Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Excsajok szelleme
- Cool TV, 16:20
Újoncok napja
- Viasat Film, 16:45
Jeges pokol
- Mozi+, 16:50
A Fabelman család
- Filmbox Premium, 17:35
Óvakodj a törpétől!
- Film Café, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vanília égbolt aaaaa
Antony Byrne aaaaa

 

Fórum - Dűne (2021) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
274. Vmiso (2024-03-06 21:45.06)  
Most hogy moziban a második, eljutottunk odáig hogy megnézzük az elsőt.
Finoman szólva sem ájultam el tőle, elég terjengős, néhol zavaros is, ennél azért jobbat vártam, talán ezért is halasztgattam ennyire. De nem tartom elpazarolt időnek, és mivel a 84-es film borzasztó, megérte energiát, pénzt szánni erre.
A mozit még nem tudom, azt terveztük megyünk a másodikra, hétvégére eldől.


273. Firefly (2024-02-23 12:07.06)  
Nagyon szeretem a jó sci-fi és fantasztikus filmeket, de két kezemen meg tudom számolni, hány igazán jót láttam életemben. A dűne, mint könyv.. jóóó pár éve, kamaszkorban olvastam először és utoljára, (csak az első könyvet, elég is volt), emlékszem nagyjából a sztorira ma is, de soha nem tudott megfogni a történet, nevén nevezve, számomra unalmas és lapos volt. Azért magát a világépítésbe fektetett energiát elismerem, és volt néhány jó karakter, mint Gurney és Duncan, talán Leto is egy kedvelhető figura volt számomra, a császár lánya egy érdekes, szinte lettős karakter, de kb ennyi. Na jó, a giga kukac ötlete is jópofa.
Szóval a könyv után láttam a DL - féle filmet, ami tele volt béna trükkel, atomripacs gonosszal, de azért igenis nézhető volt, sok jó színésszel, és bár nyilván nem teljesen hozta a könyvet, de a lényegi dolgok szerepeltek.. és akkor itt van ez a monumentális alkotás, több évtizeddel később, drága és szépen kidolgozott, jól sikerült jelmezekkel, meg technikai dolgokkal - de hideg, távoli, számomra lélek nélküli. Azért persze jó hosszú is, hogy legyen idő sok mindenre, erre alig halad a történet, lényegi dolgok nincsenek bemutatva, ha nem láttad a régi filmet vagy nem olvastad a könyvet, lehetséges, hogy egésznek tűnik, de biztosan érezhető a mélyben, legbelül, hogy nem az.. Nagyon furcsának hat számomra a színészgárda is, valahogy nem éreztem köztük az egységet. A srác amúgy nem volt rossz azokkal a világfájdalmas bámulásaival, de egyszerűen nem éreztem kötődést a szereplők között, és ez nagyon sterillé tette a filmet.
Ha felteszem a kérdést, mit tartok pozitívnak, akkor ismét Duncan és Gurney a nyertesek, ők meglepően jól sikerültek, Leto is egész tűrhető volt, a többiek nagyon vegyesek. A történet lassú, követhető, de semmi szeretnivaló vagy extra, a csinos külső mögött ugyanaz a száraz érdektelenség, mint a könyvben. Szimpla közepes, leszámítva, hogy szebb, és kevésbé ripacs, mint a régi verzió, ez sem tudott megfogni. Ez nyilvánvalóan egyéni véleményem, de ha már az alaptörténet sem tetszett soha különösebben, nem csodálkozom magamon, hogy ez sem ragadott meg. Azért kissé csalódottan fejeztem be, mert semmi extrát nem láttam az ég világon, ami indokolta, hogy ezt újraforgassák , maximum, a látvány, de az ennyi idő után meg alap, hogy a magas büdzséből valami mutatósat hozzanak létre a mai technikákkal. Számomra gyenge közepes, nyilván megnézem a második részt is, de sokkal nagyobb durranásra attól sem számítok. Végezetül megjegyzem, ilyen hosszú filmbe lehetett volna több eseményt is tenni, mellettem simán elunták és bealudtak rajta, azért ez egy ilyen nagy volumenű filmnél finoman szólva is szánalmas eredmény.



272. Bertó!!! (2024-02-10 23:24.32)  
Ezt akár még Snyder is rendezhette volna, ha tudna ilyen minőséget, mert azért voltak itt ott hasonlóságok. Szürke színek, lassítást, rideg zord környezet, zenehasználat, kamera fókuszán kívüli elmosódott háttér. Csak hát Villeneuvenél azt lehet érezni, hogy mindenből annyit rakott bele, amennyi a film javára válik, nem pedig fordítva, nem lesz öncélú felszopkodás a kész produktum.

Moziban másodjára még jobban tetszett. Ez a film az igazán monumentális, amilyen a Rebel Moon csak szeretett volna lenni.

Jöhet a part two.


271. Lifeisamovie (2023-08-02 20:57.37)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 268. hozzászólására)
Én azért nem írnám le a 'mai' korosztályt. Biztos van aki ráélvezett most a Barbie filmre, mert divatmajom, vagy mert a klikkből 4-en azt választották s akkor neki ötödikként meg kell hunyászkodni, pedig k.rvára nem is kíváncsi rá, de biztos van olyan is, aki mer visszafelé is nézni, kutatni, keresni filmeket, akkor is ha egyedül van ezzel. S nem dátum szerint válogat, hogy ó ez 1972-es film, az már régi, akkor az automatikusan nem jó....Csak sajnálni lehet azt, aki így 'gondolkodik'...vagy inkább kiröhögni...:)


270. Az utolso szamuráj (2023-08-02 20:13.59)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 267. hozzászólására)
Jaj,megint ez a hullám....meg hullàmok. Az nem lehet egyszerűen csak tetszik a többségnek oszt ennyi?? Lévén valamit jól eltalàlt,még ha nem is lesz filmtörténelem, gyanítva, nem is azzal az igénnyel készült. Viszont legalább olyan csinàlta,aki értő kezekkel nyúlt hozzá,meg szerette is a könyvet. Ettől persze nem kötelező tetszeni. Igazából ki nem szarja le 5 perc beszélgetés utàn,a màsiknak tetszett vagy sem? :)


269. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-02 20:07.30) aaaaa - (válasz Dobsony 263. hozzászólására)
Nem egyetérteni nem bűn.

Igen ki bírom mondani gyorsan 3x :)


268. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-02 20:05.42) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 266. hozzászólására)
A Szent hegy a vége miatt üt nagyot. A mai korosztálynak már nézhetetlen.


267. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-02 20:04.04) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 265. hozzászólására)
Jodorowsky verzió forgatókönyvéről és jelenet tervezéséről láttam anno egy dokufilmet, hogy minden snittről rajzok készültek. Csak Leto Atreides kínzása, darabolása 20-30 oldal volt. Maga a film pedig valami 12 órás lett volna (1 részes).

Hogy van egy hullám, hogy egy filmet most egekig magasztal a többség (mint ezt), pedig full átlagos, pedig én nem értettem soha, nem is állok be abba a gangbe, ahol nincs keresnivalóm.
A CGI ott tart, hogy egy szitakötőre hasonlító repülőeszköz már nem üt akkorát, így akármennyire szép a képi világ, ha nincs jó történetmesélés és jó színészi játék, akkor megy a felejthető alkotások közé. Hiába Momoa, hiába Isaac, nekem kevés. Timothée Chalamet meg so-so. Itt nekem nem jött be az alakítása, de pl a Ne nézz fel-ben tök jól játszotta a vallásos gördeszkás suttyótinit.


Utoirat: A 84-es zenéje annyire ütős és maradandó lett, hogy pl a RetroShock youtube csatornán az új filmet bemutató videó alatt is a régi! verzió remake-je szólt.

Nem azt mondom, hogy ez a verzió szr, de annyira átlagos annyira felejthető és akkora csalódás. Lehet a második rész után azt mondom: hát így már jobb lett, de sztem csak elpuffogtatják a bevált hollywoodi kliséket oszt jónapot.


266. Lifeisamovie (2023-08-02 15:03.11)   - (válasz Az utolso szamuráj 265. hozzászólására)
[link]
Jodorowsky's Dune 2013

A Szent vér remek, ahogy a Vakond is, azt hiszem még Chris ajánlotta...A Szent hegy és a Tusk, amit még mindenképpen szeretnék látni tőle, de még mindig csak kerülgetem őket...


265. Az utolso szamuráj (2023-08-02 14:28.56)  
Csendben pedig ideirom,hogy legyen némi szakma is, Lynch úgy vàllalta el a 84es filmet,hogy eredetileg nem is olvasta a könyvet....de ő írta a forgatókönyvet is, ráadásul a hírek szerint a végén egyedül. Nomost azért ez pàr dologról àrulkodik azonnal... amúgy fel volt kérve ridley Scott is, illetve Alejandro Jodorowsky is, aki talán a legérdekesebb választás,aki ismeri filmjeit,tudja miért,meg legalább ő valóban olyan figura, akinek filmjeihez, azoknak teljes àtlàtàsàhoz nem àrt némi műveltség, nyitottság,adott esetben az elvontabb dolgokra pedig nem rögtön azt mondani,az szar!!!!!......ami amúgy a ma okosainak zsigerből nagyon megy.


264. Az utolso szamuráj (2023-08-02 14:02.02)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 262. hozzászólására)
A 84es még rendezője szerint is tré, nemhogy a közönség szerint, szerintem is vacak. Egy filmnek nem mellesleg nem kell mindent részleteiben bemutatni ahogy a könyvben, hiszen egyrészt lehetetlen,màsrészt ilyenkor jön a szokásos hiszti az olvasótól,ezt vagy azt miért hagyták ki,nos azért, mert a nézők 2,5-3 orànàl hosszabban nem szívesen néznek moziba alkotàsokat, rengeteg szempont miatt,amibe ne menjünk bele. Abba se most,hogy a producerek se szeretik az extrém hosszú mozikat, mert ez milyen bevételi kiesést jelent adott esetben. Viszont ez a dűne màr csak mert több részes is lesz, lényegesen részletesebb, jó a hangulata, és persze látszik hogy tenger pénz van mögötte, jól néz ki. Vannak hibài,de Lynch bàcsi filmjénél,aki amúgy kibaszott jó rendező,galaxisokkal jobb. Nem mellesleg, csak arról volt szó,ezt nem lehet,nehezebb megérteni,neeeeee már, mert lassan tényleg ott tartunk,hogy ezek nehéz filmek, bonyolult filmek,mi a faszom nehéz ezen????? A regények se voltak bonyolultak csak egy jól felépített világban beszéltek olyan kérdésekről,amik màs híres művekben is teret kaptak, attól hogy mert valami scifi vagy fantasy közegben szól a hatalomról,àrulàsról, politikáról, családról, kereskedelemről és még néhány fontos dolog, nem kell magunk alá hugyozni. A dűne egy nagyon faszàn megírt és kidolgozott,sőt igen részletes mód,szemlàtomàst szeretettel pàtyolgatott remekmű,de az alapok azok,amik màs vilàgokban,sőt rengeteg,a nagyközönség szerint inkább szépirodalmi művekben előforduló dolgok, illetve történelmi regényekben, nagyobb terjedelmű munkákban megtalálható kérdések. Hogy meg mit kapargat, egyénfüggő. Nem hinném egy scifi be,ennél miben kéne mélyebben még bemenni úgy,hogy ez ràadàsul egy félkész darab,jön a folytatás


263. Dobsony (2023-08-02 13:30.56) aaaaa - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 262. hozzászólására)
A 84-es majdhogynem nézhetetlen, már csak a rendező személye miatt is, bár ez speciel az én problémám. Nem bírom a stílusát, bár aki bírja azok között is van jópár egyed, aki szerint elég mellément Lynch 84-ese.
Neved amúgy mi a rákot jelent, honnan van és kitudod-e mondani gyorsan 3X egymás után?


262. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-02 12:58.06) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 260. hozzászólására)
Ugyan kérem...
Jelen feldolgozás a felszínt kapargatja. A 84-es se meséli el/mutatja be a könyvet teljességében, de 100x jobban, mint ez az új.

Aki nem látta a 84-est, vagy nem olvasta a könyvet, annak is bejön a film, de sok mindenről lemarad (nyilván azt hiszi, hogy minden összefüggést ismer).

Igazából megérdemelt volna egy kb 2 évados sorozatot a történet, ha már a CGI ott tart, ahol 84-ben nem.


261. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-02 12:53.59) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 259. hozzászólására)
Hála isten!


260. Az utolso szamuráj (2023-08-02 01:01.35)   - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 257. hozzászólására)
Rohadt sokan nem olvastàk,mégis megértették. Hiba saját,ezek szerint inkább az alacsonyabb értékekhez közelitő tulajdonságaid alapján megitélni nézőket


259. Johnny Saiper (2023-08-02 00:12.55) aaaaa - (válasz Filmbetrachtexpertgutachter 257. hozzászólására)
Nem is tudtam, hogy Christopher Walken afro nő lett időközben.


258. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-01 19:43.09) aaaaa - (válasz Nyomozo1 256. hozzászólására)
OK!!!!
!!!!
U.i.: !!!!


257. Filmbetrachtexpertgutachter (2023-08-01 19:42.41) aaaaa
Az 1984-es feldolgozáshoz képest képi világban mindenben jobb. (bár ott a navigátorok olyan karakteresek lettek, hogy azta a qwa...)
Történetmesélésben, aki nem látta a 84-es verziót, vagy nem olvasta a könyvet az csak néz majd Rozi a moziban, mert nagyon el lett cseszve.
Nem tudni ki miért, hogy, mi a fekete trutyi, ki, hol, merre meddig, miért, hát az ki, amaz ki, mit tud az????? stb.

Ámuldoznak, hogy atyaég milyen jó mozifilm, pedig megkérdezném, hogy mutasd már meg a navigátort abban a csordában, aki a gömb alakú hajóból szállt ki és átadta az atreideseknek a bányászati jogot, hát csak pislognának, vagy miben rehabilitálódott a báró a mérgezéses támadás után.
Meg hol a pékszában van a császár? (Gondolom afro nő lesz, ha egyáltalán látjuk)

Túl lett hypeolva a Dűne ezen feldolgozása....


256. Nyomozo1 (2023-02-19 21:59.11) aaaaa
Láttam a filmet !! Szerintem nagyon jó !! Nagy Mozi !! 255 vélemény !! Azért ez minősiti a filmet !!
Persze vannak akiknek nem tetszett ! Azok ne nézzék meg többet !! Aki tudja nézze meg !!


255. Nedudki (2023-01-15 21:27.10) aaaaa
De komolyan. Minden egyes másodperce az életidőm rablása volt.
Mentek ti az anyátokba!!


254. Nedudki (2023-01-15 21:17.32) aaaaa
Borzalmas, szörnyű, szót sem érdemlő fospermet.


253. Ava Gardner (2022-08-26 21:55.00)   - (válasz Tömö 252. hozzászólására)
Hamis szerelem
Két lépés távolság

Most nem jut eszembe, de majd még irok,ha ezeket láttad volna.


252. Tömö (2022-08-26 21:51.27)   - (válasz Ava Gardner 251. hozzászólására)
Kackiás...szög,az. Én vízszintbe rakom magam, és máris megy a jóga:D

Most pl. Állj , vagy lő a mamám!megy...atyám, ezen is kínomban röhögök:D. Legalább rövid film volt. Mire ezt leírtam, vége lett.
De igen, szoktam régieket is előszedni, vagyis vmelyik tv.adó.

Hiányolok jó szerelmetes filmeket is. Semmi romantika nincs már?:D olyan , igazán jót,ahol a SZÍNÉSZEKET is jól összeválogatták, nem túl csöpögős, ès 2x nèzhető legyen.

Na, akkor szétoff.


251. Ava Gardner (2022-08-26 21:09.59)   - (válasz Tömö 250. hozzászólására)
Muszáj neked mindig valami újat nézni??
Szerintem már előre tudod, h aludni fogsz rajta...bár ami igaz, h nem igen vannak kie.elkedő alkotások, és nem csak az elmúlt 2 évben...szerintem.
Tuti, h vannak a 80', 90', sőt a 2000-es évekből is olyan filmek amimet nem láttál, mert nem kapott akkora hírverést, de vannak hidd el gyöngyszemek.
Én is ráakadok mindig valamire, aztán csak lesek, h jééé, nahát, ilyen is volt??
Próbálkozz régiekkel!:)

Nekem NE is emlegesd a jógát...
Mióta kipróbáltam a "magányos lótusz", "a süvítő gyertyaláng", és a "kackiás derékszög" pozitúrákat, ahol majdnem fejre álltam na azóta hallani sem akarok róla!!!:D


250. Tömö (2022-08-26 20:24.16)   - (válasz Ava Gardner 249. hozzászólására)
De csak olyakat csinálnak mostanság, tehetek róla?:D, mondj 5db JÓ filmet,amit az elmúlt 2évben csináltak. Erősen kell rajta filózni sztem.

Hímeztem,mikor ált.ba jártam:)
Kötöttem is, aztán felnőttem. Kirakózni kezdtem:D , de 1500-3000db.osban nyomom;)
Yoga, tök jó elvagyok vele,arra a pár órára.


249. Ava Gardner (2022-08-26 19:46.34)   - (válasz Tömö 247. hozzászólására)
Te egyfolytában olyan filmeket nézel ami szar, nemjó, elalszol rajta, stb...
Lehet, h inkább hímezned kéne, neeem?;)


248. Evile-Elvis- (2022-08-26 16:10.12) aaaaa - (válasz Tömö 247. hozzászólására)
Akkor pótold és inkább ne is építsd le magad az ilyen Kaptár szeméttel.


247. Tömö (2022-08-26 15:22.59)   - (válasz Evile-Elvis- 246. hozzászólására)
Na,az nincs meg, nem is hallottam róla.
Kaptárt(új) nézem, fos zombis film, elalszok rajta, olyan izgi az is. De ezt találtam, vagy az új Hallowen...majd azt is átalszom, gondolom:D



246. Evile-Elvis- (2022-08-26 15:04.01) aaaaa - (válasz Tömö 245. hozzászólására)
Nemrég néztem A Babadook-ot és újabb film létére kellemes meglepetés volt, szóval ajánlom figyelmedbe.


245. Tömö (2022-08-26 12:37.16)   - (válasz Evile-Elvis- 244. hozzászólására)
Jövök este;) most keresem ki,mit nézzek, míg világos van😀😀😀


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2024-03-06 21:45274 hsz
KérdésekCartman8/2.0, 2021-10-31 20:272 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk