Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Kótyagos szerelem
- HBO2, 07:30
Rent - Bohém élet
- HBO, 07:35
Fantasztikus Maurícius
- HBO3, 08:00
Elveszett lelkek kútja
- Filmbox Plus, 08:15
Hóvihar szentestén
- Film4, 08:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kirsten Dunst (42)
Steven Mackintosh (57)
Adrian Pasdar (59)
Johnny Galecki (49)
Willie Nelson (91)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Gérard Depardieu - Vélemények
2022-es választás
Filmkeresés rövid tartalom alapján
A Tinder-csaló - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Samuel L. Jackson aaaaa

 

Gabi91 hozzászólásai

Ugrás Gabi91 adatlapjára

1 2

Vágy és vezeklés - Vélemények

2017-02-17 15:50.16
Már rég láttam, de a mai napig nagy hatással van rám, bár vonakodom újra megnézni, nem egyszerü darab. Nagyon tetszett, de kevés olyan filmet tudok mondani ami ennyire a padlóra vágott volna, az atmoszférája rabul ejtett és napokig nem eresztett. mindenkinek csak ajánlani tudom!!


Éjszakai ragadozók - Vélemények

2017-02-16 19:27.24
Érdekes megközelítése a "mi lett volna ha" és "bár ne lettem volna olyan hülye" kérdéskörnek, a film mondanivalója, hogy a döntéseink súlya egész életünkön át elkísér és lehet hogy épp azzal a döntéssel hajszoljuk bele magunkat egy boldogtalan szituba, amivel épp elakarnánk kerülni..

SPOILER
Kifejezetten tetszettek az apró, elejtett utalások, amik szépen kirajzolják a film lényegét. Pl. amikor Susan kollégája megmutatja a kisbabáját a telefonján, majd hirtelen bevillan a "fögonosz" karaktere. Amiröl persze késöbb megtudtuk, hogy valószínüleg csak Susan büntudatának a megtestesülöje volt és azért zaklatta fel annyira, mert ezzel ö maga is tisztában volt.


2017-02-16 19:12.57
Szerintem, és most SPOILER következik:

Ez is egyfajta bosszú volt Edward részéröl, hogy végül nem jelent meg. Tudta, vagy legalábbis sejthette, hogy mégse jött be a nönek annyira a csillogó új élete, viszont Edward boldogságát is végérvényesen tönkretette azzal, hogy elhagyta. Ezt kis is mondja, amikor Susan faképnél hagyja, valami olyasmivel, hogy amit egyszer eldobsz, már nem kaphatod vissza. Mintha csak ráérzett volna, hogy egyszer úgyis ráébred majd Susan arra, hogy mit dobott el, és a könyv megírásával pontosan elérte a célját: büntudatot és megbánást ébresztett Susannal, akiben az e-mail hatására felcsillant a remény is, hogy talán még menthetö ennyi idö elteltével is a kapcsolatuk. De ezzel hogy nem jelent meg a randi, ö végérvényesen kifejezte, hogy nincs visszaút és ez volt a végsö döfés úgymond Susan számára.


Lánybúcsú - Vélemények

2016-10-30 01:30.43
Ennyire undorító, sz@r filmet rég láttam.. Nézhetetlen, negyed órát szenvedtem vele, de az ellenségem se kínoznám ezzel a borzalommal.


11.22.63 (sorozat) - Vélemények

2016-07-14 14:11.51
És te talán 100% biztosan tudod, hogy ki lőtte le? Ennek a filmnek és a regénynek nem az volt a célja, hogy konkrét megoldásokat találjon és lerántsa a leplet bármiféle összeesküvéselméletről. Ha valaki ezt várja, az nyilván csalódni fog... Én kifejezetten örültem, hogy nem jött elő mindenféle őrült teóriával, hanem szimplán beállította Oswald-ot mint magányos elkövetőt, mivel maga a Kennedy-gyilkosság "csak" egy keretet ad a filmnek, a hangsúly nem ezen van.. Az pedig, hogy végtére is ki lőtte, vagy lövette le az elnököt itt nem számít, a film üzenete az ami fontos. A múltban elkövetett hibáink előbb-utóbb úgyis visszaütnek, és az ember nem játszhat istent büntetlenül.. meg nagyjából sehogysem. Az ami a sorsunkban meg van írva elkerülhetetlen, ezen változtatni nem tudunk. Jó dolog eljátszani persze azzal a gondolattal, hogy mi lenne ha megváltoztathatnánk bármit is a múltban, de a helyzet az, hogy mindig lesz egy másik Hitler, Sztálin, stb. aki borzalmas dolgokat fog elkövetni és ezt senki semmilyen eszközzel nem tudja megakadályozni.


Rém hangosan és irtó közel - Vélemények

2016-02-16 12:59.19
A filmmel nem lett volna nagy baj, de jézusom, még egy ennyire idegesítő, okoskodó hülyegyereket honnan tudtak összeszedni? Borzalmasan lehúzza a filmet.


Serena - Vélemények

2016-02-09 11:05.19
Félve ültem le megnézni a sok rossz kritika után amit olvastam, de szerintem egyáltalán nem rossz film söt. Tény hogy nem a legjobb amit valaha láttam de ettöl függetlenü tetszett. Nevetséges, hogy a sok filmkritikusnak csúfolt bohóc mindig az alapján ír jót vagy rosszat az adott filmröl, hogy mennyire volt kasszasiker. Szánalmasak vagytok.


Valami követ - Vélemények

2015-07-01 23:57.15
Az egyik legnagyobb hatású film, amit az utóbbi időben láttam. Nem szeretem ezt a szót, de zseniális. A hangulat, a képi világ, a zene, minden tökéletes. Valóban nem egy mainstream film és valóban nem mindenki fogja értékelni. Persze akik a 628. Marvel/lövöldözős/kaszabolós filmen szocializálódtak, azok nem fogják érteni. Bennem egy pillanatra se lankadt a figyelem és a feszültség. És nem amiatt mert olyan borzasztóan ijesztő lett volna az a "valami" ami követte a főhőst. Hanem a hangulat, a pusztuló, halálra ítélt város, mint díszlet, a régi, poros bútorok, a nyomasztó bizonytalanság. A főszereplő lány tenyleg nagyon hasonlít Brittany Murphyre. Végre egy intelligens film, ami után az ember újra és újra felteszi magának a kérdéseket. Gagyi tini horrort vártam, nem ezt kaptam.


Vissza hozzád - Vélemények

2015-06-27 19:35.03
Spoiler alert

Szornyen gyenge film, egy eredeti otlet/gondolat nincs benne, ami tudom, hogy 2015-ben azert mar nem igazan varhato egy romantikus filmtol na de konyorgom... Olyan mintha 10 masik filmbol gyurtak volna ossze, olyan mennyisegu dramat suritettek ossze ebbe a 2 oraba, ami belolem speciel nem egyutterzest valtott ki, hanem epp az ellenkezojet. Van itt minden, hanyatott sorsu kolyok, gazdag lany, a gazdag lany apja leakarja fizetni a kolykot csak hogy huzzon a p....ba de nem sikerul, joszivu oregember, halal, borton, szetszakadas, ujra egymasra talalas es meg hosszasan lehetne sorolni, szerintem az osszes fordulatot elottek a keszitok, amit csak egy romantikus filmben lehet. A vegeredmeny, 2 oranyi szenvedes utan massziv hanyinger, es teljes letargia. Csapnivalo ez a film, mar az elejen ereztem h gaz, aztan volt egy fordulat amikor felcsillant a remeny, hogy HATHA MEGIS JO FILMROL VAN SZO de nem. Szamomra a vege nem meghato fordulat volt, hanem a felsorakoztatott giccsparade ne tovabbja, legalabb ezt ne raktak volna bele, tehat en elhiszem h a filmek nem a valosagrol szolnak, de komolyan? Ennyire ne vegyek mar hulyere az embert ha egyszer vegigszenvedi a ket orat. en szeretem a Szerelmunk lapjait, a Seta a multba cimu szinten ettol az irotol szarmazo adaptaciot is, meg ugy altalaban a romantikus filmeket, de ez egy katasztrofa. En tenyleg probaltam eselyt adni neki, probaltam a pozitiv dolgokat keresni benne, hogy vegulis nem olyan rossz, nem megy. De igenis olyan rossz. Az egyetlen pozitivum benne az a Stephen Hawking konyv amit az elejen olvas a srac, illetve a ket fiatal szereplo, csakis emiatt adtam 2 csillagot


Vanília égbolt - Vélemények

2014-01-09 22:54.40
Tegnap volt szerencsém megnézni a spanyol változatot is, igazából nekem már ez a változat is az egyik kedvencemmé vált, főleg a film alapötlete miatt.
S
P
O
I
L
E
R

Sztem mindkét film jó, igaz ezt a változatot évekkel ezelőtt láttam, szóval nem tudom, hogy a spanyol változat után mennyire látnám rosszabbnak. Amennyire emlékszek ebben sokkal hangsúlyosabb volt a Sophiás rész, több időt töltöttek együtt, a spanyol változatban inkább a pszichológussal folytatott párbeszédek voltak a hangsúlyosak, a börtönben töltött idő. A fordulat miatt imádom, ki ne vágyna egy olyan életre amit saját maga álmodott meg, ahol megkaphatja álmai nőjét/pasiját. Igazából mindkét rész végén megmarad a kérdőjel, de főleg az amerikai változatnál. Vajon az álmokat választotta, vagy a valóságot?


Blue Valentine - Vélemények

2013-09-01 21:46.21
Nagyon megrázó film, szerintem aki amiatt kritizálja, mert nem mutat be konkrét okokat ami miatt megromlott a kapcsolat, az sose élt át ilyesmit.. szerencsére.. a szerelem vagy jön, vagy nem, nem tudjuk megmagyarázni, hogy miért szeretünk olyan embereket akik nem érdemlik meg, és miért nem szeretjük azokat akik pedig igen.. Talán az egész abból fakad, hogy az embernek mindig az kell amit nem érhet el soha, a férfi is küzd vmiért a filmben, amiről jól tudja h nem érheti el soha, de kell neki, mert nem érti meg, h a nő miért nem tudja őt viszontszeretni.. és ez a küzdelem szívszorító..
SPOILER
a legmegrázóbb jelenet számomra a végén volt, amikor a konyhában beszélgettek és a férfi kétségbeesetten könyörög a nőnek, hogy ne váljanak el.. már harcolni se tud, semmi más nem maradt neki csak a könyörgés, és a remény. a hiábavaló remény


Benjamin Button különös élete - Vélemények

2013-01-24 00:33.36
Akkor nézd meg eredetiben az Amerikai szépséget, amióta angolul láttam azt a filmet ha csak tehetem mindent eredeti nyelven nézek meg. Egyszerűen zseniális amikor Kevin Spacey a főnökével vitatkozik, el nem tudom képzelni h az a párbeszéd magyarul is megragadt vna bennem.. vagy nézd meg a Casinot, Joe Pesci teljesen letaglózott, nincs olyan magyar színész aki visszatudta vna adni azt a beszédstílust amit ő levágott, fantasztikus. csak magadat fosztod meg a jó élményektől ha így gondolkozol


Szilveszter éjjel - Vélemények

2013-01-02 15:36.09
unalmas fos


Felhőatlasz - Vélemények

2012-12-24 22:56.08
*kifejezni


2012-12-24 22:55.29
Nem tudom mivel lenne jobb ez a film 10 év múlva. Egyáltalán nem értem hogy ti miért látjátok ennyire csodálatos alkotásnak. Csatlakoznék az előttem szólókhoz, közhelyeket puffogtatnak benne, egy 8 éves gyerek is eltudja ezt mondani, h a jó és a rossz döntéseid befolyásolják a sorsod, ahogy azt is, hogy kötődünk másokhoz az életünk kezdetétől fogva. Mindenképp megfogom nézni mégegyszer, mert tényleg nem értem hogy én miért nem látom úgy ezt a filmet, ahogy azok látják akik azt mondják rá, hogy jó. Mert pl az világos, hogy az alkotók mit akartak vele kifelyezni, pl SPOILER klónok és szappan, hisz hasonló már megtörtént, tudjuk hogyan és kikkel... csak végig volt bennem egy hiányérzet és értetlenség, úgy éreztem hogy olyan dolgokat akarnak a számba rágni, ami teljesen triviális és ebből akarják feltalálni a spanyol viaszt..


2012-12-24 17:40.21
Valószínűleg műveletlen vagyok, az IQ szintem is alacsony és stbstb, de nekem nem tetszett a film, ennél még a Más világ is nagyobb katarzist okozott. Pedig kiváncsian ültem be rá, a felénél is vártam, hogy mikor áll össze kerek egésszé az alkotás és hogyan kapcsolódnak össze a történetek, de elmaradt a nagy bumm.
SPOILER
A zeneszerző srác, az ügyvéd és Sonmi története tetszett, mert itt láttam azt hogy a film a legjobban megközelíti a célját, erkölcsi értékeket közvetít számunkra, és valóban elgondolkodtató dolgokról van ezekben a történetekben szó. Egyébként meg nagy katyvasznak éreztem, nem tudom hogyan illettek a képbe az öreg Cavendish megpróbáltatásai, az újságíró lány története pedig azokra a tipikus 70-es évekbeli akciófilmekre emlékeztetett, egyszóval túl sok stílust próbáltak egy filmbe bezsúfolni. Tom Hanks karaktere(i) igazi csalódások voltak számomra, még gonoszként volt a legjobb a filmben, mert hősként nem tudtam együttérezni vele, egyáltalán nem volt szimpatikus, inkább egy lesüllyedt ösztönlényre emlékeztetett, semmint az emberiség megmentőjére...
Szóval szerintem túl sokat akartak az alkotók, van akinek a gyomra beveszi ezt, van akinek nem, az enyém sajnos nem vette be. Nem tartom egy szörnyű nézhetetlen alkotásnak, csak egyszerűen nem értem azokat akik felmagasztalják az egekbe. Egy teljesen átlagos filmből próbálnak szenzációt csinálni.


Csak a szél - Vélemények

2012-10-29 13:56.54
állítsd be a magyarokat rasszista, cigánygyűlölő népnek, csinálj róla filmet és egyből jön a díjeső :) kiváncsi vagyok, hogy azoknak a filmeknek is ilyen sikerük lenne-e, amit a megvert tanárokról, leszúrt sportolókról, megmérgezett háziállatok tulajdonosairól vagy napi szinten meglopott nyugdíjasokról csinálnának :)


Született gyilkosok - Vélemények

2012-02-07 15:26.57
Sztem te nem figyeltél oda a film közben. Azért lettek ők főgonoszok, mert megöltek 50 akárhány embert. De nagyon sok utalás volt a filmben arra, h családon belüli erőszak áldozatává váltak. Pl. a lány molesztálta az apja, a fiút terrorizálta az apja, az anyja gyűlölte. És ez az ami miatt az én szememben áldozatokká váltak. Ha rendes, szerető családban, normális körülmények között nőttek vna fel, igen, akkor ők tényleg főgonosz gyilkosok. Így ők maguk is csak áldozatok. Én nem azt mondom hogy minden sorozatgyilkos, tömeggyilkos áldozat lenne, mert nem! Ezt hangsúlyozom és igen sztem is sokan megérdemelnék, h halálra kínozzák őket. De sajnos nagyon sok esetben van arról szó, h amiatt ölnek meg másokat, mert vhogy, vmilyen módon őket is bántalmazták. De ez egy más kérdés, és nem is közvetlenül a filmhez kapcsolódik.
Sztem ami miatt a film több lesz mint beteges képzelgés, sőt lényegében az egész mondanivalója az az SPOILER: amikor Mickey a börtönben interjút ad, és kifejti azt, hogy tulajdonképpen mindannyian öltünk már vmilyen formában. Nekem ez a jelenet jelentette a katarzist, az egész történetet megvilágosította. És ez tényleg így van. Az ember felrakta magát a csúcsra. Ezzel nincs baj. Csak tudjuk milyen az emberi természet, ha hatalom van a kezében azt hajlamos rosszul felhasználni. Évszázadok óta pusztítjuk a bolygót,
öljük egymást, az állatokat a természetet. És azzal, hogy a filmben a társadalom így isteni ezeket a gyilkosokat, arra szeretnék felhívni a figyelmünket az alkotók, hogy már így is egy abnormális világban élünk, és ideje lenne nagyon gyorsan változtatni a felfogásunkon. Mert ha nem, ide fogunk lesüllyedni, erre a szintre, ahol tömeggyilkosokból "rocksztárt" faragnak


A tégla (2006) - Kérdések

2012-01-10 17:18.33
köszi :)


2012-01-09 17:14.29
Sziasztok!
Nem teljesen a filmhet kötődik a kérdésem, de vki megtudná nekem mondani, h az FBI és a "helyi rendőrség" miért ellenségesek egymással? Nem az lenne a dolga mindkettőnek, h megvédjék az állampolgárokat és kiszűrjék a bűnöző elemeket?
SPOILER:
Costellot pont emiatt nyírja ki Sullivan, h "köp" az FBI-nak.... azt értem én, h főleg saját magát féltette, a pozícióját, de akkor is.


Ezel - Bosszú mindhalálig (sorozat) - Vélemények

2011-06-17 19:55.08
Sziasztok!
Szerintetek Ezel beleszeretett Baharba, vagy csak mély barátságot érez iránta?
És nem tudjátok, hogy ez most melyik évad? Nem értem az RTL hogy számolja a részeket.


Kontroll (2003) - Vélemények

2010-03-12 22:35.25
Szerintem se ő az. Talán amikor 2* vagy 3* láttam, akkor bennem is felötlött a gondolat h ő lenne az, de mostmár én is azt gondolom, h a gyilkos nem egy élő személy, hanem úgymond Bulcsú 'másik énje' vagy egy álomkép. Sztem amikor látjuk a gyilkost, akkor Bulcsú gondolatait látjuk, ő képzeli el az egészet, dehát pont erről szól a film, h nem tudjuk mi az álom és mi a valóság.


Út a vadonba (2007) - Vélemények

2010-03-07 22:14.53
Rég láttam ilyen megható filmet. Nagyon tetszett.


Kaméleon (2008) - Vélemények

2009-11-04 17:36.48
Bocs, nem beléd szeretnék kötni, de láttam mind a 3 filmet és nekem eszembe se jutott h a Kaméleont hozzá hasonlítsam, sem az elején sem a végén. A történet annyiból tényleg hasonló, h hülyítik a nőket, de teljesen más műfaj. Az S.O.S. meg a 9 és fél vígjáték, a Kaméleon pedig komolyabb azért kicsivel. És a vége is teljesen más. Szóval sztem nem lehet és nem is kell a 3-at összehasonlítani, mert nincs értelme.


Kontroll (2003) - Vélemények

2009-08-20 15:30.36
egyáltalán nem értek veled egyet. Én alapvetően nem szeretem a nagyon elvont filmeket, de eddig ahányszor megnéztem a Kontrollt, mindig felfedeztem benne vmi újat, és számomra egyszerűen megunhatatlan. És sztem talán pont azért, mert az alkotók meghagyták azt a szabadságot nekünk, h ki-ki a maga módján értelmezheti.


Séta a múltba - Vélemények

2009-08-20 15:21.08
13 éves voltam amikor először láttam és azóta nekem Shane West az 'álompasi'. Én is sírtam rajta, az egyik kedvenc filmem.


Mamma Mia! - Miért nem érdemli meg ez a film, hogy ennyire elől legyen a listán?

2009-03-15 18:37.42
Ennek a filmnek nagyobb volt a füstje mint a lángja... Ha vki szereti az ABBA-t és akar egy jó filmet látni, az a Muriel esküvőjét nézze meg.


Amerikai szépség - Vélemények

2009-03-13 20:49.17
Alap film, ez nem is kérdés. Kevin Spacey hihetetlen, mekkorát alakít. Csakis eredeti hangon szabad megnézni.


Gettó milliomos - Vélemények

2009-03-02 18:14.10
analfabéta=írástudatlan. Am ha figyeltél volna az egész film pont arra épült fel, h miért tudta a válaszokat...
Ne hagyd magad Krisz Papa =)


2009-03-01 19:15.09
Igaz, hülyeség ellen nincs orvosság =)


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk