Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Fórum - Kódjátszma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
53. Gyorkos (2023-09-02 15:42.45) aaaaa
Itt ajánlották a filmet és én megnéztem. Nem bántam meg.

[link]


52. Forthrightness (2020-05-08 15:23.48) aaaaa
1945.május 07-én fogták el az utolsó német üzenetet, amit egy Kunkel nevű hadnagy küldött Cuxhaven városból:

"Az adásnak örökre vége, a legjobbakat, viszlát"

Egy nappal később Németország kapitulált.



51. Forthrightness (2020-05-02 19:59.53) aaaaa
Azt gondoltam, hogy… végre, eljutottam ehhez a filmhez is. Nagy várakozással ültem le megnézni, de nekem nagy csalódás volt.

Mint sok Oscarra szánt film, ebbe is minden olyan témát, ami esélyessé teheti megpróbáltak belezsúfolni. Meg nem értett gyerek, homoszexualitás, nők helyzete, a zseni élete, árulás, háború. És mert ennyi mindent akartak ezért semmit nem is sikerült számomra megmutatniuk.

Ez az indokolatlanul hosszú film nekem értelmetlenül mutatta meg Turing gyermekkorát, nem adott a karakterhez semmi pluszt, felesleges perceket töltött ki.

A homoszexualitás értelmetlenül kapott túlsúlyos szerepet, hiszen a zseni nem ettől lett zseni, nem ezért volt képes a háborút megfordítani, nem ezért dönthetett életről-halálról, nem ettől lehetett „isten”.

Bevallom engem a háborúban betöltött szerepe, léte, viselkedése, gondolkodása, zsenialitása érdekelt volna a legjobban, ebből viszont szinte semmit nem kaptam.

Ha életrajzi filmet akartak, akkor pedig a háború utáni életét, történetét nagyolták el, de nagyon.

Ahogy írtam… nagy csalódás volt.


50. Anren (2017-08-19 14:50.18) aaaaa
Hosszú hosszú kihagyás után lett lehetőségem filmeket nézni. Turing élete és az őt alakító színész miatt nagyon örültem a mozi+ épp akkor kódolatlan adásának. Remek alkotás, jó színészekkel, remélem egyszer eredeti nyelven is láthatom, nem kell műértőknek magyarázkodnom miért is.


49. Norbitzki (2017-08-12 22:56.50) aaaaa
Intelligens szórakozás, ahol talán nem botorság azt állítani, hogy minden rendben van. Nagyszerű egyéni alakítások, érdekes, három idősíkon futó elbeszélés és nem utolsósorban egy minden igényt kielégítő történet. Az eredeti, bevágott felvételek és a végső pár mondat, mely a valóságot meséli el nekünk teszi még inkább dokumentarista jellegűvé a filmet, ám közben mégis érdekfeszítő és izgalmas. Mert, ugye, ahogy mondani szokás az élet a legjobb forgatókönyvíró...


48. Natalie Wood (2016-09-29 17:50.05)  
Fantasztikus, izgalmas film, régkötött le valami ennyire.
Benedict szegény nem egy Alain Delon, de olyan izgalmas férfias hangja van, hogy a lábam is beleremegett.


47. Z79 (2016-01-10 00:27.25) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=fdWMTMjzaik


46. Z79 (2016-01-10 00:25.38) aaaaa
És a kissé fura arcberendezésű Benedict is sokkal rokonszenveseb, mint Redmayne, bár ez csak szimpátia kérdése. Amúgy meg félelmetes a pasas hangszíne, ezt ki se néztem volna belőle a Jaguár -reklámig.( jó fülem van a hangokhoz, tudod jól Rustykám :)


45. Z79 (2016-01-10 00:22.08) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 42. hozzászólására)
Utcahosszal jobb a Mindenség elméleténél.De még az általam nagyon kedvelt, bár tulságosan is hollywoodias Egy csodálatos elmének is odaver egy kicsit..szerintem.


44. Fütyülős (2016-01-02 19:01.56) aaaaa
Szenzacios. 10/10


43. Oliwaw (2015-12-28 23:00.12)   - (válasz Törölt felhasználó 42. hozzászólására)
"Mert kinek van, vagy van-e egyáltalán bárkinek is joga és felhatalmazása mások élete felett ítélkezni és rendelkezni? "
Hisz a ezt tesszük napi gyakorlatban, bár nem a legszélsőségesebb módon (de van, mikor és ahol úgy is).


42. Törölt felhasználó (2015-12-28 19:42.16) aaaaa
Asszem új kedvencet találtam. Mármint a film "személyében".

Utána akartam nézni egy-két dolognak a háttérrel kapcsolatban (mondjuk olyan lájtos módon meg is tettem), és mit ad Isten, egyből beleléptem két olyan kritikába is, amitől rögtön megcsapott a kutyafekália bűze. Mert nagyon szép dolog ám számon kérni a történelmi hűséget egy filmen, ám az a tény elfelejtődik közben, hogy a játékfilmeknek, mint azt a nevük is mutatja, a szórakoztatás az elsődleges céljuk. Azaz inkább mindenféle szempontból kétoldalú a dolog, hiszen a néző, mint olyan, elvárja, hogy szórakoztassák, és azért ül le egy film elé, hogy kedvére borzongjon/nevessen/izguljon/meghatódjon...és itt jöhet még számtalan ige felsorolása tetszés szerint.

Számomra az ilyesfajta számon kérés olyan, mintha a bűvész-show végeztével a nézősereg odaözönlene az illuzionistához és jó hangosan megfenyegetné azzal, hogy kezét-lábát töri, ha nem adja vissza a belépőjegy árát, mert bár odabent igencsak jól szórakoztak, de kikérik maguknak, hogy a trükkökkel úgy b@szták át őket, mint macskát a szomszédba, szarni.
(de élhetnék még itt kis kedvencem, a verselemzés megemlítésével is:- ugyan, honnan a búbánatos francból tudnám, hogy egy-egy költő éppen milyen lelkiállapotban írta meg művét, és biztos arról szól-e, amiről az irodalomtudorok akarják, hogy szóljon?)

Mert nem, nem egy játékfilm dolga az, hogy történelmileg hiteles legyen, mert az kb. olyan lenne, mintha valaki szakácskönyvből akarná megtanulni a bombakészítést. (kémia?- az, fizika? - az, na de az eredmény mégsem ugyanaz...)Akinek ilyesmire van szüksége (nem a bombára gondoltam, de hát mindenki a saját hobbija szakértője), az bátran próbálkozzon a dokumentumfilmek részlegén, de garantált, hogy ott sem fogja megtalálni a teljes igazságot, bármire is keresi a választ.

Ennyi kirohangálás után azt hiszem, bátran rátérhetek a filmre is, nem igaz?

Nos, egyszerűen zseniálisnak találtam. Meglehet, nézése közben nem éreztem ingerenciát tövig rágni a körmöm, de engem bizony szíven vágott a mögöttes mondanivaló. (ami nem is annyira mögöttes, tekintve, hogy elhangzik a kérdés a filmben is...)
Hogy mire gondolok? Konkrétan az "istent játszunk" elnevezésű igen bájos kis humán szokásra. És bizony duplafenekű volt ez a kis "aktus" (ez az istenjátszás).
Hogy miért?
Mert kinek van, vagy van-e egyáltalán bárkinek is joga és felhatalmazása mások élete felett ítélkezni és rendelkezni?

Gondoljunk csak bele: ahogy Alan Turing sem találta meg erre a kérdésre a választ, valószínűleg azok is ugyanígy jártak, akik ő felette ítélkeztek. (és nem hinném, hogy egy -posztumusz- bocsánatkérés (hah, valóban halottnak a csók, brávó) jóvátenne bármit is)

Cumberbatch-ot egyszerűen imádtam, és mindenki mást is. Az egy kivétel talán Keira volt, pedig őt általában szoktam kedvelni. De az az igazság, hogy minél többször látom őt a filmvásznon, annál inkább nő bennem a meggyőződés, hogy igencsak beragadt valami örök vicsorgós és kényszeredetten szívélyes szerepbe, amiből talán nem ártana megpróbálni kitörni.

Mint már többször említettem: nem vagyok szakértő, ám azért annál az állításnál fennakadt a szemem, amikor a "Kódjátszmát" összevetették a "Mindenség elméletével", majd megállapították, hogy bár mindkettőn erősen meglátszódnak az Oscarra gyúrás izzadságcseppjei, a Redmayne-film sokkal jobb, mint ez. Hát cefetül nem tudom, mert amellett, hogy nekem erről nem az Oscar-görcs ugrott be, jobban is tetszett, mint a Hawking-sztori (bocsi, prof., de tényleg)
Már csak azért is, mert mint az elmés kritikuskák megjegyezték, Alan Turing egy jóravaló ám igencsak unalmas fickó volt, akinek felturbózás nélkül aligha lehetett volna izgalmas filmet forgatni az életéből. Márpedig - jelentem - ez a csoda mégiscsak megtörtént.
Üdvözletem érte a stábnak.


41. Csak annyit hogy... (2015-12-27 13:21.00) aaaaa
Nem hittem volna, hogy ilyen jó film lesz, meg sem akartam nézni, de mert értelmesebb nem volt, belevágtunk a feleségemmel. Végig lekötött. Elgondolkoztatott. Minden megvan benne, ami egy 5 csillagos pontozáshoz kell :)


40. Atr0303 (2015-12-15 11:50.21) aaaaa
Sokat olvastam már a film előtt is az Enigmáról, a Bletchley Parkról, Alan Turingról. Mindhárom külön-külön is izgalmas, felkavaró téma. Kíváncsi voltam, milyen mozit csinálnak belőle az angolok.
Csalódnom kellett: unalmasat. Azt hiszem, sokat akartak markolni. (De ahogy a mondás is folytatódik: keveset fogtak.)
Olyan alapvető kérdések is felmerülnek, hogy: miről szól a film? Az Enigmáról? A Bletchley Parkban dogozókról? Turingról? És ha ez utóbbiról, akkor milyen aspektusból: a zseniről, az aspergeresről, a homoszexualitását rejtegető férfiról? Nem látom a vezérfonalat. Nem érzem sem Turing kivételességét, sem a tragédiájának a mélységét, mert elsikkad a sok részletben. Így kárba vész Benedict Cumberbatch játéka is.
Én maradok a dokumentumoknál, a hitelesnek tartott visszaemlékezéseknél. És minden nap csodálattal gondolok Alan Turing-ra, hiszen nélküle nem létezne a mai digitális kibervilág. 10000011101010


39. RVIN73 (2015-11-22 20:56.22) aaaaa
Egy Norvég rendező aki azt gondolom,hogy teljesen jól megcsinálta a filmet. Cumberbatch jó választás. Szerintem vitte az egész filmet.


38. Ordo001 (2015-10-31 15:16.07) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 33. hozzászólására)
Több filmnél észrevettem már, hogy nagyon hasonló a véleményünk - ennél a filmnél is így van! :) Minden szavaddal egyet értek!


37. Jojoga (2015-08-14 15:20.10) aaaaa
Már rég láttam ennyire jó filmet. Zseniális a film és a zenéje is!!! :D


36. Ynitsed (2015-07-16 22:06.32) aaaaa
Fantasztikus film. Ajánlom mindenkinek :)


35. Borix (2015-06-26 10:26.58) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 33. hozzászólására)
Nem semmi volt az ember egy ilyen szerkezetet létrehozni abban az időben szinte csoda.
Ép eszű ember azt mondaná,hogy ha kecskével csinálná akkor sem szabad félrelökni egy ilyen zsenit.


34. Szedlee (2015-06-14 20:35.18) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 33. hozzászólására)
Nálam ez a film nyerte volna a legjobb filmes Oscart...


33. Az utolso szamuráj (2015-06-14 10:09.16) aaaaa
Kitűnő!

A Kódjátszma az a fajta film,amit bizonyos réteg messzire kerül:életrajzi alkotás,ráadásul egy buziról.
Aki mellesleg zseni volt.Ha ő nem lett volna,nincs számítógép,a történészek szerint tovább tartott volna a háború több millió áldozattal növelve az amúgy is megdöbbentő számot,és számos,egyéb dolog fűződik nevéhez.A homofóbok,hát...hogy is van a mondás,építhetsz 1000 csodálatos hidat,mely összeköti a partokat és embereket,de ha leszopsz egy faszt,nem hídépítő voltál,csak egy buzeráns.
Mindezekből arra következtethetnénk,a Kódjátszma egy melegfilm,és egy komor életrajzi munka:egy fenét.Az első angol nyelvű filmjét dirigáló Morten Tyldum alkotása bőven megérdemli azt a sok jelölést,mert izgalmas,feltűnően jól megírtak a párbeszédek,és igen szellemes az utolsó percig.
Persze,történelmileg úgy hiteltelen,hogy bizonyos eseményeket azért megkevertek benne,de ami tény,Alan Turing és csapata megtette amit lehetetlennek véltek,szívós,logikus munkával-és néha szerencsével.
Alan Turing persze nem egy egyszerű figura volt,akár kezet is foghatott volna John Forbes Nash-el,szociális kapcsolataival nem boldogult,a vicceket átültette a matematika nyelvére ennél fogva nem értette őket,és úgy egyébként,az a fajta figura lehetett,akit elsőre az ember-túl kétség kívüli intelligenciáján-de nem kedvelt volna,mert egy kerékkel mintha többet számláztak volna neki(És akkor hadd ne írjak arról,a tömeg amúgy mit tud mondani és gondolni a nála értelmesebbről....)Benedict Cumberbatch eszméletlen jó választás volt a szerepére,tényleg mindent beleadott,emiatt a zseni egyszerre volt önmaga hibájából vicces,szánnivaló ugyanakkor a szó legszorosabb értelmében olyan "okos",amilyet egy zsenitől elvárnánk.Még Kiera K. is hozta,amit kellett,Marc Strong megbízható,titkos kedvencem meg,Charles Dance...nah,csípős megjegyzései és angolosan lefitymáló arckifejezései ezúttal is remek karaktert épített.
A Kódjátszma vége pedig-nem árulunk el nagy titkot-méltó mondatokkal emlékezik meg Turing-ról:bár kiszámítható de nem giccses,és a háttérben ott a dráma,hiába tett a világért ez a férfi bármit,mert homoszexuális volt,"kémiai kasztrációval" sújtotta országa.
Én pedig még mindig azon gondolkodom,voltaképp mi a fene gond van a melegekkel???Az a "gond":gond egyáltalán???Nincs az embereknek egyéb problémájuk,mint hogy ezekbe a férfiakba,nőkbe kellő nagyot rúgjanak akár szavakkal,megnyílvánulásokkal,vagy tettel???Turing-nak számtalan bogara,hóbortja volt,több mai divatos betegséget rá lehetett volna varrni személyiségére-mégis azért bántották,ami egyidős az emberrel,azaz már nem lehet furcsa???
Hogy mit jelenthetett ez a muki a világnak,elmondhatja a 2009-es miniszterelnöki bocsánatkérés és a 2013-as királynői kegyelem.Ehhez hozzátenném,hogy a Google,a Wkipédia,Twitter,Youtube,Yahoo stb mind támogatták-anyagilag is-mind kellően ajánlották is a filmet,mert a vezetőségük tudta,sehol nem lennének,ha ez a furcsa,meleg zseni nem tötörészik annyit gépén,belekergetve sok társát az őrületbe is akár-ám az eredmény őt igazolta.


32. Rimoczi (2015-06-09 16:34.13) aaaaa
nem rossz de nem is jó.


31. Santoro (2015-06-08 21:46.17)  
Nagyon tetszett ez a film. A sok leírás alapján unalmasabb filmre számítottam de nem az lett.


30. Santoro (2015-06-08 21:45.01)   - (válasz Vbacs 26. hozzászólására)
"Roppantul hálás vagyok, hogy végre valaki az Enigma-sztorit is vászonra álmodta és megvalósította, mert Sztálingrádból és Normandiából van már bőven, sőt, a japánok elleni légi harcokból is, de erről még sosem volt."

De volt már erről film, bár abban sok a kitalált dolog. Például a matematikus (aki megfejti a kódot) neve sem Alan Turing, hanem Tom Jericho.
A film címe Enigma. 2001-ben készült és Dougray Scott a főszereplő. Az sem rossz változat szerintem.


29. Johnny Saiper (2015-04-17 23:10.33) aaaaa
Nagyon jó film volt, túltett a várakozásaimon.


28. C2 (2015-03-30 13:01.08)   - (válasz Vbacs 26. hozzászólására)
Kekszet neki!!44!


27. Szedlee (2015-03-11 23:24.09) aaaaa
Jobban tetszett ez a zene, mint a Grand BH-é.


26. Vbacs (2015-03-11 23:06.42) aaaaa
„A szerelem elveszítette Németországnak az egész háborút”.

Szép, szép tételmondat. De tudni kell azért azt is, hogy a szövetségesek minden egyes győztes országának megvolt a maga verziója arra, hogy Ő hogy nyerte meg a háborút egy személyben a nácik ellen. Az oroszok ilyenkor Sztálingrádot dobják be, az amerikaiak Normandiát, a franciák inkább nem is próbálkoznak, mert nekik volt innen a legcikibb, éééés az angolok verziója az Enigma feltörése. Sőt, alternatív magyarázattal maga Németország is szolgált, ami valahogy így hangzik „Hát elfogyott a benzin”. Hogy innen kinek van igaza? Hát kérem, mindenkinek. Egy személyben senki sem tudta volna megnyerni a második világháborút, hanem sok kis lyukat kellett ejteni azon a jó vastag pajzson, hogy legalább egy valaki át tudja magát fúrni rajta.

Alan Turing és csapata sikeresen megnyerte a világháború Atlanti részlegét ezzel a teljesítménnyel. Bár az a felirat, ami a film végén állt, hogy a történészek szerint 14 millió ember menekült meg ennek hatására, ez nem tudom, hogy hogy jött ki, de valóban jól hangzott kedves rendező úr….már ha ezt akarta elérni. Hogy egy nagy pozitívumot említsek a filmmel kapcsolatban, mielőtt még atomjaira szedném: Roppantul hálás vagyok, hogy végre valaki az Enigma-sztorit is vászonra álmodta és megvalósította, mert Sztálingrádból és Normandiából van már bőven, sőt, a japánok elleni légi harcokból is, de erről még sosem volt. Legalábbis emlékeim szerint nem. Ez persze nem véletlen, és most majd kifejtem, hogy miért is nem.

Nagyon szép és nagyon filmre kívánkozó történet Alan Turingé, aki saját maga excentrikusságával épp úgy harcolt, mint a külvilággal. Ilyen a született zsenik élete, ilyen volt és ilyen lesz mindig. Harcok tömkelege, mert egyszerűen nem látnak ezek az emberek olyan jól kívülre, vagy ha mégis, jobban érdekli őket, ami belül zajlik. Egy ilyen alakot rábízni Benedict Cumberbatchre egy zseniális és egyben nagyon kényelmes ötlet volt, hiszen ezt az embert nem úgy ismerjük, mint aki elhibázna egy ilyen szereplehetőséget. Plusz a fél-autista őrült zsenikben is van már tapasztalata. És meg kell hagyni az az Oscar-jelölés nagyon jó helyen volt, de véleményem szerint nem baj, hogy nem ő kapta meg, mert lesz ez még jobb is és egyértelműbb. Ahhoz sem fér kétség, hogy ez a nem túl távoli jövő zenéje.
A film minden porcikáján érezni lehet azt a kellemes angol környezetet, amit személy szerint nagyon kedvelek, a világítástól kezdve a helyszínekig, látszik, hogy nem akart ez elhollywoodiasodni, pont úgy, mint díjra jelölt kollégája, a Mindenség elmélete (tényleg elég testvéries jellege volt a két filmnek, jól összeidőzítették). Mindehhez hozzájárult még Alexandre „ végre Oscar-díjas” Desplat fenséges muzsikája, amiért szintén vihetett volna haza szobrot, mert a főtéma egyszerűen mindent vitt. És visszatérve a színészekre, azért asszisztálni sem kértek fel utolsó színészeket: Keira Knightley, Matthew Goode, Allen Leech, Mark Strong és Charles Dance is elősegítették, hogy ne csak egy one man show-t lássunk.

No de most jönnék az érdekesebb rész irányába, mégpedig az írás. Nem mondom azt, hogy az írónak sem kellett volna kézbe kapnia azt az aranyszobrot, mert biztos vagyok benne, hogy egy kiváló adaptációt láttam, abban viszont biztos vagyok, hogy a sok kritikussal nem értek egyet abban, hogy ez egy abszolút propagandától mentes alkotás volt. És félreértés ne essék, most nem fogok itt senki ellen ágálni, de egy valamit tudni kell. A propaganda nem csak egy politikai vagy bármilyen más meggyőződés mellett vagy ellen irányulhat, hanem egy zsák krumpliról is ugyanúgy lehet alkotni egy propagandaterméket, és általában egy politikai, mi több, egy háborús filmben törvényszerűen fel-felbukkan (nem kötelező mondjuk mindig hangosnak is lennie). Én azt hittem, hogy itt sem lesz hangos mindaddig, amíg a végén meg nem láttam a feliratokat, és bevallom őszintén, nekem ez egy picit rontott is rajta, mert abszolút elterelte a lényeget mindattól, amit én az előző egy és háromnegyed órában látni és hinni véltem a filmről. És nagyon valószínű, hogy ez volt az, amitől mi ezt a filmet „Oscarra fésültnek” mondjuk. Holott nem így kellett volna lennie. De tény, hogy ez volt a főhősünk egyik legfőbb keresztje, amit a hátán cipelt, és a haláléhoz is elvezetett. Az élet Britanniában nagyon kegyetlen volt a homoszexuálisokkal egészen a 80-as évekig, kegyetlenebb mint például nálunk vagy az USA-ban. Való igaz és ez sajnálatos, de mostanában kismillió filmecske önti ezt a régi rendszer arcába a briteknél, és szerintem pont ennek nem ezt kellett volna sugallnia, hanem azt a zseniális elmét, aki az egyik lyukat ütötte azon a bizonyos pajzson – ráadásul egy személyben.
Igaz az epilógusig ez nem érződött, tőlem ezért is kap négyest. Igaz nem tudnám újra megnézni.



25. Városi vadász (2015-03-11 20:17.53) aaaaa
Lehet bennem van a hiba, de én nem tartom akkora durranásnak ezt a filmet. Valahogy mellékessé tették magát az Enigmát és egy életrajzi drámát hoztak ki belőle. Ez engem annyira nem hozott lázba. Inkább egy homokosok sanyarú sorsát bemutató mű lett belőle, hát gratula.


24. Rudicus (2015-03-10 09:46.45) aaaaa
Láttam már filmet az Enigmáról.... de ez valami teljesen új volt! Egészen más szemszögből láttatta és olyan titokról lebbenti le a fátylat, amelyről nem igen tudtunk... ennélfogva izgalmasa film és megdöbbentő... Én is történelmi jelentőségűnek tartom azt az eredményt, amit az Enigma megfejtése jelentett és azt hiszem vannak még jópáran, akik ezt át tudják, át tudták érezni. Biztos sokan azt mondták film után: izgalmas játékfilm volt, csak hát a sztorija annyira kitalált..... egyre kevesebben lesznek, akiknek a világháborúk mondanak valamit... és ez így van jól! A színészi alakítások is jók voltak. És ha valóban ennek az embernek ennyit köszönhet ez a világ, akkor tényleg szégyen, amit műveltek vele és gyalázatos, hogy ezt az angol kormány hagyta!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2023-09-02 15:4253 hsz
KérdésekSilmarien, 2015-02-15 14:322 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk