Spirulina + Chlorella 500 mg tabletta rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szeretlek téged
- Film4, 10:10
Mr. Peabody és Sherman kalandjai
- HBO3, 10:15
Enyém a vár
- Film Mánia, 10:15
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30
Gyakornokok
- AMC, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Rock zene
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Fórum - Az árvaház - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
135. Vincenzo (2023-03-11 09:16.15)  
2008-ban rendben volt ez a film, így 23-ban már gyengének tartom ezt a síránkozós csavart.


134. Farkasokkal táncoló. (2022-01-25 20:25.12) aaaaa
Nem tudom. Hát nem ezért szeretem a spanyol filmeket amit az árvaház hoz. Alapjában véve semmivel sincs gond mégsem nyűgözött le. Persze kinek mi.



133. Kyra92 (2018-03-04 16:59.39) aaaaa
Őszintén szólva rosszabbra számítottam. A film első fele nem igazán tetszett, főleg mikor az anya hisztériázni kezd és a tengerparton kezdi el keresni a fiát, nekem valamiért az a rész borzasztó erőltetettnek tűnt. Oké, minden anya kétségbeesik ha nem találja a fiát, de miért az az első, hogy visítozni kezd és fel-alá rohangál ahelyett, hogy segítséget kérne? Ha jól emlékszem tele volt vendégekkel a háza aznap, mikor a fia eltűnt, miért nem kérte a férjét és a vendégeket, hogy ugyan állítsák már le egy percre a bulit és álljanak neki a keresésnek? Oké, ez így volt drámaibb, meg így volt hatásos, hiszen így hallgathattuk, ahogy 10 percen át visít a nő, a többieknek meg csak lesnek, hogy mi baja van.
Viszont ettől az egy hosszúra nyúlt jelenettől eltekintve nekem végül is tetszett. Kár, hogy az apát ennyire háttérbe szorították és ilyen tutyi-mutyi szerepet szántak neki, de végül is érthető, nem ő volt itt a lényeg.
A színészek olyan közepesre sikeredtek, de a főszereplőnőnek azért szerencsére sikerült elhitetnie a nézővel, hogy ő tényleg egy talpra esett, de kétségbeesett anya.
Kellőképpen drámai és persze ijesztő is néhol. Van benne pár jump scare, de nem az, ami igazán ijesztő, hanem a hangulat. Én pl egy hirtelen felcsendülő ijesztő akkord helyett sokkal jobban féltem egy nyikorogva kinyíló ajtótól, vagy a háttérben lassan feltűnő árnytól.
Viszont van egy baki benne, illetve nem biztos, hogy baki, lehet én emlékszem rosszul, de a főszereplőnő hogy nem tudta, hogy abban az árvaházban, ahonnan őt is örökbefogadták minden régi barátja egyszer csak meghalt? Ráadásul nem sokkal azután, hogy ő elment? Erről ő hogy nem tudott? Vagy ez benne volt a filmben csak én nem emlékszem rá? Lehet, majd még egyszer megnézem, mert ha van erre a filmben magyarázat, akkor most hülyeséget mondtam, viszont ha nincs akkor hatalmas baki.
A vége volt az, ami igazán tetszett. Nagyon tökösre vette a figurát, pedig esküdni mertem volna, hogy kiderül a kisfiúról, hogy csak bujkált és a végén megtalálják és éljen mindenki happy. Örülök azért, hogy nem így történt. Jó volt a csavar is, működött és kellőképp sokkolóra sikeredett és nem is éreztem öncélúnak.


132. Brigi92f (2018-01-06 20:54.56) aaaaa
Horrort akartam nézni. Mondom ez jó lesz... (Nem olvastam el róla semmit) A végén a könnyeimet kellett visszatartanom. Számomra remek film. Kellemes csalódás. Aki viszont félni akar ne ezt nézze, mert ahogy már írták, ez első sorban dráma. Annak pedig remek, feltéve ha bírod a misztikumot és az enyhe borzongást.


131. Dzsuppi (2017-12-21 21:15.41) aaaaa
Amit eddig Bayona rendezésében láttam, az alapján nagyon kíváncsi vagyok, mit kezd majd a Jurassic Worlddel. Remélem nem lesz csalódás.


130. Rockercsaj2003 (2017-11-01 17:22.21) aaaaa - (válasz KareszFaszi 125. hozzászólására)
a Másvilág hasonló


129. Dymoon (2015-12-22 00:38.57) aaaaa
Spoiler veszély!
Fantasztikus mozi. Először ugyan csak négy csillagra osztályoztam volna, de aztán jobban feldolgozva az élményeket rájöttem, ez a film igencsak közel került a szívemhez. Rég láttam ennyire színvonalas, minőségi horrort, vagyis inkább thriller-drámát. Elvégre vér, brutalitás szinte minimális benne, hatásvadász ijesztgetés pedig a nullával egyenlő, szerencsére itt majd minden mozzanat a logikus történet fontos részét képezi. Sokkal inkább a végig fennálló feszültség dominál a műben, a régmúlt rejtélyeinek megoldása igényesen és hátborzongatóan tálalva. Két kifejezetten rémisztő jelenetet tudnék kiemelni: az egyik a gázolás utáni pillanat, a másik pedig a Geraldine Chaplin által életre keltett médium házbeli sétája. Annál a résznél semmit sem látunk a jelenésekből, csupán a nő narrációjából, illetve a gyerekek sírásából sejthetjük mi történik, mégis a hideg futkos a hátunkon. Mesteri megoldás, még ha az ötlet nem is új. Színészi játék terén számomra igazán Belén Rueda és Geraldine Chaplin emlékezetes, a többiek átlagosan jók, de szerepük nem is kíván mást. Az anya végső döntése fiáért és az árvákért szívbemarkoló. Nem láttam még filmet, ahol a halált, vagy inkább ami utána következik ily boldog befejezésként, már-már happy endként ábrázolták volna. A legcsodálatosabb pillanatot nézhetjük végig, ahol a nő immáron túlvilági lényként vállal örök gondoskodást a kis csemetékről. Megindító finálé az biztos. Ennek köszönhetően a néző utána végre nem ártó lényként gondol vissza rettegve a szellemekre, hanem szeretetre méltó áldozatként. Nem is baj, hisz inkább drámáról van szó, mint horrorról. Megtaláltam a legújabb kedvencemet.


128. Szedlee (2014-11-26 21:42.48) aaaaa - (válasz Palot 127. hozzászólására)
Nem csak te...a végével kerek az egész. :)


127. Palot (2014-11-26 08:09.05) aaaaa
Spoiler!!
Guillermo Del Toro neve biztos garancia a borzongásra...Elképesztő hangulata van, már az első kockáktól, a tapétatépéstől is kirázott a hideg. A krumpliszsákos fejű kisfiúval pedig azóta is ijesztgetjük egymást. A végén pedig valahogy nekem van egy olyan érzésem, hogy elszállnak a szorongások, az a jelenet segít feldolgozni a történteket és jó érzéssel gondolok vissza a filmre. CSak én érzem így? :-)


126. Felo (2014-04-06 21:30.35) aaaaa
Az első része a filmnek nagyon unalmas volt. Már azon voltam, hogy kikapcsolom... De azután beindult a film miután kihívták a szellemvadászokat. Összességében jó film volt! Az a legjobb benne, hogy nem lehetett tudni a végét, és hogy miért halt meg a gyerek. Szóval én nagyon meglepődtem, hogy hogyan is halt meg a gyerek végül. Ritka az ilyen horror film, amelyiknek nem lehet tudni előre a végét. Összességében jó film! Ajánlani tudom!


125. KareszFaszi (2014-02-13 14:43.15) aaaaa - (válasz KongFan 124. hozzászólására)
Nem akarlak meggyőzni, hogy ez a film mennyire jó - bár nálam az:) - , de azt hiszem egy kicsit rossz a hozzáállásod: Nem az a lényeg, hogy ki hova kategorizálja be, hanem maga a tartalom. Ez a film alapban egy dráma, utána jön csak a misztikum és némi horror.
SPOILER:
a film végi csattanót nem hiszem, hogy sok filmben láttad már-tévedésem joga fenntartva.
A film mondanivalójával kapcsolatban meglepődtem. szerintem 1000-ből ha egy ember venné ezt így-felmérést nem végeztem. Egyáltalán nem az a lényege, hogy ha baj van öld meg magad,mert odaát jobb lesz...
Az anya együtt akart lenni a fiával, szeretni ,óvni őt és nyilván mély bűntudatot érzett a történtek miatt - ezért ment "át" oda,ami a filmben realitásként jelentkezett neki. Neked ez mese,de a film valóságában nem az-ennyi erővel nincs lézerkard meg fénysebességű jármú sem:) (nem tudom a Star Wars nálad mennyi...:)
Elfogadom, hogy nálad ez nem opció, de ez nem a film hibája. A maga valóságában ez egy kiváló sztori.
Ha szabad ajánlanom: Belső tenger c. film.


124. KongFan (2014-02-13 13:31.59) aaaaa
Nekem ez baromi nagy csalódás volt!
Egyszerűen mást vártam. A spanyolok nagyon jó kis filmeket készítenek, itt meg az egyik legnagyobb spanyol filmes kortárs, Del Toro mester is közreműködött.
Sok helyről hallottam, hogy ijesztő a film, és nagyon hangulatos horror, meg jó pár jelöléssel is megszórták, ami azért nem semmi.
A legnagyobb problémám a filmmel, hogy én untam. De veszettül! Semmi olyan rész nincs benne, amit ne láthattunk volna már máshol. Egyszerűen semmilyen hatással nem volt rám a film. Persze, a szülők kálváriája megindító és tényleg szörnyű. Na de, ez egy horror nem?
Nem.
Sajnos nem. Ha tudtam volna, hogy ez igazából egy dráma, amiben van egy csipetnyi (és tényleg csipetnyi, ezt értsétek szó szerint) túlvilági fűszer(Amit film fináléjánál, már teljesen indokolatlannak is éreztem), akkor máshogy közelítettem volna, a film felé. Spoiler miatt nem mennék bele a részletekbe, de aki látta, tudja miről beszélek. Illetve a végső nagy csavar is kiábrándító volt.
A film végi üzenet meg... Tudom, hogy mire akartak kilyukadni, és amit mondok, az azért sarkítva van, de van egy ilyen lenyomata a filmnek.
Über SPIOLER ON!
A film végén ugye kiderül, hogy a kissrác, már rég halott (Ezt se igazán értettem, ha hónapok óta ott van a tetem a házban, hogy nem volt büdös? Meg amikor eltűnt a gyerek, a barlangnál kit látott?), előtte pedig a médium mondta az anyukának, hogy rajta áll, meddig megy el, hogy a fiát megtalálja, vagy valami hasonló. Ezért az anyuka, öngyilkos lesz. A túlvilágon találkozik a fiával, és az ártatlan kisgyerekek szellemével, és nagy a boldogság.
Komolyan? Ha tragédia ért, és kisiklott az életed, legyél öngyilkos, mert odaát jó lesz? Ezt közvetíti felénk a film? Szerintem ez nagyon káros hozzáállás. Persze mindezt magyarázhatjuk a mesével is, amivel jó néhány kommentelő is teszi. Akkor kap egy pozitív végkicsengést a dolog. De nálam az nem opció. Sorry. Én csak így tudom ezt látni.
SPOILER OFF
Ettől függetlenül, nem bántam meg, hogy megnéztem a filmet. Az anyukát alakító színésznő, félelmetesen jó volt! Maximálisan hitelesen játszott, tényleg kifogástalan volt, amit előadott. Az operatőri munka is elsőosztályú volt, és nem egy rossz filmről van szó, szó sincs erről. Csak számomra csalódás volt.


123. Emylio (2013-12-11 08:37.11) aaaaa
Nem volt rossz, de horrortól messze van, és az igazi feszültsé sem volt meg. A színészek, szerintem rendben voltak.


122. Thoams (2013-05-10 20:31.08) aaaaa
Néztem és néztem de egy parányi érzelmet nem sikerult meginditani bennem. MIndenki a hangulatárol beszél, hát nekem pont hogy nem jött át. egyeduli ami a látvány az operatöri munka az szép! olyan érzésem volt, ahogy nézem a szép képeket, mint mikor egy szép szelet tortát eszek, de papir ize van... a végén meg annyit mondok.: hehh...


121. Kittentyű (2013-03-07 00:48.32) aaaaa
Igazán megindító és gyönyörű film. Horrornak semmiképpen sem mondanám, inkább misztikus drámának. A főszereplő színésznő Belén Rueda ahogy a Belső tengerben, itt is fantasztikus alakítást nyújt. Teljesesn átéreztem a helyzetét a film elejétől a végéig, annyira hitelesen játszott. Ezért is szeretem a spanyol horrorokat, mert mindig tudnak újat mutatni. Az európai filmgyártás legjobbjai szerintem a spanyolok. Szóval akik szereti a drámákat és a misztikus filmeket azoknak biztosan tetszeni fog a film.


120. Anitabagwell (2013-01-23 22:09.35) aaaaa
Lesz amerikai remake... :(, DE, Bayona felügyelete alatt szigorúan.
Így azért annyira nem félek, Amenabar is "jól járt" hogy az Abre los ojos-ból lett Vanilia Sky is. Csak na. Megint jó cuccot nyúlnak a spanyoloktól. :D


119. Chabeelee (2012-10-29 21:25.53) aaaaa
Ez a film szenzációs. Remek horror-dráma, lenyűgöző befejezés, kellően nyomasztó és félelmetes jelenetek.


118. Atr0303 (2012-09-10 11:26.35) aaaaa
Nem szeretem a "szellemes", "horroros" filmeket, de ez tetszett. Ötletes történetvezetés, feszültség, izgalom. Evilági és túlivilági elemek arányos keverése, ismert és újszerű filmes effektek.


117. Kamatláb (2012-08-23 15:56.58) aaaaa - (válasz KareszFaszi 116. hozzászólására)
Hú de megvariáltad vagy variáltuk már nem is tudom. A lényeg az, hogy nekem nem tetszett a film sokakkal ellentétben, de ez nem baj. Kinek a pap , kinek a papné.


116. KareszFaszi (2012-08-20 16:08.39) aaaaa - (válasz Kamatláb 115. hozzászólására)
Csak arra gondoltam, hogy te abból indultál ki, hogy rosszul látod a filmet, mert igazából jó, csak nálad van a hiba. Aztán rájöttél, hogy jól látod: a film nem jó, és benne van a hiba. De akkor akik jónak találják a filmet, a te szempontodból nyilván rosszul látják(és bennük van a hiba):):)


115. Kamatláb (2012-08-12 12:18.44) aaaaa - (válasz KareszFaszi 114. hozzászólására)
Nem mindenki másban, csupán a filmben.


114. KareszFaszi (2012-08-12 00:07.56) aaaaa - (válasz Kamatláb 107. hozzászólására)
"...hogy úgy gondoltam, hogy bennem van a hiba. Hát nem" - valószínűleg mindenki másban:)


113. Darjeeling (2012-07-10 12:56.24) aaaaa
A Más-Világ fórumán olvastam erről a filmről, és tegnap meg is néztem.
Hát kicsit para, de kicsit elcsépelt a téma. A vége meg kifejezettem furcsa, nem is tetszett igazán, valahogy titokban happy end-re számítottam.
De értékelem, hogy nem voltak 1000 decibeles hangeffektek :-)


112. Petra2414 (2012-06-11 12:44.45) aaaaa
Na hol is kezdjem? A rendezés tetszett: ahol meg kellett ijedni, megijedtem, mindig pont annyi derült ki, amennyi éppen szükéges volt; a vágás is jól volt megoldva: a tempó mindenütt nagyon el van találva, a végén pedig néhány rövid képkockából rögtön össze lehet rakni, mi a helyzet valójában; a operatőri munka (+ a fények) gyönyörű, a díszletek zseniálisak. Talán már túl tökéletes is lenne ez így. (Tényeg volt olyan pillanat, mikor azt figyeltem, hogy de szép svenkelés... vagy milyen hiteles pókhálók...) A filmzene is néha annyira jó volt, hogy már feltűnt (és ekkor természetesen megint nem a történetre figyeltem). Szóval ha nem vesszük figyelembe a kizökkentő körülményeket, ez egy jó film. A kötelező horrorfilmelemek megvannak - nagy, félelmetes ház, sötét pince, hátbzongatóan felnőttesen viselkedő gyerekek, barlang... a világítótornyot pedig már csak azért sem hagyhatták ki -; és még egy kis burkolt szociális mondanialót is sikerült belezsúfolniuk. Amivel még nem voltam teljesen kibékülve, az a szereplők viselkedése. Valamiért én elvárom egy filmnél, hogy a karakterek tettei lélektanilag legyenek megindokolva, de lehet, hogy túl nagyok az elvárásaim... Viszont a film sok jó tulajdonsága közé tartozik az is, hogy a végére kiderül, a legtöbb esemény racionálisan is megmagyarázható... a legtöbb... És itt kell elgonolkozni rajta, hogy most melyik igen, melyik nem, és hogy egyáltalán érdemes-e megmagyarázni őket.
Röviden összefglalva: jól össze van rakva a film, egyszer minenképpen érdemes megnézni, és az aha-élmény is megvan a végén.


111. Pimpike (2012-03-24 12:07.12)  
Az nagyon bájos volt amikor elcsapta az öregasszonyt 1 kocsi.
Fuj én oda sem néztem az arcára még ot vigyorgot XDD


110. Pimpike (2012-03-24 12:06.00)   - (válasz Kamatláb 106. hozzászólására)
nem volt kötelező :)


109. Olivér21 (2012-02-24 23:13.06) aaaaa
Nagyszerű film! Remek rendezés, zseniális alakítások, mély és megható, izgalmas, feszült és nem mellesleg ijesztő jelenetekkel teli. Nekem a Másvilág című film ugrik be rá, hasonló az atmoszféra, zseniális fordulatok... Egy biztos mindkét film hátborzongatóan jó.


108. 4rc28 (2012-02-08 09:43.00) aaaaa - (válasz Kamatláb 107. hozzászólására)
Van ez így, nem vagyunk egyformák. Én is láttam egy rakás olyan filmet, amit mások istenítettek, én meg alig bírtam végignézni.


parfumeshop.hu banner

107. Kamatláb (2012-02-08 02:25.08) aaaaa
El se hiszem magamról, hogy ezt a filmet még egyszer megnéztem. Tegnap újra nekiduráltam magam, mert általában nem szoktam ennyire melléfogni. Annyi jó komment érkezett erre a filmre, hogy úgy gondoltam, hogy bennem van a hiba. Hát nem . Most is úgy gondolom, hogy ettől rosszabb úgynevezett thrillert (én nem nevezném annak)talán még nem is láttam. Látom, hogy legutóbb is én írtam erről a filmről, de most szent fogadalmat teszek, hogy többé nem fogok. Senkinek nem tudom ajánlani ezt a számomra élvezhetetlen zagyvaságot.


106. Kamatláb (2011-10-14 22:28.54) aaaaa
Nagy csalódás! Pedig a kommentek alapján jó filmre számítottam. Kár volt megnéznem.Elvesztegetett idő volt.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2023-03-11 09:16135 hsz
KérdésekDarius90, 2012-12-10 23:0714 hsz
KeresemBibi999, 2009-03-12 16:573 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk