Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nem beszélek zöldségeket
- Moziverzum, 07:10
A szív hídjai
- Viasat Film, 07:25
A cég
- Mozi+, 07:30
Z, a hangya
- HBO2, 07:40
Brazilok
- Film+, 08:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Fórum - Az ember, aki megölte Don Quixote-t - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Kék kereszt (2019-07-08 16:28.54) aaaaa
Néha jobb ha az álom, álom marad..

Manapság kicsit abszurdnak tűnhet ez a 20 éve tartó nagy felhajtás egy látszólag kisebb kaliberű film esetén, főleg úgy, hogy bárhova néz az ember, azt látja, hogy mindenről, de tényleg mindenről filmet csinálnak és a legtöbbször a pénz se számít..de minden hihetetlensége ellenére ez egy true story..

A sok szenvedéssel és küzdelemmel teli időszakról egy dokumentumfilm is készült La Mancha elveszett lovagja címmel, mely részletesen és mélyrehatóan mutatja be Terry Gilliam pokoljárását..Érdemes meglesni.

Végül az Úr 2018. évében, megannyi kudarc, feladás és újrakezdés után, végre eljött az a pillanat, amiben szinte csak ő hitt. Elkészült a film, melyet az akarat diadala jellemez.

Terry Gilliam egy őrült zseni, akinek a makacssága, megszállottsága, kitartása és a szakmai elhivatottsága minden filmes számára megsüvegelendő és követendő példa. Mindent megtett azért, hogy valóra váltsa az álmát. Bebizonyította, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Ahogy a búsképű lovag, úgy ő is egy álomvilágban él és rég elfeledett eszméket kerget..de végül sikerült legyőznie az összes óriást..

Akarva és akaratlanul is olyan magasra tette a lécet, hogy az elvárások az eget nyaldosták..Mivel az utóbbi filmjeinek nem sikerült megidézniük fénykorát..így erre a megvalósult álomra nem pusztán egy újabb Terry Gilliam filmként tekintettünk, hanem a rendező nagy visszatérésére is. Ez a film hivatott megkoronázni az őrülten csodálatos életművét, mellyel elakarta nyerni a megváltást..és mellyel a mennybe ment volna..

Végül nem ment a mennybe..és csak részben nyerte el a megváltást..

Gonoszul úgy lehetne jellemezni a filmet, mint 20 év szenvedés + 2 óra ráadás..

Számomra borzalmas filmélmény volt..és hatalmas csalódás...Talán azért is, mert nagyon vártam. Túlságosan is..Pedig a filmjei mindig egy különleges és rémisztő utazásra invitálnak, aminek a végén, ha pár kivételtől eltekintve, mindig teljesen elégedetten és átszellemülve térek vissza..Minden alkalommal ad egy nagy +t ami hosszú idő után is érződik..Itt ilyenről most szó sincs..

Hiába adta bele a szívét és a lelkét, hogy megvalósítsa álomprojektét, a végeredmény kiábrándítóra sikerült..Az a hatalmas tűz és szenvedély, mely az elmúlt 20 gyötrelmes évet jellemezte számára, egyáltalán nem jött át a kész filmből..Végig hiányérzetem volt..

Egy önismereti utazás, egy vallomás, egy tabló.. A film nem akar többet mutatni, csak többnek akar látszódni..Az elmerengős első óra még egészen kellemesnek mondható, de utána szépen fokozatosan magát falja fel..és az apró földre hulló darabok nem képesek újra összeállni és egy teljes egészet alkotni..
A történetvezetése és történetmesélése mindig zseniális, de ezúttal nagyon szájbarágós lett..Még a nyilvánvalót is megmagyarázza..Néhol konkrétan hülyének is néz minket ezáltal..Igen, ez róla szól..igen..

Leginkább az erőlködés és a megfelelési kényszer érződik..melyet nem csak a nézők igényeivel szemben, de legfőképpen saját magával szemben támasztott..A rendezői stílusjegyei vissza-vissza köszönnek, még ha ezúttal nem is ejtenek ámulatba..Kifejezetten untam és vártam, hogy vége legyen..És amikor végül eljött ez a pillanat, megkönnyebbülten sóhajtottam fel..

Adam Dumbo Driver gyenge Johnny Depp pótlék volt csupán..Előfordul, hogy amikor épp nem a hisztis Kylo Ren-en ként picsogja tele a messzi messzi galaxist..akkor még színészkedni is tud, ha kell, de itt kissé gyengének és oda nem illőnek éreztem. Jonathan Pryce viszont több mint remek volt.

Megnéztem volna az eredeti elképzelések alapján, a tervezett időben elkészülő filmet, mely biztosra vehetően 150% Terry Gilliam-et tartalmazott volna..

Örülök, hogy végül valóra váltotta az álmát, csak azt sajnálom, hogy a végeredmény ilyen felejthető lett..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKék kereszt, 2019-07-08 16:281 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk