Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A légiós
- Film Mánia, 11:40
Pénzeső
- HBO2, 11:51
A Thunderman család visszatér
- Nickelodeon, 12:15
A kiütés
- Film+, 12:45
Világot látok
- Paramount Network, 12:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Gérard Depardieu - Vélemények
Péntek 13 (1953) - Vélemények
Bruce Willis - Melyik a legjobb filmje
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Meseautó aaaaa
Sidney Lumet aaaaa

 

Fórum - Örökösök (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Vbacs (2015-04-27 17:28.44) aaaaa
Alattam Mandria jól összekapta itt a lényeget.

Ismét egy olyan DR produkció, ami megmutatta nekünk, hogy milyen a dán profizmus. Nem kellenek élénk színek, nem kellenek kosztümök több millió koronáért, elég egy tökéletes forgatókönyv és a jól megszokott vérprofi dán színészvilág. De nem csak ez teszi különlegessé a melodrámáikat, hanem a realista stílus is, melyet beépítenek. Letisztultság jellemzi, kézi kamera (a dogmát sosem vedlették le magukról teljesen), melyek elősegítik, hogy jobban belecsöppenjünk a dráma közepébe, nem engedi a nézőt pusztán csak kint szemlélődni, ó nem. Ott vagy és érzed. De ezt nyugodtan mondhatnánk "skandi" jellegnek, mert a svédeknél és a norvégoknál is ez a helyzet. Nem csoda, hogy a 2000-res évek második felétől folyamatosan érezni lehet ennek hatását az angolszász filmkészítő országokban is, a britekében különösen.

No de akkor lássuk ennek egy újabb gyöngyszemét, az Örökösöket. Szemmel láthatólag a plot bármilyen szappanoperában elmenne. Örökségen összevesző, különböző indíttatású és lelkű testvérek kisebb-nagyobb csatái, mely részről részre egyre bonyolultabbá, egyre titkolózósabbá válik. A felek sűrűn váltogatják oldalaikat. Megcsalások, eltitkolt rokonok, kézilabda, szóval van itt minden, amit csak be lehet tuszakolni egy családi drámába. És működik? Ó, de még mennyire!
Egyetlen egy percig nem ül le az egész sorozat, a színészek egytől egyig bámulatosak és velük együtt a karakterek is. A végén már ott tart az ember, hogy mindenkire tud haragudni, de egyúttal mindenkit meg is tud érteni. Szerintem nincs itt olyan ember, akivel ne lehetne egy picit is szimpatizálni. Több szál van a történetben, mindegyik szál külön-külön és együtt is részről részre halmozzák gubancaikat, melyek mindig valamilyen nagy érzelmi robbanásban oldódnak ki.
Nem tűnik ez így tulajdonképpen különlegesnek, mert mindegyik szappanoperának így kellene funkcionálnia, de meglepődne mindenki, ha tudná, hogy mennyire nem szoktak. Ezzel a sorozattal én alig tudtam leállni. Nagyon jó egyedi vonásának tartom, hogy történeten belül is mindig sikerült jól megtartania realizmusát. Egyszer sem éreztem túl soknak vagy túl kevésnek, nem éreztem, hogy olcsó drámai eszközökhöz nyúltak volna annak érdekében, hogy gördülékenyebb legyen.

Épp azon gondolkodtam, hogy tudnék-e kedvenc karaktert mondani, vagy legjobban játszó színészt. De egyszerűen nem tudok dönteni. És ahogy telik a játékidő, annál több színész és figurája bizonyítja be nekem, hogy talán nem is lehet.
Azt szép gesztusnak tartom, hogy sztárméterrel mérték le, hogy kiknek kell elöl szerepleni a creditsben, de Jesper Christensen például (sajnos!) elég keveset van a sorozatban, viszont minden megnyilvánulása aranyat ér. Trine Dyrholm (hatalmas nemzeti színésznőjük) viszont méltán foglal helyet az első helyen.
Ez csak egy apró megjegyzés volt...


1. Mandria (2015-04-07 10:54.20) aaaaa
Sajnos még csak két magyar felirat van hozzá, de belevágtam az angol fordításokkal és nem tudtam megállni, hogy hétvégén az első és a második éved nagy részét meg ne nézzem.
Fantasztikus!!!!!Hihetetlenül bonyolult karakterek, szenzációs megjelenítés....több olyan megrázó jelenetet láthattam, hogy le kellett állítanom , annyira döbbenetes volt....
Alig várom a magyar feliratokat, hogy mindent pontosan megértsek és akkor újra nézem.
Nem fogtok csalódni...egyszerűen óriási....és nem elsősorban maga a történet, hanem a szereplők kibomló , rendkívül összetett jelleme, cselekedeteik mozgatórugói, amit minden egyes színésznek kiválóan sikerült megragadni.....



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVbacs, 2015-04-27 17:282 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Örökösök adatlap
Eredeti cím: Arvingerne
Évszám: 2014
Szereplők: Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Marie Bach Hansen, Carsten Björnlund, Mikkel Boe Folsgaard...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk