Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Cowboyok és űrlények
- AMC, 17:35
A csaló
- Filmbox Extra HD, 18:00
A majmok bolygója: Háború
- Mozi+, 18:15
Beverly Hills-i zsaru
- SuperTV2, 18:50
A hamisító
- Paramount Network, 18:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Richard Riehle (76)
Ving Rhames (65)
Gabriel Byrne (74)
Bruce Boxleitner (74)
Stephen Baldwin (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2001: Űrodüsszeia - Vélemények
Zombibarátnő - Vélemények
Halál sekély vízben - Vélemények
Titanic (1997) - Vélemények
Teljes igazság (2016) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kaszkadőr aaaaa
Kelly Reilly aaaaa

 

Nuszibaba hozzászólásai

Ugrás Nuszibaba adatlapjára

1 2

Kölykök (1995) - Vélemények

2012-05-02 20:05.33
Larry Clarke első filmje egy elzüllött generációt mutat be bármiféle gátlást nem ismerő hitelességgel. Az egész alkotást az utolsó mondata teszi igazán zseniálissá: "Jesus Christ, what happened?"


Az akarat diadala - Vélemények

2012-05-02 20:04.04
Megdöbbentő és ijesztő látni azt, ahogyan Az akarat diadala egy már-már földöntúli boldogságot és idilli állapotot ábrázol. Azon kapjuk magunkat, hogy mi is "Sieg heil!"-t skandálunk és hagyjuk, hogy Riefenstahl elhitesse velünk: a mi akaratunk teljesül és arat diadalt, pedig egy szörnyű propagandának esünk áldozatul.


Születésnap (1998) - Vélemények

2012-05-02 20:01.52
A Dogma 95 mozgalom első alkotása Tomas Vinterberg rendezésében nem is sikerülhetett volna jobbra. A színészek tökéletesek, a fényképezés a korlátozott lehetőségek ellenére művészi és szép, de a legjobb talán mégis a film forgatókönyve: hihetetlenül hiteles karaktereket kelt életre és kendőzetlenül jelenít meg olyan kellemetlen kérdéseket, mint a családon belüli szexuális erőszak. Megrázó, de mégis gyönyörű mozi.


Az élet fája - Vélemények

2012-05-02 20:01.25
Egy különleges ember különleges filmje. Ha sikerül ráhangolódni, hihetetlen élményben lehet gazdagodni. Terrence Malick csodaszép költeménye Emberről, Istenről, az Életről és annak értelméről. Csak a Mennyei napok megtekintése után érdemes ezt is megnézni, úgy válik ez - az egyébként önállóként is csodálatos alkotás - egy ép egésszé.


Mennyei napok - Vélemények

2012-05-02 20:00.49
Gyönyörűen közelíti meg azt a kényes kérdést: hová tart utunk és miért élünk? A céltalanságot írja le egy különös szerelmi háromszög ábrázolásával (egyértelmű, hogy itt mindenki boldogtalan), amit egy kislány ismertet meg velünk. A gyermeki nézőpontot - mint minden mást Malick filmjeiben - érzékenyen és különös gyengédséggel közelítette meg. Megoldást a kérdésre nem kapunk, viszont 2011-ben, Az élet fájával kiegészülve már minden világos: az Isten mindennek a kulcsa. Az egység a két film között megkérdőjelezhetetlen.


2012-05-02 20:00.43
Ohh... Ez rossz helyre jött :P Ide e fentit küldöm!


2012-05-02 19:59.14
Egy különleges ember különleges filmje. Ha sikerül ráhangolódni, hihetetlen élményben lehet gazdagodni. Terrence Malick csodaszép költeménye Emberről, Istenről, az Életről és annak értelméről. Csak a Mennyei napok megtekintése után érdemes ezt is megnézni, úgy válik ez - az egyébként önállóként is csodálatos alkotás - egy ép egésszé.


Zsebtolvaj - Vélemények

2012-05-02 19:58.31
Ez a mestermű hihetetlen egyszerűséggel és hitelesen ábrázol olyan érzéseket, mint a bezártság, a kívülállás érzete, a lélek bűn általi félemésztése és természetesen a szeretet valamint a szerelem. A néző már-már úgy érzi, Bresson az ujjából rázta ki a világ legjobb filmjét. Csodálatos és kötelező alkotás!


Tokiói történet - Vélemények

2012-02-15 16:34.03
A világ talán legszebb filmje. Mestermű.


Való Világ 5. 2011

2012-01-23 18:06.43
fos bazmeg


Játszd le nekem a Mistyt! - Keresem

2011-12-09 15:18.31
nekem is írhatna valaki :)


Robotcsirke (sorozat) - Vélemények

2011-10-31 19:01.33
Iszonyatosan beteg :D


Permanens vakáció - Vélemények

2011-10-27 16:30.00
Nagyon érdekes mozi az biztos, de ennek ellenére még nem lesz jó. Én Jarmusch nagy kedvelője vagyok, ezért is vettem meg ezt a filmet DVD-n. Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a mester korai munkáit (én is közéjük tartozom, a Törvénytől sújtva talán az egyik kedvenc filmem), méghozzá azért mert már ebben a nagyon korai munkájában is megjelennek a rendező fontosabb kézjegyei, csak itt még nem igazán állt össze a fejében pontosan, hogy mit is akar. De ez egyáltalán nem nagy baj! Sőt. Teljesen természetes, hogy valaki nem fog tudni elsőre egy olyan hihetetlen fimet összehozni, mint a Florida a paradicsom (Lars von Trier első filmje is pocsék, viszont a második már rögtön zseniális - itt is ez a helyzet). Viszont a Doppler effektus-os dialóg miatt ezt a nem egészen kiforrott alkotást is muszáj megnézni!


Égető bizonyíték - Vélemények

2011-10-27 09:40.17
Tehát ezek szerint nem értetted a történetét, és "nem értetted mi akar a film lenni". Kérlek, te láttál már korábban Coen filmet, vagy nem is hallottál róluk? Fekete humor, jó színészek, nem mindenki számára befogadható mozik, megbotránkoztató jelenetek és nem utolsó sorban az utóbbi idő legjobb rendezői. Ajánlanám a Nem vénnek való vidéket, hogy egy kicsit megértsd mit is akarnak ezek. Ez egy könnyedebb filmjük, éppen ezért nem értem mit nem szeretnek benne az emberek. Brad Pitt-et nem értem, hogy nem lehet IMÁDNI ebben a mesterműben! :D És mellesleg a Fertőzésnek-, vagy bármelyik Inaritu filmnek a szereplőinek száma sokkal több.


Laputa - Az égi palota - Vélemények

2010-11-28 18:37.29
magával ragadó, izgalmas, gyönyörű, szenzációs.


Halott ember (1995) - Vélemények

2010-11-16 18:18.10
ezt a filmet állításom szerint túlzás lenne művészfilmnek nevezni. tökéletesen egyértelműen felépített forgatókönyv, csak egy kicsit lassú ettől még nem lesz művészfilm. viszont nem is egy bolckbuster! hanem egy függetlenfilm a javából! nagyon jó kis mozi ez. leginkább azon csodálkoztam el, hogy milyen sok volt benne a vágás és kameramozgás Jarmusch filmjeihez képest. én nagyon szerettem, még egyszer mondom jó film!


A lázadók ökle - Vélemények

2010-10-16 12:26.05
elképesztő erejű film egy nem mindennapi szerelemről. mivel a dvd-n 12-es karika volt én nagyon nem arra számítottam, mint ami ez a film. egy nagyon sokkoló film, de nagyon jó


Azután - Vélemények

2010-09-11 10:36.49
Remélem ez a film már moziba fog kerülni Magyarországon is, nem úgy mint az Invictus. A stáblistát elnézve egy ígéretes film lesz. Várom már!


Chihiro Szellemországban - Vélemények

2010-07-15 12:04.46
Én 14 éves vagyok és úgy érzem, hogy egy velem egyidős gyerek, sőt akár fiatalabb is nyugodtan megérthet, szinte bármilyen filmet. Guy Ritchie és Tarantino filmjeit sorra végignéztem tucatszor, lehet hogy szét is roncsolta a lelkemet és egy csődtömeg vagyok, de tökéletesen megértettem őket és élveztem is. És ha erre azt mondod, a fekete humorra simán vevő lehet bárki, akkor meg azt mondom a Törvénytől sújtva a kedvenc filmem Jim Jarmusch-tól. Ami nem egy Shrek.


2010-07-14 15:38.55
Egy filmnek – főleg játékfilmnek – nem szabadna kizárólag a látványra épülnie, mit sem törődve azzal, hogy történetet, vagy emberséget vigyen a műbe. Okosan ötvözni kellene mind technikai-, mind tartalmi elvárásokat.
Példát vehetnének azok az alkotások, amelyek ezen követelményeket nem veszik figyelembe Hayao Miyazaki animéitől. Idáig ennek a japán rendezőnek minden filmje sikeresen ötvözte a gyönyörű, kidolgozott látványvilágot, a szintén igényes, lebilincselő történnteivel.

Chihiro szüleivel új otthonukba utaznak, de kitérőt tesznek egy rejtélyes alagúton keresztül. Egy teljesen kihalt – az apa szerint- vidámparkra bukkannak, ahol rendkívül gusztusos ételeket találnak. A szülők azonnal rávetik magukat az ennivalóra és állat módjára falnak. Mohóságuk miatt disznóvá változnak. Amikor eljön az este, szellemek lepik el a várost. Chihirónak félre kell tennie minden félelmét, hogy visszakaphassa szüleit. Ehhez pedig meg kell szerettetnie magát az igen furcsa, gyakran bizarr lényekkel. Szembe kell fordulnia félelmeivel, kételyeivel, szó szerint szembe kell nézzen önmagával, és ami még nehezebb: el kell váljon szerelmétől , ha ki akar jutni ebből a világból.
A műről ordít az igényesség, elképesztően hiteles rajzolt-környezetet teremt a rendező a filmjének. A hátterekről alig hisszük el, hogy emberi kézzel készítették, már-már kiállítási tárgynak is tökéletesek lennének.
A karakterek szintén elképesztően kidolgozottak. Semmi perc alatt egyesülni tudunk velük, pedig megmutatják rossz tulajdonságaikat is, gyakran visszataszítóak. A szereplők sokaságát, összetett jellemét szépirodalmi regények is megirigyelhetnék. Szintén Miyazaki érdeme Chihiro jellemfejlődése: félénk kislányból válik határozott, bátor nővé. A néző vele párhuzamosan fogadja el fokozatosan a Szellemország lakói-, és a fürdő látogatói gyakran kiismerhetetlennek tűnő jellemeit, viselkedéseit.
A könnyen megérthető történet és az erőszak – animéktől szokatlan módon – való minimalizálása (azért vannak kivételek: az Arcnélküli vad zabálása és a fürdő végighányása, Haku hazatérése az ellopott pecséttel) gyerekeknek is szerethetővé teszi, míg a rajzfilmektől szokatlan kidolgozottsággal az idősebb korosztály számára is felhőtlen szórakozást ígér. Így nem csoda, hogy tucatnyi díjat zsebelt be.
Hayao Miyazaki ismét magasabb szintre emelte az animációsfilmek színvonalát.


Toy Story 3. - Vélemények

2010-07-01 14:50.35
hát ez a film egyszerűen zseniális. magával ragadó sehol sem erőltetett (ellentétben rengeteg rajzfilmmel) és talán még azt is állíthatnánk, hogy még a Pixar színvonalat is túlszárnyalja. engem lenyűgözött. szenzációs


Haragban a világgal - Vélemények

2010-04-03 19:06.21
Nagyon jó. A vége egyáltalán nem erőltetett. Hihetetlen jó film. Baromi jó. :)


A hosszútávfutó magányossága - Vélemények

2010-04-03 18:58.09
A főszereplő játéka teljesen megfelelő, és mindent összevetve ez egy elég jól eltalált kis film. :) Nekem bejött.


Ó, testvér, merre visz utad? - Vélemények

2010-02-12 14:05.02
kedves film. :)


Terminátor - A halálosztó - Vélemények

2010-02-12 14:02.19
egyetértek. valóban túl van értékelve. de az alapötlete az jó!


Avatar - Vélemények

2010-02-12 14:01.12
látvány és izgalom. ennyit tud nyújtani ez a film. egy sima szórakoztató film és nem egy Oscar-díjas alkotás!!!!!


Becstelen brigantyk - A legjobb jelenet

2010-02-12 13:53.09
Brad Pitt:
-Tudod hogy lehet eljutni a Zeneművészetiakadémiára? Gyakorlással.... :D:D

De az egész film nagyon jó, kivéve talán az első fejezetet. Az nekem túl nyomasztó volt.... Nagyon beteges a film.....


Quentin Tarantino - Vélemények

2010-01-30 16:47.48
az egyik kedvencem Eastwood mellett!!!!!!


Clint Eastwood - Vélemények

2010-01-30 16:47.14
az egyik kedvencem Tarantino mellett!!!!!!


Ryan közlegény megmentése - Vélemények

2010-01-30 16:45.17
nekem Tom Hanks színészi játéka tetszett legkevésbé :P hozzá inkább a Forest Gump passzol...


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk