Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30
A tintahal és a bálna
- HBO, 04:33
Brazilok
- RTL Három, 05:00
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jen Lilley aaaaa

 

Fórum - Valami követ - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
95. Vescod (2024-01-16 17:45.02) aaaaa
Számomra egy jó horror ki tud mozdítani a komfortzónámból, egy még jobb pedig kinn is tud tartani.Ez utóbbi kategória volt.A sokk effekttel való pillanatnyi hatáskeltés helyett a veszélyérzet folyamatos fenntartásával operál, hasonlóképp a 78-as Halloween-hez. Amerikai kisvárosi miliő, nyílt terepen széleslátószögű beállítások, főszereplőinket közelről látjuk az utcán, viszont itt egy háttérben figyelő maszkos helyett a képernyő távolából közeledő gyalogosok valamelyike a veszélyforrás.Az elkerülhetetlenül közeledő entitás, ami bárhol bárki alakjában feltűnhet és elkaphat… talán megtörténik-talán nem de a lehetősége ott van a levegőben.A mai intenzív horrorbehatásokhoz szokott nézőknek talán monotonnak tűnhet de nekem személy szerint ez a ritkán elszabaduló de végig lappangó paranoiaérzet jobban bejövős mint a megijedést igen de tartós félelmet kiváltani nem tudó jumpscare-ek.Színészi játék meglepően letisztult és érett egy fiatal generációs gárdától.Sehol egy 'dugtam a pasimmal' és társai féle typic szlenghasználat. A 'Valami' megjelenési formáival is elégedett voltam, ezek ugyan nem ijesztőek de elég bizarr alakok arcmását veszik fel, így a creepyfaktor is pipa. Saját céljai nem tisztázottak de amit a film általa közvetíteni akar, a felelőtlen szexualitással járó lehetséges testi és lelki következmények, mint a szexuális úton terjedő betegségekkel szembeni óvatosság fontossága vagy a meggondolatlan első együttlétet követő bűntudat érzése..Bizony, a fiatal felnőttkor rémisztő megpróbáltatássá válhat, ha nem bánunk vele felelősségteljesen.Nekem a kétértelmű vége is bejött, mert megoldottnak láttatja a történetet de a zárókép felveti egy esetleges folytatás lehetőségét is (ami mint tudjuk idén jön is). Legnagyobb 'hibának' talán azt tudnám felróni hogy nem a 70-es években készült el, akkor még inkább megtalálta volna a közönségét. 8/10


94. C.hester (2023-12-25 21:18.49)  
Azt tippeltem h ez egy első film rendezése vakakinek. Annyira sz@r. Ne nézd meg ha ezt olvasod.



93. TurboHagyma (2022-02-03 00:16.45)  
Erre a filmre csak azt tudom mondani. Miért?


92. Cantri (2020-01-21 02:00.52) aaaaa
Ez a film működik. Működik a nagyszerű hangulat, a 80-as éveket idéző szintizene telitalálat, és az egész misztérium, a PARANOIA abszolút ragadós, ahogy szépen lassan a néző is egyre többet lesi a hátteret közeledő alakokat képzelve. Az alapvetően jó feszültséggépezet mellett pedig kifejezetten üdítő látni, hogy némi mondanivalóval is próbálták a készítők a látottakat megfejteni, ahogy a FELELŐSSÉG kérdése egyre domborodik a játékidő folyamán egy alapvetően szexuális úton terjedő "kórság" esetén. Rutinmunka, ügyesen felmondva.


91. Vescod (2018-12-02 05:16.09) aaaaa
Imdb átlagát kell megnézni.Sokkal reálisabb mint az itteni,többségében lehúzó vélemények.


90. Pedro23 (2018-10-31 20:07.32) aaaaa
Szent Isten...Borzalnas...A 2. *-on sokáig gondolkodtam...:D


89. Rockercsaj2003 (2018-05-19 17:02.12) aaaaa
Borzasztó film, aki teheti hagyja ki.


88. Satol (2017-08-16 20:47.21) aaaaa
A film erejét szerintem a valószerűsége adja. Reális karakterek reális környezetben, akik találkoznak valamivel, ami nem illik a képbe. Te hogy reagálnál?
Ha egy részletes leírást adnának a néző kezébe a démonról, az nem azt mutatná, hogy van fantáziájuk az íróknak, hanem hogy ostobák. Azzal kiszakadsz a filmből és csak egy külső szemlélő leszel, a mindent tudó. Az által lehet belekerülni a történetbe, átérezni, megérteni, hogy bennünk, nézőkben is ugyanazok a kérdések, kételyek merülnek fel, mint a szereplőkben. Hogyan győzzünk le valamit, amit nem ismerünk? Sőt, az se nyilvánvaló, hogyan ismerhetnénk ki.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az emberiség legnagyobb félelme az ismeretlentől való félelem, így erre apellálni tulajdonképpen akár biztonsági játszmának is tekinthető, bár akik meg különösen félnek az ismeretlentől, azok tudatosan, vagy tudat alatt inkább elzárkóznak tőle, így nem tudják megélni a filmet, emiatt unalmasnak találják. Az első kérdésem tulajdonképpen pont azoknak szól, akik szerint unalmas a film. Vagy leginkább, hogy feltették-e ezt a kérdést maguknak, miközben nézték a filmet? Aki nem, az valószínűleg saját magát gátolta a film megélésében. Mondjuk hozzáteszem, én nem csak feltettem, de meg is válaszoltam magamnak a kérdést, amint kiderült, hogy a valami folyton gyalog jár: megnézném, hogy reagál a vízre. Belemegy? Vízen jár? Át tud rajta kelni? Ha nem, akkor pofon egyszerű a megoldás, más földrészre kell költözni, de ha igen, akkor se nagy ügy, hajón kell munkát találni, ott dolgozni, ott élni, a gyalogtempójával esélye nem lesz soha, bolyonghat a végtelen óceánon utánad az örökkévalóságig. Annak ellenére, hogy számomra ilyen nyilvánvaló volt a megoldás, tudtam izgulni a szereplőkért, meg lehetett érteni, hogy számukra ez nem ennyire magától értetődő és esetükben hosszabb folyamat, amíg találnak valami megoldást. Addig pedig félnek (meg talán utána is).


87. Pocsolya ugró (2017-03-22 18:52.19) aaaaa
Nem volt egy nagy durranás... az alapötlet jó mint az összes gagyi esetében, de valahogy nem éreztem szimpátiát a filmmel. Magyarázatot természetesen nem kaptunk a végére hogy mi az a valami. Remélem ezt a hülyeséget nem fogják megfejelni egy második résszel.


86. Vescod (2017-03-22 11:36.10) aaaaa
Nem akartam megnézni ezt a filmet láttam itt mennyire le van pontozva de mondom egy próbát azért teszek vele....nem bántam meg.Sokkal jobb mint az itteni értékelése mutatja, nem értem miért van ennyire hátul.Csak összehasonlításképp pl a Stigmata ami sokkal gyengébb sztorival rendelkezik és szinte alig van benne feszültség az meg a 2300-dik helyen van.Baromira megtévesztőek az itteni értékelések...


85. Sampler (2017-03-11 08:32.48) aaaaa
Operatőri munka, zenéje tetszett. Sajnos a film gyermeteg koncepciója, átgondolatlan szabályai nem nyerték el a tetszésemet. Filmművészetileg profin kivitelezett "szar". Ha eltekintünk a horrortalanság és rémtelenségtől - nézhető, kellemes színvilágú, érdekes zenéjű hangulatfilm. Sokkal többet kilehetett volna hozni belőle.


84. Vmiso (2017-01-30 17:58.16)  
Megpróbálkoztam vele, nem jött be.

Nem tudtam izgulni ezen a filmen, a zenei betétek brutál idegesítőek voltak, minden idők talán legszarabb filmzenéit sikerült beleturmixolni.

Hőseinket néha követik, néha nem, egyszer meg lehetett nézni, soha többet.


83. Nyolcadik utas (2016-11-11 10:10.13) aaaaa
Hangulatában különleges és vannak jó pillanatai, de attól számomra messze áll, hogy elégedetten csettintsek egyet.


82. Preston82 (2016-11-09 14:42.46) aaaaa
Nekem abszolút bejött ez a film. Elég sok horrorfilmet láttam már, olyannyira, hogy nagyon ritka nálam ha esetleg egy két jelenetnél megrettenek. Ennél a filmnél többször előfordult. Hiába nem az a kifejezett horror, vagy legalábbis nem a maiakhoz hasonló, mégis többet tud náluk.A zene, az atmoszféra.. kifejezetten kellemesen nyomasztó film:)


81. Az utolso szamuráj (2016-07-12 16:41.53) aaaaa - (válasz Rechter 78. hozzászólására)
túl,mert ők többre értékelték.én csak jóra,sebaj.de miért várnánk el gondolkodást:))
ha számodra ez trendkövetés,legyen.engem egyéb dolgok befolyásolnak:)
a minden személyeskedés nélkül bekezdés meg,rólam szólt.azért annyit kinéztem volna belőled,szöveget értelmezni tudsz:tehát,nem arról van szó Te! teszed,hanem hogy én!!ott nem teszem.
a többi is amit írtál,számomra hülyeség.engem pedig nem fog zavarni,nem olvasol,hisz eddig se tudtam-meg érdekelt-méltatlan figyelmedre érdemes vagyok:)
ebből mennyit fogsz újra félreértelmezni??:O))


80. Rechter (2016-07-12 15:52.38) aaaaa - (válasz Zidane15 79. hozzászólására)
Nem erőltettem. Eleinte még foglalkoztam vele aztán már nem. Egyszerűen csak észrevettem és szóvá tettem.


79. Zidane15 (2016-07-12 14:15.40) aaaaa - (válasz Rechter 78. hozzászólására)
Tényleg én kérek elnézést, hogy bele merek pofázni csak egy kérdés:

De, ha ennyire kiemelted, hogy a legtöbb esetben gyenge vagy értékelhetetlen akkor minek erőltetted a továbbiakban ezt nem értem.


78. Rechter (2016-07-12 11:07.51) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 72. hozzászólására)
Azt mondod félreértelmezem amit írsz. Azt mondod túllihegik, de azért 4 csillagot adsz rá. :D Ha ez nem trendkövetés, akkor semmi nem az. Nem érdekel neked mi süt le abból amit írtam. Nem gondolom, hogy én tudom a tutit. Én a saját véleményemet írom le egy filmről és nem befolyásol, hogy kinek tetszett és kinek nem. Véleményem szerint téged befolyásolnak ilyen dolgok. Ha neked ez, vagy az, hogy a kritikusokhoz hasonlítalak személyeskedés, akkor ez a te véleményed, bár nem értek vele egyet, mert ha személyeskedni akarok, akkor azt nem így teszem. Azt igazán észrevennéd. Jogod van olyan filmet szeretni meg utálni, amilyet akarsz. Én azt mondtam, hogy a véleményedre nem adok a továbbiakban, mert az ízlésünk egyértelműen különbözik a filmek terén. Amit te 4 csillagozol, az nálam a LEGTÖBB ESETBEN egy gyenge, vagy értékelhetetlen, maximum közepes valami. Ezért mondtam, hogy eddig érdekelt, hogy mi a véleményed egy filmről, de rájöttem, hogy jobb ha nem érdekel. Gondolom ezt is személyeskedésnek veszed, de továbbra sem érdekel.


77. Chris92 (2016-06-24 15:33.06) aaaaa
Hát az biztos, hogy nem egy konvencionális horrorfilmmel van dolgunk és szerintem a kritikusok vad dicséretáradata kicsit meg is ártott neki, hiszen a többség nagyon magasra rakta a lécet tőlük, emiatt is érezhetik sokan csalódásnak. A zene és a fényképezés mesteri, a paranoiás, John Carpenter filmjeire jellemző hangulatot David Robert Mitchell jól adagolja. Viszont a valóban feszült és ütős jeleneteket sokszor váltják, lassú, sokszor már gleccserszerű sebességgel mozgó jelenetek, a végére meg már kicsit sikerült is túlspillázni a dolgokat. Nem bántam meg, de nem néhány jelenetet leszámítva nem érzem túlságosan kiemelkedőnek, kicsit több a füstje mint a lángja érzetem van vele kapcsolatban.


76. HMáté33 (2016-04-27 18:49.49) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 75. hozzászólására)
ilyen szókapcsolatok után csökkenek is az elvárások...


75. Az utolso szamuráj (2016-04-27 15:54.25) aaaaa - (válasz HMáté33 74. hozzászólására)
azt se ők adják,de ez már....leginkább,egy mondat abszulút félreértése meg nem értése után tényleg bagatell


74. HMáté33 (2016-04-27 15:45.12) aaaaa - (válasz Rechter 70. hozzászólására)
"Oscar kritikus"...jujj.


73. Dymoon (2016-04-27 15:23.06) aaaaa
No látom, nagyon megoszlanak a vélemények erről a filmről. Sokak számára üres, unalmas, mást viszont elkapott ez a feszült, vértelen, már-már "Carpenteri" hangulat. Én az utóbbiak közé tartozom. Lehet, hogy a mai kamerarángatós, riogatós, belezős filmek világában nehezebben rúg labdába egy ilyen kis horrorszösszenet a többivel, én mindenesetre nagyon jól szórakoztam rajta. Az idős nénis résztől a frász kerülgetett. :) Ha a hetvenes években készül erős a gyanúm, hogy kedvenc horrorrendezőm vezényelte volna le a forgatást. Többször nézős mozi. :)


72. Az utolso szamuráj (2016-04-27 15:06.21) aaaaa - (válasz Rechter 70. hozzászólására)
hát,a kritikusok imádták az élet szép és egyebeket,én utáltam.ők nem szeretik a horrorokat,én imádom.
minden személyeskedés nélkül,az süt le amit ide vakartál,te tudod a tutit.aki meg máskép gondolkodik,hülye.ki mondta,kövess vagy olvass??én pl veled ezt sose tenném,:)
ezt a mondatomat meg értelmezd,pont másról szól,de ezek szerint gondolkodni minek,asszongya:
"Az It follows megjárt már néhány filmszemlét,kint a nullköltségvetés egyik bajnoka:nem érdemtelenül.A kritikusok imádják,a nézők is szeretik-bár szerintem csöppet ezt is túllihegik,mint a Babadook-ot. "

sebaj,kedves rechter:))


71. Rechter (2016-04-27 14:58.44) aaaaa - (válasz Tjunior 58. hozzászólására)
Ez legalább megnevettet már az első 30 másodpercben. :DDDDD


70. Rechter (2016-04-27 14:55.54) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 3. hozzászólására)
Minden személyeskedés nélkül. Eddig megnéztem, hogy miről mit írsz. A továbbiakban nem követem el ezt a hibát. Az Oscar kritikusokhoz tudnálak hasonlítani. 4 csillag? Pfö. Olyan érzésem van, hogy amit a kritikusok éltetnek, azt te felpontozod, mintha csak a divatot követnéd. A Babadookhoz ne hasonlítsd. Annak volt mondanivalója és teljesen érthető volt a film vége is, volt lezárása még ha én magam nem is misztifikálom túl a filmet. Ennek nem volt lezárása. Az egyetlen dolog amivel egyet tudok érteni az az, hogy nem kell mindig mindent megtudni a gyilkosról/szörnyről, de a 0 információtól többet vár a nézők 80%-a. Kigondoltam, hogy szerintem mi a szar volt a "szörny"? Ki. Na és? Nem ez a lényeg.

0 információ = Az író fantáziájának totális hiánya és utána magyarázza ő, meg helyette a kritikusok, meg a trendkövetők, mint te a szegénységi bizonyítványát.


69. Rechter (2016-04-27 14:47.50) aaaaa
Ha szeretnél valami érdekeset és élvezeteset csinálni 1 óra 35 percig, akkor ne nézd meg ezt a filmet. Inkább kefélj egy jót, úgysem szól semmi másról ez a film, csak arról, hogy dugnak menekülnek, dugnak menekülnek. Értelmetlen az egész film, semmi sincs megmagyarázva, semmi nincs lezárva. A színészi játék szar, a zenét mintha a 80-as évek ZS kategóriás horror filmjeiből vették volna. Ne nézze meg senki, nem éri meg.


68. FearlessFanatic (2016-03-13 23:40.32) aaaaa
Hát... ez egy szar maradjunk abba.
Én jobbra számítottam. Modjuk ez megszokott dolog: a leírás jobb, mint a film
Értékelés 1*



67. Tömö (2016-02-27 11:28.20) aaaaa
ELég fáradtam álltam neki, gondoltam maajd felébredek közben. De nem. A zene az elején egész jó volt, aztán átment a film is, meg a zene is vmi 80-as évekbeli krimibe. A Linda is beugrott már, vártam a csaj mikor veszi már fel a klumpáját:D , oszt rug kettőt, akkor legalább már akciót is láthattunk volna.
Nagyon semmilyen ez a film. Semmiről nem tudunk meg semmit:D Szülők sehol...az utcákban senki nem lakik...iskolákba nem járnak. azt csak 1x megmutatjuk, de onnanstól kezdve mindenki ráér ovónénit játszani. Amikor elment a partra, és lát 3embert egy kis hajón, azzal a jelenettel mit is akartak??most , ha volt vmi, akkor nem a csajt kellett volna követnie, legylábbis egy darabig. jó lett volna mutatni, akkor mik történtek a srácokkal, ha meg nem volt, akkor MINEK MUTATÁÁK?:D
A medencébe , mikor bedobálta a cuccokat a VMI a vízbe, miért nem úszott már ki?? ott várt végig...jézus, ez egy bééna film volt.


66. Törölt felhasználó (2016-02-17 10:55.50) aaaaa - (válasz Sötétszív 50. hozzászólására)
Túl művészkedős? Az milyen?


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2024-01-16 17:4595 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Valami követ adatlap
Eredeti cím: It Follows
Évszám: 2014
Rendezte: David Robert Mitchell
Szereplők: Keir Gilchrist, Loren Bass, Olivia Luccardi, Lili Sepe, Maika Monroe...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk