Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nem beszélek zöldségeket
- Mozi+, 04:50
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 05:30
Kellékfeleség
- HBO, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers 3.
- Mozi+, 06:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Változó szerelem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. Baryll (2021-08-17 10:09.08) aaaaa - (válasz Dorathg3 41. hozzászólására)
Örülök, hogy tetszett! A nekem címzett gondolatok átgondolásához, megválaszolásához újráznom kellene egy általam korábban kettő csillagra értékelt filmet, elviselhetetlen szinkronhanggal. Annyi rémlik az egészből, hogy volt benne valami nagy fa az érzelmek felkorbácsolása céljából. Szóval nem érintett meg mélyebben a dolog.
(Így "látatlanba" szerintem a férfivé nevelés már korai gyerekkorban el kellene hogy kezdődjön és ha egy kisfiú ilyen filmeket kap úgymond követendő mintául és még ráadásul ezt be is építi a személyiségébe, abból felnőtt korára jó eséllyel papucs lesz és nem férfi. Ezért tartom gonoszul manipulatívnal az ilyen filmet.)


41. Dorathg3 (2021-08-17 00:10.28) aaaaa - (válasz Baryll 40. hozzászólására)
"Férfi nem alázza meg magát..."
Remélem feltűnt, hogy gyerekekről szól a film. Kicsit el kéne neked is gondolkodnod, hogy mennyire eltorzult világképed is lehet, hogy egy ilyen egyszerű és őszinte kis film kapcsán is a "felsőbbrendűnek beállitott nőkről", a férfiak egyetemes viselkedéséről és hasonlókról tartasz itt kiselőadást...
Ez a film 11 éves! Hol volt akkor még ez a hatalmas nagy feminista hullám, amivel itt párhuzamba hozod ezt a kis történetet?
Ez a film a világ legőszintébb és legtisztább jelenségéről szól, a gyerekszerelemről, mikor is a szexualitás nem játszik semmilyen különösebb szerepet. A Manhattan kicsiben még egy kiváló film ebben a témában. Ezekre a filmekre csak le kell ülni és végig kell mosolyogni. Nem tudom egy ilyen egyszerű kis filmről h lehet ilyen keserűen felállni.
Vicces, hogy lepincsikutyázod a kisfiút, A KISFIÚT (ezt azért kiemelem, mert számomra ez még mindig érthetetlen) ,miközben azt azért észre kéne venned, SPOILER hogy elsősorban ő viselkedett elég bunkón a film egy jelentős részében és sokszor képtelen volt kiállni saját gondolatai és véleménye mellett, lévén, hogy az iskola jelentős része mást várt tőle (az iskola legszebb lányával kellett járnia stb.) köztük cimborája is, hisz Juli nem volt olyan gyönyörű, sem népszerű stb. Ez persze teljesen érthető ebben a korban és a végén ez változik is, habár addigra ezzel a viselkedéssel sikerül már csalódást okoznia és megbántania azt, akit legkevésbé sem akar, pláne a vége felé. Ezt persze egy nagyon aranyos kis gesztussal rendbe tudja hozni végül így lezárva ezt a történetet.
Hogy mitől pincsikutya, fogalmam sincs.
Nem tudom mennyire keserűen kell ehhez hozzáállni ahhoz, hogy ennyire negatívan csapódjon ez a film.
Én mindenkinek, aki szeretne kikapcsolódni l csak ajánlani tudom. Szerintem n se nem csöpögős a film, se nem giccses, csupán végtelenül kedves.



40. Baryll (2020-02-05 15:49.50) aaaaa
Amilyen jól indult ez a film, kár hogy a végére egy óriási nyáltenger lett az egész.
A főszereplő kiscsaj szinkronhangja annyira, de annyira idegesítő volt a számomra, hogy én még ilyet soha az életben nem hallottam ezidáig filmben.
Leendő szerelmes lovagocskáknak azt ajánlom, hogy soha, de soha ne menjetek le olyan pincsi kutyába mint amilyenbe ez a főszereplő fiúcska csusszant a szerelembeesése kapcsán, mert ez még filmen is nagyon szánalmas. Férfi nem alázza meg magát így semmilyen körülmények között sem, csak ezekben az újhullámos ámerikai förmedvényekben, ahol a cél, hogy a felsőbbrendűnek beállított női nézők, diadalittasan tudjanak krokodilkönnyeket elmorzsolni meghatottságukban, a film végkifejlete kapcsán.
A felváltott szemszögből elmesélt ugyanazon tartalom elképesztően béna, vontatott, semmitmondó, időhúzó ebben a formában.
Azt hittem, hogy egy jó, gyerekeknek is való filmet tudunk majd megnézni, de ez csapnivalóan gyenge lett a végére. Hol vannak már a Végtelen történet minőségű alkotások?!


39. Iszonytató Huttyogány (2018-03-10 19:28.15) aaaaa - (válasz Iszonytató Huttyogány 2.0 35. hozzászólására)
Szokásomhoz híven megint elcsesztem, ugyanis az egy másik lány volt a Trust című filmben. Elnézést kívánok így másfél év távlatából.


38. Rockercsaj2003 (2017-04-24 21:59.49) aaaaa
Jó film, annyi hogy a kislány szerepére más kellett volna, nekem Madeline inkább horror filmbe való lett volna hol szépnek hol ijesztőnek láttam az arcvonásait..


37. Roy Munson (2017-01-22 18:05.09) aaaaa
Nagyon szép film. Őszinte és nagyszerű. A szimpatikus színészek ami még megdobja a filmet.


36. Türkiz (2016-09-29 23:19.51) aaaaa
A magyar cím nem túl frappáns,azt hihetnénk,valami langyos szappanopera.Ehhez képest a film aranyos,inkább olyan első tiniszerelem feeling,jó a szövege,nyilván mert könyvből készült.Kis délutáni limonádénak megfelelő, nagy dolgokat nem kell várni tőle,de nem is ez a film célja.


35. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2016-09-18 12:00.18) aaaaa
Tényleg jó kis film. A színészek (a két gyerek) egészen jól alakítanak, főleg Madeline Carroll, akit a Trust című filmben láttam (ott még ennél is jobban játszott). Számomra a probléma csupán annyi volt a filmmel kapcsolatban, hogy néha olyan szintű érzelgősségbe ment át, hogy szabályosan égett a pofám miközben néztem. Meg a kiscsaj magyar hangja lehetett volna valami idősebb lány is, nem egy kétéves. Na mindegy, ezektől az apróságoktól eltekintve nagyon jól szórakoztam rajta. Különleges romantikus történet, ami néhol erős dráma is egyben. Ajánlom.


34. Semprini (2016-06-30 17:57.53) aaaaa
Csatlakozom az előttem szólókhoz, aranyos, szívet melengető kis filmecske ez, a legnagyobb hibája számomra az volt, hogy túl rövid, akár még másfél órán át szívesen néztem volna, pont akkor hagyták abba, amikor már megtört a jég, persze lehet, hogy a könyvnek is így van vég, akkor az író írhatta volna még tovább.
Nagyon jól lettek összeválogatva a szereplők, van néhány ismert arc is, de a legjobbak a gyerekszereplők voltak, különösen a Julit alakító Madeline Carroll, nagyon kifejező volt az arcjátéka, bűbájos alakításával egymaga is elvitte volna a filmet a vállán, de jók a többiek is, a mellékszereplőkig bezárólag. Külön pozitívum, hogy az ötvenes-hatvanas évekbe helyezték a cselekményt, így az aláfestő zenét a korai Rock and Roll stílus adja, amit egyébként is nagyon kedvelek.
Többször nézős, kiváló film, tényleg csak az a kár, hogy olyan rövid...
8,5/10


33. Hajrá KTE (2016-03-17 14:08.27) aaaaa
Aranyos kis film volt, műfaján belül igen elől szerepel, abszolút érdemes megnézni, műfaj szerelmeseinek pedig kötelező


32. Cantri (2015-07-06 00:24.14) aaaaa
Bűbájos alkotás, melynek varázsát valójában az adja, milyen emlékképeket képes előidézni benned. Az első fellángolások, a másik nem létezésének valódi felfedezése összetéveszthetetlen lenyomatot hagy az emberben. Vegytiszta érzelmek ezek, mentesek elvárásoktól, anyagiaktól... és még a gyermeki szerelemre mondjuk, hogy nem valódi???? De szimpla emlékidézésen túl maga a mozi is korrektül egyben van: zene, képi világ, lendületes narráció, és a fiatalok is meglepően jól tolják.

Belőlem előhozta a gyereket másfél óra erejéig, ennél többet pedig nem is kérhettem volna tőle. Mesés volt. :)


31. Az utolso szamuráj (2015-07-01 19:15.27) aaaaa
Fiú.Lány.
Másként gondolkodnak.

Emlékszel első szerelmedre??Tisztaságára,szépségére egyszerűségében kuszaságára??Mikor még nem érdekelt a testiség,hisz hogy miből fogantunk javarészt homály fedte,de talán mégis ez volt a legőszintébb ilyen érzés egy másik felé??
A szerelmet...ma se tudjuk definiálni.Ha volt,mikor elmúlt,néha fájó,néha könnyebb tőle,ha van,barátok felzabálója,lényed kitöltője és gyötrője,széppé és gyorssá teszi napod ha meg nincs....hiányzik.Áltatod magad,hogy nem is kell,tudjuk azt is,elmúlik,átalakul fakul és sokszor gyűlölettel búcsúzik,de azt is tudjuk,érezni kell,legalább...legalább egyszer.
Talán mert minden fájdalom ellenére akkor vagyunk a legteljesebbek.
Szóval,emlékszel az elsőre??Hogy tűnt fel??Mit csinált??Mennyire pirultál el közelében,mit éreztél,ha hozzád szólt,hány lépés után mertél az arcára nézni??Mi tűnt fel először neked,a szája vonala??Füle??Szeme színe,haja dússága,egy kéztartás,egy mosoly egy.....egy,amitől különleges??
Hányszor jut eszedbe ma már,annyi nő és férfi után??Egyáltalán-de szerintem biztos!!-eszedbe jut??Nem mikor mást ölelsz,hanem csak mikor mondjuk meglátsz két,tényleg fiatal,az életben mostanság első lépéseiket tevő gyereket?Akik...úgy néznek egymásra.Tudják...de persze még mégsem,vagy félnek kimondani,főleg meg elmondani.
Irigykedünk rájuk??Néha biztos.Nem csak az érzés miatt,hanem mert akkor,gyerekként,minden egyszerűbb.Ismeretlenebb és mégis,kiszámíthatóbb,hisz holnap anyu és apu ugyanúgy reggelit ad,lesz tiszta ruha és ovi vagy suli,ha ép nincs szünet.
Mi a szerelem?Költők írtak róla,és véreztek el definícióján,próbálják vegyületekkel,kémiai úton leírni,könyvek ,sorsok életek állandó szereplői és mivel filmkatalóguson vagyunk,és filmbarátoknak tartjuk magunkat,filmeket nézünk róluk:van aki kicsit többet,van aki kevesebbet.Van,akinek mindegy,csak erről szóljon,és van aki igényesebb persze.
És van ez a film:gyakorlatilag egy-két ismertebb néven kívül ismeretlen arcokkal,jó gyerekszínészekkel,narrációval,és nincs felrobbanó nap,démonok,hobbitok,szuperhősök,alakváltó robotok vagy majmok akik épp lázadnak ellenünk-sőt egy rohadt politikust sem tudok benne gyűlölni.Ám van helyette fa,amit kivágnak,apa,aki próbál beteg testvérének élhető környezetet biztosítani,másik apa aki csalódottsága miatt keserű lett,anyák,akiknek első a család,egy nagyapa,aki egy kislányon keresztül ismeri -és szereti meg-unokáját-és egy kisfiú,aki maga sem tudja,milyen kincs ragyog az orra előtt.
"Vannak unalmas emberek, vannak érdekesek, izgalmasak, és néha előfordul, hogy találkozol valakivel, aki káprázatos. Nincs ahhoz fogható, amikor ez megtörténik!"
És vannak igazságok is:az amerikai filmekbe feltétlen kell.
Te,én mi,ők...szóval,sokfélék vagyunk.De remélem,mindenki talál ,talált,találni fog olyat,aki káprázatosnak fogja őt tartani!
Hiszem,megérdemeljük,és ez nem (túl) sok.


30. Reebok777 (2014-08-27 22:43.53) aaaaa
Ahh ezt a filmet tudtam volna nézni napokig....ha annyit tartott volna. Szuper film!


29. Lyly84 (2014-03-21 18:42.46) aaaaa
Imádom ezt a filmet,felderíti az ember napját.Meg nem unhatatlan kategória.


28. Imre 007 (2013-11-28 18:17.06) aaaaa
Nagyon jó film, a kettős nézőpont meg jó ötlet :)


27. Zsu0629 (2013-04-17 14:15.08) aaaaa
Tetszett a film.Nagyon aranyos történet.Szép a végén a zene.


26. Zsu0629 (2013-04-17 13:22.20) aaaaa
A fiú családja a nagypapán kivül idióta.Nagyon nem szeretem az ilyen embereket.Felszínesek és buták.


25. Tapikaa (2012-11-19 18:43.35) aaaaa
Nekem tetszett.
Jó volt, hogy két oldalról lett bemutatva, egyedül azt sajnálom, hogy elég befejezetlen lett.


24. Myblackpillow (2012-07-04 02:04.08) aaaaa
Aranyos film volt, a gyerekszerelem egy külön világ. Nagyon tetszett, hogy a fiú és lány gondolatai ugyanazokról a beszélgetésekről és eseményekről egymás után hallhatóvá váltak. Érdekes volt, hogy ugyanazokra a szituációkra máshogy emlékeztek vissza és más következtetéseket vontak le. :)


23. City225 (2012-03-24 20:00.49) aaaaa
A gép mellett zajként szólt a tévé, sokat nem fogtam belőle, két taknyos kölyök fárasztó románca vagy mi, de egyre inkább azon kaptam magam a billentyűk mosódtak, nem tudtam épp milyen honlapot miért is kerestem fel, a pillantásom pedig egyre többször tévedt a képernyőre. Végül tudatosult, hogy ez nem valami tipik tinibájolgás, hanem egy régi érzés, egy romlatlan, tiszta fertőzetlen történet, kissé az álom korrekciós hatásával meghintve, de ez inkább makulátlanítja, mintsem zavaró nyomot hagyna rajta. Az ilyen véletlen spontán élmények érnek a legváratlanabbul..


22. Törölt felhasználó (2012-02-23 20:14.06) aaaaa
Rob Reiner mindamellett, hogy letett már olyan filmeket is az asztalra mint a Becsületbeli ügy vagy a Tortúra, hajlamos áthajlani erőteljes szentimentalizmusba is, ami szerintem egyáltalán nem baj, ha tudja hol a határ, és nem esik át a Sarah Jessica Parker túloldalára. A Flipped a maga 60-as évek béli feelinges kertvárosával és az általam imádott rendkívül laza doo-wop dallamaival(több favorit is felcsendült) egy pillanat alatt megvett kilóra. Itt-ott visszaköszöntött az egyik számomra kedves gyerekkori mozi, a Stand by me is, ami még inkább növelte a pozitív töltést. A cselekmény maga igazából egyszerű mint az elalvás ének-zene órán, de talán éppen hétköznapiassága és hitelessége(nem részletekbe menően) az, ami szimpatikus a néző számára.
Két vonalon mutat be egy komplikáltnak mondható fiú-lány kapcsolatot mindkét fél szemszögéből rendkívül kifinomultan. A karakterek megszeretésével sincsenek problémáink, egyedül Green doki az akit legszívesebben összezárnék egy kanos ezüst hátúval. Gyakorlatilag az egész story 2 gyerek egymással szembeni vívódásának a bemutatása, amely normális esetben engem untatna(amúgy sem vagyok a romantikus mozik legnagyobb rajongója), de az ötletes és itt-ott tört, mégis fluid párhuzamos történetvezetés egy momentumra sem hagyta csillapodni a figyelmet, ezért is bánom, hogy egy kicsit rövidke lett. Nem szomorkodtam volna, ha pl. többet tudunk meg a szülők, elsősorban a fiú apjának az előéletéről, de úgy tűnik a készítők nem érezték szükségesnek a film ezen szegmensének a részletesebb górcső alá vételét. Azonban ez az apró hiányérzet sem hagyott akkora tüskét bennem, hogy ne gondoljak vissza kellemes érzéssel erre a kedves darabra, amely talán azért ilyen sikeres(a happy end mellett, természetesen), mert bármelyikünk számára akadhat benne olyan képsor, megnyilvánulás vagy akár csak egy pillanat, amely emlékeztet minket egy nosztalgikus múltbéli momentumra.


21. Whyteangel (2012-01-13 16:29.48) aaaaa
Rob Reiner tudott valamit. :)
A gyerekkori szerelem a legtöbb ember életében meghatározó volt, függetlenül attól, hogy plátói vagy viszonzott volt-e. Én legalábbis szívesen emlékszem vissza azokra az időkre. :)
Anthony Edwards-on kívül számomra ismeretlenek a színészek, de ez itt kifejezetten jó volt, mert nem hasonlítgattam őket egy korábbi szerepükhöz.
A gyerekek nagyon természetesen játszottak, egyikük sem volt idegesítő számomra. Nekem tetszett, hogy két külön oldalról is megismerhettük a történetet, mert így tudtuk megérteni a két szereplőt. Többször megmosolyogtatott, hogy ugyanazt a szituációt mennyire másképp látta és értelmezte a lány és a fiú. Igazából a mi életünk is ilyen...sokszor csak a saját oldalunkról tudjuk a dolgokat szemlélni, nem értjük, hogy mi miért van úgy, ahogy éppen van és nem tudjuk, hogy a másik mit miért csinál.
További plusz pont a filmnek azért, mert teljesen hétköznapi szituációkat láthattunk. (Tojásos jelenet, a lány kertjéről szóló rész /végre nem pom-pom csapatok és Barbie szerű lányok problémái lettek boncolgatva/)
Elgondolkodtató, hogy mennyire mások az emberek. Néhány méterre éltek egymástól, az egyik családban mégis a szeretet volt a hangsúlyos és igyekeztek a körülmények ellenére békében élni. Míg szemben az apa folyamatosan a szomszéddal volt elfoglalva és nem vette észre, hogy a saját háza táján kellene szétnéznie.
A nagypapa karaktere igazán szerethető, egyfajta híd volt a fiú és a lány között.
Nekem nagyon tetszett, szerintem a romantikus filmek kedvelőinek mindenképp ajánlott! :)


20. Simiii (2011-08-17 09:34.16) aaaaa
Nagyon jó film csak ajánlani tudom ! Nem szeretem a romantikus filmeket de ez az új kedvencem lett :D


19. Arathor93 (2011-07-30 16:47.55) aaaaa
jó film :D tanulságos :D


18. Molly93 (2011-06-26 15:54.18) aaaaa
Én imádtam.:) Szerintem nagyszerű film, és a gyerekszínészek is jól alakítottak. A sztori olyan aranyos, hogy én nem tudom megunni. Tetszett, hogy a fiú és a lány szempontjából is láthatjuk a történetet. Tökéletes nyár délutáni kikapcsolódás, ajánlom mindenkinek! Még akkor is ha nem szereti a romantikus filmeket! :)


17. Chans (2011-06-20 10:07.42) aaaaa
Elcsépelt téma, szerethető szemszögből. Engem nagyon megfogott, nagyon tetszett mind a hangulata mind az elcsépelt mondanivalója. Hiába láttunk már ilyet, ilyen megközelítésből még nem. Kedves, aranyos, kellemes, nagyon szerethető film. 5* (több ilyen kellene)


16. Esztyy (2011-06-12 14:15.15) aaaaa
Egyszerű történet, és nagyszerű érzelmek. Nagyon kedves aranyos film, és olyan szépen bemutatta, hogy ugyan azt a dolgot mennyire másképp élheti meg két ember. Elolvasnám a könyvet is.


15. Placebo106 (2011-05-20 21:58.55) aaaaa
Most fejeztem be a filmet. Hihetetlenul aranyos, szeretnivalo karakterekkel.



14. Woodyszunyog (2011-05-16 23:35.30) aaaaa
A végével kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, de mindent összevetve jó kis film ez! Meg kell nézni! Aranyos!


13. Bencike66 (2011-04-21 00:29.25) aaaaa
Tetszett a film alapja,meg ahogy meg volt csinálva is,a bemutatás is jó volt meg minden,de kicsit befejezetlen szerintem,vagyis nekem fura volt hogy 1x csak vége...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2021-08-17 10:0942 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk