Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46
Midway
- Film+, 08:00
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sötét múlt aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Az alapító - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. KicsiRéka (2020-12-26 09:55.08) aaaaa
Nos. Az etteremlanc alapitasarol és a terjeszkedesrol minimálisak voltak az ismereteim. Főleg tizenévesen én is odavoltam érte, aztán jött a SupersizeMe, meg a jobbnal jobb kézműves hambisok, és valahogy lanyhult az érdeklődésem a műburgerek iránt, idestova 2 éve nem ettem mekis gyorskajat. Szóval.

Érdekesen tálaltak egy amúgy nem túl erdekfeszito témát, a tesokat őszintén sajnáltam, de tényleg. Alapból nem bírom az üzleti világot, meg ezeket Ray féle érzéketlen, egoista capakat. Az uzletlanc felfuttatasa izgi volt, Michael Keaton viszi a vállán a filmet. Az egyik tesó szinkronhangja viszont borzasztó, vicces inkább :D Mint valami medve.
Egyszer nézhető, könnyed szórakozás. M K alakítása miatt 4.


22. Vmiso (2018-02-22 18:08.07)  
Kellemes kis délutáni film a McDonald's franchise térhódításáról, én magam nem ismertem a történetét. így hasznos 2 óra volt.
Keaton pazar.



21. Dobsony (2017-12-22 20:45.47) aaaaa
Nem egy túl izgalmas, viszont annál érdekfeszítőbb alkotást hoztak össze a mekis történetből. Nem sok háttérinformáció birtokában ültem le megnézni a filmet, McDonaldékról tudtam hogy tesók voltak és ők találták fel a fastfood restaurant-ot, mint a gasztronómia egyik ágát, meghogy kisemmizték őket.
Szerintem ehhez a száraz témához képest elég jó kis mozit sikerült készíteni köszönhetően a színészek, kiváltképp Michael Keaton nagyszerű játékának. Egy igazi törtető szemétládát sikerült bemutatnia, pazarul.
A McDonald fivérek is jó színészeket kaptak megformálásukra, P.Wilsont bírom, Laura Dernt pedig nem láttam már régóta.
Az ötvenes-hatvanas évek Amerikája szépen, korhűen lett bemutatva, a konyha és konyhatechnológiai gépsor feltalálása pedig meggyőző és egyben elgondolkodtató, mint a Kroc által erőltetett porturmix. Azóta tudjuk minden abból és tartósitószerektől hemzsegő cuccokból készül. Amerika pedig hízott azóta átlagosan 20-25 kilót/fő.
Lehet, ha nincs Kroc akkor ma nincs Meki, lenne más, vagy kitudja. Mindenesetre ezen sikertörténet mögött is egy elég kétes megítélésű pénzember áll, a fivérek koncepciójától elég messze áll az ő nevűkön futó brand.


20. Miszter88 2 (2017-12-22 20:06.46) aaaaa
Nagyon durva volt .
Voltak pillanatok, mikor sajnáltam az igazi alapítókat, de hát valljuk be őszintén, nem volt elég vér a pucájukban és kész .
Szerintem hatalmas film lett .
Holnap megyek is, azt' tolok 3-4 sajtburgert a mekdodóban :)


19. MagamraHallgatok (2017-12-16 15:14.19) aaaaa
A pillanat amikor megtagadják a McDonald testvérektől, hogy használják éttermükben a McDonald's nevet, tökéletesen jelképezi a mai gusztustalan világunkat, ahol a tehetségeket agyonnyomják a gátlástalan törtetők, akik érvényesülni fognak helyettük az élet minden terén.


18. SuperHagyma (2017-12-15 12:04.42) aaaaa
Színészek jók voltak. Ezért kap 2 csillagot.


17. Langelus (2017-09-01 12:33.27) aaaaa
Keaton a film abszolút motorja.


16. Cantri (2017-07-20 16:44.11) aaaaa
Lehet nem szeretni, megvetni rendszeres fogyasztóit, de az kétségtelen, hogy az ipari termelés szabályainak alkalmazásával a McDonald testvérek teljesen átírták az éttermekről alkotott képet.

A Founder egész érdekesen mutatja be azt az utat, miként is volt képes ez a kis családi vállalkozás meghódítani az egész planétát: üzleti háborúval. Mert jól mondja Keaton az üzleti világ rohadt kemény és igazságtalan tud lenni, ha belepillanthatnánk a földkerekség nagyvállalatainak háttérdolgaiba, biztosan földig érne az állunk micsoda ocsmányságok működtetik ezt a monumentális gépezetet, amit kapitalizmusnak nevezünk.... Mindezt igazán megnyerő főszereplőjével, szórakoztatóan meséli el nekünk Michael Keaton, aki zseniális másodvirágzását éli, és bizony meg is ragadja a lehetőséget, hogy még egyszer senki se felejthesse el a nevét.

Egyszerűen szórakoztató mozi az alapító, némi intrikával az üzleti világ felé, mégis megvillantva azt is, hogy bizony tudás és képesség nem járnak kéz a kézben a sikerrel, kitartás, eltökéltség vagy mondhatnám állhatatosság nélkül az egész nem ér semmit....


15. Kék kereszt (2017-05-21 16:34.54) aaaaa
Az arany boltívek alatt megszámlálhatatlanul sok bűnös lélek kárhozott már el..

A legjobb a bármelyik sarkon kapható kiadós,emberes hamburger amiben minden van és ami normálisan be se fér a gambádba..de a kisördög időnként minden embert becsal a Mekibe..a 2 falatos mennyországért..A McDonald's már hosszú évtizedek óta az egyik legnagyobb gyorsétteremlánc,s az is marad amíg lesznek a világon emberek..Ez olyan természetes mint a levegővétel..Ez a reklámfilm végülis nem lett rossz,de nem is lett akkora grandiózus alkotás mint amilyennek akarták..Korrektül bemutatja a háttérben zajló hatalmi harcokat és magát az "alapítót" aki mindenen és mindenkin átgázolva..mások álmát váltotta valóra,s élte meg..A kor hangulata remekül átjött.Odafigyeltek minden apró kis részletre ami bejött.Hello 50-es évek.Viszont nem túl izgalmas se nem túl érdekfeszítő.Olykor túl lassú,sótlan és nyers,a végén érezhető a kapkodás,pedig 2 órás..Itt is az a szitu,hogy a főszereplő nagyszerű játéka teszi többé és jobbá a filmet..Michael Keatont a zseniális Birdman visszarepítette a legnagyobbak közé ahová mindig is tartozott.Sajnos nem kapta meg érte a jól megérdemelt Oscart..A csaló szélhámos szerepében ismét nagyot alakított.Jól ráérzett a karakter mocskosságára amit remekül visszaadott nekünk.Jó,hogy visszatért!Remélhetőleg nem kallódik már el többé..


14. Jama speciál (2017-05-01 07:53.33) aaaaa - (válasz Anitabagwell 8. hozzászólására)
"...nem vagyok meglepve, hogy nem futott be az Oscarra. Ez az idei mezőnyben kevés."

Abban a mezőnyben, amit Rájen Goszling muzikelje, a néger buzi meg az Érkezés fémjelez valóban nincs helye. Túl érvényes, túl aktuális, túlságosan is valódi problémával foglalkozik.

Érdekes, hogy míg az Éjjeli féreg hasonló pszichopatája perverz módon szórakoztatott, addig itt sikerült elérni azt a zsigeri undort, amire már rég vártam. Ajánlom ezt a filmet az összes idiótának, aki még mindig hisz a szabad piacban. Meg a Hell or High Watert is. Ott azt is megmutatják, hogy kell az üzleti élet csúcsragadozóival szemben eljárni.


13. Egyszerűsrác80 (2017-04-27 22:59.23) aaaaa
Végre láttam.
Elég soká jutottam oda,hogy megnézzem,eleve idén mutatták be,pedig már tavaly vártam.
Meg,kíváncsi voltam,elvégre a McDonald's nevet kábé mindenki ismeri,de például arról semmit se tudtam,hogy lett ez egy világméretű frenchise.
Ray Kroc érdekes tag lehetett.Nem volt túl empatikus,igazi törtető,akinek voltak álmai,meg aztán egyszerűbb is volt szép fokozatosan kitúrni a fivéreket,mint csak úgy ellopni az ötletüket.Mindamellett,a tag nem volt hülye,plusz piszok állhatatos,na meg pörgött,mint a buszkerék.
Tetszett a film,mert vitt magával,volt lendület.
Jó volt a kivitelezése,tetszett a zene.
A színészek pedig hozták,amit kellett,Keaton különösen,igaz,én mindig csíptem a fickót:)
itt is lehengerlő volt.
Laura Dernt meg meglepő volt viszontlátnom:)
Egy szó,mint száz:én élveztem,ezt a filmet:)


12. Brundle (2017-04-26 18:31.43)   - (válasz Artiny 11. hozzászólására)
Tudtommal nem volt ennek a moziban szinkronja, csak feliratos jelleggel ment elvileg.


11. Artiny (2017-04-26 10:43.11)  
Magyar szinkronnal mutattak be a filmet nalunk?


10. Laura_1982 (2017-04-23 21:51.16) aaaaa
"Az üzlet olyan, mint a háború, aki gyenge, elvérzik!"
(Arthur Conan Doyle)

Ez a film ezt mutatja be, mégpedig tökéletesen! Nekem nagyon tetszett!


9. Türkiz (2017-04-18 21:20.04) aaaaa
Nem ismertem a McDonalds történetét,emiatt érdekes volt,de a film csak átlagosra sikeredett,nem az, amit többször is megnéz az ember.


8. Anitabagwell (2017-02-25 09:54.24) aaaaa
Azt hittem izgalmasabb a sztorija annak a csávónak, aki a McDonald testvéreket totálisan mellőzve hatalmas birodalommá fejlesztette a McDonald's étteremláncot.... annyira igazából nem volt nagy szám, egy átlagos öltönyös bűnöző életét láttuk. Szóval így hogy már láttam a filmet, annyira nem vagyok meglepve, hogy nem futott be az Oscarra. Ez az idei mezőnyben kevés.
Ettől függetlenül Michael Keaton zseniális, nagyon nagyon hálásak lehetünk, hogy Alejandro González Inarritu visszahozta Őt az élvonalba. Szegényebb volt nélküle a filmes szakma, az tuti.


7. Macsikám (2017-02-08 18:56.31)  
Hát ennek miért ilyen alacsony a pontszáma??
Ma láttam, nem volt vele semmi baj. Nem a világ legjobb filmje, de teljesen korrektül és elég érdekesen bemutatja, hogyan lódult neki a Meki.
Keaton pedig nagyon szuper volt. Eleinte csak törtető, a végére pedig elég tenyérbemászó, szóval, jó :-)


6. Emmersson (2017-02-02 15:12.42) aaaaa
Remélem MK ismét remekel, mert a Birdman - számomra! - enyhén szólva lagymatag volt!


5. Langelus (2017-01-27 18:36.51) aaaaa
Hirdetésként hozta be nekem a Youtube az előzetesét. Kíváncsi leszek rá, jó kis szerepválasztásnak tűnik Keaton-nek.


4. Egyszerűsrác80 (2017-01-27 18:28.55) aaaaa
Na,ez a film nagyon érdekel.
A téma is,Keaton meg mindig kedvenc marad,csípem a tagot.


3. HMáté33 (2016-04-30 21:12.39) aaaaa
itt is szeretném kifejezni örökhálámat Inarritu mester felé, amiért visszahozta Keatont az elitbe. hatalmas színész a fickó, és most megint kap lehetőségeket, aminek nagyon-nagyon örülök. így tovább!



2. Johnny kapitány (2016-04-30 20:59.45) aaaaa
Engem is érdekel. Keatonnak másodszorra is kinéz egy hálás szerep a Birdman keltette hullám után.


1. Dancika (2016-04-30 20:47.37) aaaaa
Iszonyúan várom. Nagyon szeretem, amikor undok, utálatos alakokat játszik Michael Keaton. Nem számít, ha nem kap érte Oscart, vagy talán nem is jelölik. Akkor is csodálatos.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKicsiRéka, 2020-12-26 09:5523 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk