Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A szerelem útján
- SuperTV2, 22:45
Túltolva
- Filmbox Extra HD, 23:00
Sokkal több mint testőr
- Mozi+, 23:00
Feketedoboz
- Moziverzum, 23:10
A visszatérő
- RTL Három, 23:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bobby Cannavale (53)
Chris Mulkey (76)
Rebecca Hall (42)
Christina Hendricks (49)
Rob Brydon (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sárkány csókja - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján
Salman Rushdie - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyilkos szem aaaaa
Justin Whalin aaaaa

 

Fórum - Café Society - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Convar (2019-10-19 18:06.58) aaaaa - (válasz Convar 9. hozzászólására)
Azért jó egy hónapja mégiscsak levettem róla egy csillagot, mert miközben próbáltam volna rá visszaemlékezni azt kellett belátnom magamnak, szinte már semmire sem emlékeztem belőle.

És ha egy film ennyire nem emlékezetesre sikerül, az max. 3 csillagot kaphat.


9. Convar (2018-01-13 22:35.44) aaaaa
Amolyan "átlagosan jó" (vagy "átlagosan rossz", nézőpont kérdése) WA film. Nem különösebben kiemelkedő darab a rendező életművében, de "évi egynek", tehát arra hogy egy Allen rajongó az évben csillapítsa az "elvonási tüneteit" tökéletesen elmegy. Sőt, kicsivel túl is teljesíti azt, köszönhetően pl. az olyan különösen jól sikerült jeleneteknek, mint pl. ami Bobby és az odarendelt prosti között zajlik le, vagy amikor Bobby megismerkedik a Blake Lively alakította Veronicával. Ezeknél a dialógusoknál nagyon elemében volt Woody, sőt a prostis jelenet megkockáztatom, egyenesen a régi csúcs WA-t idézte mert annyira jó volt. Meg talán annak is, hogy Kristen Stewart mint kiderült nemcsak egy csinos nő, hanem csinos színésznő is, tehát színjátszani is elég jól tud.

Viszont a címét én sem értettem, volt a filmben rá vmi utalás? Mert erről a címről (nomeg erről a filmborítóról) inkább asszociál az ember mondjuk egy kubai jazz albumra vagy esetleg egy sevillai jazz club nevére, mint egy Woody Allen filmre...


Nameg ha 1x kibírná Woody hogy nem "zsidózik"...



8. Türkiz (2018-01-05 20:33.43) aaaaa
Unalmas, érdektelen film.Van pár Woody Allen-film,ami tetszik,de ez a film nem fog ott sorakozni köztük.Kristen és Blake jelenléte valamelyest feldobta a filmet,de nem volt elég hozzá.


7. Norbitzki (2017-05-15 22:30.48) aaaaa
Woody Allen rossz filmet nem tud rendezni, és az elmúlt pár évben sorra gyártotta az általam asszem kivétel nélkül négy csillagra értékelt darabokat...de most megtört a sor. A Café Society számomra lapos, sokszor érdektelen, és az az érzésem, hogy ha nem készült volna el, sem kezdtek volna el sztrájkolni a buszsofőrök, de mondhattam volna pékeket is, hogy még véletlenül se értsétek félre. Ettől persze a közepes szintet simán hozza, a mesélésben még mindig verhetetlen az öreg, csak ez most nem sikerült olyan jóra. Van ez így néha, de az is lehet, hogy egyszer újranézve teljesen másképp fogom értékelni!


6. Semprini (2017-04-16 10:38.57) aaaaa
A 80 éves Woody Allen 47 filmet rendezett eddig, én nagyjából a felét láttam, és azoknak kb. a kétharmada tetszett igazán, az öt csillagot azonban egyedül az Annie Hall érdemelte ki, amely hegycsúcsként magasodik ki a rendező életművéből.- Azt a szintet hiába is várjuk, sosem tudta még egyszer elérni, de azért persze próbálkozik.
A Café Society simán hozza az időskori Allen-művek közül a jobbak szintjét, tehát akinek tetszett a Rómának szeretettel vagy az Éjfélkor Párizsban, annak ezzel is érdemes egy próbát tennie. aki azonban eddig sem kedvelte Woody Allen filmjeit, az nem biztos, hogy pont most fogja megkedvelni.
Nekem nagyon bejött a film, köszönhetően elsősorban a tökéletes szereplőgárdának.
Jesse Eisenberg immár másodszor játszik Woody Allen-filmben és harmadszor alkotnak egy párt a vásznon Kristen Stewarttal, akit én korábban is kedveltem, most azonban már tényleg nem lehet kérdés, hogy igazi nagybetűs színésznővé érett. Eisenberg is kifogástalanul hozza a szerepét és természetesen ezúttal is tökéletesen működik a kémia köztük, a film igazi aduásza azonban kétségkívül Kristen Stewart alakítása. Talán egyetlen szerepében sem volt még ennyire bájos és rokonszenves, és nem utolsósorban tökéletesen passzol a film 30-as évekbeli miliőjébe.
A többiek is remekül hozzák a karaktereket, külön érdekesség, hogy Steve Carell szerepét eredetileg Bruce Willis játszotta volna, és fogatás közben cserélte le Allen Carell-re. Blake Lively-nek nincs sok szerepe, de ami van, azt jól hozza, és persze pazarul mutat a ruhakölteményekben, jól ellenpontozza Stewart filigrán alakját.
Szóval romantikus vígjátékként remekül működik a film, én a gengszeter-szálat nem hiányoltam volna belőle, ha kimarad, mindenesetre az is visz bele egy másfajta színt, de szerintem nem ér annyit, amennyi időt elvisz a játékidőből.
Összességében egy erős négyesre értékelem, kifejezetten kellemes filmecske, gyönyörűen fényképezve, hangulatos zenékkel aláfestve, egyszóval a mester ezúttal sem okozott csalódást!
8/10


5. Vegasbaby (2016-12-29 18:36.51) aaaaa
Nekem nagyon tetszett, jó a hangulata, a történet és a karakterek.


4. Wellington (2016-12-09 23:04.38) aaaaa
Tipikus Woody Allen film. Én pedig szeretem a Woody Allen filmeket.

"Az élet egy vígjáték. Méghozzá egy szadista író tollából."


3. Entersp (2016-05-13 17:37.10) aaaaa
Nem fogom kihagyni, de ez a cím borzalmas.



2. HMáté33 (2016-05-13 10:53.21)  
már-már komikus, hogy csak jó kis 50-es évek hangulat kell, meg Hollywood inside jokes és filmes hangulat, hogy rögtön a legnagyobb izgalommal várjam az adott mozit. aztán a Coen-bratyók se tették most úgy oda, de hát mindenkinek van egy gyengéje.


1. Sötétszív (2016-05-13 08:09.44)  
Woody Allen nem adja fel, és továbbra is előrukkol valamivel. Félek ettől a filmjétől. Nem is várok tőle semmit.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2019-10-19 18:0610 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk