Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 5 DVD van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dűne - Második rész *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Love in Whitbrooke
- Paramount Network, 12:50
Vegasi vakáció
- AMC, 12:50
Hosszú vágta
- Magyar Mozi TV, 12:55
Csontok meg minden
- Cinemax, 13:01
Bagger Vance legendája
- Film+, 13:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Mark Wahlberg (53)
Ron Livingston (57)
Szarvas József (66)
Jeff Garlin (62)
Ryan Hansen (43)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szarvas József - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy jó ember aaaaa
Martin Lawrence aaaaa

 

Bloody hozzászólásai

Ugrás Bloody adatlapjára


Lost - Eltűntek (sorozat) - 6. évad - SPOILER TOPIC

2010-02-03 18:24.10
mindig van hová fokozni, ez a lost esetében már megszokott :D


Vissza a jövőbe - Vélemények

2010-01-29 13:54.36
áhá szóval locke ezért hiszi azt hogy meggyógyult, közben pedig 96-ban van és akkor még nem történt meg a balesete

@Ostobatuk
"És hogy az idővonal lineáris lenne, egyáltalán nem biztos, sőt sok tudós szerint sokkal valószínűbb, hogy bizonyos "csomópontokon" végtelen ágra ágazik szét. Vagyis minden elképzelhető lehetőség megtörténhet, vagy már meg is történt"
pár hónapja láttam egy dokumentumfilmet az időutazásról pont ezt fejtették ki benne, le is akartam írni csak elfelejtettem annyi minden volt eszemben :D ezzel kapcsolatban ajánlom a rejtély c. sorozat első évad 19. és 20. részét...érdekes dolgok ezek! emberi ésszel szinte felfoghatatlanok


2010-01-29 00:22.17
A lehető legjobb példákat hoztad, te vagy az én emberem :D én is mikor egy másik fórumon a lost-al kapcsolatos időutazást tárgyaltuk pont ezt a két példát hoztam fel: a lost szerint sawyer mindig is ott állt, a HP-ben is ugyanez volt, a deja vu-ben is, a 12 majom-ban is (ajánlom azt a filmet is!)a vissza a jövőbe esetében viszont útközben változtathatóak a dolgok, te azt írtad hogy mindig is két marty volt a színpadon (és egy felette) szerintem viszont nem, ha ez az esemény mindig is úgy történt volna akkor a legelső rész elején nem úgy mesélné el a történetet az loraine hogy apád madárlesen volt, hanem hogy találkoztam egy szimpatikus gyerekkel de mégis apátok ütötte ki biff-et, van egy jellegzetes kellemes csilingelésre emlékeztető hang a filmben pont mikor valami változás történik. Az első bekezdésed arra lenne példa, hogy ha a 85-ös marty letelepedne 2015-ben akkor az idős marty kezdene ugyanúgy eltünedezni mint a gitáros jelenetnél, azt nem tudom hogy mi lett volna ha tényleg megtörténne az eltűnés és hogy ezt a külső szemlélő hogyan látná, egyszer elgondoltam mi lehetett akkor mikor átváltozott a világ az alternatív 1985-té, ott is ugyanúgy eltünedeztek a házak meg az emberek is átalakultak? Ez lehetne esetleg bukfenc a filmben de valószínűbb hogy az egész menne tovább egy másik idősíkon legrosszabb esetben meg a doki által emlegetett galaxis felrobbanás :D
Már az is sok hogy a mi lett volna ha? dolgokon rágódunk :P Nem vagyok az időutazás téma szakértője egyáltalán, azokra támaszkodom amiket láttam és a Vissza a jövőbe szerint útközben alakíthatóak a dolgok nem előre elrendeltetettek (ez de hülye szó) a lá lost: whatewer happened happened, ha az lett volna elrendelve hogy clara clayton meghal (clayton-szakadék) akkor sehogy sem tudták volna megmenteni sőt azzal hogy megpróbálják megmenteni sedorják a halálba mint sayid mikor lelőtte a kis ben-t, az mindig is úgy történt, claytont viszont megmentették, mindkét elméletben vannak buktatók az egyikben az hogy az okozat időben előbb van a szereplő ideje szerint viszont nem(sayid-os példa), ha a vissza a jövőbe meg csak egy idősíkot használ (fentebb azt írtam lehet többet használ nem tudom) akkor viszont a változás hatásai hogy jönnek létre (ezt is írtam fent: eltűnés?) a másik kérdés ami itt nem tudom hogy felmerült-e az hogy mikor az öreg biff visszaviszi az időgépet mikor már odaadta az almanacot magának hogy hogy nem valami alternatív 2015-be tér vissza (akkor viszont tanúi lettünk volna egy átalakulásnak) hiszen martyék csak később, de időben mégis hamarabb (1955-ben) változtatják meg a világot (már a jelent vagy jövőt nem is merek írni, hihetetlen mennyire elveszett a jelentésük ha időutazásról van szó) ja bocs eszembe jutott még valami: ha a 2. rész végén visszajön marty a dokihoz az óratorony elé, akkor megakadályozza abban is hogy elolvassa az összetépett levelet ami arra figyelmezteti hogy meg fog halni 1985-ben, bonyolódik a helyzet mi?:D minél több kérdést teszel fel annál inkább belebonyolódsz
huhh késő van már ehhez a sok teorizálgatáshoz:D


2010-01-28 20:58.56
"De hogy mi logikus és mi nem a témával kapcsolatban...hát azt senki sem tudhatja"

Igaz...ez igaz, ez a film is csak egy fikció, azt is nehéz elképzelni, hogy valaki csak úgy eltűnik, ha valami nem úgy alakul.


2010-01-28 17:52.41
Ja vágom, el kellett olvasnom vagy 3x de belegondoltam :D
Szóval a 2015-ös Marty számára ezek az események már mind lejátszódtak csak mikor 85-ből '15-be utaztak kihagytak 30 évet, de mivel a 3. rész végén majdnem ugyanakkorra érkeznek vissza mint ahonnan elindultak (csak ugye a vasúthoz) bezárják a hurkot és nem lép fel időparadoxon. "Gondolkodj 4 dimenzióban!" :D
Einstein meg azért nem volt ott 2x az első részben a teszteléskor mert ő nem ment vissza mégegyszer ugyanabba az időpontba (mint Marty meg Doki a 2. részben mikor mindkettejükből kettő volt).
Ezt már leírtam más helyen, hogy én ezt a Vissza a jövőbe-féle időkezelést még mindig logikusabbnak tartom mint a Deja Vu c. filmben foglaltakét, ott előbb látja a szereplő a tettének következményét(mert vissza fog utazni a múltba csak neki erről még fogalma sincs de tárgyat már talál amit mint kiderül saját maga hagyott ott). Ha láttad úgy könnyebb megérteni amiket írtam, kívülről zavaros lehet. Szóval logikátlan és sajnos kedvenc sorozatomban a lost-ban is így kezelik az időt. Ja meg a Harry Potter 3-ban, azt lehet hogy többen láttátok akkor példálozok innen: már rég láttam lehet nem lesz pontos, de van az a jelenet mikor beszélgetnek hagrid házában harry, hermione meg talán ron is ott van hogy ne végezzék ki a sárkányt és hallanak valami neszt a bokorban, meg valaki hozzávág egy követ az ablakhoz(úgy rémlik), a későbbiekben visszautaznak ahhoz a pillanathoz és feltehetőleg azért mert emlékeztek arra hogy követ dobtak az ablaknak most is úgy tesznek és kívülről látjuk ahogy a házban lévők megijednek, a lényeg az hogy ilyen nincs hogy előbb tudod meg mit fogsz csinálni (ilyen értelemben)minthogy megcsinálnád. Akkor ez az egész egy nagy időhurok hiszen először honnan szedték az ötletet a kődobáláshoz??
A Vissza a jövőbe nagyon jól összerakott film ilyen téren. Eddig csak egy ilyen időutazással kapcsolatos bakit fedeztem fel benne:
Na az van, hogy a 3. részben a Doki sírkövére oda van írva, hogy szerető Clara-ja. Hogy lehet ott Clara mikor ő elvileg meghalt? Marty mondja is a Dokinak hogy viccelődnek is a suliban hogy nem ártana néhány tanárnak belezuhanni a Clayton szakadékba.
Bár meg lehet magyarázni ezt is: a Doki ugye közben elkészült az időgéppel és visszakeveredett (tudjuk hogy) 1885-be, ott el is hangzik, hogy az ő dolga lett volna értemenni a nőért, ezt meg is tette időközben meghalt, Clara eltemette, mikor Marty visszautazott hogy megmentse az életét azzal pont ezt zavarta meg és nemcsak a Doki életét mentette meg, hanem a nőét is akit korábban meg a Doki :D
Imádom ezt a filmet, bármennyiszer megtudom nézni és elbeszélgetni róla :D Kicsit most is sokat írtam :D


2010-01-28 17:01.09
Arra nincs semmi utalás (ha jól emlékszem), hogy 2015-ben is van egy Doki. Direkt azért ment előre annyit, hogy megnézze hogy alakul a világ (és Marty-ék sorsa), ha ő nem él.
A világmegsemmisülést is meg lehet magyarázni úgy, hogy ez is csak egy elmélet volt a Doki részéről.


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2009-06-24 20:38.10
Az enyémet is megmondom, mert nem találta ki senki, a Hurok c. film elején van.


2009-06-23 19:35.09
"hallottak már a világhálóról?...mi vagyunk a legyek akik fennakadtak rajta"
ez a mondat úgy tetszik :D


Képlet - Vélemények

2009-06-23 19:16.09
erre a zenére gondolsz?
http://www.youtube.com/watch?v=LdfNTO_o-3k
azt nem tudom már, hogy a film elején van-e de a végén biztos van, én Bach-ra tippeltem elsőre, de Beethoven :P Látjátok jó néha egy kis klasszikus zene :) és pont illett a filmbe is!
innentől SPOILERESEN pár szót
A film maga tetszett, de a végét valami hihetetlenül elcseszték, ez annyira jellemző, ha nem tudják értelmesen megmagyarázni a dolgokat hát behozzák az ufókat azt úgyis zabálni fogja a nép. Tipikus példája annak hogy lehet elrontani egy filmet a végével. Sokaknak pedig tetszik, akkor biztos velem van a baj :D Én nem vagyok odáig az ufo-s témáért. Mindegy egyszer meg lehet nézni. A hangulata elég jó.


Max Payne - Egyszemélyes háború - Vélemények

2008-11-04 18:32.03
ehhe tetszik a stílusod :D
A film szerintem is egy közepes, de voltak benne részek amiket elvártam hogy legyenek pl: Max bedrogozása (mondjuk a játékban neki adták be és nem azért vette be hogy baromi ideges legyen) ha már itt tartunk úgy emlékszem a game-ben lőtték és nem piálták. Az jó volt ahogy mutatták a feleségét a szobában, és néha hallatszódott a gyereksírás is.
A démonokról meg annyit hogy egy mondat megragadt a játékból: "Flash of fallen angels" de azért tényleg túlzásba vitték. Én nagyon hiányoltam max örlődését, sokkal darkosabbra meg thrilleresebbre kellett volna (a sin city-ben clive owen monológjai pl nagyon jók voltak), az akció részt viszont jó hogy nem erőltették, azt nem szerettem volna ha minden sarkon lassítva fordult volna be. Meg manapság már ritka az olyan film ami nem a látványra összpontosít. A helyszínek viszont jók voltak, nekem valahogy különösen tetszett a rendőrörs. A küüldő falakon is fel-fel villant a Valkyr logója. De nem tudom ki látott már télen szakadó esőt (2x is megjelenik a filmben).
Összességében jól összerakták a filmet, de sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni, azért sokan lehúzták emiatt úgy is álltam neki, de meglepően kellemes csalódás volt (talán azért mert néhány elvárásom teljesült is, noha nem teljesen ugyanúgy ahogy szerettem volna). Azért örüljünk, hogy nem uwe boll szerezte meg a filmesítési jogokat, bele se merek gondolni ő mit művelt volna ezzel a remek játékkal, karakterrel.


Donnie Darko - Vélemények

2008-04-17 21:25.54
A film meglehetősen idegesítő, a hangulata nagyon nyomott de vártam már mi sül ki beőle tehát nem az a film volt, amit kikapcsoltam volna, mert tényleg érdekelt és a vége tényleg baromi nagyot ütött. Imádom az ilyen elgondolkodtató filmeket. Előttem már megfogalmazták találóan: ez a film túl van az emberi felfogóképesség határain és tényleg nem értjük meg talán sose. A világ -ha is nem a legjobb- de a legelgondolkodtatóbb filmje. Érdekes film (és ez nem mindig jelent negatívat).


Amerikai gengszter - Vélemények

2008-04-06 14:18.33
Hú köszi szépen, nagyon jó az oldal!


2008-04-01 20:04.00
Én úgy értettem h melyik más filmekben, szerintem pedig egyértelmű volt, mindegy közben eszembe jutott, hogy a Nekem 8-ban Tim Robbins is ő volt.


2008-03-28 14:16.59
Azt meg kérdezhetem h Rátóti Zoltán melyik filmekben és kinek volt a magyar hangja? Mert nagyon ismerős ezen gondolkozok már mióta de nem tudok rájönni :D
A filmből még negyed órát láttam megyek vissza nézni.


Transformers - Vélemények

2007-12-03 20:07.01
Na én meg ettől aztán pláne nem vártam semmit, a sci-fiket alapból nem szeretem (kivéve a Star Wars-t), de még hogy ilyen alakváltó robotok is legyenek benne az már hülyeség. Kicsit megvan a filmben is ez a kettősség: vannak benne durva akciójelenetek, de a végén a srác ahogy védi a robotot ááh. Ettől függetlenül komolyan vették a filmet a készítők és egy nagyon látványos akció sci-fit hoztak létre, a zenékre én is felfigyeltem azokat nagyon eltatlálták benne, kicsit olyan Szikla-jellegű, régi akciófilmekben hallott zenék szólnak ez tetszett. De tulajdonképpen nem is értem, hogy ezt a filmet melyik korosztálynak szánták, mert az ilyen robotok már elég dedós dolognak számítanak (ha jobban belegondolok mintha nekem is lett volna egy olyan autóm ami kihajtva robot alakot öltött:D). Tudom h Hasbro játék alapján készült, sokat nem tudok róla talán h van rajzfilm is, de akkor miért nem egy animációs filmet hoztak össze? Ez kb olyan lenne, mint a Balu kapitányt filmen látni. Összességében nem rossz film csak a sztorija egy nulla, a látvány a zene az perfekt, Megan Fox meg nagyon tuti! Ja és nem azzal van a bajom h robotos film (az Én, a robot sem rossz) hanem ezek inkább akciófigurák és ez már tényleg mesébe illő.


Hitman, a bérgyilkos - Vélemények

2007-11-27 17:15.30
Mindig is érdekeltek az ilyen adoptált filmek, kíváncsi vagyok mit hoznak ki egy játékból, de mindig csalódni kell. Egy jó játékból sose lesz jó film és fordítva, az a gyanúm csak az eladhatóságra mennek rá (hogy most bláádréjn film a nagysikerű játékból, biztos az lesz a film is! [egy fenét!]) Bár érdekelne moziban(lehet haverokat nem fogja) lehet h csak dvd-n nézem majd meg, erről a filmről már hideget is, meleget is hallottam, na majd én jól eldöntöm! :)


A tégla (2006) - Vélemények

2007-11-17 20:22.05
Hát én megnéztem az eredetit s már-már atól tartottam nem fog tetszeni A tégla annyi jót hallottam a Szigorúan piszkos ügyekről, de fordítva történt. A téglában megvan az ami számomra fontosabb még a forgatókönyvél is: hagulat és stílus, hamisítatlan Scorsese. A szereplők jelleme is jobban ki van benne dolgozva és itt nem minden 5 perc alatt történik, mint az elődben ahol 10 perc múlva már a triád tagja a srác. A SzPÜ inkább thriller, de ez igazi gengszter, a vége igaz jobban is kijöhetett volna, de Scorsese filmjeiben a gyilkosságok nem öncélúak én sem tudtam felállni a székből míg végig nem néztem ezt a filmet és tulajdonképpen csak azt sajnálom, hogy ez egy remake mert árnyékot vet a filmre és ez nem tesz jót neki. A végén tetszett a patkány az ablakpárkányon, jó ötlet volt :)



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk