellett itt kampányolsz és tudod itt látszik milyen szűklátókörűen szemléled a dolgot, hiába is vádolsz ugyanezzel engem.
Itt az egyén felelősségéről papolsz, nos, én meg magáról az emberségről és arról, hogy ha már mindenképp a felelősség, akkor talán felelős a férfi is azért, hogy a p*csét a gatyájaban tartsa és tisztában legyen vele mi helyes és mi az ami kvara nem az...
Vagy komolyan szted normális, hogy egyes férfi társaid képtelenek uralkodni magukon mert ott van egy nőnemű a közelükben? Most akkor állatok vagy emberek vagyunk? Komolyan az ösztön határozza meg miként cselekszünk vagy képesek vagyunk gondolkodni? Ha szted egy férfi nem felelős a tetteiért mert történetesen töke van, akkor nagyon nagy bajok vannak.
Degradálva minősítesz itt valakit, azért mert nem olyan nevetségesen szemléli ezt a témát mint te, "balfsz kisfiú" mi?. Az biztos, hogy ez a "balfsz kisfiú" 8szor földhöz vágna, ha arra kerülne a sor. Te komolyan azt hiszed, hogy te vagy a több, mert te az áldozatot hibáztatod és szrozol egy filmet ami meg nem? Ez is nagyon szépen bemutatja milyen szemellenzős is vagy.
Fél másodperc alatt meg tudod itt mondani, hogy mi az ami megeshet valakivel és mi az ami nem, mi a helyes és mi a helytelen, mintha a világ faék egyszerű lenne. Elképesztő, hogy te még nem találkoztál a "véletlenül túl sokat ittam" jelenséggel és nem tudod, hogy ez hogy történhet meg... Nem tudod, hogy egy rajongó nem feltétlenül azért megy a backstage-be, hogy bedrogozzák és megb*sszák, hanem mondjuk azért, hogy fényképeket készítsen vagy beszélgessen rajongása tárgyával. Vagy te komolyan azt hiszed, hogy a véletlenszerűen kiválasztott lányok mindegyike azt akarja, hogy megb*sszák (16-17-18 éves lányok)?? Akár naiv egy ilyen lány, akár nem, kihasználni semmiképpen sem lehet a rajongását és tudtuk nélkül drogot beadni nekik nem csak erkölcstelen de törvénytelen is. Te sose rajongtál senkiert? Zenekarért? Ha kínálkozna az alkalom te nem mennél a backstage-be? És most kérlek kímélj meg attól, hogy "jó, de te férfi vagy"...
És lám ezzel ismét csak azt erősíted az ittenieknek mennyire szűk is az a kis rés, melyen keresztül szemléled a világot.
Ítélkezel és pálcát törsz mindentudóként, holott egyre csak azt bizonyítod milyen keveset is tudsz. És az érzelmi intelligenciát mégcsak nem is említettem...
Gondolom te az a típus vagy, aki ha arról van szó például, hogy egy lány nem figyel az italára egy buliban és beginázzák, majd megerőszakolják, akkor is az áldozatot hibáztatod, mert "miért nem figyelt a poharára jobban??"
Tudod az a helyzet, hogy ha tényszerűen megerőszakolnak valakit, akkor nem az a lényeg, hogy az áldozat milyen állapotban volt, hanem az, hogy egy kanos szrházi, fogta magát és az ösztöneinek nem tudva ellenállni, valakit az akarata ellenére magáévá tett. Mondd már meg nekem, hogy ha van egy öntudatlan és egy tudatos ember, akkor miért van az, hogy az, aki tudatosan bűncselekményt követ el, aljas és undorító módon kihasznál valakit, miért van kevésbé elítélve mint az öntudatlan??
A nagy büdös helyzet az, hogy ez a film rólad szól, te vagy a dékán, te vagy a kollégiumi barátnő és te vagy az orvos.
Nem csoda, hogy nem jött be a film, hisz pont a magadfajták nem fogják fel mi is az erőszak és mennyire gusztustalan a rendszer, ha az erőszak TÉNYénél fontosabb az, hogy mik voltak a körülmények, amik körülölelték az ERŐSZAKot és lám milyen könnyű is a szőnyeg alá seperni, ha egyszer ilyen megengedő a társadalom az elkövetőkkel szemben, pláne ha mondjuk egy sportösztöndijjas egyetemistáról van szó (Brock Turner esete). Ha valakit azért ölsz meg, mert folyamatosan beszólogat neked, nem lesz enyhítő körülmény, hogy történetesen egy seggfej volt az áldozat, ugyanez súlyos testi sértés esetén is igaz, viszont ha nemi erőszakról van szó, akkor marha fontos, hogy milyen ruhában és állapotban volt az áldozat.. Vicc...
Te tényleg csak akkor fognád fel ezt, ha mondjuk a lányoddal történne hasonló, de kívánom, hogy ha ne adj isten lesz egy lányod, soha ne kelljen ilyet vagy ehhez hasonlót átélnie!


2021-05-23 15:53.03
Amúgy megkönnyebbülés, hogy ezt a filmet egy fiú ajánlotta nekem, aki azt mondta, hogy rég látott ilyen jó és mellbevágó filmet.
Örülök, hogy vannak ilyen srácok mint ő.


2021-05-23 15:45.52
Nem igazán fogtál fel semmit a filmből és igen, marha felületesen szemlélted! "Főszereplő a bibircsókjával minimum 50-nek néz ki. Semmi vonzó nincs benne, egy leharcolt, szétb...ott, kivénhedt, bagós kávédaráló." Ehhez szöveghez külön gratulálok, csak téged minősít ahogy beszélsz egy olyan nőről, gusztustalan jelzőkkel illetve, aki neked pont nem jön be...
Amúgy szerintem pont annyinak néz ki amennyi, 35, ráadásul kiválóan játszik benne Carey Mulligan. Itt nem az volt a lényeg, hogy fhu, ő a világ legszebb nője és azért akarják ágybavinni. Szinte mindig leharcoltnak nézett ki, csak kihívóbb ruhában épp ezért pont lényegtelen hogy néz ki, amíg van mellé és női nemi szerve. És nem, nem arra ment ki a film h minden férfi féreg, hanem arra, hogy egy zsúfolt partyban mindig van legalább egy kiéhezett pali, aki kihasználja az illuminált állapotot. Én is ismerek olyat aki alig 18 évesen hasonló helyzetbe került egy sráccal és nekem is volt olyan buliélményem 18 évesen, mikor még nem volt annyira meg, hogy hol a határ, ahol sajnos részegebb voltam a kelleténél, nehezebben kordinaltam a mozgásomat, leültem és a mellettem ülő srác elkezdett benyulni a pólóm alá és hiába toltam el folyamatosan a kezét, csak folytatta, amig a testvérem ki nem mentett onnan. Ezek szomorú dolgok, mert én nem hülyére akartam magam inni, csak tapasztalatlanságom okán, túlittam magam és ezt a helyzetet igyekezett kihasználni valaki, szerencsémre én nem voltam egyedül és nem is hagytak egyedül.
SPOILER
A bosszú mint olyan egy marha egészségtelen dolog, ugyanakkor a bosszút gyakran és a film esetében is az igazságtalanság szüli. Esetünkben, a szőnyeg alá söpört nemi erőszak a téma, melyet megpecsétel az áldozat öngyilkossága és bizony ember legyen a talpán, aki miután így veszíti el azt akit szeret, boldogan tud élni, anélkül, hogy igazságot akarna szolgáltatni. Nem beszélve arról, ha ezt egy kiadós bűntudat is kíséri, amiért nem volt ott a történtek idején.
A film nem is egész pontosan csak a bosszúállásról szól, hanem az egész nemi erőszak témakörről... Az emberek szánalmas, felszínes hozzáállásáról, akik a körülményeket szemlélik és nem magát, az erőszak tényét vizsgálják. Akik saját kényelmes helyzetük érdekében inkább csendben maradnak és nem tesznek semmit még akkor sem, ha tudják, hogy gáz van.
Bemész a Szigeten egy dj-páros backstage-ébe? Ne csodálkozz, ha bedrogoznak és nem dumcsizni akarnak veled.
Véletlen túl sokat iszol egy buliban? Magadra vess, ha kihasználják a magatehetetlen állapotodat és esetleg megerőszakolnak.
Lengébb ruházatban vagy? Ne csodálkozz ha megszólnak, vagy ha esetleg kéretlenül és agresszívan rádhajtanak, hisz "aki k*vának áll, ne csodálkozzon ha megb*sszák" nem igaz???
Ezek az ostoba dumák lengik be ezt az egész témakört egészen addig, amíg nem veled vagy a testvéreddel vagy a lányoddal stb. történnek meg a dolgok, mert idegen emberek feje fölött pálcát törni és az ő felelősségüket számon kérni mindig könnyebb mint átgondolni, hogy most komolyan van bármilyen körülmény is, ami feljogosít valakit az erőszakra, vagy magyarázatot ad arra??? Nincs...
Nevetséges mennyire nem látja sok ember a fától az erdőt.
Vicc, hogy te képes vagy azoknak az ösztönlényeknek szurkolni a film végén, akik élvezettel nézték egy magatehetlen lány megerőszakolását, felelősségüket a fiatalságukra hivatkozva elhárítani és akik amint belép egy nővérszerkós csaj, mint a kutyáknál a tüzelés időszakában a kanok, csak meg akarják hágni, képesek szónélkül letérdepelni neki és a nősülés előtt álló barátjukat felküldeni vele "hagyj majd nekünk is!" mondattal kísérve.
Nem, nem azt mondom hogy normális dolog a bosszú és minden mozzanatát elégedetten néztem főszereplőnknek, mert rohadtul nem! Végig annak szurkoltam h engedje el a dolgot, mert ez marhára nem normális és habár jó lenne, ha minden ember azt kapná amit megérdemel, saját életünket feladni a bosszúért minden, csak nem kielégítő.
Nem hiszem, hogy olyan dologba avatkozott amihez semmi köze, a legjobb barát/testvér sorsa bizony, hogy érint minket is, vagy ha téged nem, akkor csak sajnálni tudlak, mert akkor neked egyik sincs, mert szerettünk bánata sokszor a sajátunk is, a tragédiája meg bélyeget nyomhat életünkre.


Easttowni rejtélyek (sorozat) - Vélemények

2021-05-10 23:31.27
Az első rész még engem sem varázsolt el túlzottan, habár szerintem a kissé sivár kisvárosi környezet, alapból jó atmoszférát ad a sorozatnak és Kate Winslet (nem meglepő módon) alakításának első másodperceit is élmény nézni... Mindazonáltal, úgy gondolom, hogy teljesmértékben baromság egy krimi-dráma sorozatot az első rész után otthagyni. Na ez ennél a sorozatnál különösen igaz!
Egész egyszerűen marha jól építkezik és szövi tovább és össze a szálakat a sorozat. Minden karakter érdekes a maga módján és bármekkora bunkó és magának való néha (gyakran) főhősünk, mégis könnyű megkedvelni.
A nyomozás kellően érdekes már a második résznél is, de ahogy haladunk tovább és ásunk egyre mélyebbre, újabb és újabb retegeit megismerve a körülményeknek fokozódik az izgalom és garantáltan úgy zárulnak a részek, hogy mindenképp tovább akard nézni!
De kár lenne sima kriminek elkönyvelni, mert ez a sorozat nem csak egy nyomozásról szól, hanem emberi kapcsolatokról és sorsokról is és ezt a krimi-dráma egyveleget tökéletesen vegyíti a sorozat, mert szinte ugyananyira tud érdekelni Mare családjának és kapcsolatainak sorsa, mint a nyomozás és ugyanúgy fogsz szurkolni egy gyermekét kereső anyának és egy fiatal nyomozónak mint magának a főhősnek.
Még nincs vége a sorozatnak, ezért az értékeléssel várok, de én eddig 100%-ig csak ajánlani tudom!
Remélem a vége után adhatok neki egy 5*-os értékelést, mert nagyon-nagyon szeretnék!


Mulan (1998) - Vélemények

2021-05-09 17:33.54
Gyerekkorom óta a kedvenc mesém... Rengeteg mesém volt videokazettán, melyek elején mindig reklámoztak más meséket (konkrétan mint a moziban a filmet megelőző előzetesek) és itt akadt meg óvodás koromban a szemem a Mulan-on ("Atyavilág harcos lány!" felkiáltással). Hosszú ideig mondogattam a szüleimnek, hogy nagyon szeretném ezt a mesét, míg nem a Jézuska elhozta és mai napig hallgatom, hogy olyannyira örültem egy videokazettának, mint még talán soha semminek, így őszinte boldogságommal boldogságot okozva a szüleimnek.
Kedvenc mesém, mely számomra örök.
Az első olyan meséről van szó, amely kibillenti a tipikus női szerepből főhősét és mely az erős, okos, bátor és kitartó tulajdonságokat ötvözi női főszereplőjében.
Nekem, mint olyan lánynak, aki egész gyerekkorában a "fiús" bélyeggel a homlokán élte mindennapjait, mert fociztam, legoztam, babázás helyett kiskocsikkal játszottam és előszeretettel használtam kardként a botokat, emellett utáltam a szoknyát és a rózsaszínt, elképesztően sokat jelentett ez a kis mese, hogy bizony, a Disney hercegnők világában sem csak a szoknya és a "mentsetek meg, mert esetlen lány vagyok!" ige létezik.
Nyilván nem tökéletes mese.
Őszintén szólva bele lehet kötni, hogy túlságosan komolytalan, de szerintem még mindig egy disney meséről beszélünk, mely elsősorban még mindig a gyerekek közönségét célozza meg. Bele lehetne kötni, hogy egy dimenziós gonosz a másik oldal, de melyik korabeli mesében nem? Még a méltán elismert Jégvarázsban is egy dimenziós a gonosz...
A zenék kiválóak, legyenek viccesek, vagy komolyak. A poénok simán megnevettetik a felnőtt réteget, a vicces részek valóban viccesek, a főhős és barátai teljesmértékben szerethetőek, akiknek őszintén lehet szurkolni, Mulan ravasz megoldásai zseniálisak, a komoly részek meg hitelesek, cseppet sem erőltetettek számomra.
És azért valamelyest megható is a vége, mikor is az apja félredobva a dicsőséget jelképező tárgyakat átöleli a lányát, mert igenis, sokkal fontosabb dolgok is vannak a család jóhírénél, mégpedig maga, a család.

A ma megtekintett élőszereplős változat után, muszáj volt ide feljönnöm, mert egész egyszerűen nyomába sem ér a mesének. Ott ugyanis nem a kitartás, az elszántság és a fizikai erőt helyettesítő ravaszság viszi előre a főhőst, hanem a benne születése óta túltengő csi. Ezzel szerintem mindent elmondtam arról, hol is siklik félre az élőszereplős változat bánatomra.

(Az alattam lévő hozzászólás teljesen fals, ez a mese korántsem a legrosszabb, szerintem objektíven nézve sem. Persze lehet nem szeretni, de legrosszabbnak kikiáltani szimplán butaság.)





Arthur király: A kard legendája - Vélemények

2021-04-05 14:50.38
*érdemes tenni vele egy próbát.


2021-04-05 14:48.29
Szerintem indokolatlanul durván le lett húzva ez a film és őszintén szólva én nagyon sajnálom, hogy nem teljesített jól a kasszáknál.. Elképesztően jó zene, marha jó látványvilág, pörgős rendezés és szerethető karakterek tarkítják eme filmet, ami egy ezerszer lerágott csontot, nevezetesen Arthur király legendáját veszi elő, azonban mindezt egy teljesen más típusú tálalásban, ráadásul eredet történetet mesélve. Jelen filmünk sokkal inkább fantasy mint eddig bármelyik másik a témában és habár ismerjük Arthur király történetét, ez a film mégis képes az újdonság erejével hatni.
Nyilván megkapjuk a többször látott klisét, a kezdetben végtelenül cinikus és öntelt főhőst, aki nem hajlandó felelősséget vállalni stb. és persze tudjuk, hogy végül merre halad a karaktere. Az antagonistánk sem a legmélyebb karakter a történelembe, szokásos gonosz, habár nem teljesen érzéketlen, hisz szerelmét és gyermekét szereti, azonban ettől nem lesz rétegelt karakter így végülis marad a szokásos jó a gonosz ellen harc, habár talán ez nem is olyan meglepő. Nem egy világmegváltó de egy teljesen vállalható eredet történet ez, mely habár egy több részes filmsorozatnak indult, megmarad egy egy filmes eredet történet szintjén. Pedig még csak most jött volna Lancelot, Guinevere stb. Kár....
Jól elszórakoztat a film, a zenék tényleg valami hihetetlenül jók, így ha lehet, én javaslom az erősebb hangszórót hozzá, plusz a nagyobb képernyőt a látványhoz (tehát ha lehet ne laptopról nézd) mert marha jó a kettő együtt..
Ha nagyon durván ragaszkodsz az eredeti legendához, akkor ez a film nem fog tetszeni, de ha képes vagy kicsit lazábban kezelni ezt, akkor szerintem érdemes tenni vele egy példát.
4*


A Gyűrűk Ura - A király visszatér - A legjobb jelenet

2021-03-31 13:15.02
- Nem hittem volna, hogy így végződik.
- Vég?
Nem. Az út nem itt ér véget.
A halál csupán egy másik ösvény melyre mind rálépünk.
Amikor a világ szürkeeső függönye visszagördül,
S minden ezüstös tükörré válik, akkor meg látod.
- Mit Gandalf? Mit látok?
- Fehér partokat, azon túl egy távoli országot mely zöld és napsütötte.
- Hát, ez nem is rossz!
- Nem. Nem bizony.

Nekem ez az egyik kedvenc jelenetem.
Alapból imádom hallgatni Gandalfot, különösen Bács Ferenc (Isten nyugasztalja) magyar hangján... Mintha a megtestesült bölcsességet hallgatnám...
Számomra ez a jelenet, ez a párbeszéd, az egyik legszebb a trilógiában, főleg azzal a kis zenei aláfestéssel, ami akkor csendül fel, mikor Gandalf lényegében a túlvilágot festi le..
Azt hiszem mind szeretnénk ebben hinni.


A nagy pénzrablás (sorozat) - Vélemények

2021-03-23 10:47.37
Talán ha nem venné olyan komolyan magát a sorozat én is lazábban kezelném ezeket a szitukat. Persze az is lehet, hogy csak én veszem ezt túl komolyan, meglehet, hogy a hozzáállásommal van a gond, de nem tudok mit tenni. :D


2021-03-23 10:31.41
Hát azért had legyen már igazam a saját csillagozásomban, ami nem más, mint a saját véleményt tükröző értékelés. :D Ugyan elgondolkodtam a 4*-on, de egész egyszerűen ez nekem nem az a szint. Azok után, ahogy fel lett magasztalva a sorozat, az elvárásaim nyilván nagyobbak is voltak. Csalódás sajnos.
Nyilván nézem a sorozatot tovább, habár valószínűleg már abbahagytam volna, ha nem bombáznak a barátaim azzal, hogy de nézzem, így is volt egy nagyobb szünet és gyaníthatóan továbbra sem fogom darálni! Nézem-nézem, de sajnos annyira nem élvezem, hogy ennél jobbra értékeljem.


2021-03-22 13:31.28
Őszinte leszek, így a 3.évad 2.részét nézve, fogalmam sincs, mi ez a rohadt nagy felhajtás a sorozat körül. Szórakoztató ugyan, vannak benne valóban okos húzások, de könnyű úgy okosnak lenni, ha a másik oldalt egy rakat szerencsétlennek állítják be. A 2.évad végén, konkrétan röhögőgörcsöt kaptam azon, ahogy
SPOILER a rendőrök benyomultak a pénzverdébe és nem tudták kiiktatni a tőlük 3 méterre lévő két szerencsétlent, Tokiót és Riót, nem beszélve arról, hogy a rablók közül rohadtul nem fog kb senkin sem a golyó vagy ha mégis, akkor az csakis mellényt talál. Még egy tetves motorról sem tudták leszedni szerencsétlen csajt... Tehát a rendőrség totálisan balfsz fellépése a támadókkal szemben, nem képezi a sorozat fénypontját.
A wc fülkék is teljesen hangszigeteltek, nem számít, hogy felül nyitottak, lazán lehet ragasztószalagot tépkedni és ragasztani, mert nem hallják meg az ajtó előtt állva. A rendőrségi sátorba lazán bekísérnek kintről egy civilt, aki azt állítja, hogy telefonon keresik a nyomozót stbstb. SPOILER VÉGE
Azért lássuk be, ezek nevetséges jelenetek és jelentősen rontják részemről annak a lehetőségét, hogy igazán komolyan vegyem és élvezzem a sorozatot.
A rablókban túltengnek az érzelmek, már kb nem volt olyan szereplő, akik között nem volt konfliktus a két évad alatt, persze nyilván a több napos bezártság senkinek nem tesz jót, ezt még úgy ahogy meg is értem, habár fogalmam sincs, hogy bíznak meg egymásban kb 5 perccel később újra.
Ami még zavar, az a jó sok szerelmiszál, amivel teletűzdelték a sorozatot és az ebből adódó drámázás. Nekem legalábbis kicsit sok volt.
Persze vannak pozitívumok, jó megoldások, de ez a sorozat korántsem olyan nagy durranás mint amire számítottam, mint aminek beállították. Ráadásul ahogy a 3.évad kezdődik, megint kissé a nevetségesség határát súrolja.
SPOILER nyilván mikor el kezdek unatkozni, lelépek egyedül partyzni máshova, aztán telefonálgatásba kezdek a pasimmal, majd az elfogását követően veszélybe sodorjuk ismét az egész csapatot, mert van két idióta, akik képtelenek gondolkodni. SPOILER VÉGE
Sztem a 2.évaddal le lehetett volna zárni, eléggé kerekegésznek tűnt, viszont a folytatás mellett döntöttek, meglátjuk, hova lyukad ki a dolog. Valószínűleg végignézem már a maradék két évadot, aztán meglátom.
De jelenállás szerint, ez nekem egy 3*.


Az Igazság Ligája (2017) - Zack Snyder's Justice League

2021-03-22 00:15.10
Nos, megnéztük ma és azt kell mondjam nem volt rossz. A vicces az egészben az, hogy olyannyira felejthetőre sikerült elődje, hogy annak ellenére, hogy láttam, szinte semmire nem emlékeztem belőle, így néhány jelenetet kivéve, eléggé újszerűen hatottak a történések. E film esetében viszont nem hiszem, hogy ilyen feledékeny leszek, mert akadtak szép számmal olyan jelenetek, amiket nem hiszem, hogy kilök a memóriám. Flash két nagyobb volumenű jelenete például kifejezetten tetszett, habár a nagy, giccses szövegek akciozas közben továbbra bejövősek, ezt nyilván az utolsó nagy jelenetére értem, ami ugyan így is ütős volt, de az apás szövegelés nélkül sokkal jobb lett volna, ráadásul elmaradt volna részemről a szemforgatás (sajnos ilyen szövegelés még van egy-kettő). Ja és Flash végre nem egy totál haszontalan idióta! Wonder Woman belépőjelenete is jobb lett az apró változtatásokkal, de összességében ez minden akciójelenetre igaz, a kisebb nagyobb változtatások jót tettek nekik.
Miután belenéztem kicsit a Whedon-félébe viszonyításképp, azt is hozzátenném, hogy zeneileg is jóval jobban működik a Snydercut féle Igazság Ligája (WW himnusza még mindig a legjobb amit valaha szuperhős filmekben hallottam) és a jópofáskodó, fárasztó akciópoénok is szerencsére kikerültek nagyrészt, ja és hálaistennek kikerült a filmből az az egyszem család is, akik valamilyen különös okból, egyedül éldegéltek egy veszélyes, elhagyatott környéken, hogy végülis kimenekítsék őket. A világ sötétebb, sokkal inkább dc-sebb és ez határozottan jót tett a filmnek, de a leglényegesebb főleg az, hogy nem csak külön-külön működtek jobban a hősök, de csapatként is. Mindenkinek megvolt a szerepe és véleményem szerint Steppenwolf is árnyaltabb gonosz lett a szolga szerepben. A lassitások, azért néha túl sokak, de számítottam is rájuk.
Ugyanakkor indokolatlanul hosszú a film... Sok olyan jelenet van, ami inkább arra való, hogy csak húzzák és húzzák a dolgokat és ez érezhető is.
Az epilogus esetében például az álom jelenet ugyan jól lenget be egy lehetséges folytatást, de simán lehetett volna rövidebb is.
A 4:3-as képarány ugyan bosszantó, de egy idő után el lehet tőle tekinteni és idő az aztán határozottan van ebben a filmben.
Összességében jobb és kidolgozottabb mint elődje, habár utóbbi nyilvánvaló, márcsak a játékidőt figyelembevéve is.
4*


Normális emberek (sorozat) - Vélemények

2021-03-18 14:38.46
Nos, én az előttem szólókkal ellentétben, elképesztően bosszantónak találtam a sorozatot, egy minden szempontból gyáva és önző fiúval és egy kisebbségi komplexusos lánnyal (megjegyzem, ő érthető okokból ilyen).
Részeken keresztül csak nézzük és nézzük e két ember vergődését és útkeresését a világban, mely során szinte önmagukat kínozva erőszakolják magukat másokkal kapcsolatba, ahelyett, hogy egymást választanák.
A színészi játékok tényleg jók, különösen a lányé szerintem. Azonban a történet engem nem igazán ragadott meg, annak ellenére sem, hogy a mai világunkban valóban probléma, hogy sokszor képtelenek vagyunk egymással normálisan kommunikálni, így olyan helyzetekbe sodorva magunkat, melyeket inkább elkerülnénk vagy épp elszalasztva értékes pillanatokat.
Egyszer elment, de elég is volt.


Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak - Vélemények

2021-03-11 21:04.10
Egy rakat komoly téma, bántóan felszínes tálalásban... Olyan szinten semmilyen, hogy a végén a nagy katarzis jelentő rész is, ami aztán tényleg egy komoly témát akar megragadni is súlytalan..
Nagy kedvencem a súlytalanság tengerében, az ázsiai lány és a felé támasztott elvárások konfliktusa, ami a világon semmilyen, tényleg semmilyen, megoldással nem szolgál, csupán varázsütésszerűen kb mintha mi sem történt volna, halad tovább minden...
A film tehát láthatóan nem tud mit kezdeni az általa feldobált témákkal, lebeg minden a levegőben...
Ráadásul mindez teletűzdelve ezerszer látott klisékkel csakhogy azok se maradjanak ki...
Egy ponton azt hittem, oda fogunk kilyukadni, hogy hiába harcolunk egy jó ügyért, ha egész egyszerűen a végén már rossz eszközöket használunk és átesünk annak a bizonyos lónak a másik oldalára (aktuális is lenne), de erről szó sincs, hiába mutat egy pillanatig ebbe az irányba a film.
Felmerül a kérdés, hogy vajon akkor miért is adok 2*-ot rá?
Nos, mert az anya karaktere egy végtelenül szerethető figura, akinek hála sikerült mosolyognom ezen az igencsak kínos filmen, szóval a plusz egy csillag neki szól és a zenéknek, mert azok tényleg jók.


Evan Rachel Wood - Vélemények

2021-02-08 10:42.13
Már nem azért, de szerinted miért csinálta??
Van pénze, viszonylag elismert színésznő, gyerekkora óta szinte megszakítások nélkül filmekben szerepel, mégis mi értelme lenne ennek az egésznek, ha nem igaz??
Kb semmi haszna belőle... Van egy kisfia, akivel csendesen, jól eléldegél, nem pakolja ki túlzottan a magánéletét, mint mások és most beleállt ebbe a dologba... Szerintem ha jól megnézzük a körülményeket, beláthatjuk, hogy nem ok nélkül, csupán hasznot remélve indított egy ilyen hadjáratot Manson ellen...
Ráadásul Manson nem is igazán tagadta egyébként, csupán azt mondta, hogy az állítások torzítják a valóságot mert minden közös megegyezéssel történt... Aha, hát ha igaz, hogy ez a csaj volt, hogy arra ébredt fel, hogy épp dugja a partner, akkor nem tudom abban hol a beleegyezés... Plusz azért, egy 37 éves manipulativ pasasnak, nem hiszem hogy olyan nehéz beadnia, egy 19 éves lánynak, aki még nem is nőtt fel igazán, hogy akarja/akarta, amit amúgy rohadtul nem...
És az sem segít Manson megítélésén részemről, hogy konkrétan egy interjúban, mikor még együtt voltak, arról beszélt, hogy szét akarja verni Evan Rachel Wood fejét... Ha valaki ilyet lenyilatkozik, az semmiképpen sem normális, így valószínűleg a kapcsolataiban sem százas...
Nyilván könnyű rágalmazni ebben a témában mostanában, de szerintem most nem erről van szó.


13 okom volt (sorozat) - Vélemények

2021-01-24 20:51.27
Nos, az első évad szerintem nagyon jó lett, bátran tudom ajánlani, de ha jót akartok akkor ott hagyjátok is abba, mert a többi évad igazán pocsék lett... Olvastam néhány embertől, hogy idealiazalja az öngyilkosságot stb, itt is írta valaki, azonban erről szó sincs. Egész egyszerűen valakihez vagy eljut az üzenet, vagy nem, és ha a válasz nem, akkor azt hiszem olvashatunk olyan hozzászólásokat, hogy így banális meg úgy banális okok miatt lett öngyilkos Hannah...
Itt kell annyi érzelmi intelligencia, hogy felfogjuk, nem mindenkinek fér bele az, ami másoknak igen és egy érzékenyebb lánynak kifejezetten nehéz lehet, ha úgy van számontartva az iskola közegben, mint a kva, aki egy bisztrós turmix után bármire kapható és mindez persze alaptalanul, pletykákra alapozva... A pletykák veszélyes, alattomos és megalázó mocsarában kezdett el süllyedni Hannah, aki fokozatosan kezdte elveszíteni a hitét a világban, mígnem a végén már a lehető legdurvább módon annak maradékát is elvették tőle... Neked csak egy vers, amit valaki írt, de neki a lelke egy darabja, amit nem akar megosztani mindenkivel, neked csak egy kis rajzocska, ami nem jelent túl sokat, de neki egy csipetnyi kedvesség, egy halovány fénysugár, mikor a magányos, sötét és a megalázó mindennapok miatt már alig mersz hinni ilyesmikben és még sorolhatnám...
Néha a legapróbb kedvesség is megmenthet egy életet és egy apró sértés a mélybe taszíthat egy másikat. Tudom, klisés, de így van, a dolgok sokszor hajszálon függnek... Ha ezt nem érted, akkor semmit nem tudsz az emberi lélekről és pláne semmit az igazi elkeseredettségről vagy depresszióról pláne tinédzser korban, amikor talán a leginkább vágyik az ember a kortárs közeg elismerésére, szeretetére és elfogadására.. Ekkor épül ki igazán az identitás... Ezen időszak alatt kezdünk el önállósodni, kialakul az ízlés és a vélemény. Talán ekkor keressük leginkább önmagunkat, így az életünkben ez a szakasz eléggé kritikus és sokszor nehéz.
Itthon még nincsenek olyen szinten a dolgok mint Amerikában (mármint egész suliban elterjedő pletykák tekintetében). Azonban itthon is vannak bántalmazó diákok és bántalmazott diákok, akik láthatatlanok a felnőttek számára és más gyerekek számára, mert mindig könnyebb félrenézni és nem látni. Ez a sorozat arra tanít (mármint az első évad), hogy látni kéne, hogy törődnünk kéne egymással, hogy fel kéne ismernünk, hogy a tettünk milyen következményekkel járhat egy másik ember életére nézve... És ha csak minden 100. ember felfogja ezt, aki megnézi a sorozatot, akkor már megérte...
Persze kell ehhez a sorozathoz bizonyos fokú érettség, nem 12-es karikás... De aki elég érett, hogy a dolgok mélyére lásson és elég erős ahhoz, hogy végignézze, ahogy egy élettel több élet is széthullik, annak bátran ajánlom az ELSŐ évadot, mert zseniális!
A többi évad viszont szóra sem érdemes...


Víruscsapda (2009) - Vélemények

2020-03-21 21:50.59
Érdekes, én kb úgy ültem le ehhez a filmhez, hogy hasonló stílusú filmet kapok mint Az Út című film esetében, ami nagyon is tetszett. És lám tényleg hasonló filmet kaptam, habár azt jobbnak tartom. Itt nem rohangáló zombik vannak, nem félsz, hogy mikor zabálják fel valamelyik főszereplőt, mert nem ez a lényege... Ez a film az emberekre fókuszál.. Különböző álláspontok, különböző értékrendek, amik végül a sok szr után mégsem lesznek annyira különbözőek, mert egy ilyen világban, mikor túlélni kell, egész egyszerűen nem lehet túl jó az ember, mert különben ráfázik... SPOILER az egyik legerősebb rész szerintem a báty monológja az öccsének.. könnyű úgy jónak maradni, ha van aki helyetted elvégzi a piszkos munkát... Ha te csak nézed az eseményeket és evickélsz a túlélés nehéz részeit legyűrő ember sodrásában, könnyű prédikálni, hisz őszintén mondhatod, hogy "nem te tetted", "te máshogy csináltad volna" stb... A végén persze eljön az a pont, mikor az öccsnek tovább kell lépnie, mikor már magára van utalva.. és máshogy cselekszik? Hát, nem...
SPOILER VÉGE
Csordogáló film, ami erősen dráma kategória és cseppet sem horror, aminek nem valami hatalmas magasztos cél van a középpontjában, hanem emberek, akik mindössze azért akarnak eljutni oda ahova, mert a halál szagú világ előtt volt egy hely, ahol boldogok voltak...mindössze ennyi... Csakhogy az út végén, ugyan mi marad ezekből az emberekből ami önmagukra emlékezteti őket?
Ha horrort akarsz és akciót, akkor jobb, ha nagy ívben elkerülöd ezt a filmet, mert ennek köze sincs hozzá...



1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk