Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A légiós
- Film Mánia, 11:40
Pénzeső
- HBO2, 11:51
A Thunderman család visszatér
- Nickelodeon, 12:15
A kiütés
- Film+, 12:45
Világot látok
- Paramount Network, 12:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Gérard Depardieu - Vélemények
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
80-as, 90-es évek emléke
Az öreg tekintetes - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az öreg tekintetes aaaaa
Sidney Lumet aaaaa

 

Fórum - Senki szigete - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Semprini (2016-02-01 15:48.22) aaaaa
Török Ferenc korábbi filmjei nagyon de nagyon nem jöttek be. Egyik sem. Meg is fogadtam, soha többé nem nézem meg egyetlen filmjét sem, most azonban mégis kivételt tettem, és láss csodát: ezúttal 3 csillagot tudok adni a filmre!
A legmeglepőbb a főszereplő, Jakab Juli aki mint interjúból kiderült, nem is színésznő, hanem forgatókönyvíró-dramaturg, erre a szerepre direkt amatőrt akartak, és így esett rá a választás. A hangsúlyozásán hallani ugyan, hogy nem végzett profi színésznő, de meglepően jó így is. Bánfalvy Eszter azonban csalódás volt, talán mert a figurája rém ellenszenves volt a filmben, mindenesetre ő nem igazán tetszett. Mohai Tamás helyett is szívesebben láttam volna valaki mást, de azért elfogadható volt. A mellékszereplőgárda viszont különösen erős, kifejezetten sajnáltam, hogy némelyiküknek nincs sokkal több szerepe...
A sztori alapvetően nem rossz, az operatőri munka jó, szóval mindent összevetve nálam ez a film egy jó erős közepes, de a négyestől azért még mesze van.
6,5/10


2. Az utolso szamuráj (2015-04-14 10:34.04) aaaaa
Szóval,ez egy kurva jó film,ha...
Ha érted!!,Török Ferenc ki és mi a frászt tol már több mozival az arcunkba-amúgy generációja kallódását,segítek picit.Csak,míg a Moszkva tér pozitívabb képet festett még úgy is,gyerünk Bécsbe,mert ott a boltok roskadásig teli és meglegyintett a nyugat szele,mára más a verdict.Ha felfigyelsz arra is,a Szezon már dörzsisebb,pedig szintén arról a generációról szól,a Senki szigete meg igazából formanyelvi gyakorlat,ahol a képi világ és a hangulat majdhogynem fontosabb a sztorinál.
Pedig,van azért itt az is.
Mindettől független,sokaknak nem fog tetszeni:ez érzésfilm,úgy,hogy az érzelmek mégsincsenek benne szándékoltan túlagonizálva-értsd,nincs nagy összeborulás,nagy dráma-viszont Török inkább a művészfilmek irányába pislog,ami eleve kizárja bizonyos körök tetszésindexét.
Ez a generáció pedig-pont ebből az érzésnélküliségből-már nem rajong semmiért,már nem túl lelkesedni igazán valamiért.Sok minden történt a világban a Moszkva tér óta(Amikor az a film játszódik,és nem mikor készült!!!),ami az ilyen korú embereket némileg ...hm...mittomén,sivárabbá tette,ők pedig már az "El innen" szlogenjét tették magukévá.Nincs kötödés,mert ha "Valahová kikötsz",ha megállnak,akkor nekik gyakorlatilag végük.Végük,mint mondjuk felmenőiknek---hogy is néznek szüleikre sok helyen a fiatalok???
Török Feri filmje stílusgyakorlat,még ilyen gondolatokkal a háta mögött is,ilyenkor látni,számára mennyire fontos dolog a vizualitás,a külső.Néhány,viszonylag ismeretlen fiatal színészt tett meg főszereplőnek-nem tudom miért,de a rövidhajú taxis csaj nagyon megfogott-és a nagyobb nevek ,ismertebb nevek meg csupán töltelékek.Háttérszereplők,háttérzajok.
És sorsfordítók.
Közben pedig látod Pestet,mint valami álombéli helyet,és nem is Budapestet játssza,valami másféle univerzum ha úgy tetszik.Török még ebből is mást hoz ki,ráadásul fejre állítja a ritmust-a film hol lassú hol meg begyorsul-tojik a dramaturgiára,a nézői elvárásokra(hisz ezért is írtam,néha bekanyarodik abba az utcába,amit a köznép művészfilmeknek tart fent,és sokak számára baszott nagy STOP tábla van kirakva az ilyen munkák felé,ilyen- olyan érvek és okok mentén)
Mit lehet hát kezdeni a Senki szigetével??Sok filmet ér az a vád,öncélú,képtelen igazodni a nézői elvárásokhoz,és ebben van is igazság-a Senki szigete is ilyen.Ugyanakkor,az érem másik oldala az,vannak emberek,akiknek gondolkodásmódja,zabolázhatatlan alkotói vénája jóval többre sarkalja őket ,mint amit a megszokottól elvárna teszem azt egy átlag mozinéző,őket hajt belül valami másnak a kényszere.És,ha van lehetősége,ezt miért ne bontakoztathatná ki???
Nem kevés nagy művel,festménnyel,írással,szoborral lennénk szegényebbek,ha ezek a lehetőségek alkotójukba "belerohadnának".Félreértések elkerülése végett,nem azt mondtam ezzel,a Senki szigete ilyesmi lenne,oh nem.Attól értelemszerűen,messze van.


1. Keller.p (2015-04-14 07:39.37) aaaaa
A párbeszédek miatt roppant unalmas egy film. A filmben vannak olyan jelenetek, amelyek teljes mértékben feleslegesek értelmetlenek. A csajozós srác feltesz egy kérdést, de választ nem kap, a szünet olyan hosszúra nyúlik, mint ha egy nagy monológot akart volna mondani, de nem jött. Egyébként a története nem lenne gáz, a zenék is jók alatta, de ettől függetlenül nagyon unalmas. Többször gondoltam megállítom, de aztán csak végig néztem, szódával, ha nincs más, elmegy..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2016-02-01 15:483 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk