Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A merész
- Filmbox Premium, 23:45
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20
Túszjátszma
- Film Café, 00:45
A panamai szabó
- HBO, 01:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Fejvadászok (2011) - Vélemények
PC
Szólánc
A méhész (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Nem élhetek muzsikaszó nélkül aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Lost - Eltűntek (sorozat) - 6. évad - SPOILER TOPIC

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
983. Roxer17 (2012-12-30 13:23.46) aaaaa
Most értem a végére! A 6.évad eléggé zavarosra és néhol unalmasra sikerült! A befejezésről azóta olvastam sok magyarázatot,így talán öszeállt a kép,de őszintén szólva nem erre számítottam!


982. Plunket (2012-12-26 14:36.08) aaaaa
Most fejeztem be másodszor a sorozatot,és megint ugyanúgy lebilincselt,mint első alkalommal.Talán nagy szó,talán nem,de én sok tekintetben megvilágosodtam általa.Vagy azt is mondhatnám,hogy ugyanúgy segített kinyitni a szemem,mint ahogy Desmond segítette megnyílni a többiek tudatát az utolsó részekben.Nem tudom eléggé kifejezni,hogy mennyi mindent köszönhetek a sorozatnak,az egész lényem kavarog,de nagyon pozitív értelemben.Egyszerre vagyok zaklatott is,ugyanakkor halálosan nyugodt is.Érdekes érzés.Nemtudom hányan éreztek már ilyet életük folyamán,éshogy minek a felismerése hozta ki belőlük,vagy milyen élmény,de aki érezte,az tudja miről beszélek.
Ugyanúgy,ahogy a sorozat se volt szájbarágós,énse mondanék többet.Azok megnyugtatására,akik esetleg még mindíg azt nehezményeznék,hogy millió kérdés megválaszolatlan maradt,készítettem egy kis statisztikát.A hat évad alatt összesen kb.480-500 kérdést lehetett feltenni,ennyi röppen fel.Ezekbe benne vannak nagyon triviálisak is,amik már az adott részben megválaszolásra kerülnek.A kérdések háromnegyedére a sorozat enyenes választ ad.A legtöbb kérdésre az ötödik évad adja meg a választ.A fennmaradó negyed részt tovább lehet bontani kétfelé.Az egyik felét ezeknek a kérdéseknek ki lehet következtetni az utalások,egyéb történések alapján,a másik felére pedig mindenki olyan választ gyárthat magának,ami tetszik,de ezek között akad olyan is,amire lehetetlenség válaszolni.Mindkettőre egy-egy példa : Miles képessége kapcsolatban van-e azzal,hogy a szigeten született ? Ill.Miles szájába éles kézigránátot rakott-e Locke,mikor fogvatartotta,vagy nem ?
Az ilyen megválaszolatlan kérdések viszont a vegeredmény tekintetében szemernyit sem változtatnak semmin se.A fő kérdésekre a sorozat bizony biztosít választ,vagy lehetőséget arra,hogy választ keressünk,és találjunk.
És végezetül álljon itt ez a cikk egy régi-új szemszög miatt,amelyről már érintőlegesen szó volt itt is,és máshol is,de talán ennyire sehol nem volt megfogalmazva.Ésbár ahogy semmi a világon,ez a cikk se tökéletes,azért mégiscsak hozzátehet valamit bizonyos dolgok megértéséhez,mert mindent lecsupaszítva,szerintem erről szólt a Lost.

"ÖNMAGUNK MEGTALÁLÁSA



Már egészen kiskorától sok hasznos dologra tanítják az embert, fontos tudnivalókra a tudományok különböző területeiről: matematikára, fizikára, anyanyelvre és idegen nyelvre, biológiára, stb. De az élet művészetét minden ember önállóan tanulja az élete folyamán és gyakran eléggé sikertelenül. Nem mindenki tudja, hogy milyen törvények és szabályok szerint kell élnie és, hogy pontosabban mit is kellene tennie, hogy sikeres és boldog legyen. Sok ember mindent az életében csak úgy találomra (vaktában) cselekszik: szakmát tanul, karriert épít, kapcsolatokat hoz létre más emberekkel, családot hoz létre. Természetesen valami sikerül de gyakrabban nem sikerül. Mennyi ember van, aki elégedetlen a munkájával, önmagával. Mennyi stressz van amiatt, hogy az emberek nem értik egymást, és a családok összeomlása, és szerencsétlensége miatt.

Ha megkérdezzük az embereket, hogy mi az ami őket boldoggá teszi és ami önbizalmat ad nekik, és, hogy sikeresek-e, az esetek többségében aligha kapjuk meg pontos és értelemszerű választ. Ez egy paradoxon: mindenki jót akar, de el sem tudják képzelni, hogy miből áll ez jó. Sokan nem látják a kilátásaikat az életükben és nincs pontos tervük a továbbiakra. Persze nehéz elképzelni, hogy valami változhat, ha az ember nem tudja, hogy hova törekszik és mit akar elérni az életében. Lehet, hogy ez a cél nélküli élet teszi olyan szerencsétlenné az embert?

Az emberek jobb életről álmodnak, jobb kilátást adó hitelekről és állami szociális segélyekről. De, ha az ember nem talál magára, ha nem ismeri a rendeltetését, ha nem látja a célját, ha semmi sem motiválja őt, akkor mi az, ami változhat az életében? Ki az, vagy mi az, aki, vagy ami energikussá, örömtelivé teszi az embert, reményt ad neki a jobb életre és önbizalmat ad neki. A nagy fizetés, az alacsony adó, a sok anyagi érték, a Totó-Lottó nagy nyereménye nem képesek ilyen irányba megváltoztatni az embert. Sajnos sok ember, még ha el is éri az anyagi jólétet, nem érzi magát sem boldognak, sem sikeresnek. Ez érthető: képes lehet-e az ember a boldogságra, ha vannak ugyan különböző javai, de nincs része szeretetben és lelki nyugalomban? És ha van jól fizető munkája, de utálja azt, és minden nap óriási stresszt él meg, miközben rombolja az egészségét?

Persze az embernek lehet szeretett családja, de ha kevés a pénze, akkor a problémai csak súlyosbodnak, mivel az egész család szenved a létbizonytalanságtól. Ahhoz, hogy az élete sikeres, virágzó legyen, hogy boldogság legyen az életében, szüksége van igazi tudásra.

Az igazi siker az az élet minden szférájában elért siker, nem pedig csak egy valamilyen szférában: pénz, család, jó munka. Hogyan tegyünk szert erre a sikerre? Ehhez az szükséges, hogy az ember olyan életet hozzon létre a maga számára, amelyben teljesen megvalósítja magát, de képes fejlődni is, és bátran teljesítheti a rendeltetését. Tehát ahhoz, hogy siker és boldogság legyen az életében, az embernek önmagára kell találnia, és ahhoz, hogy megfeleljen a rendeltetésének, produktívnak kell lennie.

Minden embernek születéstől fogva valamilyen tehetsége, képessége, valamilyen értékes adománya van. Minden emberben határtalan potenciál van ahhoz, hogy egészen határozott dolgokat hajtson végre ezen a világon, vagyis, hogy teljesítse a rendeltetését, elérjen valamit, és ne csak üljön és várjon, hogy az élet mikor ajándékozza meg őt. Ez két teljesen különböző világnézet, amelyet a gondolkodásmód különböztet meg. Amilyen a gondolkodásunk, olyan az életünk.

Az ember legnagyabb problémája, hogy nem ismeri a rendeltetését, nem megfelelő az önértékelése, zavart az öntudata, hiányoznak a tettek, és az arra való törekvés, hogy javítson valamit, hogy jobb legyen.

Mivel az ember nem ismeri a rendeltetését, zavarosan látja az élet perspektíváját és az életcéljait. Az ember zavart öntudata miatt nem érti, hogy mi történik vele, hajlamos a bajaiért az egész világot vádolni, nincs elég türelme, nincs nyugalom a lelkében. Szenved az elvárásai, irigysége, kapzsisága, sérelmei miatt, vagyis állandóan stresszben van. Állandóan hasonlítja magát valakihez, osztályozgat, ahelyett, hogy értékelné önmagát. A hasonlítgatás miatt jön a csüggedés és a depresszió.

Ahhoz, hogy teljes értékű, sikeres, boldog életet éljük, meg kell tanulnunk értékelni az egyediségünket. És ha nem tudjuk, hogy miben jut kifejezésre, keressük meg, és ha megtaláltuk, bátran fejlesszük azt.

Sajnos, az ember útjában gyakran merül fel egy komoly akadály – a tétlenség. Ezt azért történik, mert az ember nem tudja mi a rendeltetése, mi a földi missziója. Aki tudja, azt megtölti a belső energia, kezdeményező, és bátor. Hiszen nincs annál nagyobb tettre késztetés, mint annak a megértése, hogy a helyeden vagy, hogy olyan ügyet szolgálsz, amelyben sokszínűen megnyilvánulnak adottságaid és tehetséged.

Mindenkinek meg van az ereje arra, hogy szert tegyen arra a bölcsességre, ami önmaga megértéséhez kell. Minden ember képes megismerni a rendeltetését és transzformálni azt a cselekedeteibe. Minden normális ember képes meghatározni a feladatait egy meghatározott időszakra. Az ilyen feladatoknak köszönhetően az ember számára értelmet nyer, hogy aktívan élje az életét. Ha az ember nem képes a konkrét mindennapi feladatait meghatározni, az azt jelenti, hogy számára még nem egészen világos a rendeltetése és az ő elméje valahol a fellegekben jár.

Ahhoz, hogy teljesítse a rendeltetését, egyáltalán nincs szükség valamilyen hőstettre minden nap, hanem, hogy egyszerű és elérhető cselekedeteket tűzzön ki, és még ma lásson, hozza a terveinek teljesítéséhez. Nem kell megvárni, amíg kedvező feltételek, tartalékok jönnek létre, inkább az kell, hogy most lásson hozzá, azonnal.

A tudás, az energia, a bölcsesség abban a pillanatban megindul az ember felé, amikor az megteszi az első lépéseit. Ha az ember üldögél és arra vár, hogy minden, ami a számára szükséges, meglegyen, és csak akkor kezd cselekedni, akkor soha sem lesz sem ereje, sem tudása, sem bölcsessége. Természetesen félelmetes dolog nekiállni az első lépéseknek. De csak a cselekvés szabadítja meg az embert a félelemtől és vezeti el a szükséges tapasztalathoz, tudáshoz és eredményekhez. Ha az ember csak ül és töpreng, nem lesz meg az eredmény. Nem kell félni a hibáktól, hiszen mindig van lehetőség a cselekedetek kielemzésére, korrigálására, és a rákövetkező lépések elemezésére és korrigálására. És ez az igazi gondolkodás.

Semmilyen kétely és nyugtalanság nem képes megállítani azt az embert, aki cselekszik. Bármilyen félelem, bizonytalanság, a siker hiánya és a pénzügyileg rossz helyzet legyőzhető a rendeltetésünk megvalósítására irányuló cselekvéssel. Minden sikerül annak az embernek, aki cselekszik.



Dr. Parusova Natalia"

A cikk az Alternatív világ honlapjáról származik



981. Valentino (2011-01-21 19:42.23) aaaaa - (válasz Plunket 980. hozzászólására)
Üdv.

Magyarázhatnánk úgy is ezt az egész LOST jelenséget, hogy ebben a rohanó, információval lefárasztott világban az általánosítható laikus nézők nem igazán érnek rá arra, hogy megoldásokat keressenek egy olyan szövevényes sorozatban, mint a LOST. És az is lehet, hogy szakmájuk fogságában a kellő kulturális ismeret sincs meg - utóbbit értem persze mint privát problémát / nem diszkriminálni akarok (még én is keveset tudok, és én sem erre szakosodtam, legfeljebb csak hálás lehetek, hogy van időm kutatni, tanulni, és aszerint formálni ízlésemet a téma iránt).
A LOST pedig egy olyan mű - ahogyan Sharon M. Kay írta - hogy az egyetlen pontos közölhető tény benne, hogy veszélyesen kétértelmű. :D És ez a kétértelműség tesz elfogulttá, hogy individuálisan keressünk válaszokat, ismerjük fel a szimbolikáját, sóvárogjunk a konszenzusért.
És itt tudom én is azt igazolni amit mondtál, hogy kellő információval, értelmezéssel, és egy kis brainstorminggal lehet elérni azt, hogy ez a sorozat többet nyújtson eddigi önmagánál és az átlag sorozatoknál, amiben legtöbb esetben hétköznapi, jól ismert, kiszámítható karakterkonfliktusokkal lehetünk legfeljebb elárasztva. Itt azonban döbörög a posztmodern, a filozófia, a lélektan, a tudományos elméletek, a kulturális utalások, dráma, románc, horror, realizmus, szürrealizmus, humor, kritika, misztikum ésatöbbiésatöbbi. :D


980. Plunket (2011-01-21 19:14.33) aaaaa
A pacsit elfogadom.:)
Felsorolni nem tudnám,nem jegyeztem az oldalakat,ahová keresővel jutottam.Kiemelném talán a lostspoilershun.-t a sok közül.Természetesen a legtöbb fórumban megy a siránkozás,a cikkekben az értetlenkedés.Ám megfigyelhető,hogyha nem is értik meg,azért még akkor is szeretik.Látom itt,hogy mások is(pl.Storm.,Bugi J.,meg sokan)valami emészthetőbb véget vártak,csalódtak,de élményként jegyzik a sorit,én is így voltam vele.
Nem véletlenül emlegettem az elején a Leslie L.Lawrence könyveket.Bár misztikus szálon futnak bennük a cselekmények,és a történelmi hátterük sem lebecsülendő,mégis mindíg valami közérthető emberi érdek munkálkodott a misztikusság látszatát keltve a dolgok mögött.Én valami ilyen földhözragadt magyarázatra vártam,és Widmore miatt(lásd.elsüllyesztett valahol egy másik gépet,h álcázza az életbenmaradottakat)...szerintem ez benne is volt a pakliban végig(vagy majdnem végig).Ő és Eloise,Faraday-val simán lehettek volna az események mozgatói,annak érdekében,hogy ne derüljön ki a szigetük titka.Jacob és MIB története és kapcsolódása egy pontig ebbe a történetbe simán belefért volna,de ez a történet(a fő szál)végülis túllépett azon a ponton,ami még úgymond elment volna földhözragadt magyarázattal,és a végén kaptunk volna egy-,még mindíg jókis összeesküvés sztorit,gyilkosságokkal és egymás manipulálásával fűszerezve.Nekem ezis nagyon tetszett volna,de amit kihoztak belőle végülis,az messze túlmutat az összeesküvés-krimi-misztika háromszög kézzelfoghatóbb valóságánál.Valahol az emberi kultúra és lét legnagyobb titkát feszegeti.Persze ha csak ennyi lenne,nem lenne feleilyen érdekes sem,hiszen maga a téma közkeletű.A Lost viszont a választott eszközeitől lett zseniális amivel a lényeget megközelítette.A végkövetkeztetés,és finálé már csak a jéghegy csúcsa.
Minnél többet fog fel a néző a Lost-ból,annál nagyobb élményt tud okozni,de szeretni még akkor is lehet,ha csak nagyon keveset.Gondolkodni meg rengeteget enged magán.Zseniális,kiváló,egyedülálló munka.
Namaste.:)


979. Valentino (2011-01-20 18:25.50) aaaaa - (válasz Plunket 978. hozzászólására)
Most adnék egy nagy pacsit, csak sajna ez optikai kábelen nem az igazi. :D Amúgy érdekelne, hogy az itteni írásokon kívül milyen forrásokat hívtál segítségül?


978. Plunket (2011-01-17 15:50.54) aaaaa
Meg kell követnem magam!El kellett telnie némi időnek,hogy utánaolvasva a dolgoknak rájöjjek,hogy a sorozat Z.S.E.N.I.Á.L.I.S,a befejezés meg közel van a B.R.I.L.I.Á.N.S.-hoz.
Kell ennek a sorozatnak a megértéséhez egy bizonyosfajta műveltség,vallástörténeti,vagy történelmi tudás és persze jóadag problémafelismerő és megoldó készség.Ez utóbbiban nem szenvedtem hiányt,de nem volt elegendő ahhoz,hogy segítsen feldolgozni a miérteket(ezen belül is a finálé miértjeit hatványozottan).
Szerencsére a kellő háttértudást hozzáolvasva(többeközt ezen a fórumon)megértettem sok mindent,összeállt a kép,és most szégyen-nemszégyen,be kell ismernem tévedésem a sorozat megvezetéseire való neheztelésemmel,a hatodik évaddal és a fináléval kapcsolatban.
Amit nekem a Lost nyújtott,arra nemtudok példát mondani még egy filmmel,de könyvel sem.HATTTALMAS élményt adott,minőségi szórakozással egybehegesztve.Példátlan csavarjaitól lementem alfába,átgondolt koncepciójától csakis a zsenialitás cikázik át agyamon,a töménytelen utalás és sorok közt megbúvó gondolatok kavalkádja pedig újszerű gondolkodásra késztetett.
Hatalmas köszönettel tartozom a készítőknek ezért az egyedülálló élményért,amit a Lost okozott.Felért egy katartikus megrázkódtatással.Több,mint 500 filmet osztályoztam öt csillagra,de most először adnék hatot.
Valami nagyon egyedülállót raktak le elénk az asztalra ezzel a sorozattal,szellemi terméket,ami valódi táplálék az arra éhezőnek.
Az előző véleményemet azzal fejeztem be,h soha többet ilyet,hát bumm,most aztmondom:csak ilyet.Félek,sokáig várni fogok valami hasonlóra.


977. Plunket (2010-12-17 20:29.16) aaaaa
[link]

bevallom őszintén,annyira rosszul vettem azt,hogy a 6.évad nem varrta el szálakat,és hogy a sok mozaikon való izgulás és találgatás csak megvezetés volt,h nem tudom eléggé megfogalmazni azt az űrt,amit a sorozat hagyott bennem ezáltal.Szerencsére Valentino belinkelte ezt a kritikát,ami olyan értelmesen és világosan fogalmaz,hogy hatalmas tehertől szabadidott meg.Mégpedig abból a szempontból,hogy mindenképp szerettem volna irni egy hatalmas,jól átgondolt kritikát(főleg pozitivat,hiszen a rajongásom megmaradt a sorozat iránt,de meg is hasonlottam önmagammal,köszönhetően annak,h már nem vagyok olyan biztos a sorozat egészének zsenialitásában),de ezek miatt a vegyes érzések miatt már hetek óta képtelen vagyok összerendezni a gondolataimat és közérthetően leirni,ami bennem kavarog.
Szerencsére más megtette helyettem,és mivel 99%-át belefoglalta gondolataimnak,és főleg az utolsó kép alatti bekezdéssel annyira egybecseng a véleményem,-hát ha idegen toll is,de ezzel most a megkönnyebbülés érzetével karöltve szivesen ékeskedem.
Őszintén sajnálom az irókat,hogy egy ilyen megoldást szültek,és végül nem váltották be azokat a felfokozott reményeket,amiktől ez a sorozat még igy is több,mint minden eddigi.Nem is a sok nyitott kérdéssel van a baj,hiszen ilyenekkel sok más kitűnő film is operál.Hanem a sok feldobott labdának a keringetésével,amit megigértek,hogy elkapnak,vagy lecsapnak,hogy értelmet nyerjen.Mintha cirkuszban a bohóc pörgetné a tányérokat a sok vékony pálcán,aztán hagyná a legtöbbet összetörni(miközben a tányéroknak hatalmas háttértörténete,történelme,értéke van),és közben csapot-papot otthagyva rohanna előbb még tigrisszart takaritani oda,ahol nem látjuk,majd a tigrist átugratni a tűzkarikán,miközben a "Seuso" kincsek a vékony pálcákról meg sorra zuhannak le és törnek darabokra.....
Hatalmas az űr bennem,miközben a szerelem is a sorozat iránt,mely szerelmet a misztikusság,a karakterek árnyalása/változása,a survivor hangulat,a gyönyörű sziget látványa,az extravagáns történetvezetés,a feszültségadagolás mesteri kivitelezése,és lehetne még sorolni,hogy mi minden tartja fenn.Egyszóval az egésznek a filozófiája.De felteszem magamnak a kérdést,hogy a kitűnő agytornásztató szórakozás elmúltával van-e értelme?És nem jutok dűlőre saját magammal!!!!Van is,meg nincs is.Az egyik szemem nevet,a másik meg sir.De egyet kijelenthetek:imádom,de soha többet ilyet!!!!!!!!!!!!


976. Niggagirl (2010-09-29 22:22.11) aaaaa - (válasz Valentino 972. hozzászólására)
Köszi a segítséget:) de igazából nem elégítetted ki a kiváncsiságomat:( Én valahogy máshogy képzeltem el a végét és annyira meglepő volt hogy eszembe sem jutott volna. Tudom hogy bevárták egymást mivel mindannyian magányosak és céltalanok-elkeseredettek voltak azért kerültek a szigetre és ott összekovácsolódtak. Az életük összeforrt és mindenki megtalálta a lelki társát-párját. De akkor is bővebb magyarázatot vagy végkifejletet vártam. Lehet ez volt a szándékuk hogy ezer kiskaput hadjanak a nézőknek legyen min agyalni. Hát ez bejött de úgyis mindenki a saját izlése szerint értelmezi a sorozat nagy dilemmáit....


975. Legion (2010-09-16 21:15.10) aaaaa
Egyik oldalon olvastam, hogy Terry O'quinn és Micheal Emerson közös sorozatban gondolkodik... talán a 2 öreg bankrabló?:D


974. Valentino (2010-09-15 19:11.16) aaaaa - (válasz Karit 973. hozzászólására)
Ott lehettek volna, vagy esetleg ott lehettek volna a nem lehetnek volna pont ott kategória küszöbének Welcome lábtörlőjének gumiburkolatán.


A bővítést még nem láttam, nem is sietek, hogy lássam, majd ha megveszem a DVD-t, akkor legnagyobb szeretettel.

A lényeg úgy is az, hogy nem volt ott, és ameddig a szörszálhasogatást nem avanzsálják olimpiai sportággá, addig a logikánkat igazán megpróbálhatjuk aszerint igazgatni, amit a tények is mutattak. Bár ez szubjektív.
Ez nem Lych, szabad az Occam - ez a jó sport.

Vagy lehet, hogy Michael esetén az íróknak mégiscsak egy ilyen kvatrilliárszorosan beburkolt szimbólumklulcs jutott az eszükbe?


973. Karit (2010-09-15 18:49.23)   - (válasz Valentino 972. hozzászólására)
"Talán beleképzelhetjük, hogy idővel ők együtt is kapnak feloldozást és tovább léphetnek."

Hát, igen, pláne, hogy a "különleges" Walt is a Szigetre ment segíteni az apjának (a +11 perces extrában (sic!)), de mivel az ALT időtlen, így ha az idők végeztéig tartott is Michael "altosítása", akkor is ott lehettek volna - ha már egyszer vállalták a szereplést a végjátékban.

Különben is, Michael önfeláldozása legalább olyan fontos volt mint Sayidé, és ha már számtan, ő kevesebb embert ölt meg mint korábban az iraki. :)

Aaron "újra" megszületése is minimum érdekes: mivel Claire elrepült a Szigetről, valószínűleg felnevelheti a fiát (így Malkinnak legalább félig igaza lett), vagyis megjelenhetett volna az ALT-ban anélkül, hogy ott "ismét" a világra jöjjön - de akkor oda lett volna a végső meglepetés, amire az eredmény láttán hat éven át gyúrtak az írók. : (

Sawyer leánya sem volt az ALT-ban vele, tehát ott (már) nem volt számára fontos - de főleg: Sunék úgy léptek tovább a fénybe, hogy Yi Jeon még az anyja hasában volt...

Summa summarum, ez alapján valóban CSAK a Szigeten történt dolgok számítottak az ALT-ba és a még tovább való lépésükben, ami felveti, hogy hiába van mindenkiben egy kevés a Fényből, talán mégis csupán a Szigeten jártak privilégiuma az ALT...


972. Valentino (2010-09-15 15:35.16) aaaaa - (válasz Niggagirl 971. hozzászólására)
Claire azért szülhetett mert ennek így volt rendje. Az ő rendeltetése akár a valóságban, akár egy túlvilági létben ugyanaz: nevelje Aaron-t, neki a babája a legfontosabb.
Az a túlvilági idősík visszaállította a túlélőink lezuhanásának körülményeit, hogy mind ott legyenek, együtt, egymásért, elvégre "életük legfontosabb szakasza az, amit együtt töltöttek el."
Épp ezért együtt kellett tovább lépjenek, mindenki azzal a közeggel, ami a legfontosabb és legmeghatározóbb volt számára. A 815 utasai együtt (bár itt Eko azért hiányzott mert nem vállalta a szerepet), a többiek külön. Pl Ben is a hozzá közel álló emberekkel kell tovább lépjen, mondjuk Alex-el, és az anyjával, akikkel minden bizonnyal a mult miatt meg kell békéljen. A Kahana utasai: Danie, Miles, Charlotte is együtt lépnek tovább minden bizonnyal. Walt túl idős lett, nem került bele a Casting-ba, Michael meg ugy-e a szigeten ragadt suttogósdit játszani. Talán beleképzelhetjük, hogy idővel ők együtt is kapnak feloldozást és tovább léphetnek.
A lényeg szerintem, hogy mindenki azzal a tárasággal, azokkal a személyekkel akikkel életük legmeghatározóbb szakaszát élték anno.


971. Niggagirl (2010-09-15 15:26.45) aaaaa
Igen igazad van ez felháborító, de a jelölések is. Mások is megérdemelték volna annyira jól alakítottak. Nem láttam az összes részt sok kimaradt pedig a férjem Lost mániás és letöltötte az összes évadot. Tényleg sok volt benne az ide-oda szaladgálás és sok idő ment el egymás keresésével. De szerintem ennek ellenére hatalmas sorozat és a záró részek izgalmasak és mozgalmasak voltak. Volt pár momentum ami számomra értelmetlen volt és még sokszor eszembe jut. Pl ha már meghaltak és egy köztes létben "éltek" hogy szülhetett Clair babát? Vagy a többiek miért nem voltak ott a fináléban a templomban?(Jacob,a pilóta vagy a feka srác nem jut eszembe a neve stb.)Engem ez érdekelne nagyon:) A férjem mindent megmagyaráz szerinte azért mert nem voltak kulcs figurák, de neke hiányérzetem volt miattuk:)A lényeg hogy szuper kis sorozat volt éveken át:)


970. Legion (2010-08-30 20:42.01) aaaaa
Nagyot csalódtam..mi az, hogy egyetlen Emmy-díjat sem adtak oda? Komolyan szánalmas....


969. Kokesininja (2010-08-23 13:26.45) aaaaa
Hát megnéztem én is az uccsó évadot és nagyot csalódtam ! Az első 4-5 rész teljesen felesleges volt, kurva sok benne az üresmenet, az eddig felépített misztikumot teljesen lebutították ! Azok a részek voltak ütősek, amikor mutogattak momentumokat a régmúltból ! De amúgy végig keresik egymást, meg nem tudják mit csináljanak, Kate Jack után megy, aztán Clair után, aztán meg keresik John-t, aztán Desmondot kimentik ! A vége meg már egyszerűen baromi unalmas és értelmetlen is egyben !


968. DaemonX (2010-08-17 13:37.15) aaaaa
Kár hogy vége, a legjobb sorozat ami létezik!!!


967. Mekare (2010-08-11 17:19.55) aaaaa
Ahhww ez a DVD extra...akarom őket látni a szigeten is...csináljanak még valamit..ez nem volt elég..bár jó volt látni


966. Valentino (2010-08-11 17:18.03) aaaaa - (válasz Berci_626 964. hozzászólására)
Amint láthatod sokan vannak akik végig nézték, és ez nem is olyan meglepő, mint ahogy gondolod. Leírni nem lehet senkinek hogy mi lett a vége, ha nem láttad Te magad. Vagy nézd meg, és lásd magad, értelmezd Te magad, ha már ennyire érdekel.


965. Berci_626 (2010-08-11 17:17.09)  
Ja, és akkor ki a fene az a Jacob???


964. Berci_626 (2010-08-11 17:13.39)  
Én régebben néztem a Lost-ot, de úgy a 3. évad körül feladtam. Vki nem tudná nekem elmondani (aki volt olyan kitartó, és hűséges, bár nme hiszem, h sok ilyen ember van), hogy mi a fene van akkor a szigeten??? Kik azok a többiek? Mit csinálnak ott? Stb, stb... Tehát MI AZ A NAGY TITOK??? XD
Vagy ha még nem ért véget a sorozat(nem tudom), akkor vki összefoglalná, h az egyes évadokba mik történtek?
Előre is köszi a válaszokat. :)


963. Valentino (2010-07-27 02:15.56) aaaaa - (válasz Mekare 962. hozzászólására)
Sok sikert. :D


962. Mekare (2010-07-27 02:13.32) aaaaa - (válasz Valentino 961. hozzászólására)
Jaja :D
De az övé legalább ki van pixelezve :)
Na jó8...szerintem megpróbálok a finálé ismétlésén elaludni :D


961. Valentino (2010-07-27 02:10.15) aaaaa - (válasz Mekare 960. hozzászólására)
A kutya is szarik sátán sisakjára. Már ketten vagyunk. :D


960. Mekare (2010-07-27 02:05.07) aaaaa - (válasz Dzsörzi 958. hozzászólására)
http://www.youtube.com/watch?v=op0BL3sAhg0 :DD


959. Valentino (2010-07-27 02:01.05) aaaaa - (válasz Dzsörzi 958. hozzászólására)
Szerbusz. :D

A végén levő bevágások azok az első évad díszletei voltak. Sokakat megzavart, már az amerikai vetítéskor is. Azonban az írók elmondták: azokat a képsorokat csak nosztalgia céljából vágták oda.

És igen, ahogy mondod, a puragtórium a valós időn kívül esik, Ben és Hurley még sokáig lehetett a szigeten. Ugyanúgy, Kate-ék is kijutottak, ők is élhettek sokáig a külvilágban, míg el nem jött az idő, hogy meghaljanak.
A 6. évados DVD-n, lesznek + jelenetek, egyfajta epilógus Ben és Hurley pályafutásáról is. A TV-s verzióba időhiány miatt nem kerültek be ezek a jelenetek.


958. Dzsörzi (2010-07-27 01:52.51)  
AXN-en néztem meg az ut. részt.
Kérdéseim: A végén bevágott képek a repülő maradványokról mit jelentettek? Az a gép is lezuhant amivel el akarták hagyni a szigetet?

Ben és Hurley pl. ott maradtak a szigeten. Ez azt jelenti hogy az ott maradtak később talán ott talán a szigetet elhagyva haltak meg? Szóval az is lehet hogy szépen leélték az életüket és öregként haltak meg, nem?

Ebben a purgatóriumban nem volt "most" vagy "hol". + Abból is gondolom, hogy Ben-ék utolsó beszélgetésüknél úgy tűnt Hurleyvel volt közös múltjúk ahol megkedvelték egymást, szóval szerintem kijutatták az embereket a szigetről és ők is elmentek valahogy. Aztán végül Ők is meghaltak mint mindenki más. Legvégül pedig egymást bevárva mentek ---> tovább.....


957. Valentino (2010-07-26 23:35.15) aaaaa - (válasz Ostobatuk 955. hozzászólására)
jó éjt.


956. Mekare (2010-07-26 23:34.27) aaaaa
Jó8



955. Ostobatuk (2010-07-26 23:34.09) aaaaa - (válasz Valentino 953. hozzászólására)
A sátán meg a medencébe! Az egyensúlynak fenn kell maradnia :) Na jó éjt, elvakult rajongók! :)


954. Mekare (2010-07-26 23:32.01) aaaaa - (válasz Valentino 953. hozzászólására)
XDDDDD LOL


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Kapcsolódó fórumok

VéleményekZidane15, 2021-12-31 10:511272 hsz
Kit utálsz?Halember, 2019-10-28 21:47277 hsz
LOST szólánc!Heni/Henibaba, 2019-01-11 11:3261 hsz
KérdésekOmat26, 2017-06-03 16:30367 hsz
Mely szereplők pótolhatatlanok?Pocsolya ugró, 2017-03-01 16:522 hsz
Ki a kedvenc szereplődPocsolya ugró, 2017-02-27 12:02358 hsz
Ki nézi első rész óta??Ippon95, 2014-09-21 15:2367 hsz
Bakik, hibák a filmben [SPO!LERVESZÉLY!]Antilles74, 2014-09-16 09:3370 hsz
Érdekességek-OJ-, 2013-11-23 10:47120 hsz
Kinek ki tetszik jobban?M.Harper, 2013-08-20 15:57153 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz

Összes Lost - Eltűntek fórum (29 db)
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk