Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Majdnem házasok
- Film4, 12:20
Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés
- Film Café, 12:35
A sellő és a Napkirály
- SuperTV2, 13:20
A végzet órája
- Filmbox Premium, 13:25
Dolittle
- RTL, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Popeye, a tengerész (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A félelem bére aaaaa
Jennifer Carpenter aaaaa

 

Fórum - Az ördög benned lakozik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. Emylio (2017-01-31 10:20.59) aaaaa
Nahát, ismét egy "valós" sztori! Ezekkel a tákolmányokkal már tele a padlás, de ez legalább nézhető volt.


27. Semprini (2015-03-08 10:36.35) aaaaa
A kísértetes (Paranormal activity), óriásszörnyes (Cloverfield), boszorkányos (Ideglelés) és zombis (Rec) áldoku-horrorok után most az ördögűzős alműfajban is kapunk egy hasonlót. Lerágott csont, mondhatnánk, ráadásul a műfaj máig legjobbnak számító darabját immár több mint 30 éve követték el (Cannival holocaust) és valahogy azóta sem sikerül felülmúlni. Egyébként is horrorban nagyon nehéz lehet már újat mondani illetve mutatni, mindent megcsináltak már sokszor, folytatások, remake-ek formájában, az egész műfaj egyetlen kliséhalmazzá kövült az idők folyamán. Azonban mivel újszülöttnek minden vicc új, a közben felnövekvő generációk még el-elszórakozhatnak egy ilyen szösszeneten. Ez a film is nézhető lett, bár a kamera rángatózása egy idő után inkább zavaróan hat, de ez az efféle filmek sajátossága, aki nem bírja, ne is nézze meg.
Összességében erős kettes-gyenge hármasra értékelem, voltak már jobbak, és nyilván lesznek még sokkal rosszabb filmek is ebben a zsánerben.
4,5/10



26. Kleinlandia (2014-02-08 11:33.51) aaaaa
Hát az eleje egy kicsit uncsi volt, a vége meg szószerint semilyen... nem volt rossz ötlet a dokumentumfilm keret, és tényleg voltak durva jelenetek, bár engem nagyon idegesített, hogy állandóan billeg a kép, émelyegtem tőle. 3* (:


25. Roberto (2013-08-05 22:23.20) aaaaa
Szerintem nem rossz film, de amúgy nem is olyan jó ördögűzős film kategóriájában belül. Nekem tehát egy szimpla átlagos a filmecske (ami még bosszantóan rövid is lett), a rendezőnek hálás lettem volna, hogy ha mellőzte volna az áldokumentarista stílust. Az ördögűzésből maximum kettőt láthattunk, amelyek elég hatásosak voltak, de mintha már láthattuk volna ezeket más, klasszikus filmekben is. Persze engem egyáltalán nem zavart az önismétlődő jelenetek, de olyan furcsa volt ezeket a fiatalokat - szinte papnövendékek, tanoncoknak hatnak első blikkre - nézni, amint a démonokat próbálják több-kevesebb sikerrel elűzni. Színi alakításokat lehetőleg felejtsük el, mert itt nincs semmi, a karakterek jellemtelenek, kuszák... persze / és lehet a doki stílus most itt is visszanyalt. Bár pont az e fajta filmekben kéne a maximálist hozniuk a fiataloknak, a feszültségkeltéssel. Jobban megijedtem, amikor a kutya megugatta őket, de komolyan :) Szal összességében nálam nem egy rossz film, meg hát én eleve úgy is ültem elé, hogy ezt a filmet elég sokan szétszedték, amiken baromira meglepődtem. Így ilyen hozzáállással nézhető volt a film, de nem árthatott volna egy színészóriás a staffba...
A film költségvetése csak egy millió (áldoku meg a színészek miatt gondolom), viszont több, mint 50 millió dollárt hozott az amcsikank. Ez azért nem semmi, én a tartalom alapján elég bukta filmnek ítéltem meg, max amolyan 20 milliós bevételre számítottam volna a box office mojora látogatva. De ugy eakkor sem bukott volna meg a film, az alacsony büdzséje miatt...


24. Movietitle (2013-06-24 23:51.25)  
Ebből elég volt 20 perc is.ezek a fajta "dokumentum filmek",szerintem nagyon gyengék.amióta megjelentek ezek a kamu,kitalált "megtörtént események alapján" típusú horror filmek már az elején elvesztették a hitelességüket.Még a blair witch volt az ami hitelesnek tűnt de pár év múlva arról is kiderült hogy kamu.Még ami valami múltbéli paranormális eseményhez köthető dátum/helyszín szerint azok még jó horror filmek ebben a kategóriában.de ez:
Az ördög benned lakozik,paranormal activity 1-2-3,ezek nullák részemről.
tehát ez a film szerintem:5/0


23. Bean (2013-06-24 08:44.04) aaaaa
Sok újdonságot nem igazán tartalmaz a film, de ezek a koncepciók engem valahogy mindig lekötnek.Sok horror elemet nem tartalmaz a film és a vége sem a legjobb, de egyszer meg lehet nézni, mert van ennél sokkalta pocsékabb film is.


22. Sötétszív (2013-05-21 00:17.24) aaaaa
Már egy kicsit fárasztóak ezek az éldokumentum filmként működő mozik. S ráadásul rendkívül idegesítőek is. Van benne egy-két véres jelenet, de azután kifújt az egész film. Végig unalmas marad, színészi játékról nem is érdemes beszélni. William Brent Bell filmje egyszer nézhető, átlagos horrorfilm. Sem több, sem kevesebb.


21. Ozi97 (2013-04-08 17:54.26) aaaaa
Szerintem annyira nem lett olyan rossz film, mint ahogy oly sokan írják. Elismerem nem ijedtem meg rajta egyszer sem, de még mindig parásabb, mint a Paranormal Activity. Esetleg az eleje volt unalmas, de utána már egész szépen beindultak az események. Nem a legjobb horror film, de nem bántam meg, hogy megnéztem.


20. Tobago000 (2013-01-02 11:32.26) aaaaa
Végtelenül ergya rendezés, gyenge színészi játék, unalmas forgatókönyv jellemzi a filmet. Feszültségnek nyoma sincs ráadásul nem vagyok egy vallásos személy tehát a hitemet, lelkivilágomat sem tudta megrengetni. Az egyetlen érdemrevaló talán az áldokumentár stílus melynek köszönhetően kicsit hihetőbb és valószerűbb lett az egyébként végtelenül unalmas és csapnivaló alkotás. Ez a film egy lenyúlás...az áldoksi stílussal próbálják eladni ezt a pokolian vérszegény, semmitmondó filmet amivel egyébként csak mindenki a drága idejét vesztegeti, ezért is mindenkit óvaintek a film megtekintésétől.


19. Loller096 (2012-09-23 13:50.45)  
Mindenki kígyót, békát kiabál a filmre. Sokan lehúzzák és méltatlanul kritizálják. Szerintem ízlések és pofonok. Az áldokumentár stílus nekem kifejezetten bejött, egyáltalán nem volt unalmas vagy befejezetlen. A rendező munkáján ugyan érezni, hogy kicsit görcsösen törekszik a hatáskeltésre viszont ettől eltekintve nagy bravúrt hajtott végre. Nekem kifejezetten bejött ez az áldoksi ördögűzős kis mozi. A horror műfaj talán kicsit tényleg túlzás viszont az ördög megszállós filmek közül mindenképp a listavezető.


18. Okinesz1 (2012-09-02 08:18.36) aaaaa
Néhol vontatott, néhol nevetséges, de láttam már rosszabbat is. A vége kissé befejezetlen, bár gondolom így nem lehetne folytatni... :)


17. Az utolso szamuráj (2012-08-21 13:33.24) aaaaa
Azon gondolkodtam magamba,ha nem hiszel a Sátánban,Ördögűzésben??..akkor ez a film sokaknak holt felesleges.
Amúgy persze az is,egész más okból:de a készítőknek nagyon bejött anyagilag,szóval ha innen nézem,respect kategória.Miért nem én csináltam,miközben langelus felett kántálok egy értelmező kéziszótárral,egy machetével,hátha megvágom artériásan véletlen ...meg egy pályaválasztási tanácsadóval,ami mindennél ki lenne nyitva,még a transzi előadóművésznél is inkább,mint hogy az a kölyök filmkritikusnak képzelje magát.szóval...
Bocs.Az ördög bújt belém.
A film persze áldoksi,és akkor is forog a kamera,mikor az operatőr a koncepció szerint be van rizsázva:érthető dolog,így első pillanatban is.Színészi játékot nem találtam persze nem is kerestem,van néhány trágár szöveg,végtagkicsavarodás meg egy kétféleképp értelmezhető végkifejlet:de jó hogy vége van illetve marha jó hogy vége van,szabadon lehet választani.Én szeretem az Ördögüzős filmeket,külön műfaj a horroron belül,de lassan ezeket a papokat a magyar parlamentbe invitálnám leginkább,hátha hasznos lenne tevékenységük,itt nem volt.A kamerázás persze szándékoltan silány,egyrészt így nem látszik,milyen olcsó volt másrészt meg huhuhuuu de firmányosan titokzatos volt így az alkotás,hát nem??
Hát,nem.


16. ZarakiKenpachi (2012-07-30 20:31.51) aaaaa
Annalise Michel-lel történt az eredeti esemény.Utána lehet keresni,youtube-on van egy nem gyenge hanganyag róla,németül hadovál szerencsétlen nő.
Simán eltudom képzelni róla,hogy megszállott volt.


15. Scholes18 (2012-07-23 15:33.57) aaaaa
Elég sokan lehúzták ahogy látom, de nekem tetszett. Szeretem az ilyen dokumentumfilm szerű mozikat, a befejezés tényleg kicsit elkapkodott volt, de valami ilyesmire is számítottam, hogy sok kérdést hagy nyitva.


14. Kitti-a film fanatikus (2012-07-19 23:34.43) aaaaa
Hát sajnos tényleg eléggé összecsapott a vége, pedig húú annyi mindent ki lehetett volna még hozni a sztoriból,SPOILER kicsit dühítő h kb pont a legérdekesebb résznél egy csapással vége lett a filmnek,minket nézőket meg jól ott hagytak a kérdés forgatag közepén, kezdve a Ben nevet viselő atya múltbéli vétkeivel, mert nyilvánvaló h voltak neki eltitkolni valói. SPOILER VÉGE. Na mindegy, azért nézhető volt, meg érdekes is, de hát azért ennél többet érdemeltünk volna, főleg azok,akik voltak olyan "hülyék" (pl én),hogy még mozijegyet is váltottak rá...


13. Danon25_ (2012-07-14 18:51.59)  
Nagyon komoly volt !!! :)


12. Chris92 (2012-07-13 14:27.32) aaaaa
William Brent Bell-nek befolyásos haverjai lehetnek a marketing szakmában ugyanis sikerült remek reklámot kalapálni eme teljesen ismeretlenül elkészített mozinak. Ezt abból mérem le, hogy a film alig egy 1 millió dollárba került és világszerte a százszorosát hozta vissza, annak ellenére hogy sem a found footage sem az ördögűzős moziknak nincs már jó híre. Direktor urunk pedig elégedetten hátra dőlhetett és most janinak érzi magát.
Váljék egészségére, mert engem behúzott a csőbe kőkeményen és én is azon nézők számát gyarapítom, akik a megtekintés után, karóra húzva követelik a fejét. Mert az hogy a kritikusok őrjöngenek az még egy dolog, de amikor már a célközönség is habot túrva jön ki a moziteremből vagy áll fel a képernyő elől, akkor bizony valami csúnyán el lett baszva.
"Az ördög benned lakozik"-nak nem lett volna más dolga mintsem, hogy a áldokumentarista stílust akár egy minimálisan is kihasználva, a témáját tényleg kihasználva, egy ügyes ijesztgetés legyen, de ha már nem akkor legalább a figyelmet fenntartsa. Viszont itt ez hiú ábránd. A kreativitás, a lelkesedés és a komolyanvétel teljes hiányának köszönhetően, az amatőrség, a röhejesség és az unalom olyan felfoghatatlan mércét üt meg a kemény 75 perces játékidő alatt, amit garantáltan próbára teszi bármelyik nézőt. A nyitánytól, a befejezésig üvölt róla, hogy a nézőt kihasználó mocsok, amiben diadalt ül a jól becsapós reklám, a minőségi szórakozás felett. Így nem kell csodálkozni azon, hogy a feszültségkeltésnek még egy szikrája sincs meg, az ördögűzések annyira durvák, mint a TV maci fogmosása és a történet meg zagyva, következetlen, összecsapott és ostoba. Ja és a színészek inkább menjenek kukázni, a stábnak meg korbácsütést mihamarabb!
Tökéletes tananyag hogy kell a horrort kinyírni, megerőszakolni és lehugyozni (igen ebben a sorrendben) és belőle meggazdagodni, minimális munkával. Ha lesz ennél rosszabb film 2012-ben nem akarok vele találkozni.


11. Variocsana (2012-07-05 14:59.00) aaaaa
Egyedül az anya karaktere volt számomra pozitívan értékelhető, ő hátborzongató arckifejezéssel tudott játszani.
De semmi érdekes, sem új nincs benne. Süt belőle a Paranormal activity és a rec hatása.
A szokásos sablonokat vegyíti a fent említett filmek húzásaival.
Évtizedek óta ugyanaz, csak ez működött a rítusnál is, de főleg az ördögűzés emily-rose üdvéértnél és az ördögűzőnél.


10. Langarunda (2012-06-28 19:15.35) aaaaa
Nekem is tetszett ez a film.Olyanoknak embereknek sosem fog jó lenni az ilyen film ha kicsit sem hisznek benne


9. ZOLAA (2012-06-26 19:52.24) aaaaa
Az igaz hogy többet is ki lehetett volna hozni a történetből de szerintem így is jó volt a film. Az igaz hogy a Ritusnál nem jobb de az utolsó ördögűzésnél viszont annál inkább. Lehet hogy egy kicsit elfogult vagyok mert szeretem az ilyen témájú filmeket.


8. Jason13 (2012-06-25 23:10.35) aaaaa
Elhiszem,hogy nagyot lehet kaszálni a kézi-kamerás,ál-dokumentarista stílusú horrorokkal,de azért jó lenne,ha a készítők munkáján nem csak a gyors és könnyed pénzszerzés módszere látszódna,hanem valamiféle lelkesedés is a téma iránt,esetleg a próbálkozás arra,hogy a nézőket szórakoztassák.
Persze,ez az al-műfaj is termel ki jól működő,igényes darabokat,de az olyan pofátlan,a közönséget hülyének néző alkotások,mint ez,éktelen haragot gerjesztenek bennem.
Maga az elgondolás és az alaptörténet még nem is lenne rossz,ördögűzős horrort úgy is ritkán látunk found footage formában,de maga a végeredmény odáig vezetett,hogy hirtelen felindulásból körmöltem le a fentebb olvasható sorokat és úgy ámblokk az egész bejegyzést.
A cselekményvezetés elképesztően gyenge és hiába alig 80 perc a játékidő hossza,ezalatt számtalan unalmas,eseménytelen és érdektelen eseménysor zajlik le.De amikor elindul az ördögűzés,akkor se lesz jobb a helyzet,semmi feszültséget nem tartalmaznak az "akció dúsabb" képsorok,ezek láttán az edzett horrornéző csak legyinthet és inkább előveszi Friedkin még ma is sokkoló klasszikusát,Az ördögűzőt.
A színészek játékát is csak szidni lehet,egytől egyik ripacskodó szerencsétlenek,akiknek az alakítása inkább jellemezhető a "hátborzongató" szócskával,mint maga a film.
Rég hozott már engem ennyire ki a sodromból egy ilyen mozgóképnek nem igazán nevezhető,végtelenül szánalmas és gagyi celluloidhalmaz.Az egész förtelmen látszik,hogy a készítők félvállról vették a munkát,sőt,nagy ívben tojtak a nézőkre és csak a zsebüket akarták megtömni pár millával,legalábbis számomra erről uralkodott ennek a borzadálynak minden egyes képkockája.Sajnos,siker nem is kerülte el,de remélem,NAGYON remélem,hogy folytatás soha a büdös élebe nem készül hozzá!Talán ha hozzáértők kezébe kerülne a projekt,de hát miért is kerülne?Ezt a szart is sikerült eladni,tök felesleges lecserélni ezt az amatőr brigádot,legalábbis ezt gondolhatja egy élelmes producer,miközben az ebből befolyt összegekben fürdik.


7. Dávid manchester (2012-06-25 11:34.28) aaaaa
Nagyon összecsapott egy film volt, unalomra jó, de semmi több :D


6. Béla18 (2012-04-19 15:34.24) aaaaa
volt """szerencsém"" látni ezt a csodás filmet hát borzalmas a trailer alapján egy jó horror de aztán jön a keserű csalódás ez a film borzalmasan unalmas végig se birtam nézni amikor a főszereplő bemegy beszélgetni az anyához na az kiverte nálam a biztositékot. mikor az anyja ripacskodik aztán elkezd sikoltani na akkor abbahagytam a filmet mert kikészített hogy ez nem is film hanem nem is tudom micsoda olyan ripacskodást mutat be az asszony hogy az próbára teszi a néző idegeit csalódás ez a film de teljesen. pedig a kritikusokra hallgathattam volna de nem tettem sajnos. mindegy csak 30 percet vett el az életemből de az is bőven elég volt. senkinek nem ajánlom ezt a filmet de tényleg esküszöm. dokumentum filmnek nem lehet nevezni horrornak meg pláne nem. nem tudom mit akartak a készítők ezzel a filmmel de valamit nagyon elnézhettek.
senkinek nem ajánlom hogy nézze meg. !!


5. Tysonrichie (2012-03-14 14:43.22) aaaaa
Szeretem az ördögűzős filmeket. Már várom.


4. Bigyusz25 (2012-02-06 18:40.34)  
na láttam a filmet,ha nem akartok másfél órát elveszteni az életekből akkor NEM nézitek meg!
NAgyon ígéretesnek látszik,de nics szó a filmben a vonalak összekötéséről,sem a lányra való anyai hatásról!
NAGYkalap a büdösebbik fajtából,ja nem akarom lelőni a végét,de az a legrosszabb,értelmetlen,kusza,összehányt!!!!!


3. Zolee41 (2012-01-13 12:29.46)  
Alíg várom...



2. Attisten (2011-12-28 19:35.15)  
red band trailer:
[link]


1. TheChickenFcker (2011-11-06 17:37.14)  
Hú, trailer alapján nem lesz semmi! Mit gondoltok?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2017-01-31 10:2028 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Az ördög benned lakozik adatlap
Eredeti cím: The Devil Inside
Évszám: 2012
Rendezte: William Brent Bell
Szereplők: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth, Ionut Grama, Suzan Crowley...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk