Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kezdő
- Cool TV, 20:20
Ballagás
- ATV Spirit, 21:00
1984
- M5, 21:00
Sokkal több mint testőr
- Mozi+, 21:00
Csúcshatás
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Kézilabda - szeretitek? Van kedvenc csapatotok?
Szabó István - Vélemények
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az őszi Hold alatt aaaaa
Kristoffer Borgli aaaaa

 

Fórum - Fortitude (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Pepe Silvia (2022-12-12 10:36.04) aaaaa
[link]

Ööö...


7. KicsiRéka (2022-11-27 16:11.22)  
Az első 2 évad nagyon tetszett. Az első igazi északi nyomozós sorozatnak indult némi misztikummal megspékelve, a második pedig X-aktás hangulatot árasztott. Elkövették azt a hibát, hogy nem zárták le a második végén, és összehoztak egy borzasztó, önmaga paródiájába átcsapó harmadikat :/ Kár érte, mert remek karakterek és színészek szerepeltek az első kettőben, érdekesen fűzték a szálakat, megfért egymás mellett a sarkvidék komor realisztikussága és a mitikus, kultikus népi hiedelemvilág is. De ez a harmadik, ez olyan szintű baromság lett, hogy nincsenek szavak :D



6. Mickemoto (2022-06-06 17:04.31) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
A fürkészdarazsak elpusztításán mit tartottál nevetségesnek? Valóban távolságtartó, nincs olyan szereplő akivel szimpátizálna az ember. Valóban egyedi, nem akar megfelelni senkinek. A második évadot most néztem meg, felölmúlja az elsőt. Itt már vannak szerethető karakterek, persze mind defektes valamilyen szinten. Rég láttam ilyen jó sorozatot.


5. Halember (2019-04-29 23:18.36)  
Gyenge Twin Peaks utánzat, nem ajánlom senkinek! :)


4. Delpiero (2019-04-29 20:21.08) aaaaa
A 3. évad már kegyetlen betegre sikeredett.


3. Törölt felhasználó (2017-11-22 13:26.00) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 2. hozzászólására)
2. évad is bivaly, ki ne hagyd.


2. Az utolso szamuráj (2017-09-18 19:50.03) aaaaa
Hihetetlen jó sorozat.
Adva egy fiktív kisváros,nem nagy lélekszámmal:mindenfajta náció képviseli magát,még orosz is.Egy ilyen környezetben ritkán várna el az ember gyilkosságot-minden belassult,hideg van,stb-ám mégis lám...egyre több a megmagyarázhatatlan dolog,és hamarosan külső segítség is érkezik(Stanley Tucci képében,aki mint mindig,most is hihetetlen jó)
A Fortitude az a sorozat,amit sokan elvontnak fognak tartani:és valóban,főleg az elején bevillant nekem,nem tehetek róla,a Twin Peaks.Fura szerzetek járkálnak a havas utcákon,és értelemszerűen mindenkinek van valami titka(mint a TP-ben,itt is olykor kicsit szappanoperaszerű a karakterek magánélete,megcsalásokkal tarkítva).Gyönyörűen van fotózva a dolog,persze ez a táj adja is magát,csillog a hó,a kék beszippant...és jól néz ki rajta a vér.
A film jó ideig misztikusnak is mutatkozik,aztán-bojler-persze több mindenről lehámlik ez a kéreg,és jön a tudományos magyarázat,ám ez még mindig tartalmaz nem kevés misztikumot(megszállt??emberek bélbe,kibontott gyomrokba hánynak petéket).Van ebben valamiféle allegória az ember kontra természet felé,lehet is rajta agyalni:vélhetőleg ez volt a készítők szándéka is.
Le kell írni,a sorozat komótosan indul:ám a negyedi rész végére hihetetlen lendületet vesz,úgy,hogy nem a cselekmény pörög fel akciók által,hanem a karakterek lesznek érdekesek,egyre több a nézőben a kérdés,egyre jobban érdekli,mi lesz eztán...és igazából pár dolog nyitva is marad a végére is.(Lesz második évad,de legyen is!!)A színészek bombajók,Michael Gambon vagy Tucci mondjuk képtelen lenne rossz lenni,de Dormer vagy Sienna G. és a többiek is remekelnek-mert meg is vannak írva.Holott ami a legfurább az egészben,a sorozat készítői még csak nem is iparkodnak azon,karaktereiket megszerettessék a nézőkkel!
Talán ez a sorozat igazi veleje:hogy távolságtartó,hideg,mint a rideg táj,mégis titokzatos,ahogy mindenkiről derül ki valami-és mint a titkok általában,nem szimpatikusak.Amit még illik elmondani,meghökkentően brutális,de szó szerint:néhány pillanatban kenterbe veri akármelyik horrorfilmet.
Amit még kiemelnék,Dan Anderssen pokoljárása:hisz előtte mit ígért a nőnek,és mégis...de,mindenért fizetnünk kell,és miért egy sorozat mondana mást,illetve azon azért elvigyorodtam,ahogy a fürkészdarazsakat elpusztították:egy WHO szakember vagy egy katonai titkos kutatásokért felelős akárki azonnal széttörheti a TV-jét,annyira naivak azok a pillanatok-és butuskák.Ám mindettől eltekintve,a Fortitude egy olyan sorozat,melynek szemlátomást nem volt megfelelési kényszere:és nem akart mindenáron hasonlítani valamihez.Olykor nyers,brutális,szépen van fotózva,érdekes és végig izgalmas,számomra hihetetlen kellemes meglepetés.


1. Tjunior (2017-02-05 13:04.35) aaaaa
Spoler lehet!
Ez a sorozat nagyon félrement.
Pedig milyen izgalmas és érdekes a felütése. A világtól elzárva, a messzi északon játszódó misztikus thriller.
Ehhez képest amit egyedül dicsérni lehet, az a látvány. A Spitzbergák tényleg elképesztően szépek. Viszont ami a többit illeti.
Először is a sorozat nem tudja mi akar lenni. Misztikus thriller? Biohorror? Micsoda? Ezzel alapvetően nem lenne baj, meg lehet ezt oldani jól is, csak itt a két szék között a padlóra esés esete történt. Annyira akart minden lenne, hogy nem lett semmi. Az egész sorozat tele van nagyon mélynek szánt, de inkább kretén dialógusokkal, a szereplők sokszor totál logikátlanul viselkednek. Nincs egy jól megírt karizmatikus szereplő, Stanley Tucciból lehetett volna, csak őt meg kinyírták a végén. Ezzel együtt nem olyan rossz ez a Fortitude, inkább csak a csalódás szól belőlem. Lesz 2.évad, hát nem tudom, talán kap még egy esélyt.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPepe Silvia, 2022-12-12 10:368 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk