Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ők
- HBO2, 21:26
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00
A zongorista
- M5, 22:40
Miss Sloane
- Filmbox Extra HD, 22:40
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Polgárháború - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Sötét múlt (2022) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Lisa Frankenstein aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Nyolcadik utas (2022-05-14 22:49.00) aaaaa
Ez teljesen rendben volt.
Régen szórakoztam már ilyen jól.
Néhány poén meg egészen fergeteges.
És rengeteg az apró, zseniális ötlet. Az első képsoroktól a Dolly Partonos lakásig.
Csillagos ötös!


15. Semprini (2020-10-18 16:23.27) aaaaa
Miután a YouTube-on a Gorefest jól lehúzta, kíváncsi voltam erre a filmre. Láttam már hasonló horror-vígjátékokat, közös jellemzőjük, hogy egyik se veszik túl komolyan magát, elborult, néha az abszurditásig elmenő humorral operálnak, viszont el lehet rajtuk szórakozni ha éppen valaki vevő az efféle trancsír-humorra.
Ez a film kicsit olyan, mintha a "Superbad - miért ciki a szex?" című tinivígjátékot és a Zombieland-et összevegyítették volna. Ráadásul a zombiság még az állatokra is átterjed, némi Állattemető- utánérzésel. A főszereplő lúzersrácok teljesen tipikusak, ezer meg egy másik filmben is hasonlókat látni, de jól hozzák a karaktert, viszot a show-t egyértelműen a női főszereplő, Sarah Dumont lopja el. Nagyon jól áll neki ez a szerep, mintha egyenesen neki írták volna. A humor, a poénok helyenként kimondottan alpáriak, szexisták, de hát az amcsi tinivígjátékoknál ezt megszokhattuk már, aki ezen még meglepődik, az az utóbbi 20 évben egy filmet se látott. A gore-faktor helyenként erős, megy a trancsírozás, jók a maszkok is, szóval ezen a téren nincs hiba. A forgatókönyv persze elcsépeltnél elcsépeltebb klisékből építkezik, de a két legklisésebb műfaj keverékétől ugyan mit várhatunk?
Aki szereti a hasonló filmeket, annak szerintem érdemes egy próbát tenni vele, egyszeri szórakozásnak bőven elmegy-kategória, egy jó erős közepest alsó hangon megérdemel.
6,5/10



14. Sakamaru (2018-03-28 05:22.40) aaaaa
Kellemes csalódás volt a film. Nekem nem is a kuki ciba tetszett hanem a csöcsremarásos jelenet az egyik kedvencem. 2-3-szor már láttam. szal tetszett.


13. Kiskakukk@ (2017-07-11 15:32.42) aaaaa
javítás:vicces zombifilmre


12. Kiskakukk@ (2017-07-11 15:32.10) aaaaa
Zseniális. Egy vivves zombifilmre számítottam, nem csalódtam. A film egy percre sem veszi magát komolyan, rengeteg tényleg vicces rész van benne, mentalitásra kicsit az Army of darknessre/Evil dead sorozatra hajaz, ott is vegyítve van az ökörködés meg a trancsírozás és önmagából csinál viccet. Jól esett, tetszett, nálam többször nézős.


11. Endi358 (2016-08-27 01:02.10) aaaaa
Az eggyetlen pozitívum,a főszereplőcsajszi dudái mellett,hogy itt az állatok is bezombulnak,ezt máshol eddig nem volt szerencsém látni,ezen mindig is mélázgattam mért van az,hogy csak az emberekre hat ez a vírus?,ez egg kurva jó ötlet volt..,de ennyi és nem több!1-1poén nálam is betalált pl:a faszcibálós jelenet,de ez édes kevés ahhoz,hogy ez a film kategóriájában nézve is jóónak legyen mondható!A fent emlitett pozitívumok miatt,ami nem sok,adok rá egy harmtgyenge 2-est,a negatívumokat inkább le sem írom itt ülhetnék a gép előtt napestig!


10. Bobo 888 (2016-07-24 01:31.49) aaaaa
Szeretem, mikor műfajokat vegyítenek,mert általában jó filmek kerekednek belőlük. Adjunk az ifjúsági filmhez némi zombi beütést és kész a nagyszerű szórakozás:oltári poénok(Britney szám éneklése a zombival,na erre is csak a film képes!),groteszk jelenetek(faszkapaszkodás,zombi kinyalja a kiscsajt),vér minden mennyiségben és oltári zúzások,főleg a végén. Sőt,még a barátságról is szép dolgokat kapunk,no meg hogy a cserkészet milyen hasznos tud lenni,főleg zombi invázió esetén....nagyon jó ötlet,kíváló kivitelezés és a színészek sem voltak gagyik. Féltem,de remek szórakozás lett belőle!


9. Tysonrichie (2016-07-03 07:35.40) aaaaa
A magyar címe:
Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére


8. Kokesininja (2016-07-01 23:05.24) aaaaa - (válasz Dobsony 7. hozzászólására)
Szívesen...:)


7. Dobsony (2016-07-01 15:12.03) aaaaa
Köszi a tippeket! :)

Megyek fel ncore-ra és töltöm is le őket.
Ismeretlenek, de Peter Jackson rendezésében csak jó lehet a Hullajó! :)


6. Kokesininja (2016-07-01 10:44.23) aaaaa - (válasz Dobsony 5. hozzászólására)
Igen, a H.H.H. és a Z.L. valóban remekművek, sokkal jobban kidolgozott sztorival és karakterekkel( ami egyébként nem elhanyagolható ), de ez a film egyáltalán nem próbál olyan dolgokat erőltetni, ami nem az erőssége ! Ez valóban egy " spontán " zombifilm, aminek a célja csak másfél óra állatkodás és ebben szerintem nagyon jól teljesít . A tini téma engem személy szerint nem zavart és mivel nem vártam semmi extrát ettől a mozitól ,simán levett a lábamról .
Amúgy ha szereted a zombis témát, ha esetleg nem ismernéd őket( de szerintem ismered ), még ezekkel tegyél egy próbát :
Hullajó, A tinizombik visszatérnek
Nekem még ezek a kedvenc zombis vígjátékaim .


5. Dobsony (2016-07-01 01:34.54) aaaaa - (válasz Kokesininja 4. hozzászólására)
Nagyon néha. Mármint a közelítés az általad említett két remekműhöz. Sajna, számomra ez jóval gyengébbre sikeredett. És nem azért mert túltolták a "faszságokat", az tényleg nem ártott neki. Nagyon a tiniknek szólt ez a vígjáték, a poénforrások is azt a korosztályt célozzák, ami nem baj, csak éppen emiatt én nem éreztem magaménak. A Zombielandnek és a Haláli Hulláknak volt stílusa, eredetisége. Itt ez egyáltalán nem volt meg, az alaptörténet megírásához túl nagy tehetség nem kellett.
Az utolsó mondatoddal tökéletesen egyetértek, nagyon szeretem a zombis filmeket, bármely kategóriában is készültek. :)


4. Kokesininja (2016-07-01 00:59.54) aaaaa
Hát jót nevettem...komolyan néha tényleg a Zombieland , vagy a Haláli Hullák Hajnalához közelít !
Vannak benne akkora faszságok ( szó szerint ), amik már elég komoly határokat feszegetnek, de ebben a filmben simán jól jönnek ki !!! Részemről a zombikból sosem elég és ez a film pontosan azt hozza amit kellett !


3. Mistert (2016-06-20 16:28.18) aaaaa
Kellemes, véres, néhol morbid,
poénos másfél óra. Se több, se kevesebb.



2. Delpiero (2016-06-19 16:12.51) aaaaa
Egyszer kifejezetten vicces kis ökörség. Az alkotókban volt kreativitás és kellő "agymenés", így jó párszor lehet felnevetni a film alatt.
Van jó néhány ocsmány poén is, ami elég mókásan van tálalva.
Picit néha akadozik a lendület és vélhetően 1-2 jeleneten kívül többre nem igen fog emlékezni az ember 1 héttel a megtekintése után, de amíg nézi az ember elég jópofa kis zombiaprítás mókát kapunk.


1. Jason13 (2016-01-18 19:30.47) aaaaa
Tavaly október körül még úgy állt a helyzet, hogy hazánkban is bemutatják ezt a horror-komédiát, de végül mégsem tűzték műsorra a mozik. Emiatt én kissé szomorú voltam, hiszen az előzetesek engem meggyőztek arról, hogy ez egy igazi bűnös szórakozás lesz. Sebaj, még decemberben sikerült szemügyre vennem a végeredményt és nem kellett csalódnom.
A történet rendkívül egyszerű. Három fiatal cserkész táborozni indul vezetőjükkel, azonban ketten közülük más elfoglaltságot találtak estére, egy jó kis bulit. Sebaj, azért megjelennek az erdőben és segítenek társuknak felállítani a tábort, majd indulnak is mulatni. Igen ám, de mikor beérnek a városba, egy lelket sem találnak ott. Hamarosan kiderül, hogy zombik lepték el a környéket, így hőseinknek már nem az lesz a céljuk, hogy eljussanak a partiba, hanem az, hogy túléljék az éjszakát.
Ahogy fentebb már megjegyeztem, a sztori egyáltalán nem bonyolult, de ebben a műfajban ez nem is elvárás. A lényeg az, hogy a karakterek szimpatikusak legyenek, a poénok üljenek és pörögjön a cselekmény. Itt szerencsére minden remekül működik!
A három cserkész kellően szórakoztató figura, akik még egy kis drámai szálat is csempésznek a vicces képsorok mellé. Mégpedig azért, mert a barátságuk is fontos részét képzi a történetnek, az pedig tele van hullámvölgyekkel. Ennek ellenére azok a részek sem unalmasak, ahol hőseink neki állnak megbeszélni ügyes-bajos dolgaikat.
Poénokból sem szenvedünk hiányt, bár akik nem bírják morbid humort, óvatosan közelítsenek a film felé. Nekem néha még a Zombieland is eszembe jutott, de ez a darab szerintem jóval betegebb annál, legalábbis ami a vicceket illeti. De engem ez egy percig nem zavart, hiszen a készítők a gusztustalan jeleneteket ügyesen adagolják, így elkerülték azt, hogy átessenek a ló túloldalára.
Egy ütős zombi-komédia fontos részét képzik a vérengzések is, itt ezekből is akad bőven. Ömlik a vér és hullanak a végtagok, a finálé nagy mészárlása pedig a Hullajó kultikus fűnyírós darabolását is eszünkbe juttathatja. A tempóval sincs baj, végig pörögnek az események, üresjáratokkal egyáltalán
nem találkozhatunk.
Hibaként egyedül azt hoznám fel, hogy a végeredmény azért messze nem olyan emlékezetes, mint az előbb említett új-zélandi klasszikus vagy a Haláli hullák hajnala. Valószínűleg az alkotók célja se az volt, hogy egy újabb remekművel illessék a műfajt, inkább csak egy szórakoztató agymenést akartak letenni az asztalra.
Azt gondolom, ez sikerült is nekik. A végeredmény számomra teljes mértékben azt nyújtotta, amit vártam tőle: egy brutális és nagyon vicces mészárlást, ami másfél órára képes kikapcsolni az ember agyát. Így akik szeretik a horror-komédiákat, különösebben azokat, melyek zombikat vonultatnak fel, ki ne hagyják ezt a mozit!
A végére pedig egy érdekesség. Az a Christopher Landon ült a direktori székben, akinek a Paranormal Activity előző részét, a The Marked Ones-t köszönhettük. Úgy tűnik, jobban megy neki a nevettetés, mint az ijesztgetés.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2022-05-14 22:4916 hsz
Legjobb jelenetKiskakukk@, 2017-07-11 15:272 hsz
KérdésekCyberdog, 2015-12-01 22:091 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére adatlap
Eredeti cím: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse
Évszám: 2015
Rendezte: Christopher Landon
Szereplők: Tye Sheridan, Logan Miller, Joey Morgan, Sarah Dumont, David Koechner...

További információk

Szereplők fórumai
- Cloris Leachman - Vélemények
- Sarah Dumont - Vélemények
- Patrick Schwarzenegger - Vélemények
- Tye Sheridan - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk