Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A rózsaszín párduc
- Moziverzum, 12:00
A piszkos tizenkettő
- RTL Három, 12:20
Csillagkapu: Continuum
- Mozi+, 12:30
Nyár Amalfiban
- Film4, 12:30
Bíborszín
- HBO, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
2022-es választás
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmaid hőse aaaaa
Orlando Bloom aaaaa

 

Fórum - Rém hangosan és irtó közel - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
60. Mimuss84 (2022-12-22 23:13.32) aaaaa
Vontatott, unalmas, nagy csalódás.


59. Independence (2016-09-12 23:14.08) aaaaa
Fura egy film ez, én biza nehezen tudtam vele mit kezdeni, s egy átlag európai néző, ki csupán szörnyülködő ámuldozással figyelte az „ikrek” porba hullását, másképp tekinthet rá, mint akinek gyerekei, szülei, barátai, ismerősei vesztek oda a katasztrófában.

Szándékkal nem terrorcselekményt írok, mert nem az a lényeg, hogy történt, ki csinálta, miért csinálta, nem az unalomig ismételgetett spekulációk, a mindent tudó kinyilatkozások a fontosak, csak az, hogy megtörtént, és ezrek vesztették életüket.

A mozi azzal az unalomig ismert módszerrel dolgozik, hogy miképp is hozzuk közel egy kis családi egységen keresztül a borzalmas veszteséget a nézőhöz.Nincsenek eposzi képek – legalább is túlhangsúlyozottan – a menekülő emberáradatról, a vérben, porban fürdő tömegről, a sokkról, sem túlhúzott drámaisággal, sem dokumentarista részletességgel nem vádolható a film.A lényeg egy gyerek szenvedése, egy anya két pólusú drámája, egy nagyszerű apa halála – igaz, a Hanks karakter nem kis mértékben elnagyolt, de ez még nem róható fel kiemelkedő hibaként.

Mikor halljuk a híradásokban, a száraz számokat..., ezer, kétezer, háromezer halott, belegondolunk, s megborzongunk, de ezek csak számok, az emberi élet s annak értéke nem mérhető matematikailag, ezért is tudunk sokkal együtt érzőbbé válni, ha testet ölt, egy áldozat, egy értelmetlen halál.
Valaki, kinek még álmai voltak, ki szeretett, kit szerettek, kinek jelene s múltja volt, de a jövőjét ellopták tőle.
S persze ismét – mint annyiszor – az a bizonyos „gyászmunka”..., ezúttal egy gyerek kényszerül arra, hogy elvégezze s nem hétköznapi mód áll a feladathoz, eddig minden érthető s világos, s az is ötletes, hogy a gyerek finoman fogalmazva sem hétköznapi.
De..., s amiért azzal kezdem, nehezen tudtam mit kezdeni a mozival, ez kis srác oly mértékben képes idegesítővé válni a film menete során, hogy nagy nehézséget okoz igazán együtt érezni vele, s bár érthető a szándék, hogy legyen személyisége „rém” eredeti, néha valóban annyira „extremely loud „, hogy az ember hajlamos picit dühbe gurulni tőle, s oly érzéketlen, kemény, durva megnyilvánulások törnek ki belőle, ami már nem a veszteség rovására írható, hanem sajna, személyiségjegy.

De..., s amiért azzal kezdem..., ha már így, akkor ki kellett volna tartani ezen a nyomvonalon, mert sajna az utolsó durván húsz perc során olyan geil mód visszanyálasodik a mozi, ami sehogy nem összefésülhető az addig látottakkal.
Az anyával való „békülése”...? Akkora s oly váratlan az érzelmi bakugrás, hogy a néző csak pislog, mint bagoly a fán, csak a derék madár tekintetében több lehet az értelem.
Jó a kezdet, ott a spiritusz, ellenben a silány vég agyon is csapja az addigi érdemeket!
Van egy ritka mód kedélyborzoló főszereplő s persze egy színészóriás, ki szavak nélkül is lejátssza a vászonról összes partnerét, s egy Sandra Bullock, ki mindent kihoz szerepéből, amit egyáltalán lehet, szegény Tom Hanks amúgy is többnyire bohóckodásra van kárhoztatva...
S van egy film, mely akár jó is lehetett volna, de nem lett az..., s nem szívtelenség mondatja ezt velem, vannak olyan történelmi események – szeptember 11. már az – mellyel nem lehet elégszer „szembe nézni”, s itt volt is lehetőség arra, hogy kisüljön valami újszerű megközelítés, ám menet közben, visszaballagtunk a középszer könnycsordító sablonosságához.



58. Su-30mk (2016-03-19 18:10.06) aaaaa
A legjobb 9/11 szembenézés az általam eddig látottak közül. Stephen Daldry esetében már megszoktuk, hogy egyedi tálalásban képes megjeleníteni emberi kapcsolatokat és érzelmeket (Az órák, A felolvasó - utóbbi a legjobb filmje szerintem). Mindezt most is megtette, méghozzá nagyon intelligens módon ábrázolva. A forgatókönyvíró az az Eric Roth, akinek pl. a Forrest Gumpot is köszönhetjük. A zene tényleg nagyban hozzátesz a történet élvezhetőségéhez. A film számomra arról szól, hogyan dolgozzuk fel a félelmet és hogyan szabaduljunk meg tőle. Max von Sydow minden rezdülése élményszámba megy, azt hiszem ő alakította a legjobbat, de a többi színészre sem lehet panasz. A srácot játszó színészpalánta néhol tényleg kissé idegesítő volt pl. amikor itt-ott toporzékolt, de voltak kiválóan eljátszott jelenetei is pl. Sandra Bullock-kal. Nyilván nem lehetett a filmbe egy átlagos gyerekkaraktert tenni, hiszen az volt a film egyik lényege, hogy ő nem egy átlagos gyerekkarakter :) Nekem tetszett ez a fajta problémamegoldás és feldolgozás, ami a film magvát képezi és teljesen helyénvaló is NYC esetében. Ez egy korrekt szembenézés volt a 2001-ben történtekkel azt kell mondjam és a rendező az említett intelligens színrevitellel el is tudta kerülni az ilyen témák esetében folyton ott leselkedő giccset. Nem tökéletes film, de ha a Felolvasó 5*, akkor ez is megvan 4.


57. Gabi91 (2016-02-16 12:59.19) aaaaa
A filmmel nem lett volna nagy baj, de jézusom, még egy ennyire idegesítő, okoskodó hülyegyereket honnan tudtak összeszedni? Borzalmasan lehúzza a filmet.


56. Nermal (2015-05-28 15:47.03) aaaaa - (válasz FRU5T 31. hozzászólására)
Fhúú.. örülök, hogy most ezt olvasom, azt hittem én vagyok a nagyon hülye, amikor a felénél ott hagytam.
Hááát... elég gáz volt az egész, Sandra Bullock-nak szerintem egyáltalán nem állt jól ez a szerep.
Meg aztán ez a gyerek azzal a csörgővel... :S
Fel nem foghatom, mitől Oszkar-jelölt film???


55. Kittentyű (2014-09-03 12:00.53) aaaaa
Nagyon megható film, nekem nagyon tetszett. A szereplők játéka is kifogástalan.


54. Mickemoto (2014-08-12 09:24.26) aaaaa
Van aki még nem unja az ehhez hasonló önsajnáltató süketelő baromságot?


53. Dundidio (2014-03-06 19:59.30) aaaaa - (válasz Mozsika 51. hozzászólására)
Te leírtad a bennem megfogalmazódott kommentet...ugyanígy látom...


52. Szencsike (2013-09-16 18:52.53) aaaaa
Ez a film rém unalmas és irtó vontatott volt


51. Mozsika (2013-04-12 11:19.14) aaaaa
Töltelék film!

Meglepődnék, ha igazán jókat is jelölnének Oscarra manapság, de hát tudjuk, hogy a legjobbak sosem kaptak elismerést szobrocska formában.
A tavalyi felhozatal szerintem a Rém hangosan és irtó közel nélkül is teljes lett volna, biztos azért csapták oda, hogy több közül lehessen válogatni.
Jajjjj...az a fránya szeptember 11. Még 2100-ban is fognak filmet készíteni róla...
A...könyököm tele van már ezzel az önsajnáltató propaganda szerkezettel. Egyéni véleményen vagyok a "terror támadás"-ról. De ez jelen esetben mellékes.
A főszereplő fiú számomra igencsak ellenszenves és okoskodó volt, a film pedig csúnyán unalmas.
Annyi a pozitívum, hogy legalább nem a megszokott szeptember 11-es sajnáltatást láthattuk.
Deviáns film.


50. HettyKing (2013-01-27 13:15.15) aaaaa
Csodálatos film!


49. Chabinho (2012-11-12 19:00.48)  
A filmben egyetlen pozitívum volt, a kis srác, aki szerintem zseniálisat alakított. Egyik kedvenc színészem Tom Hanks, kedvenc színésznőm pedig Sandra Bullock (miattuk néztem meg), de bennük is csalódnom kellett... :/


48. Mcec (2012-10-28 11:43.26) aaaaa - (válasz Sötétszív 42. hozzászólására)
Szerintem ez egy giccses propagandafilm. Amúgy kedvelem Daldry-t, főleg a Billy Elliot és Az órák című filmekért. Ez a film azonban hatalmas mellényúlás.


47. Az utolso szamuráj (2012-10-24 13:32.49) aaaaa - (válasz Geucsa 45. hozzászólására)
szerintem túlragozott.ez van:))

nem Ő!!amúgy dehogynem!!kismillió bejegyzés,hisz már akkor is sokan mondták,többeknek kellett volna lennie a toronyban,csak a zsidók nem mentek be épp,stb.épp ez ellen reagáltam-jól félre is értették:))
viszont meglepő,ha ez neked új:))


46. Geucsa (2012-10-24 09:19.55) aaaaa
A film ismertetője egy szar. Nem tudom, ki írta, de előbb nézze meg a filmet, aztán írjon ismertetőt.


45. Geucsa (2012-10-24 09:19.12) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 37. hozzászólására)
Szerintem nem "túlspirázott" egyik jelenet sem a filmben. Hozzám nagyon közel áll a film, ugyanis hasonló korban, hasonló élményeim voltak. És én is visszanézve ilyen "túlspirázott" akciókkal reagáltam apám halálának feldolgozása közben. Például egyszer kísértetiesen hasonlóan vertem szét a Hi-Fi-nket, mint ahogyan a gyerek szétszórta a kulcsokat, vagy széttépte a rendszerezőjét. Engem pont ezek a részek hatottak meg leginkább, mert szinte magamat láttam. Ja és a csipkedés is megvolt. Pedig egy teljesen átlagos, normális gyerek voltam és most is egy átlagos, normális felnőtt vagyok.
911 meg csak egy plusz az amerikaiaknak. Valójában én leszarom és ezért kapott 4 csillagot.
A zsidózást én sem értem. Szerintem soha senki nem kérdőjelezte meg, hogy volt-e a tornyokban zsidó, arab, vagy bármilyen más nemzetiségű, vallású, ... ember. Vagy igen?


44. Siddharta (2012-10-12 19:38.57) aaaaa
kicsit eltúlzott és erőltetett a film, főleg a gyerek szerepe...mondhatnánk rá hogy tipikus amerikai alkotás...nézhető de max ennyi...nem kiemelkedő alkotás.....


43. Esza (2012-09-11 01:02.59) aaaaa
Megnéztem ezt a filmet. jól sikerult megemlékezés.


42. Sötétszív (2012-09-11 00:56.49) aaaaa
Immár 11 éve, hogy két repülőgép csapódott neki a World Trade Center ikertornyainak, és pusztította el őket, több ezer ember halálát okozva ezzel. Stephen Daldry filmjének középpontjában egy fiú áll, aki elvesztette apját a terrortámadás idején. S bár olyan színészek játszanak a filmben kisebb-nagyobb szerepeket, mint Tom Hanks, Sandra Bullock, Viola Davis, vagy a zseniális Max von Sydow de ennek a filmnek abszolút főszereplője az újonc Thomas Horn. Szerintem zseniálisan játszotta a különc fiút. Tom Hanks hozta a formáját, viszont Sandra Bullock és Max von Sydow remek alakítást nyújtottak. A film zenéje és a fényképezés is óriási volt. Méltó emléket állítottak ezzel a filmmel terrortámadás áldozatainak szerintem. Többször nézhető, szenzációs film.


41. Dpch (2012-09-01 21:56.04) aaaaa
szerintem nagyon jó film.


40. Az utolso szamuráj (2012-08-26 15:54.34) aaaaa - (válasz El Condor 39. hozzászólására)
akkor kurvára nem esett le,amire céloztam!!!!!!
gondolkodj!


39. El Condor (2012-08-26 15:46.32) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 37. hozzászólására)
Általában jó kritikákat írsz, de a zsidózást meg a jobbikos összeesküvés elméleteidet máskor hagyd otthon!


38. El Condor (2012-08-26 15:45.12) aaaaa
A gyerek tényleg idegesítő néha, de összességében szerethető film.


37. Az utolso szamuráj (2012-08-24 12:01.47) aaaaa
Oscar-ra készülve.
Fura élmény volt.
Egyrészt,ezt a csörgővel felszerelt gyereket nem tudtam szeretni,megkedvelni,holott egy drámában-főleg egy nagy-nagy AMERIKAI drámában-illene összejönnie a dolognak.Thomas Horn nagy szemeivel korrektül bambul,aztán kiszórja a kulcsokat-na,az egy rémes ,túlspirázott jelenet volt,de kellett akkor Max von Sydow !-és a metróba is gázálarccal megy csak le,nem volt százas a legény,ami nem baj....de míg Forrestet szerettem,imádtam,ezt néha pofán vágtam volna.Másrészt Stephen Daldry filmje sokszor egyhelyben topogott,giccs és nyál indult meg az LCD alól és ezen a remek zene se tudott segíteni.Tom Hanks meg nem azért jó színész,mert ostobán húzogatja meg a vállát.
Az ember persze érti,mire mennek ki a dolgok,ám jó ha szembenézünk vele,huuu de nagy gondolatok nincsenek a filmben,amit kellő intelligenciával felvértezve ne tudtunk volna már eddig is.Átérezzük akár a kisfiú fájdalmát is,és egy gonosz megjegyzés még,lám ezek szerint mégis volt zsidó a gépek becsapódásakor a toronyban.
Folyik hát a kutatás,ismerkedünk újabb karakterekkel,akik leginkább csak átfutkorásznak a vásznon,aztán megérkezik Bergman kedvenc színésze,és végre élmény lesz a mozi.Mert Max von Sydow ,aki személyes kedvencem és mintha 30 éve ugyanúgy nézne ki,karakterét élettel tölti meg,néhány jelenet-lásd kulcskiszórós-gányságát megmenti,és apró gesztusokkal,kéztartással,legfőképp arcával és szemével megmutatja,mit jelent közepes filmben kimagaslót alakítani.Neki elhittem,hogy sebzett lelke nem akarta hallani az utolsó üzenetet,és hogy szeretni néha nehéz,nem a másik miatt....magunk miatt.Ami bennünk van,amilyenek vagyunk,amit tettek velünk és amitől félünk.
Daldry filmjében ez a dolog működött,valamint meglepetésemre Sandra Bullock jelenléte is,aki hozta,mit illett,mintha az a nő kifutna végre komika szerepeiből és a szemünk előtt válna színésznővé.A film az alkotók profizmusa miatt felemelő véggel ér végett,és néhány jelenetét valóban míg élek,nem fogom elfelejteni,ám néhány jelenete meg megfúrja a történetben benne rejlő csodát és varázst,ami vélhetőleg arról szólt,egy kissrác valamit hogy dolgoz fel,és milyen démonokkal kell megharcolnia.
Szerencsére politikai állásfoglalás nem volt a filmben,vajon nem amerikai kéz vezette...no,hagyjuk.
Az öreg legenda miatt túlcsillagoztam:egyszerűen megfogott minden másodperce.


36. Blutgier (2012-08-15 23:57.28) aaaaa
Két órányi tömény unalom. Ez a film egy rakás fos, a nagy büdös semmiről szól. Aki teheti NE nézze meg! :)


35. Sebestyén Ákos (2012-08-05 20:45.45) aaaaa
Nekem is nagyon tetszett a film."Az üzenet nekem is átjött"


34. Byjjuh (2012-08-03 13:00.44)   - (válasz Csernakakos 33. hozzászólására)
Köszönöm!:)


33. Csernakakos (2012-08-03 11:18.40) aaaaa - (válasz Byjjuh 32. hozzászólására)
"Mindenki számára más üzenetet hordoz a film, és amit nekem szántak ezzel az teljesen átjött."
Váó, ez a gondolat nagyon tetszik!



32. Byjjuh (2012-08-03 10:59.48)  
Engem pont a kisfiú bűvölt el a különlegességével, intelligenciájával. Már a kezdő mondatnál döntöttem úgy hogy na, ez biztos jó film lesz. Engem magával ragadott, már nem egyszer néztem meg. Mindenki számára más üzenetet hordoz a film, és amit nekem szántak ezzel az teljesen átjött. És nagyon megható volt ahogy az emberek viszonyultak Oscarhoz, ahogy imádkoztak érte... "Ez tetszik!" ;)


31. FRU5T (2012-08-03 04:03.13) aaaaa
Majdnem falramásztam ettől a filmtől. Még jó, hogy nincs ilyen gyerek a környezetemben, különben biztos a saját kezemmel fojtottam volna meg. 50 percnél nem bírtam tovább, egy idegesítő agyrém, egy jól megtervezett hülyeség az egész. De az is lehet, hogy én vagyok kevés ehhez az elvont filmhez, vagy valamit nem igazán értettem, bár néhány művészfilmet azért már láttam.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMimuss84, 2022-12-22 23:1360 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk