Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nyomás utána!
- Film+, 18:40
Máris hiányzol
- Mozi Klub, 18:45
Elhurcolva
- Film Café, 19:00
A Sárkány születése
- Moziverzum, 19:00
Rambo 3.
- Mozi+, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Vidnyánszky Attila - Vélemények
Casablanca (1942) - Vélemények
Udvaros Dorottya - Vélemények
Rosario Dawson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az egyetlen aaaaa
Daniela Melchior aaaaa

 

Dzséner hozzászólásai

Ugrás Dzséner adatlapjára


A világ fölmérése - Vélemények

2014-12-02 18:09.38
A 19. század két nagyszerű német tudósának élete, ami számunkra, a ma emberének is tartogat tanulságokat, két párhuzamos és eltérő életút, amely mégis metszi egymást a világ fölmérésének vágyában.
Más világból jönnek, Humboldt fentről, gazdag, előkelő családból, míg Gauss egyszerű, szegény körülmények közül, ez a tudósságuk mikéntjére, megélésére is rányomja bélyegét, Humboldté látványosabb, magabiztos világutazó, bejárja és felfedezi Dél-Amerikát, az Amazonast, állatokat-embereket vizsgál, nem ismer lehetetlent, hegycsúcsot mászik, s hogy közelebb kerüljön az igazsághoz, mindig mindent felmér. "Amitől félünk, azt megmérjük". Pont. (Csodálni való nézőpont, pedig akkor még mennyi ismeretlen állt az ember előtt.)
Gauss a teljes ellentéte, szorongó, félős, inkább belülről él és alkot és úgy keresi az igazságot.
Két bogaras ember, akik kívülállók mások szemében, meg nem értettek, s állandó tudásszomjuk és furcsa világlátásuk miatt egyedül érzik magukat a világban.
Nagyságuk abban is rejlik, hogy egymásban azonnal felismerik és tisztelik a tudósságot, az igazi értéket, a világtól való másságot, azt a mohóságot, ami a dolgok felfedezésére irányul, ami igazi valónk lényege, mégha sokszor ez a kirekesztéssel is jár.
”A felfedezés mozgás, ami soha nem áll meg. A jellegéből adódik.” Ez kellene, hogy életünk mottója legyen, az élet felfedezésének öröme, a miért kérdések föltevése, az állandó kutakodás, az igaznak kikiáltott dolgokkal szembeni szükségszerű gyanakodás. Ellenállni, kimondani, megtapasztalni, rácsodálkozni, megélni, ami gyerekként még megvan, aztán lassanként valahogy észrevétlenül kiölődik belőlünk. Nem kéne hagynunk. Ha ők akkor képesek voltak rá, talán nekünk is sikerül.
A bájos és gyönyörűen fényképezett film talán újra kedvet csinál hozzá.


Egek ura - Vélemények

2013-12-23 14:36.12
Most láttam harmadjára, minél többször nézem, annál jobban tetszik, nagyon megtalált.
Drámának tartom, néhol némi humorral langyítva, hogy könnyebben eladható és befogadható legyen a népnek.

SPOILER lehet
A film remekül visszaadja a (multi)világot, ahol ha feltűnnek az öltönyös droidok a cégen belül a kis trolijaikkal, sosem jelent igazán jót, vagy hinteni jöttek az igét a cég új filozófiájáról vagy átalakítás, „racionalizálás” lesz, na az azt jelenti, valakinek előbb-utóbb menni kell. Lenyomsz jobb esetben 5-10-20 évet egy cégnél, ma még a jövő évi tervedet, számaidat kovácsolod, az új cégautód extráit konfigurálod, egy hét múlva már a badged se működik. Ilyen egyszerű ez.
Persze hálátlan feladat a rossz hír közlése, de itt a módja a gusztustalanságba csap át, neten keresztül egy vadidegen közli veled, hogy nem rúgtak ki, csak a munkád már „nem elérhető”. Ezt persze fogd fel pozitívan, a kompenzációt és az új jövődet a kezedbe nyomott brossúra tartalmazza, a kommunikáció egyirányú, kérdésnek helye nincs, így tárgyként lehet tekinteni rád, át lehet húzni a sorban, jöhet a következő.
A fiatal feltörekvő Natalie is addig tudja csinálni, amíg személyesen nem lesz érintett a következményekben, valaki, akit kirúgott öngyilkos lesz. Ő még szerencsére idejében ki tud szállni.

A cím számomra nagyon találó, a főhős valóban az egek és kilométerek ura, a városokat többnyire madártávlatból látja, se igazi utcák, se igazi emberek, semmi igazi kontakt. (jól kifejezi, hogy az esküvőre szánt fényképeket csak reptérről tud készíteni).
Semmit nem birtokol, tudatosan!, nincs se kutyája, se macskája, kapcsolata, lakása, a hűtője tipikus szállodai, fürdőszobájában az egy szem fogkeféje díszeleg csak. Felületes partik menő jachtokon, szállodákból ki-be.
Hihetetlenül jól bánik az emberekkel munkakörileg, ezt tanulta, ebből él, figyel arra, hogy a kirúgásoknál álhumánus maradjon, megvannak erre is a tréningek és a bevett forgatókönyv, klisék, máshogy ezt hosszú távon nem lehetne lelkileg bírni. (és neki igenis van lelke, ahogy az a film során ki is derül)
Vigyáz az idejére, nem áll be olyan sorba a reptéren, ahol gyerekesek vannak a check-innél, mert az több idő, ugyanakkor amikor összegyűlik a 10 millió miles, s a kapitány személyesen adja át az aranykártyát a legfiatalabb birtokosának, az rákérdez: Honnan volt magának ennyi ideje?
Ez számomra az egyik kulcsmondata a filmnek, ebben benne van sok minden: hogy a francba tudott maga ennyit repülni, ennyi időt valahonnan el kell venni vagy másra nem szánni…

Remekül belövi az embereket, érzelmileg végül mégis átverik. Tudatosan választ olyan nőt, aki nem akar kötöttségeket (mert már bőven van neki), így ebből a kapcsolatból bármikor le lehet lépni, nem kell igazán kötődni, ezért úgy érzi nincs veszély, s nem kapcsol be a vészjelző gomb, amikor kellene.
Végre egy nő, aki nem akarja birtokolni, beveszi a nő meséjét, nem kérdez, nem veszi a nyilvánvaló jeleket, nem jár utána a dolgoknak, csak szépen lassan utat enged neki a méteres fallal körbe vett szívébe.
A laza végzetasszonya pedig beviszi az ütést, eloszlik a rózsaszín köd, a nő a mindennapokban egyszerű, többgyermekes otthonkás a részletekre és látszatra ügyelő feleség, aki néha kikacsintgat a megszokottból.
Hogyan tovább? Érzelmileg sebzetten, de a munka marad, maradnak a felhők, a repülés, ez a megszokott terep, a biztonság, itt minden megy a maga megszokott útján.
Ahogy a kapitánynak a film vége felé fájdalmasan meg is jegyzi: itt van az én otthonom.
Remek film.


Démonok között - Vélemények

2013-11-29 21:44.57
Magamban hiszek, abban, hogy el tudom dönteni, hogy Nekem mi az igazság, a tiédért te vagy a felelős.

Örülök, hogy te kétkedsz, nem kell mindenben mindenkinek egyetértenie.

Mindkét oldalra szükség van, úgy megy a világ igazán előre.


2013-11-29 20:10.09
Csatlakozom azokhoz, akiknek tetszett a film.
Tényleg megtörtént esemény az alapja. Nagyon érdekelnek ezek a dolgok, az Investigation Discovery csatornán fut(ott) egy sorozat, ha jól emlékszem szombatonként éjféltájt, melynek a címe Haunted, (Szellemjárás), szinte mindegyik részét láttam – félszemmel, némelyik annyira durva.
Utána a konyhába se merünk lemenni. :)
Ott a valódi szereplők legtöbbször az arcukat és megrázó élményeiket nyíltan vállalva mesélik el ezeket a horrorisztikus élményeket, így még valóságosabbak és ijesztőbbek ezek a dolgok.

A Warren házaspár is többször megjelent az epizódokban, ők (elsősorban a feleség) nagyon híres médiumoknak számítanak a keleti parton, s elmesélték, hogyan próbáltak meg segíteni ezeken a szerencsétlen családokon.
Egyébként a feleség, Lorraine feltűnik élőben a filmben is, amikor az egyetemen előadást tartanak, a hallgatók között az első sorban a bal oldalon ülő ősz hajú hölgy az.
Megható volt látni, minden tiszteletem az övék, gondolom a filmkészítők is ezért bújtatták bele megérdemelten a filmbe.


Válság a Wall Streeten - Vélemények

2013-11-25 17:03.22
Én ezt inkább rétegfilmnek tartom, azoknak fog igazán tetszeni, akik valamennyire otthonosan mozognak a tőzsde, pénzügyek világában, akik az Dow Jones vagy Dax index nevét nem csak a hírekből ismerik, hanem együtt élnek a piacokkal nap mint nap. (Na ők végig ott érzik a majd szívüket a torkukban).
Ők jobban tudják, értik és naponta saját bőrükön érzik, hogy a tőzsde olyan, mint egy valódi élő organizmus, (sötét?) lelke van, a piac szinte lélegzik, pulzál, egy egy tőzsdei (mutyi) hír, FED bejelentés előtt napokra elcsendesedik, hogy utána ide-oda csapkodhasson, kitörjön, amerre éppen a Nagyok akarják.
Hihetetlen "élmény" és sokszor meglehetősen fájdalmas egy ilyen válsághelyzetet megélni.
Aki látott már tőzsdét nagyot! (napokig) esni, nem hírekben, hanem élőben, chartokon, az tudja, hogy sokkal izgalmasabb és nagyobb adrenalin ez, mint egy baltás/darabolós gyilkosos horror. És sajnos végül valahogy mindannyiunk bőrére megy a dolog, így vagy úgy, de érintve leszünk...
A film azoknak a mindennapjaiba ad betekintést, akik az ilyen események szálait VALÓBAN mozgatják ilyenkor a háttérben, ők a világ és a Wall Street mindenható urai.
Nagyon sok adat, személy van benne, ezért a szereplőket néha nehéz követni vagy azonosítani, ez a megértést nehezítheti az átlagnéző számára.
A szereplőket baromira eltalálták, azok a mutyizások, világ dolgait eldöntő reggelik vagy Bernanke Fed elnök pl. majd megszólalásig hasonlít az eredetire. :)
Nagyon jó film, kicsit rálátván erre a világra, húú, a pulzusom alaposan megugrott a végére...
Mindenkinek ajánlom, mert ez a helyzet sajnos bármikor megismétlődhet, s jó lenne, ha jobban képben lennénk a pénzügyi dolgokban (is).


Tűzgyűrű (2013) - Vélemények

2013-11-20 22:50.50
A sztori közepes (számomra valahol az alien és a godzilla között), a látványvilág és megvalósítás viszont pazar, elismerést érdemel!
Bár elég hosszú, a fentiek miatt unalom nélkül végignéztem, ami ilyen témájú filmeknél nekem ritkaság.
Mindenképpen ajánlom, de inkább a képi világ és a látvány miatt, aki másra is vágyik, mély értelmet és összefüggéseket keres, az más filmet keressen, ebben valószínűleg csalódni fog.


Csodára várva - Vélemények

2013-08-05 14:05.05
Aranyos, megható film. Mindenképpen ötöst kap tőlem, mert egyrészt Mexikóban játszódik, amit imádok, a tájakat az embereket, ráadásul itt egy kedves kis falu a helyszín.
Másrészt olyan problémát mutat be bájosan, kedvesen, tanulságosan, ami nagyon sok párnál probléma.
Hogyan tovább, ha egy az életben, munkában egyébként sikeres házaspár nem jár sikerrel a család gyarapítása területén.
Több sikertelen lombik, orvosi lemondás után miben lehet még reménykedni? Vagy hogyan lehet lemondani róla, netán új életet kezdeni elfogadva a gyermektelenséget?
A film tele van élettel, elixír a léleknek és azoknak, akiknek el kell fogadniuk, hogy nem küldött (még) babát a sors.
Nem biztos, hogy az élet nagy dolgait mindig bonyolultan, drámaian kell előadni, az igazán fontos dolgok valójában egyszerűek vagy annak kellene lenniük.
Várjuk a nagy csodát, az igazit, a valódit, a mindennapi kis csodák mellett pedig észrevétlenül megyünk el.
Nem feltétlenül kell mindig dráma, a tanulságot az életről így is le lehet vonni …


Disturbia - Vélemények

2013-03-25 16:58.50
Utolsó negyed óra izgalmas, a film többi része és a szereplők nem, a lány és a haversrác kritikán aluli, az iq-jukkal egy egeret se tudnának elkapni, nemhogy egy gyilkost.
A Hátsó ablak című film szerintem tini kivitelben, engem legalábbis arra emlékeztetett végig.
Ha valaki nem látta, annak ez is izgalmasnak tűnhet, nem feltétlenül rossz választás egy estére, de rosszakat álmodni biztosan nem fog senki tőle.
Én nem tudtam az eredetitől elvonatkoztatni, nekem sajnos így annak csak egy szokócó gyengécske koppintása. Makó meg Jeruzsálem.


Transz-Szibéria - Vélemények

2011-11-28 09:05.26
Sajnos le kell húzzam, mert sokkal jobbat vártam.
Számomra nagyon vontatott, az utolsó negyedóra pedig nem tudta már újraéleszteni a filmet, elveszítettem örökre.
Jóval többet kihozhattak volna belőle, gyengécske, a táj és az érdekes helyszín miatt adtam csak ennyit.


Viharzóna - Vélemények

2011-11-24 09:35.45
Nekem ez remek film, amit a kapitány szájából a film elején és végén elhangzó ’hitvallás’ fűz keretbe.
A helyszín és a látványvilág különleges, az érzelmes részek számomra kifejezetten illenek a történetbe, hiszen egyszerű hús-vér embereket látunk, akiket minden alkalommal aggódva várnak vissza szeretteik, nem tartottam soknak, csöpögősnek.
Tudom, hogy a pénz nagy úr, de kőkemény élet és munka ez, amibe a film által egy kis betekintést kapunk.
A Discoveryn ment egy ideig a Halálos fogás című sorozat, ami a világ egyik legveszélyesebbnek tartott szakmáját mutatja be, az alaszkai rákhalászok életét és munkáját, ami állandó küzdelem a természeti erőkkel és játék a halállal.
Ajánlom azt is, én azóta más szemmel tekintek ezekre az emberekre, talán ezért is tetszett a film is ennyire.


Nyócker - Vélemények

2011-10-26 17:50.15
Mint látom a film jól megosztja itt az embereket, én azokhoz csatlakozom, akiknek tetszett.
(na jó, bevallom voltak előítéleteim… 1xre nem is néztem végig, kellett párszori unszolás, mire rávettem magam, hogy megnézzem, azóta már többször is)
Nekem nagyon bejött, a zene, a magyar hangok, az egész ”feeling”, az animáció, a karakterábrázolás, a sztereotípiák ábrázolása, kifigurázása remek!
Különleges (mocskos) humorú modern mese, teljesen elüt az eddig megszokottaktól, számomra épp ez, ami érdekessé, különlegessé és egyedivé teszi.
Az egész egy igen kemény társadalmi kritika és politikai fricska.
Ahogy valaki előttem írta, ez egy remek gettófilm! (és a szomorú valóságon röhögünk)


Hogy szaladnak a fák... - Vélemények

2011-07-28 23:03.59
Ez egy nagyon megható, szép film, egyik kedvenc magyar filmem a hatvanas évekből.
Szinte dokumentumszerű hitelességgel adja vissza az akkori falusi hangulatot és életet.
Kiss Manyi remekel az egyszerű parasztasszony szerepben, Iglódi István pedig méltó partnere a messzire elkerült, tanult, falujába hazalátogató fiú szerepében.
Nem könnyű, érzékeny darab. A hangulata, a búcsú képei és aztán a hazaút engem mindig elérzékenyít.
Alulértékeltnek érzem, szerintem több figyelmet és pontot érdemelne.


Ne mozdulj! - Vélemények

2011-01-22 13:01.01
Már régen rájöttem, hogy a filmkatalóguson a filmek értékelése nem mindig tükrözi valódi értéküket, némelyikük mélyen felülértékelt,
míg gyöngyszemek kapnak fájóan kevés pontszámot.
Ez a film az utóbbiak közül való.
Egyszerű a története, mégis 2 órára odaszögezi az embert a képernyőhöz, magával ragadja valamilyen rejtélyes erő.
Mi az a láthatatlan kötelék, ami a sikeres, szép, vonzó feleség mellől egy egyszerű, csámpás nőhöz vonz egy ugyancsak sikeres orvost.
Mi lehet az értelme ennek a kapcsolatnak, mit lát meg a nőben, ami mások számára láthatatlan?
Nagyon szép a képi megjelenítés, a színészek tökéletesen játszanak, a zene körbeöleli az egész történetet.
A végén Vasco Rossi: Un senso című száma teszi teljessé az élményt, az esszenciáját összegyűjti pár mondatban, s már megint gazdagabb lettem valamivel.
Voglio trovare un senso a questa sera, Anche se questa sera un senso non ce l'ha
Voglio trovare un senso a questa vita, Anche se questa vita un senso non ce l'ha
Voglio trovare un senso a questa storia, Anche se questa storia un senso non ce l'ha
(ennek az éjszakának/életnek/történetnek értelmet akarok találni, akkor is ha nincs ...)
Gyönyörű, látni kell.


Gazdátlanul Mexikóban - Vélemények

2011-01-19 17:23.08
Szerintem tüneményes családi film.
A sztori valóban egyszerű, a főszereplők is gyengécskék, viszont az állatok kárpótolnak mindenért.
Ráadásul szívem egyik csücskében, Mexikóban játszódik, ami miatt nem tudok nem elfogult lenni vele. :)
A zene remek, illik a helyszínhez és a történethez, van benne minden, ami Mexikóra jellemző, iguána, chihuahua, mi corazon, halottak napi felvonulás, még mariacsik is húzzák benne.
Nekem nagyon tetszett!


Joe és Max - Vélemények

2011-01-16 15:41.16
Nagyon jó film!
Két híres boxoló, egy amerikai néger és egy nácinak bélyegzett német története a 2. világháború idején.
Egy film az egymás iránti tiszteletről, tisztességről, arról, hogy hogyan lehet gerincesnek és embernek maradni egy olyan rendszerben, ami mindent megtesz azért, hogy ezt kiölje az emberből, s hogyan tovább, ha a rendszernek és a sportkarriernek is vége.


A 40 éves szűz - Vélemények

2011-01-13 23:55.45
Nagyon jó, igazi csajozós-„pasis” vígjáték, a jobbik fajtából. :)
Na jó, ezt csak azért mondom, mert néha voltak benne közönségesebb részek is, de nem éreztem bántónak nőként sem. Az ember bepillantást nyerhet a férfiak lelkébe, a nagydumás csajozós és az érzékeny, esetlen egyaránt megismerhető, a férfiúi összertartás az eredmény elérésének érdekében elismerést érdemel.
Remek poénok, jó szereplőgárda, a fiúk csapata különösen belevaló.
Aranyos, könnyed vígjáték, a Hair adaptációval a végén végül az ötös felé billent a mérleg.


Mindenki megvan - Vélemények

2010-12-18 13:51.18
Nagyon aranyos, megható film, mely bájjal, néhol iróniával mutatja be a szülő-gyermek viszony egyfajta esszenciáját.
Én soha sem tudom könnyek nélkül végignézni, minden képkockájában belém hasít a felismerés, mintha tükröt tartana elém, amiben viszontlátom idősödő szüleim viselkedését, vonásait, a felnőtt-gyermekként hozzájuk való viszonyomat.
Ugyanakkor tanítani próbál arra is, milyen hibákat ne kövessünk el, ha már mi is szülőkké válunk.
Mindenképpen érdemes megnézni és figyelni egymásra, amíg van rá lehetőségünk.


Ne szórakozz Zohannal! - Vélemények

2010-12-11 18:45.35
Nagyon érdekes, mert alapjában véve nagyon kevés vígjátékot kedvelek és nézek, nem fognak meg, sok poént már elsütöttek az évek során, ha nincs mondanivaló, akkor nem tudom élvezni.
Az első 10 percben itt is csak fél szemmel figyeltem, fanyalogtam, na egy újabb nagy baromság, se füle se farka, s valóban annak is tűnik.
A film nagyon megosztó, sokaknak nem is jött be, amit el tudok hinni, mert szerintem nem is egy hagyományos vígjáték.
A poénok néhol agyamentek, sőt már betegesek vagy gusztustalanok (pld. macskás futball vagy az idős hölgyek ’pátyolgatása’, maceszgombóc), ezeket meglehetősen nehéz befogadni, néha nekem is sok volt már :), de ha sikerül elvonatkoztatni ettől az őrült külső maszlagtól, egész jó kis filmet kapunk, ami nagyon jól kifigurázza a sztereotípiákat (előítéletek, ellentétek, zsidók, amerikaiak, palesztínok, háborúskodás, különböző népek beilleszkedése, egymás el- és befogadása stb.).
Szóval egy meglehetősen komoly mondanivalókat tartalmazó esztelenül nagy baromság, de nekem végig több volt ebben a filmben, mint ami a felszínen látszott, ezért - a sok ’bujaságnak’ szemet hunyva- nagyon tetszett!
Kóser! Smakkoltam. :)


A médium (2002) - Vélemények

2010-11-25 23:02.41
Jó kis film ez, izgalmas, érdekes történet.
Egy különleges képességű férfi története, aki végül elfogadja „másságát” és azt a jó szolgálatába állítva környezete elismerését is kivívja.
A filmen végigvonul a főhős belső vívódása, hogy a képességét átokként vagy ajándékként fogadja-e el s miként közvetítsen mások számára nehezen felfogható és elfogadható dolgokról. Mostanában reneszánszukat élik a médiumos, szellemes történetek, akik ezeket szeretik, most sem fognak csalódni.


Halálsoron (1999) - Vélemények

2010-11-23 22:56.40
Csodálatos film.
Annak ellenére, hogy a halálsoron, kivégzésükre váró vélt vagy valós gyilkosok között játszódik, a film végig tele van humoros bájjal, élettel, reménnyel.

A halálsoron játszódik, halálraítéltek között, de valójában ízig-vérig az ÉLET filmje.

A jó és rossz nem különül el élesen, a hatalommal bíró őrök mindennapjai ugyanúgy gondokkal, félelemmel és fájdalommal telnek, a gyilkosok pedig hús-vér emberekként vannak bemutatva, akiknek szörnyű bűneik ellenére van megbocsátás, s lehetnek valódi-igaz érzelmeik.

Látszólag nincs igazság, aki visszaadja mások életét, attól elveszik a sajátját. Elmenekülhetne, de ő végül önként adja oda, mert „belefáradt abba, ahogy az emberek bánnak egymással”.
Az emberiség lelkének legmélyebb és legsötétebb bugyraiba taszít, de közben a jó mindvégig jelen van, néha észrevétlenül, de annál markánsabban kifejezve, hogy bármi történik is, még ha más is a látszat, hatalma erősebb a gonosznál, túlmutat a börtönfalakon, bárminemű villamosszéken.

Kötelező darab, három órányi szellemi és lelki elixír.


Az árvaház - Vélemények

2010-11-21 23:25.47
Fantasztikusan jó film, különleges helyszín és történet.
Az atmoszféra és a képvilág lebilincselő, a végkifejlet pedig megható.


Latin vér (1996) - Vélemények

2010-11-19 10:18.27
Nagyon aranyos film.
Remek poénok, jó zene, szép spanyol táncosnők.
Ezek az olaszok ... rajongóknak kötelező darab! :)
Többször is nézhető.


Több mint testőr (1992) - Vélemények

2010-11-17 18:45.15
A 90-es évek elejének egyik sikerfilmje tipikus példája annak, hogy egy egyszerű, történetből hogyan lehet szerethető, kellemes mozit csinálni. Ehhez persze nagyban hozzájárulnak a szereplők és a remek dalok is. Olyan számomra, mint a Pretty Woman, többször láttam, s ha tévében adják mindig megfogadom, hogy most aztán nem nézem meg huszadjára, de valahogy mégis mindig ott ragadok előtte.
Milyen kár Whitney-ért, fura dolog, minden adott volt egy boldog, teljes és sikeres élethez hosszú távon és mennyire félresiklott a sorsa.


Aviátor - Vélemények

2010-11-13 23:45.54
Határozottan ötös.
Szinte mindent leírtak már előttem a filmről, nehéz újat hozzátenni.
Harmadszorra néztem ma meg, mert minden alkalommal újra és újra lehengerel.
Majd 3 óra, de minden percét élveztem, bár én a repülés szerelmese is vagyok és ez a kor sem áll távol tőlem.
Nagy kedvencem, DiCaprio itt is lehengerlő, brillírozik ennek az őrült zseninek a szerepében. Neki tízes. :)


A majmok bolygója (2001) - Vélemények

2010-11-13 19:14.06
Nem hasonlítva az eredeti verzióhoz, önmagában a látványvilágért, a mondanivalóért számomra a hibáival együtt ötös film.
Többször láttam, mindannyiszor elgondolkodtat, tükröt tart elém.
Mélyen alulértékelt a fórumon.


parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk